yok yok yapılıyorKedi ısırmadan önce aşı olabileceğinizi sanmıyorum yani ne olur ne olma diye yapılmaz bence. Kuduz aşısı diye biliyorum ben.
Tetanoz ol zaten. Kuduzu o amacla acilde yapmayabilirler, ha kedi tirmaladi dersen yapilir tabi.Önceden olmadım diye hatırlıyorum daha öncede ısırıldım yada tırmalandım ama artık çok sık hale geldi bende önlem alayım dedim sürekli hayvanlarla iç içeyim bende bide çok potlak bişey görseniz hayvancık açlıktan naptığını bilemedi acile gidip tetanoz ve kuduz aşısı mı olmak istiyorum diyim napıyım
yaptırmıstım asılarımı derken benden hayvanlara kuduz bulasacakmıs gıbı yazmısım
kanla temas olmadıysa yani kanamadıysa birşey olmaz demişti doktor.. ama sürekli iç içe isen ya dikkatli davran, eldiven falan giy yada aşı olabilir. bir de bildiğim kadarıyla yavru kedide kuduz olmuyor. genelde yetişkin kedilerden geçiyorHerkese merhaba 2 gün önce yavru bir kedi elimde tavuk kokusu olduğu için elimi tavuk sanıp ısırdıçok büyük birşey değil tabi ama bahçemizde çok kedi var uzun süredirde ufak ufak hasarlar alıyorum artık aşı olayım dedim merak ettiğim doktora gittiğimde 2 gün geçse bile aşı yaparlar mı ayrıca kaç tane aşı var bilgisi olan varsa
Kuduzun ilk birkac gunluk doneminde hayvanlar gayet sakin ve korkak olabilir.Benim veteriner arkadaşım demişti ki. Bir hayvandan kuduz olma ihtimalin milyonda bir. Çünkü kuduz öyle hep görülen bir vaka değil. Bir köpeğin kuduz olduğundan şüphelenseler,bütün köyü karantinaya alirlar. Öyle büyük bir problem. Ayrıca kuduz olan hayvan asla göz teması kurmaz ve kendini sevdirmez. Seven hayvan bir anda isirirsa kuduz olma ihtimalin sıfır,çünkü kuduz hayvan kudurmus gibi davranır,öyle sevme mevme asla olamaz.
O yüzden bence tedirgin olacak birşey yok. Ha,tetenos falan yaparlar belki ama bilmiyorum ya, durduk yere aşı olmaya da gerek var mı?
Ekleme: bu muhabbeti yaparken veteriner hekimliği öğrencisiydi. Yani çok da sağlam kaynak mi, emin olamadım :)) siz yine isirilirsaniz bir acile falan gidin^^
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?