Kedi ısırığı için aşı

raintimex

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2013
213
45
303
Herkese merhaba 2 gün önce yavru bir kedi elimde tavuk kokusu olduğu için elimi tavuk sanıp ısırdı :KK9:çok büyük birşey değil tabi ama bahçemizde çok kedi var uzun süredirde ufak ufak hasarlar alıyorum artık aşı olayım dedim merak ettiğim doktora gittiğimde 2 gün geçse bile aşı yaparlar mı ayrıca kaç tane aşı var bilgisi olan varsa

Beni de hamileyken bi kedi ısırmıştı hatta dis izi çıkmıştı yanlışlıkla kuyruğuna basmışım hayvanın farketmeden. Ama çok şükür bişey olmadı . Tetanoz yaparlar sanırım. Hamilelikte zaten yapiliyordu ben tekrar yaptirmadim

oy yerım ben onu ya şapşik kedi :D
2 gun oncekı ısırık ıcın ıgne yapılmaz da bundan sonrakı olası ısırıklara onlem amaclı yapılır
ben her gordugum hayvana oy canım dıye atlayıp sarıldıgımdan :D her ıhtımale karsı yaptırmıstım asılarımı

Kedi ısırmadan önce aşı olabileceğinizi sanmıyorum yani ne olur ne olma diye yapılmaz bence. Kuduz aşısı diye biliyorum ben.

Kedi ısırmadan önce aşı olabileceğinizi sanmıyorum yani ne olur ne olma diye yapılmaz bence. Kuduz aşısı diye biliyorum ben.
yok yok yapılıyor
hayvanlarla cok ıc ıceyım sokak hayvanlarıyla cok temas edıyorum dedıgım ıcın yaptırılmıstı
kedıseverlerın ortak ımzası tırmıklardır zaten :)

Kuduz olup olmadigindan emin olmadiginiz bir hayvansa kuduz asisi baslamak gerekir 5 doz. Onceden asiniz yoksa tabi.

Önceden olmadım diye hatırlıyorum daha öncede ısırıldım yada tırmalandım ama artık çok sık hale geldi bende önlem alayım dedim sürekli hayvanlarla iç içeyim bende bide çok potlak bişey görseniz hayvancık açlıktan naptığını bilemedi acile gidip tetanoz ve kuduz aşısı mı olmak istiyorum diyim napıyım :D

Önceden olmadım diye hatırlıyorum daha öncede ısırıldım yada tırmalandım ama artık çok sık hale geldi bende önlem alayım dedim sürekli hayvanlarla iç içeyim bende bide çok potlak bişey görseniz hayvancık açlıktan naptığını bilemedi acile gidip tetanoz ve kuduz aşısı mı olmak istiyorum diyim napıyım :KK70:
Tetanoz ol zaten. Kuduzu o amacla acilde yapmayabilirler, ha kedi tirmaladi dersen yapilir tabi.
Ama bir kez daha tirmaladiginda 2 doz daha asi olman gerekir. 5 doz yaptiriyim beni korusun, olmuyor maalesef.

Konu sahibi sen asilarini git ol lutfen. Hayvanin kuduz olup olmadigini bilemezsin. Kedi isiriklarindan kapilan kuduz kopeklerden daha olumcul seyreder.
Eger 10 gun icinde hayvani gozlemleyip olmedigini gorursen asiyi kesebilirsin.

KUDUZ aşısı için suren geçmiş ama tetanoz yaparlar eger hastaneye gıdersen kaydını tutacaklar ve takıp edıleceksın bence kedıyı gozetımde tut...

Herkese merhaba 2 gün önce yavru bir kedi elimde tavuk kokusu olduğu için elimi tavuk sanıp ısırdı :KK9:çok büyük birşey değil tabi ama bahçemizde çok kedi var uzun süredirde ufak ufak hasarlar alıyorum artık aşı olayım dedim merak ettiğim doktora gittiğimde 2 gün geçse bile aşı yaparlar mı ayrıca kaç tane aşı var bilgisi olan varsa
kanla temas olmadıysa yani kanamadıysa birşey olmaz demişti doktor.. ama sürekli iç içe isen ya dikkatli davran, eldiven falan giy yada aşı olabilir. bir de bildiğim kadarıyla yavru kedide kuduz olmuyor. genelde yetişkin kedilerden geçiyor

Benim veteriner arkadaşım demişti ki. Bir hayvandan kuduz olma ihtimalin milyonda bir. Çünkü kuduz öyle hep görülen bir vaka değil. Bir köpeğin kuduz olduğundan şüphelenseler,bütün köyü karantinaya alirlar. Öyle büyük bir problem. Ayrıca kuduz olan hayvan asla göz teması kurmaz ve kendini sevdirmez. Seven hayvan bir anda isirirsa kuduz olma ihtimalin sıfır,çünkü kuduz hayvan kudurmus gibi davranır,öyle sevme mevme asla olamaz.
O yüzden bence tedirgin olacak birşey yok. Ha,tetenos falan yaparlar belki ama bilmiyorum ya, durduk yere aşı olmaya da gerek var mı?

Ekleme: bu muhabbeti yaparken veteriner hekimliği öğrencisiydi. Yani çok da sağlam kaynak mi, emin olamadım :)) siz yine isirilirsaniz bir acile falan gidin^^

hastaneye başvurduğunuzda size 5 doz aşı yaparlar ilk girdiğinizde tetanos ve kuduz sonra kuduzların tekrarları yapılır aralıklı. evet 2 gün geçse bile yapılır. bir yıl kuduza karşı korunursunuz. hastaneye giriş yaptıktan sonra aşıları tamamlamak zorunlu. gitmezseniz zorla yapıyorlar. tetanos biraz agrı yapıyor. ikincisi her hastane yapmaz. mesela ankarada fatih devlet ile yenimahalle devlet yapıyor. gitmeden öğrenin

Benim veteriner arkadaşım demişti ki. Bir hayvandan kuduz olma ihtimalin milyonda bir. Çünkü kuduz öyle hep görülen bir vaka değil. Bir köpeğin kuduz olduğundan şüphelenseler,bütün köyü karantinaya alirlar. Öyle büyük bir problem. Ayrıca kuduz olan hayvan asla göz teması kurmaz ve kendini sevdirmez. Seven hayvan bir anda isirirsa kuduz olma ihtimalin sıfır,çünkü kuduz hayvan kudurmus gibi davranır,öyle sevme mevme asla olamaz.
O yüzden bence tedirgin olacak birşey yok. Ha,tetenos falan yaparlar belki ama bilmiyorum ya, durduk yere aşı olmaya da gerek var mı?

Ekleme: bu muhabbeti yaparken veteriner hekimliği öğrencisiydi. Yani çok da sağlam kaynak mi, emin olamadım :)) siz yine isirilirsaniz bir acile falan gidin^^
Kuduzun ilk birkac gunluk doneminde hayvanlar gayet sakin ve korkak olabilir.
Dunyada 60 bin kisi her yil kuduzdan olmekte.
Temas sonrasi asi ve Ig uygulamalarimizla 300 bin ongorulen ölüm onlenmektedir.

Back
X