Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kedi Dili Sandvic-Resimli

yok isim aynıymış da, trde yeni yeni bilinmeye başlanan bişimiş bu güllerdiyarı.. siz böle ekmekten sudan bahseder gibi bahsetmişsiniz gurbetçiler olarak, o çok hoşuma gitti :)) bizim cahilliğimize verin :)

gurbetçi hatunlar maskarpon caskarpon konuşun biz de anlamayalım ohhh :))
nette arattım meğersem bizim kaan peynir de üretiyomuş artık bu peyniri ve migroslarda varmışşş.
pahalıymış emme. denemek isteyenlere duyrulur :)

yok isim aynıymış da, trde yeni yeni bilinmeye başlanan bişimiş bu güllerdiyarı.. siz böle ekmekten sudan bahseder gibi bahsetmişsiniz gurbetçiler olarak, o çok hoşuma gitti :)) bizim cahilliğimize verin :)

kaydirigubbakcemile3

Guller diyarımız 21 koca senesini Gurbette devirmiş bir bünye ; bir sıla gülü olaraktan ; mascarpone u sauyer bisküvileri ekmek su gibi görmesin de napsın tatlım benim:)
benim buralarda 5 inci senem olduğu halde Türkiye piyasasını sürekli takip edemiyorum düşün..
Ne var ne yok tam bilemiyorum..
Mascarpone da aslında yeni yeni bilinen bir tat evet;çiğ krema ile de yapılıyor tereyağı gibi..

Aslında az olduğu için pahalı;bence kullanım arttıkça - arz ve talep ilişkisine bağlı olarak fiyatlar da ortalanır ..

Hergün yeni birşeyler öğreniyoruz :)
İlimde sınır yok..

opuyorumnanaktan

Kim bilir daha ne nimetler var haberdar olmadığımız..

Rabbim ağzımızın tadını bozmasın;yuvamızdan huzru eksik etmesin yeter ki

decemBer cim ben 21 senedir isvicrede yasiyorum senin yasina bakarsak sen daha minik bebekmissin..
21 sene öncesini düsünürsek kiyaslamak mümkün deyil.
tabiki bazen 2 senede bazen her sene TR ye gidiyoruz ama zaten hasretlik özlem giderecegiz diye cok fazla böyle seyler yapmaya yada piyasayi arastirmaya ne yazikki vaktim olmuyor.
evet burada söyledigim gibi cok maliyetli bir sey deyil her markette rahatlikla bulabilecegimiz bir ürün,
onun icin ekmek su gibi bahsetmis olabilirim,
(bizim cahilligimize verin) sözüne dogrusu üzüldüm asla böyle birsey düsünmedim hicbir kimse hakkinda böyle birsey düsünmem mümkün deyil:eek:lmaz:
kk da birsürü güzel tarifler ögrendim denedim tabiki TR de bulunan her malzemeyi bizlerde burada bulamayabiliyoruz,
TR marketlerine gidebilirsek aliyoruz oda heryerde olmuyor, yani bizim icinde ayni sey gecerli..
umarim beni anlamissindir canimopuyorumnanaktan

kaydirigubbakcemile3

Guller diyarımız 21 koca senesini Gurbette devirmiş bir bünye ; bir sıla gülü olaraktan ; mascarpone u sauyer bisküvileri ekmek su gibi görmesin de napsın tatlım benim:)
benim buralarda 5 inci senem olduğu halde Türkiye piyasasını sürekli takip edemiyorum düşün..
Ne var ne yok tam bilemiyorum..
Mascarpone da aslında yeni yeni bilinen bir tat evet;çiğ krema ile de yapılıyor tereyağı gibi..

Aslında az olduğu için pahalı;bence kullanım arttıkça - arz ve talep ilişkisine bağlı olarak fiyatlar da ortalanır ..

Hergün yeni birşeyler öğreniyoruz :)
İlimde sınır yok..

opuyorumnanaktan

Kim bilir daha ne nimetler var haberdar olmadığımız..

Rabbim ağzımızın tadını bozmasın;yuvamızdan huzru eksik etmesin yeter ki

Libyanacim senin bu hosgörüne anlayisina hayranim tatlimŞeniz
tatlim uzun yillar ülkenden uzak yasamak cok seyden mahrum ediyor ülkemizde nevar neyok bilmiyoruz ne yazikki..
ama ayni kaderi paylasanlar daha iyi anliyorlar yüregine saglik tatlim
amin tatlim rabbim cümlemize agiz tadi huzur mutluluk versin:Saruboceq:eek:puyorumnanaktan

Gerçekten çok pratik bir tarifmiş,paylaşımın için teşekkürler cnm.

Yalnız şuna takıldım hemşerim,krem şanti tr de toz halinde paketlerde satılır,süt ile karıştırarak krema haline getiririz.Sizinki sütün içine dökülmüş ama karıştıralmamış hali sanırım.Öyle mi?

Birde mascarpone yerine labne kullansak olur mu?

Libicim bu peynirin tarifine vererek bizi çok sevindirirsin canem.

decemBer cim ben 21 senedir isvicrede yasiyorum senin yasina bakarsak sen daha minik bebekmissin..
21 sene öncesini düsünürsek kiyaslamak mümkün deyil.
tabiki bazen 2 senede bazen her sene TR ye gidiyoruz ama zaten hasretlik özlem giderecegiz diye cok fazla böyle seyler yapmaya yada piyasayi arastirmaya ne yazikki vaktim olmuyor.
evet burada söyledigim gibi cok maliyetli bir sey deyil her markette rahatlikla bulabilecegimiz bir ürün,
onun icin ekmek su gibi bahsetmis olabilirim,
(bizim cahilligimize verin) sözüne dogrusu üzüldüm asla böyle birsey düsünmedim hicbir kimse hakkinda böyle birsey düsünmem mümkün deyil:eek:lmaz:
kk da birsürü güzel tarifler ögrendim denedim tabiki TR de bulunan her malzemeyi bizlerde burada bulamayabiliyoruz,
TR marketlerine gidebilirsek aliyoruz oda heryerde olmuyor, yani bizim icinde ayni sey gecerli..
umarim beni anlamissindir canimopuyorumnanaktan

cahilliğimize verin derken şaka yapmıştım, kusura bakmayın. asla öyle br niyetinizin olmadığından eminim.. çok iyi anladım teşekkür ederim :)

Gerçekten çok pratik bir tarifmiş,paylaşımın için teşekkürler cnm.

Yalnız şuna takıldım hemşerim,krem şanti tr de toz halinde paketlerde satılır,süt ile karıştırarak krema haline getiririz.Sizinki sütün içine dökülmüş ama karıştıralmamış hali sanırım.Öyle mi?

Birde mascarpone yerine labne kullansak olur mu?

Libicim bu peynirin tarifine vererek bizi çok sevindirirsin canem.

cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
tatlim kremsanti burada süt paketi gibi paketler halinde satiliyor sadece paketten bosaltip mikserle cirpiyoruz,
aslinda sütlede yapilir öylede yapanlar var istersen öylede yapabilirsin sadece kremsanti ile daha lezzetli oluyoryerimseniben
yada toz halinde alip sütle karistirarak ama cirpmadanda yapabilirsin sadece bisküviler batirilacak zatenyerimseniben
kusura bakma tatlim dün cevap yazmaya calistim ama birtürlü gitmedi sitedeki sorundan dolayi en sonunda kapatmak zorunda kaldimmafoldumben

:teytey:cumartesi kizimin dogum günü menüsünde senin bu tarifinde yer aldi yengosum pirlantam:teytey:
cokacimcoookinanilmaz bir lezzet cok haffifcokacimcoook
yapimida hem zevkli hemde pratik
cabuk ürüyo
tekrar tskler canim benim
ben bir paketinide findik tozuyla yaptim
annem hindistan cevizini sevmedigi icin
oda cok lezzetli oldu
tavsiye edebilirim
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
silip süpürüldü
cok begenildi
tarifi verdim bile

:teytey:cumartesi kizimin dogum günü menüsünde senin bu tarifinde yer aldi yengosum pirlantam:teytey:
cokacimcoookinanilmaz bir lezzet cok haffifcokacimcoook
yapimida hem zevkli hemde pratik
cabuk ürüyo
tekrar tskler canim benim
ben bir paketinide findik tozuyla yaptim
annem hindistan cevizini sevmedigi icin
oda cok lezzetli oldu
tavsiye edebilirim
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
silip süpürüldü
cok begenildi
tarifi verdim bile

hhmmmh nefiss görünüyo bidenemcokacimcoook
begenildigine cok sevindimŞeniz
afiyet bal seker olsunkaydirigubbakcemile3
findik tozu ilede cok güzel görünüyor bir dahakine bende deniyeyimyerimseniben
ellerine emeciklerine saglik bidenemopuyorumnanaktana.s.

gülümm ben hep diyorum ya senin parmaklarında sihir var sihir....

her gün bir harika daha yaratıyorsun....
ellerine sağlık bal bacım benim..
:asigim:hiç eksik hiç uzak olma..:asigim:

bu arada fundyciğimin de emeğine sağlık..
opuyorumnanaktansandviçleri can yakıyor yani...opuyorumnanaktan

ŞenizŞeniz​

gülümm ben hep diyorum ya senin parmaklarında sihir var sihir....

her gün bir harika daha yaratıyorsun....
ellerine sağlık bal bacım benim..
:asigim:hiç eksik hiç uzak olma..:asigim:

bu arada fundyciğimin de emeğine sağlık..
opuyorumnanaktansandviçleri can yakıyor yani...opuyorumnanaktan

ŞenizŞeniz​

Şenizcanim arkadasim ne demek görüyoruz buradaki marifetli arkadaslariŞeniz
senin tariflerine zaten diyecek söz yok hepside birbirinden lezizyerimseniben
o senin güzel yüregin canim güzel bakan güzel görürmüsŞeniz
canimsin cok tesekkür ederimopuyorumnanaktanŞeniz

Ellerinize sağlık, eminim tadı muhteşemdir! Kesinlikle deniiicem, yalnız kafama takılan bi nokta var, burda çiğ krema var süt kutularında ya da toz kremşanti var. Tam olarak neyle yapıldığını anlayamadım. Bir de ben kedidilini kullanırken mesela sütle hafif ıslatıyorum, burda ıslatılmıyor sanırım. Bir de maskarponeyi kaşıkla nereye koyuyorsunuz. Tamam resimleri de var ama inan ki anlatımda sorun var :KK43: Yardımcı olursanız çoook sevinirim :)

Ellerinize sağlık, eminim tadı muhteşemdir! Kesinlikle deniiicem, yalnız kafama takılan bi nokta var, burda çiğ krema var süt kutularında ya da toz kremşanti var. Tam olarak neyle yapıldığını anlayamadım. Bir de ben kedidilini kullanırken mesela sütle hafif ıslatıyorum, burda ıslatılmıyor sanırım. Bir de maskarponeyi kaşıkla nereye koyuyorsunuz. Tamam resimleri de var ama inan ki anlatımda sorun var :KK43: Yardımcı olursanız çoook sevinirim :)

cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan
tavsiye ederim canim biz cok seviyoruz umarim sizde begenirsinizyerimseniben
simdi öncelikle kremsanti süt kutularinda varsa onu bir kaba döküyoruz elimize kedidili bisküviden bir tanesini aliyoruz kremsantiye batiriyoruz, cig kremsanti dememin sebebi cirpmadan kullaniyoruz istersen sütlede yapabilirsin farketmez ama kremsanti ile daha lezzetli oluyor kremsantiye batirdigimiz bisküvinin üzerine kasikla mascarpone koyuyoruz ve ikinci bisküviyide kremsantiye batirip üzerine kapatiyoruz ve hindistan cevizine bulayip bir tepsiye siraliyoruz bu sekilde yaptiktan sonra üzerini kapatip buz dolabinda bekletiyoruz.
umarim yardimci olabilmisimdir canimopuyorumnanaktan

cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan
tavsiye ederim canim biz cok seviyoruz umarim sizde begenirsinizyerimseniben
simdi öncelikle kremsanti süt kutularinda varsa onu bir kaba döküyoruz elimize kedidili bisküviden bir tanesini aliyoruz kremsantiye batiriyoruz, cig kremsanti dememin sebebi cirpmadan kullaniyoruz istersen sütlede yapabilirsin farketmez ama kremsanti ile daha lezzetli oluyor kremsantiye batirdigimiz bisküvinin üzerine kasikla mascarpone koyuyoruz ve ikinci bisküviyide kremsantiye batirip üzerine kapatiyoruz ve hindistan cevizine bulayip bir tepsiye siraliyoruz bu sekilde yaptiktan sonra üzerini kapatip buz dolabinda bekletiyoruz.
umarim yardimci olabilmisimdir canimopuyorumnanaktan

Süpersin gullerdiyarı! Gayet net bi şekilde anladım. Dün o kadar mascarpone baktım carrefourda maalesef bulamadım. Araştırmalarım devam ediyor, bulana kadar pes etmiicem :)

gülüm ben geçen hafta sonu yaptım bunu..sabahın 5i ben internette alışveriş yapıorm..migrosun sanal alışverişinden..aklıma geldi mascarpone vardı orada alsamda yapsam diye..sabah getirip teslim ettiler eve..8 küsurdu..çokta değil bence..bir gün bekletince daha güzel olur diye yazmışsın ama fırsatım olmadığı için bekletemedim..hatta foto bile çekemedim..misafirlerim bayıldı..hepsi tarif aldılar..bu gururu bana yaşattığın için teşekkürler ediyorum bacım..allaha emanetsin..

gülüm ben geçen hafta sonu yaptım bunu..sabahın 5i ben internette alışveriş yapıorm..migrosun sanal alışverişinden..aklıma geldi mascarpone vardı orada alsamda yapsam diye..sabah getirip teslim ettiler eve..8 küsurdu..çokta değil bence..bir gün bekletince daha güzel olur diye yazmışsın ama fırsatım olmadığı için bekletemedim..hatta foto bile çekemedim..misafirlerim bayıldı..hepsi tarif aldılar..bu gururu bana yaşattığın için teşekkürler ediyorum bacım..allaha emanetsin..

X