Kekler - Pastalar Kedi Dilinden Nefis Ekler Pasta (Resimli)

öncelikle ellerine sağlık
ya Libyana bi soru sorcam
çikolata sosunu sıcak mı döküyoruz bisküvilerin üzerine? ya denedim de benim ki çok yumuşadı sıcak döktüğüm için acaba biraz ılık mı dökmek lazım

oy oy ağzımın suyu aktı..kedili şimdi yok ama dolapta hazır supangle var pişirip yiyim yoksa bi yerim şişcek :KK43: :KK17:

Son düzenleme:
ellerine sağlık canım tatlı krizleri tutuyo bu ara bebişle de zor oluyo ama tarif çok pratik ve her zamanki gibi harika görünüyo tam benlik:KK62:

çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.tarifi aldım.ilk fırsatta deniycem.

yalnız çikolata sosu sıcak mı dökülüyor?heralde sıcak dökülmüyodur :26:

harika canım ellerine sağlık mutlaka bende denicem..
evde yapabiliceğimiz çok pratik bi pasta...

kızlar deneyen varsa bi yazıverin.çikolata sosu sıcak mı dökülüyor? emin olarak yapmak istiyorum...

Bayanlar Merhaba!
Çok teşekkür ederim,eksik olmayın.
Çikolata sosu ılıkken dökülüyor bu arada arkadaşım.
Sevgi ve selam ile

ama bu tarif benim ya... acil zamanlarda kurtarıcımdır. aramızda tek fark var ben bisküvikeri borcama dizip sütle ıslatır ve kremasını yayarım üstüne tekrar bisküvi dizer biraz ıslatıp çikolata sosuyla kaplarım.
acil durumlarda çat kapı gelen misafirde kremayı pişirmeye uğraşmaz crem ole ile yaparım, çileklisi bir harika oluyor. bazen bisküvileri ıslattığım süte birazcık kahve eklerim ki çakma tiramisu olur tadından yenmez. Yarım saat buzlukta beklettikten sonra servise hazır. toplam yapım aşaması 15-20 dakika sürmüyor bile.

Süt,un ve şekeri iyice karıştırıp bir taşım kaynatınız.
Ocaktan aldıktan sonra içerisine margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle pürüzsüz olana dek çırpınız.
O soğurken hazır çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayınız..
Kedi dili bisküviden bir tane alıp,süte iyice batırınız..
Arasına kremadan sürüp tekrar sütle yumuşattığınız bisküvi ile sandviç şeklinde kapatınız..
Aynı işlemi bisküviler bitene kadar yapınız..
En son çikolata sosunu üzerine döküp dilediğiniz şekilde süsleyip ibr gece beklettikten sonra servise sununuz..
Afiyet olsun
not:Bisküvileri iyice ıslatın kuru kalmasın,yumuşasın.
İki-üç gece buzdolabında bekletirseniz çok daha iyi olur..
Lezzeti kat be kat artar ,tam kıvamında olur...
(Ekler pasta gibi sert değil,şekil itibari ile benzediği için bu ismi alıyor ama lezzet açısından harkulade..Mutlaka deneyin:))

Deneyelim bakalım :KK66::KK66::KK66::KK66::KK66::KK66::KK66:

X