- Konu Sahibi greeneyes87
-
hımmmm çok iyimiş ben bi sorayım aldığım yere varmı orda bilmiom kandırmasınlar sonra beni başka mama veripte
greeneyes,
hafta sonu barınaklarda b*k temizliyorum... senin gibilerinden cok goruyorum.. 7 hayvanı da kısırlaştıracaksın demek . 7 X286 =2002 TL kısırlaştırma parası
6 yavrunun 1 senelik zorunlu aşısı maması , kumu . 600 X6 = 3600 TL
Etti mi sana 5602 TL
belediye veterinerleri ev kedini kısırlaştırmaz.. bu da seçenek olamaz.
dolayısı ile yorumun pek gerçekçi gelmedi bana.
UZuldum sizin mahallenizdeki duruma
bizdekiler cok sukur oyle değil, gayet seviliyor hayvanlar burada, benim gibş 2-3 aile daha var duzenli sokağımızdaki hayvanları besliyoruz.
En'am suresi 38.ayet:
Ve mâ min dâbbetin fîl ardı ve lâ tâirin yatîru bi cenâhayhi illâ umemun emsâlukum, mâ farratnâ fîl kitâbi min şeyin summe ilâ rabbihim yuhşerûn(yuhşerûne).
Yeryüzünde gezen tum 4 ayaklılar ve ucan tum kuşlar tıpki sizin gibi birer ümmettirler.Biz o kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler.
maalesef bizimkiler sadece ramazanda müslüman, ramazanda adım başı su kabı, kalan 11 ay benim koyduğum hatta kolay koparılmasın diye çamaşır ipiyle bağladığım yoğurt kaplarını yok etme savaşı içindeler.
benim de sığındığım laf şu; "hayvanlar benim sessiz kullarımdır, onlar şimdi zulme susuyorlar ama ahiret günü konuşacaklardır." AMİİİİİNNNNN
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama sadece bir seferlik çiftleştirecem daha sonra yavrularla birlikte kısırlaştıracağım sokak hayvanlarına duyarlı olmasam parasını vrir petshoptan alırdım
Bir dişi kedi senede 4 kere yavrular ,her yavrulama da 6 yavru dogururu. Etti 24 yavru,24 yavrunun 10 tanesi dişi olsa , senede 4 kere yavrulasalar.... hesabını sen yap..
Ayrıca FIV sokak kedilerinde cok yaygındır , senin kedine de rahatlıkla bulaştırılabilir.
Ayrıca 6 minik kedin olursa onlara nasıl bakacaksın?? Sokak kedisi olduğunu soyluyorsun. Sokaga atmak cozum mu sence? Benim tek kedimin senelik masrafı 700 TL X 7 olacak senin için...
FIV için senelik 2000 TL falan harcaman lazım.
söylediklerinize saygım sonsuz,tabiiki kısırlaştırmanın sayısız nimeti vardır ama örnek verirken biraz daha tutarlı rakamlar verirseniz daha etkileyici olur.
Misal benim kedim 3 yaşında,6 kızgınlık dönemi geçirdi,3 kere çiftleşti,ancak üçüncüden ve sadece 1 tanecik bebek doğurdu...
Benimle aynı zamanlarda kedi sahiplenmiş başka arkadaşlarım da var ve içlerinden ilk anane olanı benim,yani verdiğiniz rakamlar biraz havada kalıyor...
çok teşekkür ederim ama çiftleştirmekten şuan için vazgeçtim kısırlaştıracam ama bakmaya devam edecem hemen sokağa atarım düşüncesi kimsede oluşmasın lütfen kediyi hamile bıraktırmaya çalışırken dün öğrendim ki ben hamileymişim beklemediğim bişey ooldu o yüzden yavrularla ilgilenemeyebilirim ama benm kızım her zmn yanımda olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?