• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedi çiftleşmesi

hımmmm çok iyimiş ben bi sorayım aldığım yere varmı orda bilmiom kandırmasınlar sonra beni başka mama veripte

Çoğu iyi mama markasında da açık kiloluk satış yapılıyor..
Ama bilmen lazım şeklini şemalini mamanın.. Her yere güven olmaz çünkü..
R.C Fit 32 Yetişkin kedi maması sor bakalım.. (Halka şeklinde oluyor,ortası delik)
Böylece sağlama yapmış olursun doğru mama mı veriyorlar diye..

Son düzenleme:
cins kediler bile yuva bulmakta zorlanıyor, sokağa bırakılıyorken neden kırma bir kediyi çiftleştirdiniz? (cinsi yok dediğiniz için kırma diyorum)

kedilerde köpeklerde anneliği tadamadım duygusu yoktur, bu bizim onlara yüklediğimiz bir anlam, ama yok. kaç tane birden yavrulayacaktır, ne olacak o yavrular?

ayrıca bir şeyi belirtmeliyim, maalesef vet.lerden aldığınız o açık mamaların tarihi genelde geçmiş oluyor. ya da çok belirgin mama şekli yoksa, şeklinden tanıyabileceğiniz bir mama değilse, içine başka mamalar karıştırılabiliyor.

Kedilerde ciftlestirmeye oldukça karsıyım, ozellikle sizin gibi bilinçsiz hayvanseverlere de cok kızıyorum.

Dişi kedilerde en sık görülen hastalık rahim ağzı kanseri ve meme kanseridir. kısırlaştırmak bunların olma ihtimalini minimuma indirir.

Erkek kedilerde en sık görülen hastalık FIV ( Kedi aids'i ) ve prostat kanseridird. Kısırlastırmak bunların olma ihtimalini minimumam indirir.

Bir dişi kedi senede 4 kere yavrular ,her yavrulama da 6 yavru dogururu. Etti 24 yavru,24 yavrunun 10 tanesi dişi olsa , senede 4 kere yavrulasalar.... hesabını sen yap..

Ayrıca FIV sokak kedilerinde cok yaygındır , senin kedine de rahatlıkla bulaştırılabilir.

Ayrıca 6 minik kedin olursa onlara nasıl bakacaksın?? Sokak kedisi olduğunu soyluyorsun. Sokaga atmak cozum mu sence? Benim tek kedimin senelik masrafı 700 TL X 7 olacak senin için...

FIV için senelik 2000 TL falan harcaman lazım.

Ayrıca yanlış yere açmışsın bu konuyu..

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama sadece bir seferlik çiftleştirecem daha sonra yavrularla birlikte kısırlaştıracağım sokak hayvanlarına duyarlı olmasam parasını vrir petshoptan alırdım

greeneyes,

hafta sonu barınaklarda b*k temizliyorum... senin gibilerinden cok goruyorum.. 7 hayvanı da kısırlaştıracaksın demek . 7 X286 =2002 TL kısırlaştırma parası
6 yavrunun 1 senelik zorunlu aşısı maması , kumu . 600 X6 = 3600 TL
Etti mi sana 5602 TL

belediye veterinerleri ev kedini kısırlaştırmaz.. bu da seçenek olamaz.

dolayısı ile yorumun pek gerçekçi gelmedi bana.

greeneyes,

hafta sonu barınaklarda b*k temizliyorum... senin gibilerinden cok goruyorum.. 7 hayvanı da kısırlaştıracaksın demek . 7 X286 =2002 TL kısırlaştırma parası
6 yavrunun 1 senelik zorunlu aşısı maması , kumu . 600 X6 = 3600 TL
Etti mi sana 5602 TL

belediye veterinerleri ev kedini kısırlaştırmaz.. bu da seçenek olamaz.

dolayısı ile yorumun pek gerçekçi gelmedi bana.

zaten belediyeye kısırlaştırma için götürmemek lazım, gördünüz mü ya da hatırlar mısınız bilmem, bir belediye vet.i, kediyi kısırlaştıracak... ters bağlamış hayvanı, duvara asmış, 4 pati de çarmıha gerilmiş gibi ve hayvan ayık! uyanık!

kasaplardan sen koru yarabbim :50:

benim de artık semtimizdeki kedi köpekleri beslemekten, korumaktan kollamaktan iflahım kesildi. çocuklar buldu mu, buldu da naptı, üstlerine su mu döktüler, çöpe mi attılar, cinnete 5 kaldı.

UZuldum sizin mahallenizdeki duruma :(

bizdekiler cok sukur oyle değil, gayet seviliyor hayvanlar burada, benim gibş 2-3 aile daha var duzenli sokağımızdaki hayvanları besliyoruz.

En'am suresi 38.ayet:

Ve mâ min dâbbetin fîl ardı ve lâ tâirin yatîru bi cenâhayhi illâ umemun emsâlukum, mâ farratnâ fîl kitâbi min şey’in summe ilâ rabbihim yuhşerûn(yuhşerûne).

Yeryüzünde gezen tum 4 ayaklılar ve ucan tum kuşlar tıpki sizin gibi birer ümmettirler.Biz o kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler.

UZuldum sizin mahallenizdeki duruma :(

bizdekiler cok sukur oyle değil, gayet seviliyor hayvanlar burada, benim gibş 2-3 aile daha var duzenli sokağımızdaki hayvanları besliyoruz.

En'am suresi 38.ayet:

Ve mâ min dâbbetin fîl ardı ve lâ tâirin yatîru bi cenâhayhi illâ umemun emsâlukum, mâ farratnâ fîl kitâbi min şey’in summe ilâ rabbihim yuhşerûn(yuhşerûne).

Yeryüzünde gezen tum 4 ayaklılar ve ucan tum kuşlar tıpki sizin gibi birer ümmettirler.Biz o kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler.

maalesef bizimkiler sadece ramazanda müslüman, ramazanda adım başı su kabı, kalan 11 ay benim koyduğum hatta kolay koparılmasın diye çamaşır ipiyle bağladığım yoğurt kaplarını yok etme savaşı içindeler.

benim de sığındığım laf şu; "hayvanlar benim sessiz kullarımdır, onlar şimdi zulme susuyorlar ama ahiret günü konuşacaklardır." AMİİİİİNNNNN

maalesef bizimkiler sadece ramazanda müslüman, ramazanda adım başı su kabı, kalan 11 ay benim koyduğum hatta kolay koparılmasın diye çamaşır ipiyle bağladığım yoğurt kaplarını yok etme savaşı içindeler.

benim de sığındığım laf şu; "hayvanlar benim sessiz kullarımdır, onlar şimdi zulme susuyorlar ama ahiret günü konuşacaklardır." AMİİİİİNNNNN

pes etmeyin bence, eğitebilirsiniz onları yavaş yavaş. cok ornegini gordum,cok ornegini duydum.. vazgeçmeyin sakin ama kimseye de rahatsızlık vermeyin.

1- akan - kokan yemek vermemeye - kuru mama vermeye calisin
2- komsularınızın istemediği yerlerde besleme yapmayın , hayvanlarınızı oraya alıştırmayın.
3- mahallenizdeki müezzin& imam ile konusun , cuma namazlarında fetva versin
4-cocuklara yavaş yavaş sevdirin , onların da canı olduğunu ,Allah'ın obur dünya da onları affetmeyeceğinizi söyleyin.
5- komsularınız laf solylerse Allah'ın yarattığı herseyi sevdiğinizi söyleyin ,1-2 ayet anlatın
6-cop kenarlarında beslemeye calisın ,insanlarada fazla yemeklerini oraya koyabieceklerini söyleyin
7-sabredin
8- bunların hic birisi işlemezse beni cagırın ,evire çevire döveyim :)

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama sadece bir seferlik çiftleştirecem daha sonra yavrularla birlikte kısırlaştıracağım sokak hayvanlarına duyarlı olmasam parasını vrir petshoptan alırdım

neden çiftleştirme peşindesiniz anlamadım, o yavrular ne olacak peki sonra:26:

yazık tadı damağında kalacak:27::27:

Bir dişi kedi senede 4 kere yavrular ,her yavrulama da 6 yavru dogururu. Etti 24 yavru,24 yavrunun 10 tanesi dişi olsa , senede 4 kere yavrulasalar.... hesabını sen yap..

Ayrıca FIV sokak kedilerinde cok yaygındır , senin kedine de rahatlıkla bulaştırılabilir.

Ayrıca 6 minik kedin olursa onlara nasıl bakacaksın?? Sokak kedisi olduğunu soyluyorsun. Sokaga atmak cozum mu sence? Benim tek kedimin senelik masrafı 700 TL X 7 olacak senin için...

FIV için senelik 2000 TL falan harcaman lazım.

söylediklerinize saygım sonsuz,tabiiki kısırlaştırmanın sayısız nimeti vardır ama örnek verirken biraz daha tutarlı rakamlar verirseniz daha etkileyici olur.
Misal benim kedim 3 yaşında,6 kızgınlık dönemi geçirdi,3 kere çiftleşti,ancak üçüncüden ve sadece 1 tanecik bebek doğurdu...
Benimle aynı zamanlarda kedi sahiplenmiş başka arkadaşlarım da var ve içlerinden ilk anane olanı benim,yani verdiğiniz rakamlar biraz havada kalıyor...

Son düzenleme:
Kedileri sokağa alıştırmaya ve salmaya karşıyım... Yani evet belki iyi de birşey hayvanın biraz hava alması, toprağa basması fln... Ama kedi aidsi diye de birşey var ve türkiyede aşısı yok... Yabancı ülkelerde yapılsa bile etkinliği tartışmalı bir aşı... Hayvandan hayvana tırnaklanmayla, veya ilişkiyle geçebiliyor bu nedenle kedi aidsi deniliyor, ve kedinin tüm bağışıklık sistemini çökertiyor...
Ben bu hastalıktan çok korktuğum için çiftleştireceğim kediye test yaptırmayı dahi düşünüyorum... Kafayı öyle bozdum... Kıymetlilerim benim onlar =) 2 taneler :9:

söylediklerinize saygım sonsuz,tabiiki kısırlaştırmanın sayısız nimeti vardır ama örnek verirken biraz daha tutarlı rakamlar verirseniz daha etkileyici olur.
Misal benim kedim 3 yaşında,6 kızgınlık dönemi geçirdi,3 kere çiftleşti,ancak üçüncüden ve sadece 1 tanecik bebek doğurdu...
Benimle aynı zamanlarda kedi sahiplenmiş başka arkadaşlarım da var ve içlerinden ilk anane olanı benim,yani verdiğiniz rakamlar biraz havada kalıyor...

yani tum derdiniz bu mu? hafta sonu gelin benimle barınakta b*k temizleyin, birlikte rakamlarla konuşuruz..

arkadaşım zahmet edip o kadar hesaplamışsın ama ilk doğum yapacak kedı zaten 7 tane doğurmaz artık sen nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama burda kısırlaştırma işlemi 150 tl her ay birini kısırlaştırırım yine yaparım bilip bilmeden cahil damgası vurmayın lütfen nerde ne şartlarda yaşadığımı bilmiyorsunuz boş boş konuşuyorsunuz heee ama merak ediyorsun mağdem şunuda söyleyim ben bahçeli bir evde yaşamıyorum ama annem yaşıyor ve bahçesindede büssürü kedi evi var gidince unutmazsam çekerim fotoğrafını benim allah korkum var zaten hiç bir hayvana zülm etirmem ne yasptığımında gayet bilincinde ve farkındayım

''Bir kez çiftleştirmek,sonra kısırlaştırmak''
Bu bana göre çok da anlamlı değil-gerekli değil..

1-Onlar seksüel güdülerle çiftleşmiyorlar..
2-Kızgınlık dönemi onlara acı veriyor..
3-Doğacak olan bebekler de ayrı bir sorumluluk..Yuvalandırma zorunluluğu..

Dolayısıyla da çiftleştirmek gerekmiyor..
Hem ızdırap çekmemiş oluyorlar hem de kanser riskini azaltmış oluyorsunuz ileri vadede..

sensible

fit32

Ve açık mama konusunda da;
Bu şekilde kontrol edebilirsiniz mamanın gerçekten o markaya mı ait olduklarını..
Paketin üstünde mamanın şeklinin de resmi oluyor..

(Not:Yukarıdaki mamaları örnek olsunlar diye ekledim)

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim ama çiftleştirmekten şuan için vazgeçtim kısırlaştıracam ama bakmaya devam edecem hemen sokağa atarım düşüncesi kimsede oluşmasın lütfen kediyi hamile bıraktırmaya çalışırken dün öğrendim ki ben hamileymişim beklemediğim bişey ooldu o yüzden yavrularla ilgilenemeyebilirim ama benm kızım her zmn yanımda olacak

çok teşekkür ederim ama çiftleştirmekten şuan için vazgeçtim kısırlaştıracam ama bakmaya devam edecem hemen sokağa atarım düşüncesi kimsede oluşmasın lütfen kediyi hamile bıraktırmaya çalışırken dün öğrendim ki ben hamileymişim beklemediğim bişey ooldu o yüzden yavrularla ilgilenemeyebilirim ama benm kızım her zmn yanımda olacak

Pisinizle bebeğiniz kardeş olarak büyüyecekler ne güzel..:46::61::16:
Tebrik ederim sizi :49:

Son düzenleme:
Back
X