kedi çiftleşmesi

çok teşekkür ederim konu nerden nereye geldi gülüorum da bi yandn halime kısmet işte :)

Yok yok çok güzel bir haber almışsınız,ne mutlu size..
Allah kucağınıza almayı da nasip etsin inşallah

Son düzenleme:
Canım madem hamilesin kediler ve hamilelikle ilgili yarın öbürgün kafanı karıştıran insanlar mutlaka olacaktır o yüzden kendi veterinerimin takvim gazetesinde yayınlanan bir yazısını burada paylaşıyorum... Bunun insanlar tarafından bilinmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum... İlerde benim de bebeğim olacağı zaman, kimse kedime karışmasın diye bu yazıyı hep saklıyorum :)

:

Hamile kalırsam kedimden vaz mı geçmeliyim?
Soru:
Üç senedir evimizde bulunan kedimizin, hamilelik dönemimde sağlık riski yaratacağını ve uzaklaştırmam gerektiğini söylüyorlar. Doğru mu?
Cevap:
Bahsedilen konu toxoplazma diye adlandırdığımız; hamilelik döneminde yavru zarlarında yani plasentada enfeksiyon yaratan bir hastalıktır. Ancak bu enfeksiyon evde beslediğiniz kedinizi vermenizi gerektirecek boyutta bir sorun yaratmaz. Toxoplazma etkeni insanlara kedilerin dışkıları yoluyla bulaşabildiği gibi çiğ olarak tüketilen meyve, salata gibi gıda maddeleriyle de aynı oranda bulaşabilmektedir. Bu yüzden hamilelik durumu söz konusu olunca jinekoloğunuz zaten sizden toxopazma testini yaptırmanızı isteyecektir. Hamilelik dönemi dışında da bu hastalığın geçirilip geçirilmediği ancak test ile anlaşılabilir. Test pozitif çıktığı taktirde de bu hastalığa tekrar yakalanma riskinin olmadığını ve dikkat etmenizi gerektirecek bir durumun kalmadığını anlayacaksınız. Negatif çıkan sonuçlarda da zaten kedinizden bir hastalık bulaşmadığı görülür ya da yediğiniz çiğ gıdalara dikkat etmeniz yeterli olur. Bilimsel açıklaması olmayan konuşmaların minik dostlarımızla aramızı açmasına izin vermemeliyiz.

çok güzel bir paylaşım bende bir zararı olacağını düşünmüyorum ama konuşacaklar büssürü biliyorum atlatacam ama ayrılamam bebeğimden

:)))
çok hoşuma gitti ya,sağlıklı bir hamilelik nasip etsin Allah :)
bu da böyle bir anı oldu,ileride anlatırsınız ^^

arkadaşlar kedi sevginize bayıldım.bizim de evimizde 1.5 yaşında tekir kedimiz var,
kızımın da bebeği oldu bizim evde ben bakıyorum,doktor arkadaşlarına sormuşlar
bir zararı var mı diye.aşıları tamsa birşey olmaz demiş.ama ben bebeğin odasına sokmamaya çalışıyorum,
yine de bebeğin üstünde tüyünü görüyorum.hergün evi süpürüyorum normal elk.süpürgesi ile.
önerdiğiniz tozu içeri geri vermeyen süpürge var mı?ihlasın varmış ama çok pahalı.
sizler kumunu nereye koyuyorsunuz.ha bir de yakınımız bize deri koltuklarını verdi,hiç düşünemedik,hep tırtıklıyor
tırmalama tahtası aldık parfümünü bile ama hiç bakmıyor bile.

yanii kedi tüyü malesf çok büyük bi sorun eşimle sırf bu yüzden tartışıoruz ne kadar hergun süpürsende farketmio bazı dönmlerde aşırı tuy döküo ama tüy toplama bantlatı var koltukları filn onunla toplayabilirsin yada hiç olmadı koli bandıyla :) tırmalama konusunun bende önüne geçemedim 5 ay önce evlendik mobilyalar şuanda sanki 5 senelik gibi ama benm pek eşyada gözüm yok bölede mutluyum valla :):)

2 ay 10 gün doğum süresi kedilerde,bazı dişi kedilerin bi kaç kez çiftleştikten sonra kızgınlık dönemi geçiyor.erkeklerde biraz daha uzun sürüyor bu dönem.kedinizi hamile kaldığını anlamanız biraz zor çünkü karnı aşağı doğru sarkana kadar belli olmuyor ne yazık ki bunun içinde 1 ay falan geçmesi lazım.benim kedimde hamile kaldı ancak bu şekilde anlayabildik,çok zor doğum yaptı yavrularının yarısı içeride kaldı ve sezeryanla almak zorunda kaldı veteriner ,bu işlem sırasında da kısırlaştırdı anneyi.ve doğum sırasında gerçekten çok acı çekiyolar sürekli hamile kalıp aynı acıyı yaşamamalarını istemezseniz kısırlaştırmak en doğru çözüm bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…