Kedi besleyenler

miyavca konuşmalara da izliyorum çok tatlılar ya.. :)
kedi beslesem eşim istemiyor. sokak kedilere yemek götürüyorum :)
Alıp getirsen bagimlisi olur sonra. Bizim ailede kedi sevgisi genetik anne tarafından gelen. Babam evde beslemeye karşıydı. Şimdi yanına alıp uyutuyor

Merhaba arkadaşlar evimde erkek kedim var Scottish fold 8 aylık yanına bir de 5 aylık erkek Scottish fold alacağım sizce anlaşırlar mi? Evinde iki erkek kedi besleyen var mı ?
Anlaşırlar canım. Sadece taşıma kutusundan bir anda çıkartıp yan yana koyma. Aşamalı olarak yakınlaştır.Mesela ilk kutuyla getir koy yanına birbirlerini incelesinler. Ama ilk gün ayrı odalarda kalsınlar. Sadece aralıklarla yeni geleni kutusuyla diğerinin yanına koy. Bu yavaş yavaş tanışmalarını sağlar. Baktın tıslama azaldı merak başladı. 2. Gün yine kutuda ama kapağı açık olarak koy ve gözlemle.İkisine de ödül maması ver bu süreçte. Birbirlerini merak edeceklerdir. Uysal bir yaklaşım görüyorsan kutudan çıkart ama gözlerin üstünde olsun en geç 1 haftaya kanki olurlar

Muhakkak alışırlar ama biraz şu anki kedinizi değerlendirmelisiniz. Yani çok cadaloz bir tip değilse alışır. Ama hırçınsa, sizi çok çok kıskanıyorsa zorlayabilir. Yine de bence 2 kedi her zaman 1 kediden iyidir :) Arkadaşlık ederler, daha iyi olur. Sadece ilk günler biraz fazla mesai harcamanız gerekebilir. Mesela yeni kediyi direkt eve salmayın, bir odada dursun. Kendi kedinizin oyuncaklarını yeni kediye, yeninin oyuncaklarını kendi kedinize götürün ve koklatın. Sonraki adım da kapı arasından az az birbirleriyle bakıştırmak :) böyle kontrollü giderseniz her şey daha kolay olur bence. Kedilerinizle mutluluklar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…