Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

Bayıldım kedine:) benim minnoş da seninkinin beyazi

Evet ya pahalıymış valla bebek de gelecek o masrafa girebilir miyim bilmiyorum :)

Ayyyy çok şekerrr tam mıncırmalık
Ben de paşamın fotoğrafını atardım ama tanıdıklar çıkar diye cesaret edemiyorum

amaaaan tanıdıklara selam olsun :)

daha uygun modelleri de var
alerji için olanı da aynı işi görüyor diyolar
araştırmak lazım
ama ben halılardaki tüylerden sıkıldım biraz
halılar beyaz kedi siyah
pis görünüyor azıcık dökülse bile

Kedim çok uysaldır kendini çok sevdiriyor ama sadece eşime ve bana. Misafir gelince koltuk altlarına kaçıyor hiç oralı bile olmuyor insanlarla. Ama çok uysaldır bebeğe de zamanla alışır umarım :)
Bu bile yeter alışır o zaman dert etmeyin kayınvalideyide boşver konuşsun öle. Hem çocuğunuz sanki bir kardeşi var mış gibi hissediyor ilerde ikinci bi çocuk daha düşünürseniz kıskançlık ya da kardeşine zarar verme gibi durumlarda yaşanmıyor her yönden pozitif bir şey kedi beslemek. Hayvanla büyüyen çocukların hayattaki duruşu her zaman daha farklı oluyor bunu unutmayın.

Bu da benim tembel oğlum

Eklentiler

• IMG_20151227_200744.jpg
    57,5 KB · Görüntüleme: 67
Yok en kaliteli mamalardan hep kullandığım ama bu sefer kuzu etlisini aldım sevmedi, tavukluyu seviyordu. E napiim ben de nazlansa da yiyecek bu paketi bitirecek diyorum. Yaş mama takviyesi ile de bitireceğiz inşallah bu paketi

İki kedim var eğer çocuk sahibi olursam atmayı düşünmem bile. Aşısı varsa ne zararı olabilir. Tüylerinden endişe ederseniz de kısaltırsınız traş ediliyor. Tırnaklarını da düzenli olarak kesin. Kedinizin tuvaletini de siz temizlemeyin bu süreçte.
Ayrıca şimdilerde kapalı otomatik kedi tuvaletleri var hem kumlar etrafa dağılmıyor hem de kedinin çişini kakasını otomatik olarak kendi kendine eleyip topluyor alt kısımdaki hazneye atıyor. Temizlerken sadece o haznedeki poseti alıp atıyorsunuz buna benzer bir tuvalet işinizi kolaylaştırır.
Küçükken bahçemizde baktığımız kediler vardı. Onlarla oynarken resmen eziyet ediyordum kulağını bıyıklarını kuyruğunu çekip her yerini sıkıştırarak seviyordum. Kaçmaya çalışmak haricinde hiç bir şey yapmıyorlardı en ufak bir tırmık atmadılar. Küçük olduğumu anlıyorlardı herhalde. Şimdi evdeki kedilerime öyle şeyler yapsam harcarlar beni...

Canım ben hayvanları çok severim eskiden 4 yıl birlikte olduğum bir köpeğim vardı simdi ise annemin evinde bir kedi
Benimse 5 aylık bebeğim var
Bu konuda bir sakınca görmüyordum ama suan artık annemlere gitmek istemiyorum kediden ötürü belki bu bizim kediden kaynaklı ama her seferinde kızımla oyun oynamak için ya sarkan bacaklarını tirmaliyor ya uyurken yüzünü yaliyor. Kızım bebek olduğu için rast gele el kol hareketi yapıyor oda ellerini oyun sanıp zipliyor gözü hep bebekte ya odaya kapatiyorum yada tetikte duruyorum hayvana da bize de eziyet oluyor ve bazen eşyalari yla oynuyor sürekli birşeyleri yikiyorum insanlar birde kopeklerle bebek bakıyor nasıl yapıyorlar anlamıyorum zor gerçekten

Bir keresinde benim kız uyurken bu kedi yine üstüne çıkmış partileri ile oyun olsun diye vuruyordu kızıma ben se o an tirmaliyor sanıp çığlığı basmistim tirmalamamisti ama aglayinca benim ki oyle sandim ve günlerce gece ruyalarimda aynı sahneyi gördüm kabus gibi

İlk once eger biri hayvan tuyunden ölecek, hasta olacaksa ilk once veteriner fakultesinde okuyanlarin tumu, sonrada barinaklarda veterinerlik yapan ve hayvan bakiminda ki binlerce insan yok olurdu.
Kediden kopekten dogru alistirildigi surece bebege zarae gelmez. Su cig et, kedi kopekten bulasir dedikleri hastalik carvya sen bagisiklik kazanmissindir. Kazanmamissan cozumunu veterinere danisirsin. En kotusu dogum olana kadar kediyi gecici bir yere yerlestirirsin.
Ki bu sadece kediden degil iyi yikanmamis minicik birvelnadan bile bulasir.saksinin icinde ki topraga elini sur iyi yikama elini gene mikrop olur.
Bence kedini atma.

bennnnnnnnnnn canım ben.hem de kediyle beraber 2 bebek birden bakıyorum.14 aylık ikizlerim ve 1 de kedişimiz var.ve biz hep beraber çokkkkkkkkkk mutluyuz.ne hamileliğimde ne de ikizlerim dünyaya geldiğinde bırak tek bir günü tek bir saniye bile kedimi uzaklaştırmayı,atmayı,başkasına vermeyi vs... aklımızın ucundan geçirmedik bile.eşimde bende kedimizi ve tabiyki bebeklerimizi çok seviyoruz.üstelik benim bebeklerim 4 yıllık uğraşın ardından tüp bebek tedavisi ile gelen bebeklerdi.yani onları zor elde ettik fakat ay aman kedimiz var nasıl olcak vs..diye hiçbir zaman düşünmedik.hem tüp bebek doktorum hem de doğum yaptığım doktorum ve ayrıca veterinerimiz kedinin asla sorn olmayacağını ama aşılarını ihmal etmememiz gerektiğini söyledi.(ki zaten bebeklerden öncede etmiyorduk)bir de hamileyken kumunu sen temizleme canım.veterinerimiz aynen şöyle dedi:aşıları olduğu sürece isterseniz avuç avuç alın yutun tüyünü bizim saçımızdan farkı yok hiçbir şey olmaz dedi.zaten o hani ciğere yapışıp kist yapar diye halk arasında dolaşan yanlış bir inanış var ya işte o yapıştığını söyledikleri şey tüyü değil tüyün üzerindeki parazittir.ve bu yüzden kist parazit aşısı tam olduğu sürece öyle bir risk sıfırdır.hatta evde bebeğin kedi köpekle büyümesinin faydası vardır ki o da evde hayvanla büyüyen bebeklerin astım bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına yakalana oranı yarı yarıya azalır.14 aydır benim ikizlerin yuttuğu tüyün haddi hesabı yoktur herhalde.ben hiç bir zaman ay tüy yuttu aman şunu elleme tüy var gibi şeyler bile düşünmedim.tam tersine eşim de ben de kedimizle bebeklerimiz hep yakın olsunlar diye uğraşıyoruz.yeri gelir beraber uyurlar yeri gelir kedimiz onların kıyafetlerinin üstünde uyur ve sonra o kıyafetleri giyerler.şunu da söylemeden edemeyeceğim.kedi tüyü kist yapsaydı benim şimdiye kadar ölmüş olmam lazımdı çünkü 10 yaşımdan beri evde hep kedimiz oldu ve ben 33 yaşındayım ve kedilerimle hep koyun kyuna uyurdum.bu kedilerden bazılarının aşıları bile yoktu(tabi bu örnek olmasın aşılarını ihmal etmeyin yinede)ve ayrıca hamileyken yapılan toksoplazma testim bunca kediye rağmen negatif çıkmıştı.doktorum çok şaşırdı hatta negatif çıkmasına.testi yaptırmadan önce sen zaten geçirmişsindir pozitif olur rahat rahat temizlersin kumunu demişti.ama negatif çıktı.eğer toksoplazma testiniz pozitif çıkarsa zaten hiç bir problem yok ve bir insan hayatı boyunca bunu sadece bir kez geçirir.eğer negatifse sadece hamileliğinizde kumunu eşiniz temizlesin ya da siz temizleyecekseniz eldivenle temizleyin.ve bence kaynvalidenize asla laf düşmez eşiniz ve siz istedikten sonra.zaten kedinizi sokağa atarsanız allah korusun tüyden değil ama başka bir yerinizden çıkar bence onun vebali.size bebeğiniz ve kedinizle birlikte upuzun mutlu yıllar diliyorum

Hepinize çok çok teşekkürler çok tatlısınız yaa :) zaten kedimi hiç dışarı atmayı düşünmedim ama benim gibi insanları görünce çok sevindim bakalım bebeğimiz dünyaya gelince neler olacak çok heyecanlıyım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…