• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaza Yaptım =(

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.475
3.765
448
Gülsem mi, aglasam mı sasırmıs durumdayım araba sürmeye basladım, pratiklik kazanmak icin dün kullandım birsey olmadı bugüne kısmetmis. Sürüs denemeleri yapıyordum site icinde ( sanayi sitesi ) tabii her yerde araba ve kamyon. Kimisi park halinde ( nerdeyse yol kapanıcak ) kimisi hareket halinde yükleme yapanlar, bosaltanlar bende kalkmısım araba sürüyorum cesaretin böylesi! Aslında iyi birsey bir anlamda da. Neyse, o anı tam hatırlayamasamda tersten girmisim sanırım araba gelince de durmadım devam edeyim asagı dogru derken, dönemedim ve park halindeki Honda civic'ee güüüümm!!:18:

aaaa diye kaldım panikten durmadım da. En kötüsü de bu olsa gerek sok olunca kalakaldım. Allahtan 2. vitesle gidiyordum hızım yoktu tabii sonunda durdum o sokluk gecti.

Sonra el frenini cekmeme ragmen arabanın kaydıgını fark ettim nedense frenler tutmadı. Ayaklarım debriyaj ve fren' de sevgili babacıgımın gelmesini bekledim oda o sokla beni arıyor site icinde. Neyse bi geldi sok.. Kızım duran arabaya mı carptın? Duran arabayı görünce, duracaksın.. Hönkk!!:53: Adamcagız korktu baya. :50: Tabii bende cok korktum ayaklarım debriyajla frendeyken, dizlerim titremeye basladı korkudan.

Araba' da biraz hasar var kaporta ve yan kapı kısmında. Bizim araba' da cok büyük birsey yok araba' nın en saglam yeriyle vurmusum. Bütün isyerinin diline sakız oldum kızlar sanki herkes anasının karınında ögreniyor araba kullanmayı sanki ilk kaza yapan insan benim. Halamın oglu dalga geciyor bide, kendisi araba kullanmayı hangi arabayla ve kac kez kaza yaparak ögrendi acaba.. :37:

Cok üzüldüm ama daha cok yolun basındaydım.. :50:

Son düzenleme:
gecmis olsun canim ya.allahtan hizin yokmusda hafif carpmissin.
kim ne derse desin sakin vazgecme kullanmaktan.yavas ve daha dikkatli ol.
türkiyede araba kullanmakta ayri bi cesaret istiyor orasida ayri tabi.

Gülsem mi, aglasam mı sasırmıs durumdayım araba sürmeye basladım, pratiklik kazanmak icin dün kullandım birsey olmadı bugüne kısmetmis. Sürüs denemeleri yapıyordum site icinde ( sanayi sitesi ) tabii her yerde araba ve kamyon. Kimisi park halinde ( nerdeyse yol kapanıcak ) kimisi hareket halinde yükleme yapanlar, bosaltanlar bende kalkmısım araba sürüyorum cesaretin böylesi! Aslında iyi birsey bir anlamda da. Neyse, o anı tam hatırlayamasamda tersten girmisim sanırım araba gelince de durmadım devam edeyim asagı dogru derken, dönemedim ve park halindeki Honda civic'ee güüüümm!!:18:

aaaa diye kaldım panikten durmadım da. En kötüsü de bu olsa gerek sok olunca kalakaldım. Allahtan 2. vitesle gidiyordum hızım yoktu tabii sonunda durdum o sokluk gecti.

Sonra el frenini cekmeme ragmen arabanın kaydıgını fark ettim nedense frenler tutmadı. Ayaklarım debriyaj ve fren' de sevgili babacıgımın gelmesini bekledim oda o sokla beni arıyor site icinde. Neyse bi geldi sok.. Kızım duran arabaya mı carptın? Duran arabayı görünce, duracaksın.. Hönkk!!:53: Adamcagız korktu baya. :50: Tabii bende cok korktum ayaklarım debriyajla frendeyken, dizlerim titremeye basladı korkudan.

Araba' da biraz hasar var kaporta ve yan kapı kısmında. Bizim araba' da cok büyük birsey yok araba' nın en saglam yeriyle vurmusum. Bütün isyerinin diline sakız oldum kızlar sanki herkes anasının karınında ögreniyor araba kullanmayı sanki ilk kaza yapan insan benim. Halamın oglu dalga geciyor bide, kendisi araba kullanmayı hangi arabayla ve kac kez kaza yaparak ögrendi acaba.. :37:

Allah beterinden saklasın, bununla geçmiş olsun.

Yokuş aşağı olduğu icin arabanın birazcık kayması normal. Birkaç saniye işte, iyi ki duran araba ya icinde yolcu vs olsaydı, hareket halinde olsaydı. Sizi de derinden etkilerdi.

Olsun nazar bunlar :D

Canınız sağolsun üzmeyin kendinizi. Bende 1 ay önce başladım sürmeye. Ama önce bomboş alanlarda denedim. Durmayı kalkmayı. Daha sonra ara sokaklara sonra sonra iki şehir arası yol bile yaptım bir ayda :) Bu arada aracaınızın markası neydi? Belki küçük bir araba kullanırsanız sürüş anlamında daha rahatlarsınız. El freninizin tutmaması benimde başıma geldi. Sanayiye sordum. elfreninde 4 diş olurmuş. Siz de benim gibi 2 veya 3 üncü dişe kadar çekerseniz el freni tutmazmış. Yani bildiğiniz asılmak gerekiyor. Babanıza söylerseniz balataları biraz sıktırsın daha rahat edersiniz :) Sakın moralinizi bozmayın olur böyle şeyler. Çok şükür ben kaza yapmadım ama gerçekten çok korkuyorum :)

gecmis olsun canim ya.allahtan hizin yokmusda hafif carpmissin.
kim ne derse desin sakin vazgecme kullanmaktan.yavas ve daha dikkatli ol.
türkiyede araba kullanmakta ayri bi cesaret istiyor orasida ayri tabi.

Sagol canım baya etkiledi beni bu olay. Hevesim kırıdı gibi desem yeridir yani.

Allah beterinden saklasın, bununla geçmiş olsun.

Yokuş aşağı olduğu icin arabanın birazcık kayması normal. Birkaç saniye işte, iyi ki duran araba ya icinde yolcu vs olsaydı, hareket halinde olsaydı. Sizi de derinden etkilerdi.

Olsun nazar bunlar :D

Sagol canım bile etkiledi ya hala etkisindeyim hatta. Su sok' tan, panikten kalakaldım ya o baya kötü ettii beni. Neden fren yapamadım o an. Bu gibi durumlarda ya hep böyle saskınlıktan tepkisiz kalırsam diye korkuyorum simdi.

Canınız sağolsun üzmeyin kendinizi. Bende 1 ay önce başladım sürmeye. Ama önce bomboş alanlarda denedim. Durmayı kalkmayı. Daha sonra ara sokaklara sonra sonra iki şehir arası yol bile yaptım bir ayda :) Bu arada aracaınızın markası neydi? Belki küçük bir araba kullanırsanız sürüş anlamında daha rahatlarsınız. El freninizin tutmaması benimde başıma geldi. Sanayiye sordum. elfreninde 4 diş olurmuş. Siz de benim gibi 2 veya 3 üncü dişe kadar çekerseniz el freni tutmazmış. Yani bildiğiniz asılmak gerekiyor. Babanıza söylerseniz balataları biraz sıktırsın daha rahat edersiniz :) Sakın moralinizi bozmayın olur böyle şeyler. Çok şükür ben kaza yapmadım ama gerçekten çok korkuyorum :)

Ehliyetimi alalı 2 ay oluyor acemiyim tabiki kabul ediyorum :)
Ya ama gene anlamda ve cesaret konusunda özellikle bir kac kisiye göre ( tanıdık ) cok cok iyiydim. Direksiyonum, dönüslerim, arabayı kaldırısım vs. Dün aksama dogru buranın en yogun oldugu saatler heryerden bir arac cıkıyor. Kamyon, tır falan. Bir sokaga girdim yol kenarları saglı sollu araba dolu. Ben girdim, karsıdan bir master ve taksi geliyor geri geri cıktım, yanastım yol verdim sonra tekrar cıkıp yoluma devam ettim. Kavsaklardan dönmelerimde iyiydi. Bugün' de güzel baslamıstım ama ters yöne girmistim, karsından araba' da gelince yol veremedim kavsak oldugundan direksiyonu asagı dogru kırdım asagı devam edeyim diye araba' da bana 2 beden büyük oldugundan bu arada Ford Connect araba. Duran arabayla mesafemi ayarlayamadım.. Sonu malum iste.. :37:

Gecmis olsun canim,ya tabi ki olacak basta böyle kazalar..

benim kücück arabam vardi ilk baslarda ve ben icindeyken kendimi dev arabada saniyordum:1:

veeee gittim park edeyim derken hafif bayir asagi gitti ön ayaktan birtanesi:53: ama araba o kadar hafifmis ki meger kaldirip düz zemine cikardim:1:

Canim sakin ha korkup kullanmaktan vazgecme:20:

sakin o konusanlari dinleme,inanki kimse anasinin karninda almiyo ehliyetini...olur böyle seyler demelisin kendine..

Baya baya alay konusu oldum..
Kuzenim, ben arabayı smuwila carpar diye getirmiyorum falan diye dalga geciyor.
Babam' da gülerek, yok sana araba bi daha dedi.

geçmiş olsun canım, büyük birşey yokmuş neyseki. hepimiz insanız herkesin başına gelebilir aynı şey. çok çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun

cana geleceğine mala gelsin demişler

bundan sonra arabayı daha dikkatli kullanırsın.

Baya baya alay konusu oldum..
Kuzenim, ben arabayı smuwila carpar diye getirmiyorum falan diye dalga geciyor.
Babam' da gülerek, yok sana araba bi daha dedi.

Bence o kuzenin fazla gülüp dalga gecmesin,bosuna dememisler gülme komsuna:31:

babanda aslinda demeliydi olur kizim üzme kendini bir kac defa ben yanindayken kullan,biraz daha rahat olman icin..

ama benim babamde diyordu ya nasil becerdin sen bu tür kazayi:1:

Şimdi bana kızmayın ama ben böyle konularda erkeklere biraz katılıyorum. Yani çarptığınız hondanın, boyasız falan olduğunu 2010 2011 model olduğunu düşünürsek fiyatı 40 milyar civarında siz gittiniz çarptınız tamam kasko varsa öder ama adamın arabasının değeri kazanın da büyüklüğüne göre minimum 1 2 milyar azalır şimdi bende üzüldüm çarptığınız aracın sahibine. Maalesef çarpan çarpılan sizde olsanız arabanın değeri düşüyor. Heleki türkiyede minicik çizik var diye arabadan vazgeçen tanıdıklarım var benim :S Ama cesaretinizi kırmayın devam edin :52:

Ben de benzer yaşadımm :52:Benim henüz ehliyetim yok.. Erkek arkadaşım akşam trafiğinde E-5 de verdi arabayı bana.. Elim ayağım dalağım böbreğim korkudan zangır zangır titriyor tabi belli etmiyorum.. :1: Önde çöp kamyonu var bana dur diyo.. Ben de kafamdan geçiriyorum ki " durmayayım ben onu bi şekilde hallederim.." (ne akla hizmet sanki 40 yıllık şoförüm) Bi baktım kamyonla bir bütün olmaya az kalmış napıcağımı şaşırdım elimi bıraktım direksyondan falan sevglm sağa kırdı ben korkudan çat bi fren araba stop..... :1: Çoook dalga geçti benimle... Ama ben de hep dedim, sen sanki ilk kullandığında böyleydin diye.. Cesaretinin kırılmasına izin verme.. Bi süre sonra araba kullanma hevesin kırılır çünkü.. Ben eminim ki sen süper kullanan bir şoför olucaksın :34:

gecmis olsun cnm. canina bisey olmamis ya gerisi önemli degil. ben kac kere kaza yaptim bisey olmaz cocuklarda düsmeden yürümeyi ögrenmiyorlar dimi? :1: üzme canini :1:

geçmiş olsun canım, büyük birşey yokmuş neyseki. hepimiz insanız herkesin başına gelebilir aynı şey. çok çok geçmiş olsun.

Gercekten hepimizin basına gelebilecek birsey insan kapıdan cıkınca nelerin basına gelebilecegini bilmiyor ki, hatta o adam park halindeki aracına carpılacagını nerden bilebilecekti. =(
Cok sagol..

geçmiş olsun

cana geleceğine mala gelsin demişler

bundan sonra arabayı daha dikkatli kullanırsın.

Sagol daha dikkatli kullanacagım konusunda bir süphem yok ama bir tuhaf oldum korkuluyum sanki tekrar aynı sey olacakmıs gibi bide insanın korktugu sey basına gelirmis ya.

Bence o kuzenin fazla gülüp dalga gecmesin,bosuna dememisler gülme komsuna:31:

babanda aslinda demeliydi olur kizim üzme kendini bir kac defa ben yanindayken kullan,biraz daha rahat olman icin..

ama benim babamde diyordu ya nasil becerdin sen bu tür kazayi:1:

Babam öyle dedi aslında hatta baya güldüler böyle ögreneceksin dedi.
Moralim bozuldu cıktım isten söylemedim birsey aradı beni ne oldu? dedi anlattım ne üzülüyorsun kızım olacagı varmıs.
Hem kaza bu dedi hatta rahatlatmak icin daha ne kazalar göreceksin dedi.
Ama artık kolay kolay arabayı vermeyecektir bana bende bir daha isteyemem herhalde.

Şimdi bana kızmayın ama ben böyle konularda erkeklere biraz katılıyorum. Yani çarptığınız hondanın, boyasız falan olduğunu 2010 2011 model olduğunu düşünürsek fiyatı 40 milyar civarında siz gittiniz çarptınız tamam kasko varsa öder ama adamın arabasının değeri kazanın da büyüklüğüne göre minimum 1 2 milyar azalır şimdi bende üzüldüm çarptığınız aracın sahibine. Maalesef çarpan çarpılan sizde olsanız arabanın değeri düşüyor. Heleki türkiyede minicik çizik var diye arabadan vazgeçen tanıdıklarım var benim :S Ama cesaretinizi kırmayın devam edin :52:

Yoo kızmam kızmam da dediginize ben katılmıyorum acıkcası. Hatta bu olay olmadan önce sabah, ( babamın icine mi dogdu nedir ) bayanlar fazla kaza yapmaz cünkü, hem daha dikkatliler hemde erkeklerden daha fazla kurallara uyuyorlar dedi. Tabii kendine güvenen iyi bilenler. Erkekler hatalı sollama, asırı hız vs. sebeplerden kurallara uymadıgından yapıyorlar kazaları dedi. Ve kaza bu yani geliyorum demez ki tabiki araba' nın sahibini de düsünüyorum kapı' nın önünde duran arabasına carpılıyor. İnsan arabayı basımdamı gezdiricem tabiki park edicem diye düsünür. Allah razı olsun cok anlayıslı bir insana denk geldim. Hata benim ve olmaması gereken birseydi.
Acemi olup ta hic kaza yapmayan insan tanımıyorum ben. Hatta acemiye ya da usta soförlüge' de bakmıyor bu meret sey. Allah beterlerinden korusun bundan sonra cok daha dikkatli olacagım..

Ben de benzer yaşadımm :52:Benim henüz ehliyetim yok.. Erkek arkadaşım akşam trafiğinde E-5 de verdi arabayı bana.. Elim ayağım dalağım böbreğim korkudan zangır zangır titriyor tabi belli etmiyorum.. :1: Önde çöp kamyonu var bana dur diyo.. Ben de kafamdan geçiriyorum ki " durmayayım ben onu bi şekilde hallederim.." (ne akla hizmet sanki 40 yıllık şoförüm) Bi baktım kamyonla bir bütün olmaya az kalmış napıcağımı şaşırdım elimi bıraktım direksyondan falan sevglm sağa kırdı ben korkudan çat bi fren araba stop..... :1: Çoook dalga geçti benimle... Ama ben de hep dedim, sen sanki ilk kullandığında böyleydin diye.. Cesaretinin kırılmasına izin verme.. Bi süre sonra araba kullanma hevesin kırılır çünkü.. Ben eminim ki sen süper kullanan bir şoför olucaksın :34:

Anlam veremedigim bir konu isyerinde muhasebe' de calısan kadın ki, bizim yakından tanıdıgımız biridir. Aile olarakta samimiyiz hatta kuzenim onunda kuzeni oluyor arabayı calıstıramıyor, kavsaktan dönemiyor asırı evhamlı ve panik oldugu halde kendini benimle bir tutuyor ben kadar biliyormus ya da ben onun kadar biliyormusum böyle diyor. Cok birsey bilmiyorum ama emini ki onun gibi degilim cesaretim var en azından. Arabaya yeni oturursunuz ne yapacagınızı bilmezsiniz ya kendisi aynen öyle ve kaza bu ben bilemezdim böyle olacagını keske keske olmasaydı kimse de iyiki oldu demez zaten. Ama onlar güldü ya hatta isi deli cesaretine kadar getirdiler ben kendime biraz güvenmisim ya, biraz havaya girmisim, o yüzden böyle olmus vs. Telefonda her konustuguna benim kazam' dan bahsediyor. Ya onlar böyle yaptıkca benim hevesim kacıyor ve cesaretim gidiyor tekrar aynı sey olursa? diye.

Halamın oglu' da babasının arabasını kullanamazken benim babamın arabasını kullanıyordu kac kez kaza yaptı simdi kalkmıs benimle dalga geciyor hasbam.. Böyle insanlara sinir oluyorum kendileri anasının karnında ögrenmisler sanki..

gecmis olsun cnm. canina bisey olmamis ya gerisi önemli degil. ben kac kere kaza yaptim bisey olmaz cocuklarda düsmeden yürümeyi ögrenmiyorlar dimi? :1: üzme canini :1:

Ben artık hareket halindeki araba' dan degil, duran araba' dan korkuyorum bizim isyerinde heryer duran araba ve kısa kısa sokaklar, adalar mutlaka bir tarafa dönmek zorunda kalıyorsun ki, insanlar her buldugu yere araba park etmis böyle bir olay olunca da tekrar olacakmıs gibi hissediyorum nasıl olacak bir daha bilemiyorum.. En cok halalın ogluna yaradı bu durum cünkü dısarıdaki islere bakan o. Rakip geliyorum ya suratsızdı hep cünkü onu kısıtlamıs olacagım. Simdi rahata ermistir sanırım anlata anlata bitiremezler.

Boşver canım onların dediklerini.. Amaç zaten seni kızdırmak değil mi... Amaçlarına ulaştırma.. Onlar gülünce sen de dalgaya al.. Bu çok doğal ve herkesin başına gelebilir... En azından kayıp verilmedi maddi manevi.. Sen kendine güvenmeye devam et.. Bilirsin insanlar alakası bile olmayan konularda yorum yapmaya bayılırlar.. Ama gerçekten sen de gülersen onlarla bi süre sonra konu kapanacaktır.. Daha sonralarında üff siz hala orda mısınız diyerek lafların gereksizliğini belirtebilirsin.. Kulak asma, kısa zaman sonra ne kadar güzel araba kullanabildiğinle ilgili konu açmanı bekliyorum canım :13:

Canım sen beni yanlış anladın ben bayanlar kaza yapar vs bişey demedim. Bayan olsun erkek olsun kaza yapınca arabların değeri düşüyor bu çok üzücü. Mesela ben şimdi sıfır bir araba almak istiyorum ödüm kopuyor azıcık bir yeri çizilse otomatikman araba 2 3 bin tl değer düşürüyor :/

Canım çok çok geçmiş olsun ama hevesini şevkini hiiiç kırma,kırmalarına da izin verme:34:
Kimse o koltuğa oturur pturmaz usta şoför olmuyor boşver ne derlerse desinler:57:
Erkekler bu konuda genelde anlayışlı olmuyor hemen eksik arıyorlar zaten umursama canım:36::36::36:

Öncelikle geçmiş olsun.

Ben de yepyeni arabamızı aldığımızın üçüncü günü çarpmıştım. Hala önünde o günün anısı olan hafif göçükle geziyorum. Özellikle yaptırmadık ki, nazar boncuğu olsun ve ben onu gördükçe daha dikkatli olayım...

Araba kullanmak teorik ve pratik olmak üzere ikiye ayrılıyor ve malesef ikincisini öğrenmek birincisinden çok daha uzun sürüyor. Öncelikle, boş yollarda dur kalk yapmalı, arabayı her viteste kullanmalı, ileri aşamada ise yokuşta kalkış, hızla giderken vites küçültme (arabayı sıçratmadan tabii :) ve park gibi bana zamanında çok ama çok zor gelen şimdi ise yavaş yavaş yapabildiğim şeyleri deneyerek kendinizi geliştirmelisiniz.

Pazar sabahları erkenden boş yollarda kullanmayı deneyin. Arabaya hakimiyetiniz arttıkça, yol ve hava koşulları daha az sorun olmaya başlayacaktır zaten.

İnsanların ne dediğine aldırmayın. Hiçkimse araba kullanmayı bilerek doğmuyor. Ehliyeti olmayan ve hala ben kullanırken yanımda oturan eşim bile az laf söylemedi kullanamıyorum ya da kötü kullanıyorum diye. Malesef kaza yapmadan da öğrenilmiyor. Mühim olan, ileri aşamalarda can ve mal kaybına neden olan kaza yapmamak...

Bu arada aklınızda bulunsuz, el freni (ki buna park freni de denir) aslen araba park halindeyken arabanın kaymasını önlemek içindir. Dolayısıyla el freninin en çok işe yaradığı an arabanın durduğu andır. Hızla giden bir arabayı el frenini çekerek durduramazsınız.

Stop etmiş bir arabada ise frenler çok iyi tutmaz ve mazallah yokuş aşağı filan iniyorsanız el freni de o hızla tutmayacağından sorun yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla, nasılsa frenle bir şekilde dururum diye düşünüp kontrolsüz araba kullanmayın ve en önemlisi arabayı stop ettirmemeye çalışın. Stop ettirmek insanların alay etmesinden daha büyük sorunlar açabilir başınıza...

Back
X