Yöresel Tarif Kayseri Yağlaması

Yöresel Yemekler
şöyle bir inceledimde ben bunu ça<tal,matalla değil ellerimle parmaklarımla yerdim.. çekerdim tabağı önüme parmaklarımla dolaya dolaya yerdim..yanındada ayrann..ahhh beee..şu saatte şu yorumu yazıyorsam bilinki nasıl canım çektiii..:KK61::KK61:

şöyle bir inceledimde ben bunu ça<tal,matalla değil ellerimle parmaklarımla yerdim.. çekerdim tabağı önüme parmaklarımla dolaya dolaya yerdim..yanındada ayrann..ahhh beee..şu saatte şu yorumu yazıyorsam bilinki nasıl canım çektiii..:KK61::KK61:

ben poğaçaya bile dokunmadan yerim yağdan çok tiksinirim elinle nasıl yicen bunu :KK70:
okurken bile huylandım :KK70:

ben poğaçaya bile dokunmadan yerim yağdan çok tiksinirim elinle nasıl yicen bunu :KK70:
okurken bile huylandım :KK70:
Ahhh kardiş yağdan ,mağdan tiksinseydim,,şöyle bana bana yemekten,, tee. 69 kiloyu görürmüydü bu bedenn.zayıf incecik, totosu kalkık,90..60..90..olurdu bu vücut,,hep o bana ,bana yemekten ve o lahmacun tarzı lezzetleri dolaya dolaya yemektenn..ah ah ömrümü yedi bu diyett..

Ahhh kardiş yağdan ,mağdan tiksinseydim,,şöyle bana bana yemekten,, tee. 69 kiloyu görürmüydü bu bedenn.zayıf incecik, totosu kalkık,90..60..90..olurdu bu vücut,,hep o bana ,bana yemekten ve o lahmacun tarzı lezzetleri dolaya dolaya yemektenn..ah ah ömrümü yedi bu diyett..

hee beni tarif ediyorsun sanki D :KK70: ne de alçak gönüllüyüm :KK70:
Allah seni napmasın dur demek zor ama sonucu gördükçe hep düşmanın oluyor

hee beni tarif ediyorsun sanki D :KK70: ne de alçak gönüllüyüm :KK70:
Allah seni napmasın dur demek zor ama sonucu gördükçe hep düşmanın oluyor
yaa ne sandın seni tarif ediyorum elbett . düşman değilde felaket kıskanıyorum seni bilmiş ol..:KK53::KK53::KK53:hep balık etli oldum ben bir ara 84 kiloya kadar çıktım sonra azmettim tam 30 kilo verdimm. evlendim hamile kaldım hop hadi tekrar 84 oldum bebek doğdu...3 ay geçti tekrar indim 60 şa ee tabi sporada gidiyorum tee.. kış ayı girdi sporu bıraktım fena sardım tatlılara evde yapıyorum hop ardından çay ve tatlı şimdi 69 zum ama pinkonun listesindeyim 3 hafta oldu başlayalı. anca 3 kilo verdimm.. ama durmak yok yola devam kaldı 4 kilo beybii. ah diyet ah tatlılar yediler ömrümüüü,,:KK49::KK49::KK49::KK49:

bende çok yaparım bunu,sadece ekmekler sıcakken üzerine tereyağ sürüp sonra kıymalı harcı koyarım,çok lezzetlidir

yaa ne sandın seni tarif ediyorum elbett . düşman değilde felaket kıskanıyorum seni bilmiş ol..:KK53::KK53::KK53:hep balık etli oldum ben bir ara 84 kiloya kadar çıktım sonra azmettim tam 30 kilo verdimm. evlendim hamile kaldım hop hadi tekrar 84 oldum bebek doğdu...3 ay geçti tekrar indim 60 şa ee tabi sporada gidiyorum tee.. kış ayı girdi sporu bıraktım fena sardım tatlılara evde yapıyorum hop ardından çay ve tatlı şimdi 69 zum ama pinkonun listesindeyim 3 hafta oldu başlayalı. anca 3 kilo verdimm.. ama durmak yok yola devam kaldı 4 kilo beybii. ah diyet ah tatlılar yediler ömrümüüü,,:KK49::KK49::KK49::KK49:

böyle iltifatlara layık olmak için zaten haftada 4 gün spor yapıyorum tatlı hiç yemiyorum hamur işi de
yoksa bende bayılırım mesela çikolataya pastaya
ama önünü alamıyorum eğer yersem ....
başarılar dilerim bence başarırsın ki seni gördüm çok güzel hatunsun

başarılar dilerim bence başarırsın ki seni gördüm çok güzel hatunsun......bak şu yazını sevdimm enemm egom tavan yaptıı..:KK76::KK76::KK76:sağol yavru şaka bir yana aikidoyu bıraktım 6 aydır.. bu ayın sonunda tekrar başlıcam gider kilolarım ama yemek yemeyi seven biri olarak spor ,,diyet,,yemek bu üçlü hep var olacaktır hayatımdaaa.öptüm seni yavruu.. :KK15::KK15:

Feci canım çekti. Ellerine sağlık NEVRESTE,
Yarışmada başarılar dilerim. :KK66:
Merhaba Yemek yarışması takipçileri:KK3:
Yöresel Yemekler deyince aklıma ilk gelen tarif Kayseri Yağlaması:kk77:Bende diyetteyim bu Kayseri yağlaması benim diyetimi bozdu:63:
Kayserili değilim tarifte eksik veya hata varsa Kayserili arkadaşlarımdan öncelikle özür diliyorum..
Bu tarifi 16 yıl önce Kayserili bir komşumuzdan öğrenmiştim..Ev ahaliside çok seviyor bu yüzden sıksık yaparım...
Yemeğin tek sorunu var oda yemesi biraz zor :-)Aslında tüm katları çatala dolayıp yoğurda batırarak yenebilir..Ama bu yöreye özgü el ile yenilen bir yemek..:kk77:Tadını çıkarmak lazım..Umarım beğenir sizlerde denersiniz..
Gelelim tarife:KK19:
Anlaşılmayan bir nokta olursa sorabilirsiniz.Belki anlatımda eksik hata olabilir..:oops:

Kayseri Yağlaması

Yufkalar için Malzemeler

4 çay bardağı su
Yarım paket yaş maya
10 su bardağı un

Tuz
Eki Görüntüle 1454097

Yapılışı

Su ,maya,tuz karıştırılır..Daha sonra azar azar un eklenir ve yoğrulur..
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak..
Hamur 15 dakika üzeri kapalı bekletilir ve 16 parçaya bölünür..Daha sonra dolap poşeti veya streç sarılarak kuruması engellenir..

Eki Görüntüle 1454098

Bezeler tek tek açılarak Teflon tavada orta ateşte pişirilir..
Açarken çok fazla unlamayın.Ve tavayı ara ara peçete ile silin..Tavanın dibinde biriken unlar yanıp yufkalara bulaşabilir..

Eki Görüntüle 1454099 Eki Görüntüle 1454100

Pişen Yufkalar üst üste konarak bekletilir..

Eki Görüntüle 1454101

Harç Malzemeleri

300 gr orta yağlı dana kıyma
3-4 adet biber
4-5 tane biber
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 kase su

Eki Görüntüle 1454103

Yapılışı

Kıyma tavaya konur ve üzerine 1/2 çay bardağı su eklenerek pişirilir..Daha sonra sıvıyağ ve doğranmış soğan ile biber eklenir,kavrulur .Kavrulan harcın içine salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir..

Eki Görüntüle 1454104

Domates ve 2 kase su eklenir.Daha sonra tuz ,biber eklenir pişirilir..Domatesler pişip biraz suyunu çekince altı kapatılır..

Eki Görüntüle 1454105
Daha sonra pişen yufkalar tek tek bir tepsiye konur ve üzerine sıcak harç dökülür..Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir..

Eki Görüntüle 1454106

Kayseri Yağlamamız servise hazırdır..

Eki Görüntüle 1454107
Eki Görüntüle 1454110

Eki Görüntüle 1454108
Sunum için Malzemeler

500 gr ev yapımı yoğurt
2 diş sarmısak

Kayseri yağlaması sarmısaklı yoğurt ile servis edilir..

Afiyet olsun..

Eki Görüntüle 1454109

Eki Görüntüle 1454111

Eki Görüntüle 1454112

Eki Görüntüle 1454113

Yok canım bu ayran ile yenmez bu sarmısaklı yoğurtla yenecek:KK45:Sen çok açsın be kuzum:KK19:Ahhh diyet bizi ne hallere getirdi:KK53:

X