Aynısını ben de Antalya/Manavgat için düşündüm de, foruma bakınca da Ankara yoğunlukForuma şöyle bir baktım ama böyle bir konu açılmamış. Aslında bi tane açılmış ama ona da kimse katılmamış. Hal böyleyken dedim ben açayım. Umarım benim konum da aynı olmaz.
Kayseri de yaşayan anne adayları ve anneler olarak paylaşım yapip birbirimize yardımcı olalım istiyorum. İnşallah amacına ulaşır konu
İnsan birşey danışmak veya sormak isteyince böyle konulara ihtiyaç duyuyorAynısını ben de Antalya/Manavgat için düşündüm de, foruma bakınca da Ankara yoğunluk
Valla öyle her yerin milleti bir değil kiİnsan birşey danışmak veya sormak isteyince böyle konulara ihtiyaç duyuyor
Hele ki bir şey alınacak olduğunda fikir almak çok iyi oluyor tecrübeli birindenValla öyle her yerin milleti bir değil ki
Alma konusunda hiç öyle takılmadım, sormadım da. Bebekleri çocukları sevdiğim için, doğum günlerine bile kimi zaman a'dan z'ye almışlığım da var (çocuk arabası/beşik hariç) tabii.H
Hele ki bir şey alınacak olduğunda fikir almak çok iyi oluyor tecrübeli birinden
Sanırım şuan sadece ikimiz varız. O zaman özel ile devletin artılarını eksilerini toplayalım, fikir alışverişi yapalım. Belki aynı düşünceye sahip olupta sormaya çekinenler vardır, faydamız dokunur :)Bebek için kişisel bakım ürünlerin de memnun kalınanlar olsun mobilya ve beşik önerileri olsun fikir almak isteniyor ya. Dediğin konuda kesinlikle haklısın. İnsan acaba neresi daha iyi özel mi devlet mi gibi düşünüyor
Ben de sağlık okudum da (Ergoterapi, çok alakasız yani) :)Ben sağlıkçıyım ve hem özel de çalıştım hem de devlet hastanesinde staj yaptım. Fikrin güzel belki birilerine ulaşır yazdıklarımız ve onlar da paylaşır düşüncelerini
Bu gidişle evde yapacağım doğumuBen anestezi okudum ve haliyle doğumevinde staj yaptığım yer ameliyathaneydi. Ve sezaryen vakalarında vardım ve devletin normal doğumu hakkında fikrim yok.
Doğumevi şehir hastanesine taşınmadan önce staj yapmıştım orada. Ameliyathanesi çok temizdi. Çalışanlar çok titiz davranıyor bu konuda. Her hastadan sonra ameliyat masasından başlayıp her yeri temizliyorlar. Enjektörler fln hep yenileniyor. Ancak servise çıkınca bir odada iki üç kişi kalıyor orası ayrı.
Özelde de yine ameliyathanedeydim. Orada da sezaryene şahit oldum yani özelin normal doğumu hakkında da bir fikrim yok. Gelelim özelin sezaryenine malesef devlet kadar temiz değildi. Ama serviste odalar tek kişilik oluyordu
Doktoruna güveniyorsan, aklında hastane ile ilgili şüphe varsa servis ve doğumhanelerı gezmeyi talep edebilirsin ki bu en doğal hakkın.Bu gidişle evde yapacağım doğumu
Sanırım ciddi ciddi yeni doğum yapan anneleri ziyaret edeceğim :)
Al işte bir sorun daha, doktoruna güveniyorsan.... maalesef öyle bir doktor görmedim karşılaşmadım daha. Kaç tane doktor varsa devlette hepsine randevu alıp gittim, hiçbiri de düzgün muayene etmedi. 10 el, 10 ayak parmağı var deyip yolladılar. Kilosunu boyunu bile söylememişlerdi, daha bu pazartesi öğrendik, 36 haftalıkken, sen düşün artık... En güvenilir doktor, özel jinekologDoktoruna güveniyorsan, aklında hastane ile ilgili şüphe varsa servis ve doğumhanelerı gezmeyi talep edebilirsin ki bu en doğal hakkın.
Ben doktorumdan çok memnunum o yüzden servise ve doğumhanelere baktıktan sonra kesin kararımı vereceğim. Daha ücretini de sormadım işin aslı
Kontrol için devlete mi gidiyorsun sen? O ne kadar fiyat öyle. Özel muayenehane mi?Al işte bir sorun daha, doktoruna güveniyorsan.... maalesef öyle bir doktor görmedim karşılaşmadım daha. Kaç tane doktor varsa devlette hepsine randevu alıp gittim, hiçbiri de düzgün muayene etmedi. 10 el, 10 ayak parmağı var deyip yolladılar. Kilosunu boyunu bile söylememişlerdi, daha bu pazartesi öğrendik, 36 haftalıkken, sen düşün artık... En güvenilir doktor, özel jinekolog
Ama işte o da bana 4000-5000 TL fiyat biçti :/
Kontrole devlete gittim, 2-3 kez de özele gittim, kanama olunca özeli seçmiştim. 4-D Ultrason için de özele gitmiştim.. onun dışında devlete gittim hep. Muayene ücreti 80-150 ₺ arası değişiyor, doğum ücretleri de 1250den başlıyor 4000e kadar yolu var.Kontrol için devlete mi gidiyorsun sen? O ne kadar fiyat öyle. Özel muayenehane mi?
Hangi hastahaneye gidiyorsunuz , doktorunuz kim?Doktoruna güveniyorsan, aklında hastane ile ilgili şüphe varsa servis ve doğumhanelerı gezmeyi talep edebilirsin ki bu en doğal hakkın.
Ben doktorumdan çok memnunum o yüzden servise ve doğumhanelere baktıktan sonra kesin kararımı vereceğim. Daha ücretini de sormadım işin aslı
Anladım canım. İnşallah içine sinen bir yeri bulabilirsinKontrole devlete gittim, 2-3 kez de özele gittim, kanama olunca özeli seçmiştim. 4-D Ultrason için de özele gitmiştim.. onun dışında devlete gittim hep. Muayene ücreti 80-150 ₺ arası değişiyor, doğum ücretleri de 1250den başlıyor 4000e kadar yolu var.