arkadaslar esime simdi bir mail attim. yarin ise gidince okur. kk'da konunun linkini verdim.
dedim ki durumu kk da konu olarak actim. acaba ben mi yanlis dusunuyorum diye de sordum. gelen cevaplari birlikte okuyalim. yani tarafsiz insanlardan yorum alalim.
bakalim ne diyecek?
Beni anlayissiz olarak goruyor bazen. ama goruyorum ki herkes benim gibi dusunuyor.
ben olsam çok kızardım, nie elaleme benim derdimi açıosun die. bu bir.
ikincisi, bilen bilir kadınlarkulubünde, ben nerdeyse kaynana düşmanı adayıyımdır babannemden dolayı, ama burda nedense size pek üzülemedim affedin. adamın babası bu zamanda iki eşli, bu da ailenin kadınlara ne kadar değer verdiğinin (!) apaçık kanıtı. böyle bir aileye gelin gitmeyi de siz kendiniz dilemişsiniz. konunun başında siz "kayınpederim iki eşli" yazınca geri kalanına hiç şaşırmadım.
kayınvalideniz sizi sadece oğluna bir külfet gibi görüyor, çünkü o da öyle görüldü. siz onlardan aile geçindirdiğiniz için anlayış beklemişsiniz, çok da haklısınız, ama onlar şöyle düşünüyor: "evlenmeyi bildiyse bize de bakacak. kardeşi de istediği kadar savursun, ben de milyarlık diş de yaptırırım. evlenmeyi biliosa yapacak"
sizin de kendi tarafınız zenginmiş, bu onlar için 2 kat malzeme. kör mü, gelinin babası para versin diyolardır.
kesinlikle haklı gördüğümden değil, ama bu insanların düşüncesi tamamen bu.
ve ben bu hikayenin tamamını "kayınpederim iki eşli" cümlesinden sonra anladım.
ha, islamda iki eşlilik vardır ve boynum kıldan incedir. ama dini kendi uçkuru için kullanan insandan ben herşeyi beklerim bacım. ve siz bunu ömür billah çekmek zorundasınız yapabilcek bişey yok. dua edin de sizin de eşiniz babasının yolundan gitmesin. Allah yardımcınız olsun..