Kaynın düğünden önce yeni gelin evinde kalması ?

Yabancılardada bambaşka sorunlar oluyor kültürümüz çok farklı onlarin soguk mizacı saygı gibi görülebiliyor bazen. Mesela yemek kültürü olarak baksak biz onlara saygısız diyebiliriz bazı konularda (yemek saati eve insan kabul etmemek oynayan misafir cocuğu varsa evine göndermek vs gibi) Konu sahibine danısılmaması burdaki sorun rahatsiz olabilir de olmayadabilir de.Evlendikten sonrada bu sekilde devam edicektir

Daha kötüsü başıma geldi. Düğünden önce evde kaldılar. Bi de üstüne camı açık unutmuşlar. Eve geldim ki her yer leş gibi olmuş

Eşyası evi çeyizi önemli değil. Denk gelinir, bir iki gün kalması gerekir ben de sorun etmezdim. Önemli olan kazık kadar adamın ev göreceğim diye gelmesi ve kayınvalidenin dur oğlum dememesi. Ya da abinin evini görmek istiyorsan beraber uğrar bakar çıkarız, bekar evi değil orası dememesi. Düğüne kadar 2 hafta kalmak keyfi çünkü hali hazırda sokakta yaşamıyor bu kişi. Abisi veya değil kimsenin özel alanına bu kadar girmemesi gerek.

Eşya kullanılmak için alınıyor dokunulmasın diye değil, kırılır bozulur yenisi alınır. Ama bir insanın güvenli ve mahrem bölgesini ihlal etmek ve devamlı ihlal edeceğini hissettirmek büyük saygısızlık.

Bakın anlamıyorsunuz, yanlış anlıyorsunuz, kişiselleştiriyorsunuz, çarpıtıyorsunuz. Bilerek yapıyorsanız çok çirkin, farkında olmadan yapıyorsanız olabilir insanlık hali anca üzülürüm bu durumunuza. Sabaha kadar da kelime kelime açıklasam siz aynı noktada kalacaksınız bu görünüyor daha fazla zorlamayın

Allah sağlık ve uzun ömür versin, o günleri görmeyi bana da nasip etsin
Evladım beni davet ederse elbette giderim evinde kalırım eşyalarını kullanırım, ben ziyaret etmek istersem evladımı arar müsade isterim evladım dururken neden onun karısını kocasını arayıp izin isteyecem? O gerekli görürse eşine danışır bana cevap verir. Bekar evladımın evine gitmek için de evladımdan başka kimsenin dediğini önemsemem, onun için uygunsa bitmiştir. Ben çocuğumu kendi huzurunu inşa edebilecek hatır gönül bilecek sapla samanı ayırabilecek adaletli davranabilecek eşyaya yada dört duvara yada yalnızca eşinin veya kendinin isteklerine önem vermeyecek kapasitede yetiştiriyorum. Çok da fazla birşey yapmama gerek yok aslında henüz bir yıl bile olmadı o çooook fazla anlam yüklenen insandan daha çok değer verilen evler, kendinden başkasına saygı duymayan egolar yerle yeksan oldu, benim evladım bunları görüp yeterli çıkarımı yaptı zaten. Yetişkinlere de nasip olsun bu bilinç İnşaallah

Son olarak eşim bile evladımla nasıl bir ilişkim olacağına dil uzatamazken siz kim oluyorsunuz hayırdır? Sizin üstünüze vazife değil yerinizi bilin, fikir belirtemeyeceğiniz alanlar vardır bu da onların başında geliyor.
Bu cüreti gösterdiğiniz kişi evladı olmayan olamayacak olan evladını kaybetmiş yada evladı yuva kuramayacak durumda olan bir kadında olabilirdi

Sonuç itibariyle siz aynı tas aynı hamam devam edin diğer arkadaşlarla dedikodu filan yapın elalemin çoluğuna çocuğuna ilişkilerine de burnunuzu sokmayın

Hanımefendi siz yazdiginiz son paragrafi bi okur musunuz ? "Sizin zihniyetinizdeki insanlar " diye başlayan. Bana sataşan sizsiniz. Suçlamada çıkarımda bulunan sizsiniz. Ben cevap verince kişisellestirdi diyorsunuz o zaman ona göre yorum yapacaksınız. Kaldı ki konu sahibine yazdigim mesaja ilk cevap veren alıntılayanda sizsiniz.
Bana göre bize göre zorunlu haller disinda "keyfi" kalinmasi uygun degildir size göre gelininiz/kiziniz çeyiz serer gider yatar kalkar yer icersiniz. Bu sizin dogrunuz, bunu bu sekilde yapmak bizim için görgüsüzlüktür dedim. Sizin cocugunuzla olan iliskinize dil uzatmadim. Evlilik birligi icinde elbette cocuklarimizi muhattap alicaz onlarda eslerine danişacak dogru olan bu fakat konu sahibi diyor ki bana sadece "tebliğ" edildi. Siz okumuyosunuzda sanirim. Kimsenin konu sahibine danıstığı bir durum yok.
Meselenin eşyaya değer vermek olmadigini mahremiyet gereği danisilmasi gerektigini müsade istenmesi gerektigini anlamiyorsunuz.
Ayrıca siz cocugunuzdan müsade ister kalirsiniz esyasini kullanirsiniz dedim e sizin gorusunuz bu degil mi zaten ? Cocugumla aramdaki iliski diye neden cellalleniyosunuz? Madem bu kadar hassasiniz sizde baska insanlara yorum yaparken sizin zihniyetinizdeki insanlar şöyledir böyledir diyerek aşağilayarak ahkam kesemezsiniz.
Ayni şehirde olsada, maddi sorun olmasada keyfi kalinabilir diyen sizsiniz yukarıda açın okuyun yazdiklarinizi buradan çıkarim yaparak ileride böyle davranmaniz olası bunu diyince neden zorunuza gitti? Evladimla ilişkim diye delleniyosunuz? Size sizin dilinizden cevap verdim iste sizin zihniyetinizdeki insanlar böyle yapar dedim.
Biraz kibirinizden arınmayı deneyin, benden yaşta buyuksunuzdur bu konusma tarziniz cok saygisizca, ben konu sahibine yazdim siz ise bana, buna ragmen acikladigim halde ailemin benim kültürüme binbir yakistirma ,çıkarim yaptiniz , siz yaparken iyi cevap verip sizde böyle yaparsiniz diyince mi kötü. Yaptiginiz cok ayip ve saygisizca .

Evet, ne de güzel özetlemişsiniz. Okuduğunuzu anlama ve empati yeteneğinizi nerede geliştirdiniz? Belki bana da faydası olur
Boşverin ,kendisine gercekten laf anlatilmaz. Kendi yazdiklarindan bir haber. Burada kimse kiz tarafina serbest vs demedigi halde takintili gibi kiz tarafina her şey mübah diyor asla anlamiyor.

Dilediğiniz kadar yazın anlayabildiğiniz tek bir cümle yok, anlamanıza ümidim de yok olsaydı üşenmez cümle cümle anlatırdım
Uyarılmanıza rağmen de duracağınız yer gösterilmesine rağmen de hadsizliğinizi manupilatif cümlelerle söyleneni çarpıtarak savunuyorsunuz. Ne diyeyim ben size daha? Kendiniz çalıp kendiniz oynamaya devam edebilirsiniz harcadığım zamana yazık şimdiye deveye hendek atlatmıştım

Zaten yabancıların örf adetlerini övmek değil amacım. Ben de evime geleni toksa bile yedirmeden, içirmeden yollamam. Fakat bizim gelenek ve göreneklerimiz toplumsal yapıyı korumaktan çıktı. İnsanlar eğip bükmeye başladılar. bizde eskiden beri yeni gelinden önce evine kurulmak hoş değildir çünkü el emeği göz nuru çeyizleri var. Temizliğe ve mahremiyete önem veririz. Gelinin evinde yaşı küçük değilse kaynı kalamaz. Doğum sonrası erkekler lohusanın başında mahremiyetine önem vermeden pineklemez. Kadınlar, aileler destek olur. Ama bakıyorum toplumda artık işlerine geldi mi herkes gelenekçi işlerine geldi mi herkes modern. Gelinin evine kurulalım ama gittiğimiz evin mahremiyetine önem vermeyelim, eşyalar alınırken destek olmayalım ama hor kullanalım. Kafamıza göre gidip gelelim ama hizmet de bekleyelim en ufak bir şeyi dedikodu malzemesi yapalım.

Bide bayılın isterseniz. Buradaki en büyük hadsiz sizsiniz. İleride ceyiz serilince toplar cantanizi yeni gelin evinde 2 hafta yatar yer içersiniz , sizede bu yakisir nede olsa çok kültürlü ve görgülü birisiniz. Vatan savunur gibi bu görüsü savunuyosunuz maşallah. Bizde bir avuç dedikodu yapan ev meraklisi kadiniz forumun en modern, geniş görüslü vizyon sahibi kadini olan siz ,bizi muhattap almayın.

Sonunda birşeyi doğru anlamışsınız bravo, bencede öyle yapayım, neyse en azından benimle konuşmak nasip oldu size anlayamasanızda

Evet kesinlikle öyle herkes işine gelince avrupali işine gelince gelenekselci. Eve eşyaya mı deger vercez derler ama mahremiyetten haber vermekten bir haber gezerler

Sonunda birşeyi doğru anlamışsınız bravo, bencede öyle yapayım, neyse en azından benimle konuşmak nasip oldu size anlayamasanızda
Çok teşekkürler genis vizyonunuzla beni aydınlattiniz sayenizde bir şükür sebebi olarak kayinvalidemin ananemin ve babannemin ellerini bir kez daha öpecem

Ee kalsın ne olacak mabet mi yani eviniz neden kalmasın gerdekten önce girilmez diye bir kural yok nisanlinizda olacakmis evde zaten

Aynı şehirde keyfi olarak ne kendi ailem ne de eşimin ailesi gelip evimde kalamaz. Ailem geleceği zaman eşime danışırım, o da aynı şekilde bana danışmak zorunda. Hiçte eşyaya önem vermem, evliliği de asla bir başarı olarak görmüyorum. Gayet kariyer sahibi ve kendini geliştirmiş bir insanım. Bunun evle ve eşyayla ilgisi yok bu saygıdır, görgüdür. O ev benim ve eşimin yaşam alanı ileride olursa çocuklarımızın da. Çekirdek ailemi etkileyecek durumlarda ailecek karar almalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…