Kaynın düğünden önce yeni gelin evinde kalması ?

Ben izin vermezdim ne bu yani ne aciliyeti varmış da kalacakmış yeni gelin evinde böyle saçmalık olur mu tertemiz yerleştirmişsiniz gerçi nişanlınız da o evde kalıyormuş sizin durumunuz biraz farklı

Başka bir sorununuz yoksa evimi temiz görmek istiyorum diye baştan bir uyari yaparsınız. Ne olabilir ki?

Evi aileler yerleştirdi. Bizim izimiz yoktu. Yatak odası hazırdı. Eşimle nasıl oldu Bi bakalım dedik. Yatak odasının kapısını açamadık. Zorladık zorladık açılmadı. Herhalde bişiyler yaparız diye korkup kitlediler sandık. Meğer becerememişiz. Baya Bi gülmüştük.

Alaka nerede sorarsınız yok. Birden aklıma geldi ....

Ev memleket dışı ise sorun yok.

Some yeni gelin problems.

Kaynanam 2 ay onceden evime yerlesti, su dusunce aklimin ucundan gecmedi.

benim düğünümden önce başka şehirden gelen eşimin sülalesi benim evde kaldı
paylaşabildiklerimizi paylastik akrabalarla kalanları mecburen benim eve yolladık.
benim için sorun olmadı mecburiyet olmasada sorun olmazdı duvarları kemirecek halleri yok ya.

Eşimin ailesi baska sehirde bizim yasayacagimiz evse benim yasadigim sehirdeydi.Dügünden iki gün önce maaile geldiler .Kayınvalide kayınpeder görumceler,enişteler kadeşler yeğenler O kadar kişi nerede kalacak otel cok masraflı oluyo dediler durumlarıda belliydi.Eşim utana sıkıla sordu bana evimizde kalabilirler mi diye.O benim icin sehrini bırakıp geldi bi ev onu kırmaya degmezdi.Ok dedim.Kücük bir sürü cocuk,salon halıma bir demlik çay dökülmüş, biblolarım kırılmış.Mutfakta kızartmalar yapılmış, beyaz işli atlas yorganlar yatak yetmeyince yatak gibi serilmiş yatılmış.Balayım ev temizleyerek geçti.Niye anlattım beterin beteri var yani bir kaynınsa öp başına koy.He pişman mıyım asla bugün olsa yine yaparım eşim herşeye değer, bugüne böyle güzel geldiysek böyle böyle başladık.Mutluluklar

Sadece şimdi kalacaksa ok ama düğünden sonrasının fragmanıysa sıkıntı..

Yurtdışında ne olduğu açıkcası beni ilgilendirmiyor onlarin aile dinamikleri ile Türklerinki bambaşka. Bizde -çevremde -evine gitmeden haber vermek, yatili misafirlikten önce müsade istemek vardır yeni gelin olmuş bir kadının evine gelin girmeden girilmesi kalınması hoş karşılanmaz. Genç nesil olarak demiyorum anaannem babanemlerde bu görüştedir. Zorunluluk olur mesafe vardır o zaman amenna. Keyfe keder kalınması tuhaf bulunur.
Şuan bu görüşteki insanlar evlendikten sornada kafasina göre gidip gelecek müsade istenmeyecek. Forumda bir sürü konu görebilirsiniz bu şekilde. Bu eşyaya kıyamamaktan ziyade saygı ile ilgili.
Sizin dediğiniz eşlerden birinin ortak evde yaşaması diyelimki farklı şehirler kaldiki çift kira vermemek, yada kira vermemek için mantikli olan budur, bu şekilde yapilsa dahi ev yerlesip ceyiz serildikten sonra kalinmasi yine olacak iş değil. Neden nikaha kadar kalinsin saçma yani. (Zorunluluk ve mesafeler dısında )

Kendileri yapaydi boya badana o zaman,gorgusuzler, gozlerinde evlenmek; sadece düğün, eşya,takı, ev sahibi olmak olduğu için normal böyle problem etmeleri

Evlenmek için evlenen güruhun klasik davranışları işte

Huzur istiyorsanız örnek aldığınız kültürün bir önemi yok
Bir tek bizde bu denli onun ailesi benim ailem hırgürü yüzünden bu kadar çok boşanma var o kadar mükemmel bir dinamiğimiz var o kadar mükemmel ki bizim dışımızdakilerden feyz almak bile umrumuzda değil.

Kadının yeni gelin olduğu yerde erkek de yeni damat oluyor değil mi? Gelinin nasıl bir üstünlüğü var acaba da ev sadece onun gibi tavırlara giriliyor? Kadının eviyse erkeğin de evi, kadının söz hakkı kadar erkeğin de söz hakkı var, kadın istemiyorsa erkek istiyor, kadın uygun görmüyorsa erkek görüyor. Erkek ve ailesi kadının kuklası olacak herkes ondan izin alacak adam daha evlenmediği kadından izin almadan kardeşini bile yaşadığı evde yatıramayacak vay be dinamiğe bak mantık adalet abidesi. Şu yeni gelinler saygı istiyorsa saygı göstermeyi bilecek
Anneannenizle babaannenizle bu konuyu konuşma nedeniniz neydi acaba? Ne hoş tesadüf dimi burada bir konu açılıyor ve siz hem anneanneyle hem babaanneyle bunu konuşmuş onların bu konudaki fikrini almış oluyorsunuz
Siz evlenirken önce biri sonra diğeri kenara çekip sakın haaa senden önce kimse eve adımını atmasın filan mı dediler?

Benim dediğim örneklerin çoğunda erkek ve kadın aynı şehirde yaşıyordu uzak şehirlerde filan değil yalnız, birinin yalnız yaşadığı evde nikahtan sonra yaşamaya karar veriliyor çift kirayla ıvırla zıvırla alakası yok, ailelerin uzaktan gelmesiyle de alakası yok. Yaptığımız herşeyi zorunluluktan mı yapıyoruz? Canımız istiyor yapıyoruz, hatır gönül biliyor yapıyoruz, adaletli olmak adına yapıyoruz, huzurumuz için yapıyoruz vs vs…..

Size verdiğim örnekteki hiçbir ailenin akrabaları kafalarına göre gelip gitmiyor, bu kültür anlayış ve sınır meselesidir. Sınırlarını göstermek demek ruh hastası gibi evim de evim benim evim benim kuralım kimse giremez benim sınırım o kim oluyormuş herkes benden izin alacak demekle olmaz, bu anca rezillik görgüsüzlük sonradan görmeliktir.
Sizin gibi düşünen davranan insanlar çok gördüm eş ailesi kapıdan girecek ona sorulmadan adım atılacak diye kendini yırtan hastalanınca doğurunca maddi sıkıntıya düşünce nerde bu eş ailesi diye saçlarını yolan. Bu zihniyet canı isteyince eşini ve onun ailesini hiçe sayıp kapılarını açmama hakkını kendinde görüyor ama canı isteyince eş ailesi gelecek o evi temizleyecek arkasını toplayacak yemeğini yapacak gelin hanım uyuyacak banyo yapacak bebeğine bakılacak o eve sokmadığı eş ailesinin oğluyla başbaşa kalmak isteyince çocuğa bakılacak, işi bitince hooop yine benim evim bana saygı duyacaksınız neden benden izin alınmadı kocama haber verildi bu eve böyle gelemezsiniz. Yok öyle bir dünya
Herşeyin bir dozu vardır, bu kadar uç olmaya hiç gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…