- 15 Haziran 2016
- 7.712
- 1
- 20.426
- 348
- 38
Niyeti bozuk insan evde bir ordu insan varken de yapar yapacağınıYa biri al bunu koy iyi bisey deseee vee O da koysaaaa...
Some yeni gelin problems.Kızlar düğünden iki hafta önce farklı bı şehire ev sermeye gidicez anne babalarla. Biz evi serip döndükten sonra büyük kaynım gidip nişanlımın yanında kalacakmış biraz. Bana mı abes geldi durum? Evi sermişim, iki hafta sonra düğün olacak, kaynım gidip benden önce sırf gezmek için evde kalacak.
Sadece şimdi kalacaksa ok ama düğünden sonrasının fragmanıysa sıkıntı..Kızlar düğünden iki hafta önce farklı bı şehire ev sermeye gidicez anne babalarla. Biz evi serip döndükten sonra büyük kaynım gidip nişanlımın yanında kalacakmış biraz. Bana mı abes geldi durum? Evi sermişim, iki hafta sonra düğün olacak, kaynım gidip benden önce sırf gezmek için evde kalacak.
Yurtdışında ne olduğu açıkcası beni ilgilendirmiyor onlarin aile dinamikleri ile Türklerinki bambaşka. Bizde -çevremde -evine gitmeden haber vermek, yatili misafirlikten önce müsade istemek vardır yeni gelin olmuş bir kadının evine gelin girmeden girilmesi kalınması hoş karşılanmaz. Genç nesil olarak demiyorum anaannem babanemlerde bu görüştedir. Zorunluluk olur mesafe vardır o zaman amenna. Keyfe keder kalınması tuhaf bulunur.Hangi düzenler bu yüzden bozuluyor?
Etrafımda çok aile var eşlerden biri ortak yaşanacak evde kalıyor nikahtan önce ailesi geliyor eşyalar değişiyor temizleniyor ev yerleştiriliyor nikaha kadar o evde kalıp nikahtan sonra dönüyorlar. Yada nikah öncesi yerleşmiş evde çiftlerden biri kardeşini yada arkadaşını misafir ediyor. Hepsi de gayet mutlu huzurlu düzenli çoluk çocuk sahibi oldu bu ailelerin.
Yurtdışında zaten hiç böyle saçmalıklar egolar yok gayet düzenli aileler walla keşke biraz örnek alınsalar
Zaten fazla sürmedi ayrildirlar aynı kişi ile 2 yıl sonra tekrar evlendiKız tarafı yapaymış boyayı o zaman
Kesinlikle öyle. Konudaki çoğu kişiye kardeşin kalamaz dense sıkıntı yaratırlardı.Siz kalsaydınız ve kız kardeşiniz gelseydi, damat adayınız da buna laf etseydi kavga çıkartırdınız bence.
Siz kalsaydınız ve kız kardeşiniz gelseydi, damat adayınız da buna laf etseydi kavga çıkartırdınız bence.
Zaten fazla sürmedi ayrildirlar aynı kişi ile 2 yıl sonra tekrar evlendi
Kendileri yapaydi boya badana o zaman,gorgusuzler, gozlerinde evlenmek; sadece düğün, eşya,takı, ev sahibi olmak olduğu için normal böyle problem etmeleriKardeşimin evleneceği evin boya badana yapılırken içinde hiç eşya yoktu ailem karton ve yataktan bozma eşyaların üstünde uyudu..mesafe uzaktı..600 km falan boya badana yapıp geleceklerdi yani .kız tarafı onu bile sorun ettisıfır esyasiz evde kalinmasinmis
Evet ama zorlu bir evlilikAnaaam evliler mi hala
Evlenmek için evlenen güruhun klasik davranışları işteBöyle şeyler belli bir sınıfa ait davranışlar gibi geliyor bana. Evliliğin başarı görüldüğü, kendisine ait bir eşyanın ilk defa alındığı vs vs.
Gerisi de bunun gazına gelen diğer kadınlar oluyor. Aslında oturup düşünseler belki kendileri de mantıklı bir sebep bulamayacak.
Hayır ev kapalı şu an eşyalar yokEv kapalı değil şu an damat zaten hali hazırda evde kalıyormuş.
Huzur istiyorsanız örnek aldığınız kültürün bir önemi yokYurtdışında ne olduğu açıkcası beni ilgilendirmiyor onlarin aile dinamikleri ile Türklerinki bambaşka. Bizde -çevremde -evine gitmeden haber vermek, yatili misafirlikten önce müsade istemek vardır yeni gelin olmuş bir kadının evine gelin girmeden girilmesi kalınması hoş karşılanmaz. Genç nesil olarak demiyorum anaannem babanemlerde bu görüştedir. Zorunluluk olur mesafe vardır o zaman amenna. Keyfe keder kalınması tuhaf bulunur.
Şuan bu görüşteki insanlar evlendikten sornada kafasina göre gidip gelecek müsade istenmeyecek. Forumda bir sürü konu görebilirsiniz bu şekilde. Bu eşyaya kıyamamaktan ziyade saygı ile ilgili.
Sizin dediğiniz eşlerden birinin ortak evde yaşaması diyelimki farklı şehirler kaldiki çift kira vermemek, yada kira vermemek için mantikli olan budur, bu şekilde yapilsa dahi ev yerlesip ceyiz serildikten sonra kalinmasi yine olacak iş değil. Neden nikaha kadar kalinsin saçma yani. (Zorunluluk ve mesafeler dısında )
Nisanliniz o evde kaldığını söylemiştiniz. Şu an kapalı olup olmaması önemli değil kast ettiğim evin kayın için açılmayacağı o sırada hali hazırda nişanlının da evde yaşıyor olacağıydıHayır ev kapalı şu an eşyalar yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?