• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımın Çocuğunu Taşımalı Mıyım ?

daha neler yaaaa.. Evlatlık alın bu daha mantıklı hemde daha etik..Töbe töbeeeee sinirlerim tavan yaptı yaaaa bu nasıl bi teklif. Allah yardımcın olsun cnm. Ama evlatlık düşünün derim ben.:47:

Son düzenleme:
bu durumun içinde olan herkes için anormal bir durum eşin kaynın sen kayınvaliden ve en önemlisi çocuk için bence kabul edilebilecek bir teklif değil

oneyaaaa senden önce kocan kabul etmemeli bunu ne saçmalık nerde yaşıyoruz ya allah ıslah etsiz

böyle bir teklif nasıl yapılır ya böyle birşey olabilirmi...ne kadar yanlış birşey olacak şey değik konu arkadaşım sakın böyle bir teklifi kabul etme....düşünsene çocuğunun babası eşinin abisi...ilerde olacakları düşünür müsün lütfen?...eşine şaşırdım nasıl tepki vermez.nasıl kabul eder bunu..ilerde çocuk olunca kimbilir neler olur,o zaten benim değil der ayrıca belki kaynın ona babalık yapmak ister işler karışır.AKIL KARI DEĞİL sakın böyle bir yanlışa girmee..evlat edinin bin kez daha mantıklı..

Çok merak ettim;Aynı durumda sen olsaydın acaba kız kardeşinin kocanın çocuğunu doğurmasına müsade edebilir misin?
evet iğrenç bir durum ama bu bebek sadece kocasının çocuğu değil ayrıca kendi bebeğidir. yani yanlış anlaşılmasın erkeğin spermi değil. kadının yumurtası ve erkeğin spremi ile birleşmiş bebek hücresi beslenerek büyümesi için başka bir kadının rahmine bırakılıyor. yani taşıyıcı anne bebeği kanı ile beslemekten başka birşey vermiyor bebeğe. anne kanından vitamin mineral protein bebeğin kanına geçiyor. bir nevi süt anne gibi. ama bence iğrenç bir durum. süt annelik uygun edepli bir durum da taşıyıcı anne çok aşağılayıcı bir durum

arkadaşlar böyle demeyin bu kulupte sperm ve yumurta donasyonu ile gebe kalmaya calısanlar var
insanların kişisel tercihleri
siz belki kolayca gebe kalıyorsunuz anlayamayabilrsiniz ancak
sunu unutmayın cocugu olmayan bi kadın her yolu deneyebilir..
bu konunun dısında ancak kimsenin ne yasadıgını bilmiyoruz...:42:

sperm ve yumurta donasyonu evet yıne karısık bır konu. cok yorumlara musaıt bır konu haklısın. ve mecbur kalıp bunu yapan ınsanlar var oyuzden kımseyı ıncıtmeyelım.

kayın gercekten olmaz bır cok etık ve psıkolojık durumu var bu olayın.

ayyyy şok oldum başlığı görünce, midem bulandı okurken. aslında sadece kaynanana laf söylemek yetmez, senin kocanda bu işe razı gibi, ne diyim Allah ıslah etsin ya. böyle bi çirkinlik olur mu, utanmasalar elbirliğiyle koynuna sokacaklar seni kaynının. iğrenç.. böyle bi rezillik yaşanırsa o doğacak çocuğa yazık, o büyük abinin ilerde evleneceği kıza yazık asıl onlara acırım ben..

allahım daha neler var hayatta.eşinizin ses çıkarmamasına çok şaşırdım.kayınvalideniz eşinden boşan kayınınla evlen dese daha iyi idi bence.sizce eşiniz ve siz o çocuğa bizim gözüyle bakabilecekmisiniz.ve kayınınız o çocuğa şaka yollu bile olsa evladım demeyecekmi.siz bunu kaldırabilecekmisiniz.kaynananın teklifine bak hele pesss vallahii pesss.

Eşin çocuğu olmadığını senden saklamış bu bence çok kötü bir şey
Ayrıca yuuuh yani nasıl bir teklif. Tövbe yarabbim. Evlat edinmek daha iyi bence.

eşinin tepki vermemesi bile korkunç geldi bana,:53:
kesinlikle yapma canım,seneler sonra çok büyük sıkıntılar,üzüntüler yaşarsın

böyle birseyi nasil söylerler sanirim sizde biraz ilimli bakmaya basladiniz...

görüyoruz duyuyoruz amcasinin ogluna,amcasinin kizina asik olanlari

ne olacak hayir o senin kardesin mi denilecek..

bu cok sacma hemde ahlaken hicbir aciklamasi yok,cocugum olmuyor kaynimim spermleriyle hamile mi kaldim aciklamasi yok bunun..

bence bunu aklinizin kösesinden bile gecirmiyin,simdi böyle olabilir gibi geliyor...

ama bunun psikilojik ve ahlaken yikimindan nasil kurtulacaksiniz..

sahsen ben yansamda tutussamda eger evlatlik olmaz deniliyorsa tas basarim ama bu cirkin olayi hic düsünmem

sperm ve yumurta donasyonunda donör bilinen biri mi oluyor peki onu merak ettim? tanıdıklardan birini götürüp bizim donörümüz bu mu diyoruz?

bu konuda zaten bence insanları şok eden donasyonla çocuk sahibi olunmak istemesi değil donörün kayınbirader olması ki bu olayda bana göre neyi tutsan elinde kalıyor;

*eşinizin gerçekten çocuğu olmuyorsa ve hiç bir zaman da olmayacaksa size evlenmeden önce bunu söylemeliydi
*sizin anlattığınız gibi sperm üretiyorsa zaten eşinizden alınacak spermlerle tüp bebek yapılabilir ayrı bir donöre ihtiyaç yok
*karı-koca arasında olması gereken bir meselenin başrolünde bir kayınvalide var
*donör olarak kayınbirader teklif ediliyor, anladığım kadarıyla aile bireylerinin hepsi bu durumdan haberdar ve bu duruma razı

yine de tüm bu sayılanlar sizin kayınvalidenizin müthiş teklifinizi kabul etmenizin ardından yaşanacaklardan kötü değil bence. biyolojik babası amcası olan bir çocuk, çocuğuna her baktığında o çocuğun abisinden olduğunu bilen bir baba travma üstüne travma.

bence bu ısın içinde bi bit yeniği var kesınlıkle
bastan zaten kandırmıslar senı bu durumu soylemeyerek sımdı de soyler soylemez baska bı ıse kalkısıyorlar hemde hıc olmayacak türden :20:sankı planlı gıbı geldı bana esınızde ses cıkarmadıgınıa göre cok tehlıkelı bı durumdasın bence
ben olsam esımden ayrılır tamamen o aıleyle ılıskımı keserdım:19:

Nasil bir teklif bu boyle?
Yok artik ya, siz nasil dusunebiliyor musunuz boyle bir ihtimali?

bence bu ısın içinde bi bit yeniği var kesınlıkle
bastan zaten kandırmıslar senı bu durumu soylemeyerek sımdı de soyler soylemez baska bı ıse kalkısıyorlar hemde hıc olmayacak türden :20:sankı planlı gıbı geldı bana esınızde ses cıkarmadıgınıa göre cok tehlıkelı bı durumdasın bence
ben olsam esımden ayrılır tamamen o aıleyle ılıskımı keserdım:19:

Kesinlikle katiliyorum, ayril ve kendi yoluna bak bir an once.

.

Siz çocuk sahibi olacaksınız diye, kaynana torun sahibi olacak diye, çocuğunuzun hayatını mahvedeceksiniz.

Bu açıdan bakarsanız tereddüt dahi etmezsiniz.

Kayınvalidenizin yaptığı büyük bencillik hatta tanımsız bir hareket.

Son düzenleme:
konuyu baştan sona kadar okumadım ama ilk sayfa yetti bu nasıl bişey aklım almıyor.hadi diyelim bu işe tamam dediniz çocuk oldu peki bir süre sonra amca bu benim çocuğum diyip alıp giderse ne olacak???insanların kafası neye çalışıyor bence asla kabul etmeyin ayrıca eşinize çok kızdım çocuk sahibi olamamıyan taraf kadın olsaydı vede bu işi saklasaydı vay haline kayınvalidende inciler olurdu. bizim gelin kısır oğlumunda başı yandı baba olamıyacak yada oğlum sana başka kız mı yok yollayalım babasının evine kısır çünkü...:47::47::47:

Merhaba,
öncelikle şunu belirteyim ki konu sahibi arkadaşım senden birkaç yaş büyüğüm ama evli değilim henüz
tamamen empati kurmaya çalışarak yazacağım
ayrıca tüm yorumları da okudum tek tek, dikkatlice...
şimdi herkes birşeyler söylemiş, seni, eşini ve ailesini kınamış vs... kendilerince de haklılar belki de...
şimdi öncelikle eşin evlenmeden önce sana durumunu anlatmalıydı en azından her ne kadar anne olmayı çok istesen de kendini sınardın acaba evlenip çocuk sahibi olmamayı göze alır mıyım diye... eşin bu nedenle hatalı davranmış ama onun açısından bakılınca da kolayca söylenebilecek bir durum da değil, onun psikolojisi de bu durumdan dolayı çok iyi değil bence, ama ailesi çok sığ düşünüyor sanırım ki eşiniz psikolojik bir tedavi yoluna başvurmayı dahi düşünememiş zamanında... sanırım öğrendiğinde büyük bir yıkım yaşamış
asıl sorun topluma iyi birer evlat yetiştirmesi gereken ve o kutsal görevle vazifelendirilmiş annenin bu kadar cahil ve sığca düşünmesi... kendini yetiştirememiş ki evlatlarını nasıl doğru yetiştirebilsin? o da işte kulaktan dolma bi şekilde bugunlere getirmiş ailesini... ben eşiniz ve kardeşlerinin üzerinde bir anne baskısı sezdim yani annelerine çok düşkünler ama mantıklı düşünüp de "anne sen yanlışsın " dahi diyemeyecek kadar da o annenin otoritesi altındalar, bu nedenle de anne ne derse bi şekilde kabul edip boyun eğiyorlar
eşinizin de bu durumunu çok iyi kullanabiliyor annesi, o da napsın durumun ezikliğinden ağzını açıp da laf edemiyor ama kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyor?!
kaynınız da işte o anne baskısından dolayı o da birşey diyememiştir zaten bekar da... bu nedenle çok da sorun teşkil etmez nasılsa evli değilim diye düşünmüş olabilir herhalde?!
size gelince... siz şu an şoktasınız, ne yapmanız gerektiği konusunda çıkmazdasınız, bir yanda anne olma iç güdüsü ile bu teklifi düşünüyorsunuz acaba diye, diğer yanda eşinizi çok seviyorsunuz, belki de ona evlat vermek de çok istiyorsunuz
işin dini yönünü es geçiyorum, bir kere bu durum etik değil, ayrıca, yasal da değil, demek ki bu işi yasallaştırma yollarını da kayınvalideniz maşallah (!) iyi araştırmış:53:
siz bu platformda tavsiye istemişsiniz ve çoğu kişi de "evlatlık al" demiş
evlat edinme topiğini 10 aydır takip eden biri olarak, evlatlık kelimesi yanlış geliyor açıkçası bana, o çocuğu belki doğurmuyorsunuz ama siz büyütüyorsunuz sevginizle, özverinizle, hem maddi hem manevi anlamda emek veriyorsunuz
kısacası o çocuğu belki karnınızda büyütmediniz ama yüreğinizde büyütüyorsunuz:16::emir_bebek::16: ve hem eşiniz hem de siz o çok istediğiniz evladınıza kavuşmuş oluyorsunuz, aylardır, hatta yıllardır kurumdan gelecek haberle evlatlarına kavuşmayı bekleyen annelerimiz var ve onların bu bekleyişi de bir hamilelik süreci :49: kayınvalidenin de işte bizim kanımız canımız olcak demesini de duymazdan gelin, herşey DNA değildir, o çocuğa verdiğiniz emek karşılığında siz de karşılığını onun size bağlılığı olarak alacaksınız hem çocuğunuzu evlat edindiğinizi söylediğinizde dahi, o size daha da sarılacak çünkü siz beni sevmiş beni tercih etmişsiniz diye düşünecek ve çocuğunuzun gözünde de bir kat daha yüceleceksiniz
bu aslında toplumsal bir sorun, evlat edinme fikri saçma geliyor DNA çok önemseniyor ama siz anne olmak istiyorsanız eşiniz de baba olmak istiyorsa, evlat edinmeyi de düşünün bence...
size naçizane bir abla bir arkadaş olarak tavsiyem, alın eşinizi karşınıza konuşun
ne kadar anne olmak istediğinizi de anlatın, bu durumun sizi ne kadar incittiğini ve ileride ne kadar zor durumlara sokabileceğini de... evlat edinme fikrini de söyleyin ve herşeye rağmen, eğer imkan varsa gidin bambaşka bir şehirde ya da en azından ailesinden uzak yerde, sıfırdan başlayın
tabii öncesinde tedavi yolları var mı bunu da araştırın ama sadece siz ve eşiniz, başkası değil:20:
evlilik iki kişilik olmuyor tabii ki aileler de dahil oluyor ister istemez ama özel mevzular ikiniz arasında olmalı ve evliliğinizdeki çocuk gibi önemli kararları siz eşinizle oturup konuşup ikiniz vermelisiniz en azından benim evlilik hakkındaki düşüncem bu şekilde
bu süreçte lütfen bir uzmandan gerek tüp bebekle ilgili gerekse psikolojik destek almanızı öneririm
uzun oldu ama hem sizi ve yorum yapanları kırmadan hem de empati kurarak yazmaya çalıştım
hakkınızda ne hayırlıysa o olur inşallah
saygılar...:16:

Son düzenleme:
Eşim Vanlı .
Ben gelin olarak eşimin ailesinin karşısına çıkıp öyle konuşamam.
İmkanlarımız var. Okumuş çalışan insanlarız ama burda ki durum farklı. böyle bir şeyi istememe hakkım var ama evlatlık deme hakkım yok:50:

Back