Her cümlene katılıyorum tatlım.Artık ne kadar işin kolayına kaçıyoruz değilmi.Bende biliyorum yakın çevremden çocukları olmadan yaşlanan mutlu insanları,ama hiçbirindende böyle çözüm yolları duymadım.
Yani çocuk sahibi olamadan çocuksuz da mutlu mesut yaşayan insanlar var, ya da evlat edinenler var, onlar da çok mutlu yaşıyorlar, sonra tüp bebek deneyenler var. Hatta bir kaç arkadaş daha farklı çözüm yolları da sunmuş....
Konu sahibi mantıklı geliyor demiş ben o kısmını anlayamadım, ben de çocuk sahibi olmak istiyorum ama EŞİMDEN. Eşimi sevdiğim için ve birlikte ikimizden bir parça oluşturmak ve o güzel parçamız ile mutlu bir aile olabilmek için.
Ama eşimin böyle bir problemi olsa ya da benim, bu konuyu da konuşmuştuk hatta eşimle, o zaman gerçekten daha büyük bir aile olmak özlemi ile yanarsak, o zaman evlat ediniriz dedik. Sonuçta o evlat edinilen çocuğu yalnız bir hayattan kurtarmış olacaksın ki yine ANNE ve BABA olarak BİRLİKTE EMEK VERECEKSİN....Yine ikimizin bir parçası olacak çünkü o çocuğun geleceğini birlikte yaratacağız...
Çok mu soğukkanlı düşünüyorum bilmiyorum ama binlerce kimsesiz çocuk varken, böyle problemi olan insanların illa benim çocuğum olsun diye tutturmasını anlamlandıramıyorum.
Doğurmakla değil bence emek vermekle ANNE olunuyor.