Kaynımın Çocuğunu Taşımalı Mıyım ?

Yani çocuk sahibi olamadan çocuksuz da mutlu mesut yaşayan insanlar var, ya da evlat edinenler var, onlar da çok mutlu yaşıyorlar, sonra tüp bebek deneyenler var. Hatta bir kaç arkadaş daha farklı çözüm yolları da sunmuş....

Konu sahibi mantıklı geliyor demiş ben o kısmını anlayamadım, ben de çocuk sahibi olmak istiyorum ama EŞİMDEN. Eşimi sevdiğim için ve birlikte ikimizden bir parça oluşturmak ve o güzel parçamız ile mutlu bir aile olabilmek için.

Ama eşimin böyle bir problemi olsa ya da benim, bu konuyu da konuşmuştuk hatta eşimle, o zaman gerçekten daha büyük bir aile olmak özlemi ile yanarsak, o zaman evlat ediniriz dedik. Sonuçta o evlat edinilen çocuğu yalnız bir hayattan kurtarmış olacaksın ki yine ANNE ve BABA olarak BİRLİKTE EMEK VERECEKSİN....Yine ikimizin bir parçası olacak çünkü o çocuğun geleceğini birlikte yaratacağız...

Çok mu soğukkanlı düşünüyorum bilmiyorum ama binlerce kimsesiz çocuk varken, böyle problemi olan insanların illa benim çocuğum olsun diye tutturmasını anlamlandıramıyorum.

Doğurmakla değil bence emek vermekle ANNE olunuyor.

kadın ınfertılıtesınde kımlerı tavsıye edıyorsunuz konudan cıkmıs olmak ıstemezdım kusura bakmasın herkes

tüp bebek konusunda tüp bebkte kaç kişiyiz isimli topikte herkez kendi dr nu yazmışş istersen oraya bakabilrsin ...

Konuyu resmen böyle okudum

buna eşinle sen karar verirsin canım k.validen ne hakla karışır ki karı-koca arasına..
hem nasıl bir mezhebi genişliktir bu yaa,kaynının spermleri de ne demek

empati kurmak istiyorum kuramıyorum da,evlat edinmek daha mantıklı bence...Öyle taşıma gibi bi saçmalık olabilir mi yaa,hem de kaynının...
düşünmesi bile kötü...

Çook çok eskiden annemin dedesi savaşta gitmiş bi daha da gelmemiş çocuklara sahip olsun diye kaynıyla evlendirmişler babaannesini...

bu da biraz ona benziyor sanki...ama bahsettiğim 1.dünya savaşı zamanları...

Soyları devam etsin diye bunun kararını kayınvalide verdi galiba Kadın tam techizat gelmiş

-Sorunu öğrendiğine göre hazırız, toparlanın uçak dışarda, hemen kıprısa ucuyoruz, kaynının spermlerini sana enjekte edicez.

walla illa birinden sperm alıncaksa,bankadan al daha iyi...ha kaynın ha tanımadığın biri..kayınvalidenin kanından biri olucak senin değil unutma.üstelik de,ilerde çıkıcak sorunları önlemiş olursun..belki adam kendi çocuğu gibi görecek ,bana baba desin diyecek ilerde..
yani bana göre size yapılan çokçirkin,evlenirken belliymiş eşinin çocuğu olmaycağı,nasıl saklar senden böyle bişeyi,
daha sonra da annesini gönderip sana ,abisinden çocuk yapmayı teklif ettirebiliypo hayret...siz de aşıksınız bu adama hala..pes...

arkadaşlar böyle demeyin bu kulupte sperm ve yumurta donasyonu ile gebe kalmaya calısanlar var
insanların kişisel tercihleri
siz belki kolayca gebe kalıyorsunuz anlayamayabilrsiniz ancak
sunu unutmayın cocugu olmayan bi kadın her yolu deneyebilir..
bu konunun dısında ancak kimsenin ne yasadıgını bilmiyoruz...

Hayır hayııııırr sakınnn.
Aman haa yanlış anlaşılmasın sakın..

Onların durumundan haberim var tabi ki,ama bu olay çok çok farklı yaa,yani büyük konuşmayayım ama çocuğum olmasaydı böyle bi teklife de asla sıcak bakmazdım yani,düşüncesi bile kötü..

Umarım eşiyle ilgili bi mucize gerçekleşir de öyle çocuk sahibi olurlar..

Sorma yaaa gerçekten çok sinir bozucu,bi de sormadan etmeden gelip böyle bi teklifte bulunması da ayrı bi ilginçlik..

hasbünallalah venimel vekil.allah başımıza iyi taş yağdırmıyor ne demek ya abiden sperm alınıp sana nakledilecekmiş?sende bu konuşmaları dinledinmi al eline sopayı kovala o p.......nk kocanı o şe....siz kaynananı .birde gelmiş soruyosun .insanların aklını yedimi ya.bence kocanın da bunlardan haberi vardır olmasaydı karısının abisinin çocuğunu doğurması lafına sessiz kalırmı bence sen o evden biran önce kaç.yok kalırsan kocanın eline yiğeninimi vercen.onların hepsi soysuz.

ayy kopardın beni yaa o nası konuşur gibi yazmak öyle

çalışma sistemi nasıldır bilmiyorum ama daha dışarı atılmadan direkt testislerinden sperm alınsa falan odamı olmuyor?
birde arkadaşlar neler oluyor hayatta..benim eşimin dayısı ölüyor diğer dayısı yengesiyle evlendiriliyor onunlada çocukları oluyor transfer falan da değil bildiğiniz normal yoldan çocukları oluyor..ve ölen dayıdan olan çocuklar şimdiki babalarının aslında onun amcaları oldugunuda biliyor.. ve gayeeettte mutlular ve cok seviyorlar..çünkü amcaları onlara babalık yapmış..
bazı ailelerde bu şekilde düşünülebiliniyor..kan can meselesi..olsunda elin çocuğu olmasın ortada bir imkansızlık ta varken..
zaten normal şekilde de değilki niye zina sınıfına giriyor onuda anlamadım..zinaysa yabancıdan da alınsa oda zina ozaman..hastane ortamında 1 tane spermi yumurtayla dölleyecekler..tıbbi bir işlem..
ben amcanın da bu benim çocuğum muhabbetini yapacağını da zannetmiyorum..her doguranın ana olmadığı gibi asıl önemli olan çocuğa bakandır..o yine amcası olacak eşinizde babası..sonuçta siz bakacaksınız o bebeğe..sen zaten annesisin kimden olursa olsun,eşinizde babası..bu kardeşimin çocuğu diye kafayı yiyecek biri olsa eşiniz bu teklifle gelmezlerdi sana..kaynınızda bu benim çocuğum diyecek olsa kabul etmezdi bu teklifi..belliki herkes unutacak bu işlemi..sonuca bakacak..hatta herkes bu olayı unutabilecek kafaya sahipse çocuğa bunu söylemeye bile gerek kalmaz..
kadın için durum değişir annelik başka bişey onu taşıyosun karnında,besliyosun,tekmelerini hissediyosun..onun için kimse senin ablandan falan demesin annelik duygusundan ötürü karnında taşıyan çocuktan vazgeçemeyebilir..ki böyle bir örneğide biliyorum buda imkansız değil çocugu olmuyor diye kendi kocasından hamile kalıp, doğurup kardeşine vereni..
bence mesele ailedekilerin bu durumu taşıyabilme kapasiteleri..kimse kimseye bişey söylemezse olmayacak bişey değil..
zaten kaynınla normal şekilde yapmayacağın için böyle bir anınız olmayacak oda her ay zaten vucudundan bir şekilde mutlaka atılan milyonlarca spreminden sadece birini verecek..hangisi olduğunu bile bilmeyecek..
benim kaynım yok..ama aynı durum benim başıma gelse yaşamadan bilinmez gerçi ama ben kabul edebilirdim galiba..genetiğini bilmediğin herhangi tanımadığın birinin spermini almaktansa kaynımınkini alırdım..
evlatlığa gelincede tabiki kaynımdan önce evlatlığı isterdim..

Son düzenleyen: Moderatör:

görünen o ki sen bu duruma sıcak bakıyorsun. yarın öbür gün çocuğun büyüdüğünde bir yerden kulağına gidince sana kızmayacakmı. ne işin vardı amcamla demiyecekmi. çok saçma ve yanlış. eşin içten içe bebeği her kucağına aldığında ben bunun amcasıyım aslında demiyecekmi. kaynında ben bunun babasıyım diye kucağına alıp sevecek.

Okuyunca çok şaşırdım gerçekten
Tamam bende evlat hasreti çekiyorum çok isterim bi evladım olsun
Ama eşimden sevdiğim adamdan olmadıktan sonra ne yapayım ki
Ayy helede kaynımı hiç düşünemiyorum tövbe bismillah
İllada zorlamanın bi anlamı yok bence
Bu dünyada herkes anne baba olacak diye bir kural kaide yok

kesinlikle eşimi babası bilecek yani şuan öyle olacağını söylüyorlar.
Ama babası amcası olacak
amcası babası

kayınvalideye anlam veremedim. olmadı bi de kayınpederden düşünseydi. tövbe tövbee. bu kayın yarın öbürgün evlenecek karısı kızmazmı adama duyunca.

Evet ama sperm donörü kayınbirader olunca kanı donuyor insanın.

Haklısınız evet, benim de çok yakın bir akrabamda böyle sorunlar oldu, evlat edinmeyi kabul etmedi, tüp bebek ile doğurdu uzun uğraşlar sonucunda. Kendi çocuğu olsun istiyordu, elbette anlamak lazım, başkasının spermi ile hamile kalmak da bir çare sonuçta ve bence yadırganmamalı. Sonuçta her birimiz ayrı bireyleriz duygularımız ve bakış açılarımız farklı. Ben kesinlikle evlat edinilmesi taraftarıyım ama taşıma yolunu ya da , tüp bebek yöntemini kullanmak da tabiki kişisel tercih.

Bence olayın en kötü yanı, KAYNIN SPERMİ İLE HAMİLE KALMAK. Yoksa, geriye kalan tüm çözüm yolları ÇİFTİN bileceği bir iş.

bitanem seninki farklı senindeden savaşta ölmüş kayınla evlene bilir.ama burada koca sağ birde daha evliler.önce boşansınlar gelinine kıyamıyorsa sonra öbür oğluyla evlendirsin .bak öyle olur içleri alırsa

arkadaşa kesinlikle katılıyorum. sana bu teklifi sunan kayınvaliden eğer sorun sende olsaydı anında ayırırdı oğlundan. üstelik kayınvaliden ve eşin güzelce plan yapmış hatta ne zaman ve kimden hamile kalacağınıza bile karar vermiş size de bu plana uymak düşmüş sadece.

ayrıca merak ettim acaba kaynınızın herhangi bir özrü var mı? evlenemeyecek mi hiç?

çift bişey demiyoki kaynana ayarlamış herşeyi töbe töbe

ya daha geçen haftalarda rahmi alınan kadının hamile olduğu haberlerde çıktı tıbben o da imkansızdı ama oldu mu oluyo bence Allahtan umut kesilmez hem yaşınız küçük hemde erken benim halamın kızı nerdeyse 15 yıllık evli ama hala çocukları olmuyo 2 yıl çokta uzun değil bol dua edin rabbim gönlünüze göre verirde gerek kalmaz inşallah böle şeylere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…