ilk diyecegim sey sakin ha sakin annenin evini satip ev alma. kimsenin ne olacagi belli degil. allah korusun esinle aran acilsa bisey olsa senin ve cocugunun garantisi o ev. esinde pek uyanikmis evde oturunca icguvey satilip alinan eve cit yok. iyi dayanmisin birsey dememissin. insan cocuklara kiyamiyor onun ne gunahi var diyorsun ki haklisin. peki senin cocugunun ne gunahi varki babasi sesine tahammul edemiyor. cok uzuldum bunu okuyunca yazik. valla cok sukur ben ne esimle ne onun ailesiyle boyle sorunlar yasamadim ama annem zamaninda babamin akrabalarindan oyle cektiki anlatamam. en iyi akraba uzak olandir bence. sen ne kadar iyilik yapmaya calisirsan calis bunlara yaranamazsin gibi geliyor. sakin ol annene de danis. birde esin senin biricik annene boyle davraniyorsa sende onun ailesine mesafeli ol ki yaptiginin ne kirici birsey oldugunu anlasin.
burda asıl sorun eşinin anlayışsızlığı.eşin senin annene yakın oturmayı bile kabul etmiyorken senden yiğenine bakmanı istemesi de çifte standart aslındahep senden özveri ve taviz istiyor ama gördüğüm kadarıyla onun senin için yaptığı birşey yok.ben olsam o çocuğun sorumluluğunu almazdım çocuklara üzüldüm ama başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak kolay bir yük değil canım kayınvaliden yaşıyormuş torununa o baksın derim eşin kıymet bilse neyse ama kıymet bilmeyen biri için fedekarlık yapmayacaksın evini de asla satma o senin güvencen.bu kocayla da işin zor Allah yardımcın olsun
eşin çok akıllıymış.çocuğu da sana baktıracak başka derdi varmıymış.kendi çocuğunun işlerini bile yapmıyordur.o çocuğun bütün sorumluluğu da senin üstünde olacak.o çocuğun yurda verilmesi gibi bir durum olmadığı sürece sakın kabul etme.kayınvalden bakamaz mı.zaman zaman sizde de kalır ama sorumluluk onda olsun.
ev işine de gelince boşver taşınma annenin evine ve satma da.annene çok mu uzaksın.uzak değilsen yine destek ol ama oraya taşınma.dediğin gibi tatsızlık çıkarsa annen daha çok üzülür.eşin de ev alabiliyorsa alsın alamıyorsa da kirayı ödesin bir zahmet.eşine sinir oldum ya hem duran evi satıp ev sahibi olcak hem yeğenine baktıracak.
çocuklardan biri zaten k.validede canım kendininde ilk okula giden çocuğu var eşimin babasıyla ayrılar bu çocukta yeni eşinden. k.validenin eşide sorun çıkarıyo ki çocuk anlaşamıyo k. valide zaten çocuklara torun gibi davranmıyo. ayrımcılık yapıyo. o çocukta orda diken üstünde. o yüzden annesinin yanında olan kız çocuğunu mahkeme kararıyla alırsalar annededn diğer çocuğun nerde kalacağı meçhul. evet sanırım en iyisi taşınmamak bukadar oladan sonra zaten güvenemem eşime eskiden olsa yine buralarda alıcaz derdim anneme ve satardım. zaten annemde öyle istiyodu satın bunu birazda para veriyim istediğiniz bi evi alın diyodu.ama en son bazı olayların içinde bulunca kendini oda geri çekti haklı olarak. bide geçen anneme anlatıyodum çocukların durumunu garibim demezmi sen kızı alıp baksan sevabına. saflığımın kime çektiğini böylelikle bulmuş oldum. eşimin okadar kötülediği kadın bak bana ne öğüt verdi. ama eşime desem garanti inanmaz kinaye şeklde güler.
aslında şuanda çok kasıcak bişeyde yok çocuk gelecekmi nezaman gelecek ne olacak henüz belli değil ama eşimin böyle hepbana taavrı ve yüzünün astarını bana karşı yok etmesi deli ediyo
Merhaba, gercekten karisik bir durum icindesin allah yardimcin olsun arkadasim..
Sana tek bir tavsiyem var..Sakin ola evi satma.. Simdi sen o evi satip yeni ev alirsan Allah korusun ama bosanma gibi bir durumda basin ağrır.. Evin yarisi otomatikman esinin uzerine kalir.. Ev suan senin ustundemi bilmiyorum ama degilse boyle kalsin..
Yani boyle soyluyorum diye yadirgama sakin..Hayat bu yarin ne olacagimizi bilemeyiz..Bu nedenle her ihtimali dusunup saglam adimlar atmakta fayda var..
Eşin cok uyanik biri anladigim kadariyla.. Hep bana diyen bir insan gibime geldi.. Yaniliyor da olabilirim..
Eve de tasinmamanizi oneririm.. Erkekleri boyle seylere alistirmaya gelmez.. Ben senin yerinde olsaydim o evi kiraya verip kira tutarini da adima actigim bir hesapta biriktirirdim cocugumun gelecegi icin.. Esimede annem biz tasinmayinca kiraya verdi derdim..
Cocuk konusuna gelince kayinvalidemin torunu yasinda cocugu var demissin..Bence babannesi baksin torununa.. Yuvaya verilme, kotu muamele gibi bir durum olursa sen alirsin..
Cunku senin oncelikle kendi cocugunun psikolojisini ve ailenin gelecegini dusunmen gerek.. Esinin kendi evladini bile kiskandigini belirtmissin.. Bu durumda aranizdaki iletisim iyice kopmasin.. Kas yapayim derken goz cikartma.. Uzerinde cok etraflica dusunulmesi gereken bir mevzu..
O kucucuk cocuklarada yazik.. Allah yardimcilari olsun.. Anladigim kadariyla ana baba birlikte olsa bile onlari zor bir hayat bekliyormus.. Rabbim hakkinda hayirli olani nasip etsin canim..
Bir lanet de ben ediyorum evladını bırakıp giden anne babalara nasıl bir vicdansızlıktır. Canından çıkan bu varlığı nasıl atar gidersin?
Eşin konusunda bence sen haklısın annen zaten bir ev vermiş sana elinden geleni yapmış senin için. Eşinin satalım başka yerde alalım demesi son derece yakışıksız olmuş. Senle aynı fikirdeyim ev konusunda taviz verme.. gelelim küçücük bir melek var ortada işin en zor kısmı sanırım..manevi katkıları sana çok olacak orası kesin. Bir yandan düşünüyorsun eşinin senin yaşlı annene yaklaşımını bir yandan yeğenini ne kadar düşündüğünü..peki kayınvaliden baksa da sen de ona maddi ve manevi destek olsan? Çok mu yaşlı kadın? Sen bunu kaldırabilecek misin? Yurt son çare mi? Senin de çocuğun var adil olabilecek misin? Bunun cevabı çok önemli canım. Zor bir sınav..umarım en hayırlı şekilde sonuçlanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?