KAYNATAM VE KAYNANAM

Boş ve gereksiz konuşmuşsunuz, boşanma sebebi mi, belki değil ama insan gerçekten sevince düğün müğün çok da önemsemiyor. Neden geçmiş bitmiş bir şeyi konuşma ihtiyacı hissettiniz ki? Eşinizin bir anlık sinirle bu şekilde davrandığını düşünmek istemekle beraber, ortada başka hiç bir sorun yokken boşanma lafı etmesi de hiç hoş değil diye yorum yazarken eski konunuz var mı ki diye bir baktım ki, ne göreyim, daha önce de görümceniz yüzünden boşanma lafı edilmiş. Neden sorunları hep dışarıya bağlıyorsunuz ki? Sorunlar direkt eşiniz ve sizin aranızda. Arada gerçek bir sevgi ve bağ olduğunda dışardaki insanlar çok da müdahil olamazlar, sözleri de etki etmez. Sizin geçmiş bitmiş şeyleri açmanız, eşinizin en ufak şeyde boşanma lafı etmesi birbirinizi içinize sindiremediğiniz anlamına geliyor maalesef.

Bu da bir tür psikolojik siddet. Ailenin lafi ile gelip böyle konusan adami aleme ibret olsun diye bosardim, ama donunda kadar alarak. Sizi böyle mi sindiriyor her zaman? Nikahin kiymetini bilmeyenler onu ancak santaj malzemesi yapar. Serefsizler resmen

Merhaba kızlar herkese . Bugün kayınvalidemlerde düğün hakkında sohbet ederken hiçbir şey benim içime sinmedi düğünüm hiç istediğim gibi olmadı gelinliğim içime sinmedi makyajımı hiç beğenmedim tek kına gecem güzeldi dedim. Kalkıp eve gittik . Eşimle bu yüzden tartıştık sonra kaynatam eşımı eve cagırdı esım eve gelince boşanmak istediğini söyledi çok kötüyüm :KK43:
Bunun için mi evet yersiz bi muhabbet olmuş eşinize söyleseniz neyse ama bu bi boşanma sebebi değildir vardır başka altta yatan şeyler doldurup göndermişler eşinizi

Daha önce kapıda yemek bekleyen görümce için "bizi gelin yemeğine almadılar" diyip eşinizle kavga ettiniz
Şimdi de hiçbir şey içime sinmedi diyorsunuz insanların yüzüne yüzüne, hayır zamanı geri mi alsın insanlar ne yapsınlar?
Böyle şeyleri arkadaşlarınıza falan deseniz hadi neyse ama düğünü yapan onlar, hakaret olarak algılamışlar.
Sanki biraz patavatsız ve nerde ne konuşulacağını bilmeyen birisiniz.
Mesela görümceye dolmuşsunuz ama kadın kapıdayken de insan kocasına ablasını şikayet etmez ya hem de bi kap yemek için.
Eşiniz belki sürekli kafanızda sarıp sarıp ailesini şikayet etmenizden bıktı usandı, olamaz mı?
Benim eşim sürekli bana şunu yapmadılar bana bunu yapmadılar dese ben de yol verirdim.

Daha önce de görümce yüzünden böyle bir muhabbet olmuş. Siz ikiniz de sanırım henüz evlilik olgunluğuna erişememişsiniz ve boşanmak için de bahane arar gibisiniz. Saçma geldi bana.

Ailesi tarafından çağrılan, eve gelince de boşanmak istediğini söyleyen adamı ben boşardım.
Basiretsiz müsvedde.

Siz zamanı geçmiş şeylerin içinize sinmediğini neden anlattınız, onlar yüzünden mi içinize sinmedi, suçlayıcı mı konuştunuz bilmem ama hiçbirinin sonu boşanmaya varmamalıydı.
Evet gereksiz olmuş söylemleriniz ama yine de boşanmak ne mana?

Neyse, Kısaca boşamazsan adam değilsin denecek tip.

Konu sahibi niye bu kadar haklı görüldü anlamadım:) Adamlara laf sokmuş evlerine gidip. Bir tek kına gecem içime sindi demesi de kına gecesini kendi ailesi yaptığı içindir sanırım. Yani al birini vur ötekine tipte bir aile olmuşlar aslında böyle geçinir giderlerdi.

Yerli yersiz her şeyi konuşur musunuz arkadaş demiş yeni hatırladım görümcenizi kapıda bir kap yemek için bekletmiştiniz. Gelin yemeği vermediler diye🤦‍♀️ Adam sizden artık bıkmış olabilir mi? Tepemde şunu bunu yapmadılar aileme sürekli laf edip sınırını aşan biri olsa bende bir yerden sonra dolar boşanmak isterdim zira bunun öncesinde dolmuşluk vardır. Son radde olmuştur. Yahu adamlar düğününüzü vs yapmış. İçine sinmediyse karı koca iyisini buyurup yapsaydınız derler. Hem başkalarına her şeyi yaptırıp hemde suratlarına patavatsızca konuşmak normal değil. Evlenen sizsiniz içinize nasıl sinecektiyse bi zahmet kendiniz yapacaktınız malum düğün vs sizin onların değil

Merhaba kızlar herkese . Bugün kayınvalidemlerde düğün hakkında sohbet ederken hiçbir şey benim içime sinmedi düğünüm hiç istediğim gibi olmadı gelinliğim içime sinmedi makyajımı hiç beğenmedim tek kına gecem güzeldi dedim. Kalkıp eve gittik . Eşimle bu yüzden tartıştık sonra kaynatam eşımı eve cagırdı esım eve gelince boşanmak istediğini söyledi çok kötüyüm :KK43:
Eşiniz bahane aramış .Ne kadar oldukı evlenelı ?

Sizin laflarınız olmamış. Geçmiş gitmiş mevzu. O ayrı bir konu.
Ama baba lafı eş bırakan adamdan hayır gelmez. Olur vazgeçer pişman olur, ben boşardım o zaman da.

Anladığım kadarıyla baba parasiyla düğün yapılmış. İnsanlarda ellerinden geleni yapmaya çalışınca karşısında böyle şeyler duyunca ben olsam bende üzülür ve bozulurdum. Eşinin bu sebepten bosanalim demesi abartı olmuş ama sizede hak veremedim yani gerek varmiydi yuzlemeye telafisi olmayan şeylere şikayet edilmesini hiç sevmiyorum gereksiz bulurum

Bencede boşanın.. Sizin evliliğiniz kayınpeder be kayınvalidenin ağızından çıkacak söze bağlıysa, evliliğiniz hakkında kararları onlar alıyorsa ki boşanmanızı bile 🥴 öyle karaktersiz bir adamla zaten evli kalmayın..

Ama gerçekten çok üzücü.. Eğer ortada başka bir sorun yoktuysa ve sadece olay buysa cidden o adamla evli kalmayın zaten..

X