Kaynanaya Kayinbabaya "Anne Baba "diyememe..BANA ZOR OLMADIGINI SÖYLEYIN

evliliğinizde tek derdiniz bu olsun... Bikaç defa söyleyin alışırsınız, herkes söylüyor, onlara zul gelmiyor, sie de gelmesin, buna benzer sıkıntım vardı hocam bana, canın bu kadar tatlı olmasın demişti...

demek zorundamıyız onu anlamadım ben evliyken hiç demedim demek zorunda da değilim bence sonuçta benim anne babam var neden elin adamına-kadınına anne baba diyeceğim ki?

ne kadar saçma?
Onlar sana isminle hitap ediyorlar değil mi canım? Sana hiç bir şekilde hitap etmeselerdi ne hissederdin?
Evcil hayvanlarımıza bile bir isim takıp sesleniyoruz değil mi? Eşinin annesi babasına hiç bir şekilde hitap
etmek zorunda olmamak ne kadar doğru?

anne baba diyemiyorsun ama annecim babacım diyorsun. ilginç geldi. aslında -cim -cım eklemek daha zordur biraz zorlasan kendini eşinin hatrına

Bencede sahsen benim anneme babama öyle davranan bi gelin olsa herkesten önce ben tepkimi gösterirdim illaki iyi veya kötu bi hitap sekli bulunmali vede öyle konusulmali benim gibi araya konusulmamali

Bende bu dertten muzdaribim ama baştan söyledim ben. Sonra eşimle kv kavga edince tepki olarak söylemeyi bıraktım ve geri baslayamadim banada kv. Teyze de isterden abla de ama bi adım iksun diyor haklida aslinda ama olmuyor bi ara elti geliyodu onun yaninda bari de demişti kvm öyle bir iki dedim sonra sonra elti nişan attı bende geri bıraktım anne demeyi babayı hele hiç diyemedim babamin yerine kimseyi koyamam çünkü bide ben kp ile hiç konuşmam nerdeyse o suskun ben suskun ondan onada gerek kalmıyor ama bi çözüm bulmak lazım

Ahhh ah benim derdim de bu bende bes sene görüştüm eşimle. O.sıra ailesini taniyordum ve çok.da.severim şimdi bir yıllık.evliyiz ama hala. Anne.diyemiyorum kendisine dedim. Sizde istersiniz tatlı.dilli bir gelin. Ama yapamiyorum çekiniyorum yapmacık söylediğimi hissediyorum. Dedim. .oda benim en nefret. Ettiğim siz. Denilmesi dedi deme.dedi baya baya ....bozuldum. Ama. Yapacak bir şey yok olmayınca olmuyor ...zaten normal de.de konuştuğum kişilerle siz li konuşurum budur tek hitap.seklimm .ne yapacağım bilmiyorum .

ne var allahaskina dort atanin dordude bir diye ogretildi bizlere. onemli olan haketmis olmalari ne var bunda bu kadar buyutulecek rabbim dert vermesin bunuda bu derdim var kismina konu olarak acmaniza bile anlam veremedim acikcasi. insanlar onca dertle ugrasirken sukur edin bence. hemen anne baba deyin bence

hep siz diyorum :) 3 sene oldu diyemedim bi "anne" bi kere mecbur kaldım "siiizzz" diye bağıramazdım öyle komik çıktı ki ağzımdan tövbe ettim.." ennneeii" gibi bişey çıktı :) kv hiç bişey demiyor o memnun ben memnun.. keşke baştan demeye başlasaydım şimdi "anne" desem herkes şok olacak "aaa anne de diyormuş bık bık" denecek hiç çekemem:)

eminim sen de kv olsan sende istersin anne denilmesini o yüzden alıştırmaya bak kendini ilk zamanlar komik ve zor olur ama bence alışırsın

Önemli olan karşımızdakini nasıl gördüğümüz galiba..
6 aydır nişanlıyım, yüzük takıldıktan sonra 'anne' demeye başladım. Çünkü öz annem olsa bu kadar hatalarımla, doğrularımla sever.. O benim hayat arkadaşımı doğuran kadınsa benimde annemdir bu kadar.
Anlaşamıyor olsaydık bunu bir görev olarak benimser yine derdim..
Hissetmek bambaşka..
Kayınpederimi 1 kez gördüm, ona alışmaya gerek yok sanırım..
Eşim benim anne ve babama siz deseydi, benim zoruma giderdi. Bu bir sahipleniştir çünkü..
Bütün düşüncelere saygım sonsuz..

zamanla alışır insan sanırım..
ağzın alışır herşeyden önce hiiiç farketmezsin bile söylediğini..
benim kaynana,kayınpeder yok ölmüşler o yüzden çok emin değilim..
eşimde benim anne baba , amca teyze der...
onlarda bu konuda baskı yapmıyolarsa sıkıntı yapma...

ben ailesiyle sevgiliyken tanıştığım ve uzun süre amca teyze dediğim için öyle devam etti, ama eşim benimkilere anne baba diyor. akrabaları biraz yadırgadılar ama içimden gelmeden anne baba dememden iyidir heralde amca teyze demem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…