Kaynanaya Kayinbabaya "Anne Baba "diyememe..BANA ZOR OLMADIGINI SÖYLEYIN

Ben nişanlandım, nişanlandığım gün perşembe idi. Ertesi gün kayınvalidemi aradım. "Hayırlı Cumalar Anneee" dedim. "Sana da kızııım" dedi. :) Belki erteleseydim, teyze diye devam edecektim, o yüzden kaçmadan dedim ben de :)
Bir gün de arkadaşlarımla kahvaltı yapıyorduk dışarıda. "Kayınvalidene nasıl anne diyebiliyorsun?" dediler. Kayınvalidemi aradım hemen. "Şu an dışarıda arkadaşlarlayım ve bana kayınvalidene nasıl anne diyebiliyorsun diye sordular, ben de arayayım da görün nasıl deniyormuş" dedim. "Onlara söyle nasıl kızıııım, birtanemmm, yavrumm, deniyorsa öyle de anne deniyor" dedi. Çok şükür bir sorun olmadı şimdiye kadar aramızda. Allah sonuna kadar hep böyle götürsün.

Eşinizi yetiştiren insan, eli öpülesi, anne denilesidir. Bu kadar kasmayın bence...

6 yıldır evliyim kp yok kvme de anne diyemedim.ne yapayım çıkmıyor ağzımdan denedim ama olmadı,kendisi iyi bir insan aramızda bir sorun yok ama olmadı yani.biraz üzüldü süzüldü düşündü neden diye ama alıştı.bu arada annem de babam da kv ve kp lerine anne baba diye hitap etmediler.benimki genetik olabilir yani

Bende 2 senedir evliyim hala söyleyemiyorum en başta baskı yaptılar ondanmıdır nedir yok çıkmıyor sinek vızıltısı gibi oluyor bazen sen aşarsan banada yardım et

aslında zor değil başlarda. Zaman geçtikçe bence daha çok zorlaşıyor. Bazı olaylardan sonra o kelimeler içini doldurmayınca insanın söyleyesi gelmiyor.

sankı onlar doğurmuşta bır de anne baba dıyoruz ne saçma.bizim ana babamız var .onlara teyze amca da dense olur diye düşünüyorum

Allah muhabbetinizi artirsin :).
Umarim hep boyle devam eder.

aslında zor değil başlarda. Zaman geçtikçe bence daha çok zorlaşıyor. Bazı olaylardan sonra o kelimeler içini doldurmayınca insanın söyleyesi gelmiyor.

Aynen,
Ilk basta kolay soyluyordum, sonra canim sIkilmissa anne kelimesini kullanmiyorum, hitap etmiyorum yani. Allahtan cok gormedigim icin problem olmuyor.

Aynen,
Ilk basta kolay soyluyordum, sonra canim sIkilmissa anne kelimesini kullanmiyorum, hitap etmiyorum yani. Allahtan cok gormedigim icin problem olmuyor.
ben de hiç zorlanmadım. yani dilde bile olsa söylüyordum. Ama babamı kaybettim haziran ayında. Babamla birlikte o kutsal kelimeyi onunla gömdüm. Kimseye diyemem zaten demek içimden gelmiyor.

ben de hiç zorlanmadım. yani dilde bile olsa söylüyordum. Ama babamı kaybettim haziran ayında. Babamla birlikte o kutsal kelimeyi onunla gömdüm. Kimseye diyemem zaten demek içimden gelmiyor.

Anladim, basin sagolsun Ipek. Hatirliyorum konunu. Girememistim o siralak kk ya, ama dua ettim baban icin.

sankı onlar doğurmuşta bır de anne baba dıyoruz ne saçma.bizim ana babamız var .onlara teyze amca da dense olur diye düşünüyorum
aslında çok güzel bir şey eşinin anne babasına anne baba demek. sonuçta eşinin ailesi ve siz bir bütün oluyorsunuz. Onun annesi senin annen oluyor gibi..
ama ilişkiler çok dejenere oluyor Türkiye'de o yüzden insanın içinden gelmiyor.
yoksa çok anlam yüklü.

Valla cok guzel yapmisiniz mesela; arkadaslar banada nasil bu zamana kadar diyemedin fln deseler bende arasam bu zamana kadar niye demedim bilmiyorum ama bundan sonra anne diyecem size desem ne guzel olurdu

Keşke ben de demeseydim daha nişanlıyım şimdiden pişman ettiler diyebilmek mi daha doğru diyememek mi bilmiyorum

bekar olduğum için şuan böyle düşünemiyorum kimbilir belki evlendiğimde çok isteyeceğim anne baba demek ama biraz tuhaf ya hem kendı anne babamız hemde eşimizin kilere anne baba demek biraz garip işte :)

valla cok kolay diyorum, hicte zorlanmadan hemde haha kv ye anne demek cok zor degilde, kp'e baba demek daha zor oluyor. Esim cok daha fazla zorlaniyor, babama baba dedigini pek duymadim zaten soylemeden muhabbet ediyor yani. Annemede valide hanim diyor, annemin cok hosuna gidiyor Bizim kayseride kv'ye hanimanne derler, kayseriye gelin gitseydim oyle diyebilirdim bende herhalde.

Biz anne baba deyince kıymet artmıyo sanki bosver.. İnsanlarda bir acaip annecim babacım diyomuşsun samimi olarak daha ne dalgası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…