• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynananım bitmek bilmeyen nefreti

ilay86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2011
203
1
66
İstanbul
suan o kadar cok canım sıkkın ki.esimle ilk tanısdıgımızda ailelerden bahsederken bana annesiyle 2 senedir konusmadıgını söylemisdi.nedenini sordugumda anlattıgı sey cok sacmaydı ve ben iliskimizin ciddiyeti arttıkca annesiyle barısması gerektigini ne olursa olsun onun annesi oldugunu söyledim durdum esime.esim benimde iteklememle annesine bi kac adım attı ama kaynanamda nasıl bi kin varsa esimin suratına bile bakmadı ve esim beni bidaha bu konu hakkında ısrar etmem icin beni uyardı bende karısmadım.ne zamanki biz nisanlandık kaynanam zoraki esimle konusmaya basladı.esim isten eve gelirdi kaynanam ona sofra kurmazdı o zamanlar görümcemde bekardı o hazırlardı yemegini.camasırlarını yıkamaz ütüsünü yapmazdı herseyini görümcem yapardı.anlam veremezdim kaynanamın bu haline.derken evlendik ve kaynananım bu sacma tavırları tripleri devam ediyor hep uzak hep mesafeli agzından esime karsı hic düzgün laf cıkmıyor.
kaynanamlarla ve görümcelerimle aynı binada oturuyoruz.bigün kahvaltıya cagırdılar esimle gittik büyük görümceminde 2 cocugu var 2 side inanaılmaz sımarık ve cekilmez cocuklar neyse ayıptır söylemesi esim ekmege cikolata sürüp onu yiyordu görümcemin kızı büyük bi ısrarla esimin elindeki ekmegi istiyor esim veriyor kendine yapıyor tam yicek cocuk elindekini bitirmeden onuda istiyor esim onuda veriyor.bu böle 3-4 kere oldu bu duruma ne kaynanam ne görümcem sesini cıkarmıyor.en sonunda esim sinirlendi ablasına agız tadıyla bi yenek yedirmedi abla biraz kızınla ilgilensene dedi ama tınlayan yok ve ekmegini vermedi olan oldu.kız aglamaya bagarmaya basladı esimde sımarıklık yapıosun yeter artık dedi kızdı .esimin bu lafı üstüne kaynanam sen ne bicim insansın sana insan bile denmez allah senin belanı versin el kadar cocuktan ne istedinde böle aglattın cocugu ne olur sanki versen koca adam oldun evlendin ama insan olamadın falan dio.benim bela lafını duyunca zaten lokmam bogazımda kaldı yiyemedim yemek ve hemen esime hadi gidelim yediysen dedim söyledigi o sözler benim o kadar cok zoruma gittiki gözlerim doldu bi anne hemde nasıl bi anne böle bi sebep icin kendi öz ogluna beddua edebilir anlamıyor hala canım sıkılıyo bunlar aklıma geldikce.neyse kalktık vee geldik.esime baktım gözleri dolu dolu suratı asık.neyse bu hal böle devam etti.
kaynanam ne zaman para istese ne zaman gezmeye gitmek istese oglum oglum diyor ne zamanki esim götüremem yada para veremem dese o zaman esimden kötüsü yok seni dogurucama tas dogursaydım hic bi ise yaramıosun bi anam var parası varmı yokmu sıkılıomu sıkılmıomu düsünmüosun diye binbir tane laf söylüyor.bu tarz olaylar yüzünden kaynanamdan cok sogudum ve dogal olarakta yanına gitmek istemedim esimede hep bu rahatsızlıgımı belirttim.bak ben alısık deilim böle seylere benim zoruma gidio bu tarz seyler olmaya devam ettikce ben ne yukarı cıkarım ne annene gülerim dedim.esimde en sonunda yapıcak bisey yok ilay ben onu artık böle kabul ettim sende kabul et annem ölene kadar böyle yasamak zorundayız dedi bana.
cocuk oldu ccougumu benden esimden yani kendi öz oglundan kıskandı elinden gelse bize vermicek hergün asagı geldi bebegi kendi yıkadı bana yıkatmadı senin sütün yetmio ac bu cocuk die emzirmeye falan calısdı cocugumu vs vs vs.ben kudurdum tabi oglum 1 aylıkken ben artık kendim yıkıcam dedim kendim yıkamaya basladım cocugumu bidada onla yanlız bırakmadım oglumu.dah neler neler anlatmaya gücüm yok.ama bu kötü tavırları tripleri hep devam etti halada devam ediyor yüzü hic gülmüor esime hep laf sokuyor resmen tiksinerek bakıyor ya.

esimle bugğne kadar ne balayına ne tatile gidebildik.malum yaz ayındayız tatile gitmek istedim ama gidemicez bu senede.esime bugün diyorki sen ben baban tatiile gidelim ben babana sölerim o ceker masrafları diyor ilay ne olcak anne dedi esim hee diyo oda gelsin.simdiki gündemimizde bu ve bu konu bayadır var illa beraber tatile gitcekmisiz kayınpeder efendide buyurdu okullar acılınca rahat rahat gidermisiz tatile.esimde diyorki baba bana söyleme eger ilay gitmek isterse gideriz k.pederin verdigi cevap su ne sorcam ben ilaya kulagı yokmu duyuyo isde karı kısmına sorulmaz erkek gidicez der kadında gelir. esimede diyorum ben annenle babanla tatile gitmem zaten hergün dip dibeyiz.bi tatilde bas basa olsak yanlız kalsak kafa dinlesek ne olur. arkadaslar cocugumla kocamla 2 günde olsa basbasa tatil yapmak benimde hakkım deilmi.heryere onlarıda tasımak zorundamıyız biz.isin kötüsü esimde bana yanlız tatil güzel olmaz beraber gidelimmi dio sacmalama dedim önce güzellikle anlattım anlamadı bi ton tartıstık ben o tatşle gitmicem die ve gercektende gitmicem.ben bıktım artık ya cıldırıcam.ben bu kaynana bu kayınpederle ne yapcam ne kadar daha sabır cekcem.kusura bakmayın uzun ve parca parca oldu ama icimdekileri anlamanzı istedim.sabırla okuyan herkese tesekkürler.

Bu kadınlar kulübündeki kadınların kaynanalarının 60 yaşındada mı sütü oluyor anlamadım.

Kusura bakmayın sizin konunuz 3. oldu bu emzirme muhabbetinde.İnsanın inanası gelmiyor.

eğer hayır onlarla gitmiicem dediysen gitme.asla fikir değişikliği yapma.karar veririken sağlam ver.yoksa hep ikna çabalarına girişiolar ve her yolu deniolar.allah sabır versin demiicem (sabır versin demek olay devam etsin sende çek demek bana göre.) başkalarının hayatını yaşamak istemiyorsan sabırlı ve kararlı olacaksın.ay nalet olsun uğraşamiiicam diyen sen değil onlar olsun:)) yani ben enazından öyle yapıyorum.gitmiicem dedimmi gitmiyorum.he üzüldüğüm şeyler olmuyormu elbet oluyor.ama bunlar geleceğe yatırım.bi kere kabul edersen hep edersin.

Bu kadınlar kulübündeki kadınların kaynanalarının 60 yaşındada mı sütü oluyor anlamadım.

Kusura bakmayın sizin konunuz 3. oldu bu emzirme muhabbetinde.İnsanın inanası gelmiyor.

ya olabiliyor prolaktin seviyesi yüksek kadınların sütü kesilmyor.ama bozuk oluyor.arkadaşım 3 yıldır emzirmiyor sütü geliyor hala.tedavi oluyor ama daha kesilmedi.kesilmeyebilirmiş.

nasıl emzirdi ya,süt olmazsa emzikli kadınmı derler nederler işte ondan değilse nasıl emzirdi.ayy midem kalktı

canım bu tür konular da ne yazık ki iş eşte bitiyor,karşımızdaki insanın ne kadar anlayışlı olduğuna bağlı kalıyor resmen hayatımız.Eğer eşin
ailesine siz gidin biz farklı bir tatil planı düşünüyoruz şimdiye kadar hiç başbaşa kalamadık diyebiliyosa o zaman iyi yok eğer diyemezse senin için üzgünüm
tatlım.Ne kadar nişanlı da kalsak,birlikte çok vakit de geçirsek evlenmeden alayamıyoruz işte Rabbim hepimizin gönlüne göre versin şu erkekler ailesi
kadar birazda eşlerini düşünse ah ah ;(

benim merak ettiğim neden oğluna bu şekilde davranıyor?
ne olmuşta bu hale gelinmiş?
ayrıca bir annenin bu kadar maddiyatçı olması kelimenin tam anlamıyla iğrenç.

kimse inanmak zorunda degil inanmak istemiyorsanız inanmassınız olur biter.benimde burda inanmak istemedigim bir sürü sey var ama demekki insanlar bunları yasıyor.

kimse inanmak zorunda degil inanmak istemiyorsanız inanmassınız olur biter.benimde burda inanmak istemedigim bir sürü sey var ama demekki insanlar bunları yasıyor.

Yazarken sizin nezdinizde genelleme yaptığımı söyledim.Kayınvalidenizin neye dayanarak emzirdiğini anlatsaydınız benim gözümde inandırıcı olurdunuz.Ama agresif tavrınız abarttığınızı düşündürttü.Size hayatta başarılar.

yani hem oğlundan nefret eder gibi davranıyo
hem de tatile beraber gitmek istiyor
ben de buna takıldım

o emzirme olayı da heralde göstermelik değil mi? yani "benden bile daha çok çıkar" gibi bir dalga geçme mi?
yani bebişin ağzını dayamıyor dimi göğsüne:37:

canım bu tür konular da ne yazık ki iş eşte bitiyor,karşımızdaki insanın ne kadar anlayışlı olduğuna bağlı kalıyor resmen hayatımız.Eğer eşin
ailesine siz gidin biz farklı bir tatil planı düşünüyoruz şimdiye kadar hiç başbaşa kalamadık diyebiliyosa o zaman iyi yok eğer diyemezse senin için üzgünüm
tatlım.Ne kadar nişanlı da kalsak,birlikte çok vakit de geçirsek evlenmeden alayamıyoruz işte Rabbim hepimizin gönlüne göre versin şu erkekler ailesi
kadar birazda eşlerini düşünse ah ah ;(

kesinlikle haklısın is erkekte bitiyor ama dedigim gibi esim durumları bu sekilde kabullendi oda rahatsız ama yapıcak bisi yok annem sonucda ölene kadar böyle devam edicek diyor.bu arada kısa süreligine gitmem lazım oglum uyandı.

siz buna maddiyatçı mı diyonuz :27:, benim eşimin ailesi üzerimizde sömürge imparatorluğu kurmuş o halde:27:
"beraber tatile gidelim parayı baban çeker" demiş, çok da oğlunu sömüren bir tip değil sanki

hayır benim demek istediğim şey şuydu;
hem nefret ediyorsun para vermeyince vay sen nasıl evlatsın vay anneni düşünmüyorsun
para verince de senden iyisi yok modunda olması.
para duygularının kumandası olmuş.

esim birgün bi sevkiyat icin evlerinin oldugu semte geliyor gelmisken evede biugriyim diyor.o günde kaynanamın bi akrabasının kızının kınası var kaynanam diyorki madem eve geldin bizide kınaya bırak.esimde bırakıyım ama cok vaktim yok cabuk olun yoldada baska bi yere daha ugramam lazım haberin olsun diyor tamam dio kaynanam.yola cıkıyolar kaynanam bakıyo trafik var önce bizi bırak sonra git diyor esimde anne olmaz ters kalıyor diyor ve tartısma bunun üstüne baslıyor.kaynanam baslıyınca söylenmeye esimde kızıyor ve en yakın taksi duragında annesini bırakıp sen taksiyle git diyor.kaynanamda buna kızıyor ve o gün bugündür hal bu.

Aaaaaaaaaaa diye bagırasım geldi ya.
Midem bulandi, pisjopatmi bu kadin.
İnanilir gibi degil. :53:

Onlardan uzaga tasinma imkaniniz yokmu.
Eger varsa, kaçın kaçın.

yok malesef cok istedim ama olmadı.oturdugumuz bina cift girisli yani 2 blok benim tasınmak istedigimi ögrendiklerinde dier bloktan bi ev aldılar bizde simdi burdayız 1 ay oldu tasınalı.ama yine rahat yok tabi

Kayınvalidelerin bebegi emzirme merakını pek çok arkadaşımdan duydum ve gerçek oldugunu biliyorum.

Benim de kızıma kayınvalidem bakıyor, bunları duydukça ve zaman yaklaştıkça acaba yapar mı diye içim içimi yedi durdu.
Dayanamayıp bir gün agzını aradım kayınvalidemin.
Öyle şey olur mu kızım bunu yapanlar ya bebegi annesinden kıskanıyordur ya da insan degildir.
Hem bebek emmez zaten, annesini kokusundan tanır demişti.

Sütün olup olmaması önemli degil, yeter ki arniyet olmasın.

Konu sahibi arkadaşım tatil meselesine gelince haklısın,
her gün zaten görüyorsun onları, eşinle ve bebeginle başbaşa gidin tatile.
Anladıgım kadarıyla eşin de senden tarafta...

Kayınvalidenlere de sizler de başbaşa gidin, ikinci baharınızı yaşarsınız diyin :)

Son düzenleme:
Kayınvalidelerin bebegi emzirme merakını pek çok arkadaşımdan duydum ve gerçek oldugunu biliyorum.

Benim de kızıma kayınvalidem bakıyor, bunları duydukça ve zaman yaklaştıkça acaba yapar mı diye içim içimi yedi durdu.
Dayanamayıp bir gün agzını aradım kayınvalidemin.
Öyle şey olur mu kızım bunu yapanlar ya bebegi annesinden kıskanıyordur ya da insan degildir.
Hem bebek emmez zaten, annesini kokusundan tanır demişti.

Sütün olup olmaması önemli degil, yeter ki arniyet olmasın.

Konu sahibi arkadaşım tatil meselesine gelince haklısın,
her gün zaten görüyorsun onları, eşinle ve bebeginle başbaşa gidin tatile.
Anladıgım kadarıyla eşin de senden tarafta...

Kayınvalidenlere de sizler de başbaşa gidin, ikinci baharınızı yaşarsınız diyin :)

:) keske öle olsa k.peder 2de bir der kaynanama hadi gidelim karı koca kafa dinleyelim diye ama kaynanam gitmez.ama bizlerle yani genclerle gezip tozmaya bayılır.öyleki gecen hafta büyük görümcem ve esinin is arkadasları tatile gittiler 3 aile kaynanamda peslerinden gitti bende gelcem sizle sıkıldım burda die.

inanamıyorum bende sadece benim başımda sanıyordum oğlum 1 aylıkken kucağındaydı uyumuştu beşiğine koyalım dedım kucağa alışmasın emiyoya dedı dalgınlıkla kendısını emdığı sanıyordu bende senı emmiyorki ağzında emzık var dedım bikaçkerede dışardan göğsünü tutuyodu çocuk kucağındayken bu duruma benım gibi yaşayanlar var dıye sevınsemmi üzülesemmi bılemedım

Back