Merhaba kızlar...
Kiracılarının 4 yıl kullandığı pis eski eşyalarını attırmıyor kaynanam. Şuan kiracılar yok ev boşaldı. Gidip siz oturun diyor bu tamam sorun yok burada. Ama 45 yıllık yatak gardrop buzdolabı vs var. Ev çok rutubetli.
En üst kat.
Mutfak dolapları dökülüyor. Kullanılmayacak halde.
Değiştirilmesi lazım.
Tavanlar rutubet içinde.
Evin masrafı var şuan.
Yapılan temizlik gözükmüyor zaten eski ev olduğu için.
Mahalle desen basık bir mahalle herkes evler iç içe.
Eşimin dayıları yengeleri oturuyor alt katlarda.
Bana karışırlar gibi geliyor. Lafını bilmeyen insanlar.
Samimi olmasam x in gelini suratsız derler.
Ama tek iyi yanı oraya taşınırsak kira vermeyeceğiz .
Eşimin maaşının 3de 1i kiraya gidiyor diğer türlü o 3 te 1 lik kısmıyla başka ihtiyaçlarımı karşılarım gerçi şuan borcumuz var
Ev Güzel bir temizlik tadilat yapılırsa olabilir ama rutubetten şimdiye kadar çok çektim çözümü ne? Üst katında çatı yok teras.
Şuan oturdugumz ev kira ama karışan yok temiz yeni ev,havası suyu temiz, en azından memnunum az insan çok huzur
Mesafeyi nasıl korumalıyım orada ?
Asıl konuya gelelim kv aradı beni gidip oturacak mısınız diyor gidin oturun orada . Pis ve eski, yabancı erkeklerin kullandıgı eşyalar var . Evin en son halini biz eşimle gördük. Kv görmedi. Oturdugu yerden konuşuyor sinir oluyorum.
Buzdolabı gardrobu yatak hepsi çöpe atılacak dedim.
"Hayırrrr onlar dursun orda. O odayı kullanmayın" dedi. Öyle şey mi olur.
Evi bize veriyorsa tam versin yada gitsin kendi otursun.
Zaten çenesinden benim konuşmama fırsat bile bırakmıyor kalmıyor. Öyle bir konuşuyor ki sert sert,bağırarak,azarlayarak. Yanında da misafir varmış söylemek istediklerimi tam söyleyemedim.
Evin en küçük odasını da yatak odası yapacakmışız. Benim yatak odam sığmaz ki oraya. Benim de eşyalarım var.
O mu karar verecek neyi nereye koyacağımıza.
Evin yatak odasını iptal edecekmişiz.
Orada eski eşyalar duracakmış. Kv onları seneye alacakmış sözde.
Minimal yaşam seviyorum.
Ne yapacağım o eski gardrobu buzdolabını,yatağı!
Kayınpederim Eşim görümcemler bile hepsi çöp eşyaların diyor. Ama Kv attırmıyor.
Eşyası çok kıymetliyse Alsaydııı Evinee
Bu eşya konusunu nasıl halledicez???
Eşim konuşacak bakalım ama artıracağını sanmıyorum.
Siz olsanız ne derdiniz???
Haa bir de siz orada para biriktirin ilerde ev alacağınız zaman biz gelip oturcaz orada diyor.
Bu devirde ne ev alması küçük çocuk var bakacak kimse yok kimse bakmak istemiyor kreşe versen ekstra masraf maaş kreşe gidecek.
Zaten şuan kreşe verilecek yaşta değil. İlerisi için diyorum ben. Kv nin amacı bizi oraya otutturup yanımıza gelmek mi?
Ama siz ev alacağınız zaman biz geleceğiz diyor. Gelip beraber oturucaz da demiyor
Allah sonumuzu hayır etsin.