Kaynanamla ipler koptu şimdi ne olacak ?

birtutamzencefil

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
811
32
38
daha öncede bi kaç topikte anlatmıştım belki okuyanınız olmuşt

şöyle özetliyim: kayınpederim yurtdışına çıkıyo. gelişine 2 gün kala bizde kaynama gidioz kalmaya.ben hazırlık yapıyorum bi gece önceden kahvaltı için. kahvaltıya gelecek babam. sarma börek şu bu..bide elmalı turta yapayım diorum kaynanam az yap dio. diomki benim canım çekti. olsun dio yasak dio herkese hamurişi...(normalde evinde hergün mutlaka ya makarna ya kızartma vardır.yemek anlayışı budur. akşama kadar gezer tozar akşam babam geldikten sonra yemek yapar...) dedim ben yapiim yenmezse ben götürürüm ve yaptım. sabah oldu kahvaltı mükemmel güzel güzel yiyoruz içiyoruz.en sonda elmalı turtayı getiriyorum herkes tıka basa doyunca yiyemiyo 1-2 tane yeniyo. bende kalkıyorum i kap alıp 2-3 tane koymak için. kabı masaya getiriyorum kaynanam dioki: esfa onları toplayıp götürmüceksin dimi dio. eveet diyorum işe götürürüm yeriz akşama kadar.( kayınpederimin yanında eşimle beraber çalışıyorum) olmaz dio akşama misafir gelir hoşgeldine onlara veririz dio. hem dün akşam bana yapma die emir verdi. hemde şimdi baktı bişeye benzeyince sahip çıktı. babam dioki bak hanım dio burda bütün tepsi duruyo dio. bende kabı alıp yerine koyup sessizce çıkıyorum. ağlaya ağlaya üzerimi giyinip valizimi toplayıp eşimi alıp çıkıyorum. sonra arkadan eşime bi tabak verio için doldurmuş.gerek yok alma diorum. alıyor eşim.neyseki yolda kaynanamın annesini de eve bırakcaz ona veriyorum.

ve ben hamileyim. ve bana benim yaptığım koca bi tepsiden 1 dilimelmalı turtayı çok gördü... onun için misafirleri önemli. ben akşama kadar çalışıyorum. sen akşama kadar ya günlerde sürtcen ya evde ****** yaya yaya oturcan dimi. otur yap senin misafirinse. hadi beni düşünmüyon torununudamı düşünmüyon. ya onun canı çektiyse....

(sabah kahvaltıyı hazırlarken dioki çok güzel görünüyo elmalı turtan haftaya da günüm var dio. bende diorum ki ben gelir yaparım enayiyim ya...)

işte böyle sama salak bişi oldu... ve ben bunu yazdım.....ve hiç silmiycemmmmmmmm........

aradan 10 gün falan geçti. eşimin kuzeni askerden gelicek. akşam. onlarda toplanıp bekliycez .. pastalar börekler yapılmış.. gidiyoruz iyi güzel zaman geçiyo saat 11 falan oluyo askerimiz gelio. ikramlar dağıtılıyo... dağıtılırken ben mutfağa geçiyorum kuzene soruyom hımmmm kim yaptu bunlarıı die. hepimiz dio... onunda elinin değdiğini öğrenince yemek gelmio içimden... herkes koca koca tabakları yiyor. ben elimi sürmüyorum..su içiyorum ...
tabaklar dağıtılırken kaynanam elinde tabakla kaynıma gelio kaynım bana bakıyo beni görüo yengemin tabağı yok on götür dio... o an daha bi kötü oluyorum... erkek çocuk ne anlar dimi... ama belki düşünüyo hamile canı çeker die... önce yengem dio... da ... bu kadın kafası hiç mi basmıyo da benim elimden bir lokmayı alıyor... bende almıyorum tabak tavır yapıyorum... herkes gözümün içine bakıyo bi lokma alıyım die almıyorum....neyse çıkyoruz çıkarken kaynanamın teyzeme hiçbişey yemedi yanına koyalım dediğini duyuyorum sanki bana duyurmak için söylüyo... ve kaçarcasına çıkyorum almamak için. teyzem arkamdan koşturuyo... esfa dio veriyo almıyorum.. gerek yok diorum... siz onları birine verinde misafirlerine versin diorum...eşimde yanımda... neyse arabaya binip gidiyoruz...

tabi kaos... herkes susmuş pusmuş...

o an kafam çalışmıyo... ben sadece ona dokunsun ona laf gitsin onun canı yansın istedim... ama teyzeme yaptığımın farkında değilim..allahtan eniştem dediğimiduyuyo teyzemem söylüyo.. onlar da anlıyolar aslında ona tavır yaptığımı...

yolda giderken eşimle tartışıyoruz.
ben zaten toplu bir ortamdayız ya ne zaman patlıcaksın bekliyodum dio...sonunda herkesin en güzel gününü berbat ettin dio... dio da diooo.....anneme yapsan tamam ama teyzeme ayıp oldu dio. bi daha seni görmek istemezki dio...zaten halamlarla aran bozuk bunlarlada arayı açtın artık kimse yok dio. evinda rahat rahat otur dio... düğün törene de gitmek yok dio. seni bırakıp ben tek gidicem dio...

gece düşünüyorum sabah teyzeme götür beni diyorum. gidiyorum konuşuyorum ağlıyorum özür diliyorum.. çünkü ona haksızlık yaptım.. yanlış yaptım...

kayınpederimin yanında çalışıyorum hergün yüzyüzeyiz... bir hafta falan konuşmadık..bende dedim işten ayrılcam. yaklaşık 1 hafta falan sonrada çıktım.

çıkmadan 1 2 gün önc akşam çıkışta kayınpederimle konuştuk.ben çok üzülüyorum dio. böyle bir ilişki hayal etmemiştim dio..bi çaresini bulmazsak iyice kopacak dio... böyle olmaz dio... gerekirse pisikoloğa git dio... masrafını karşılarım dio...

ben ciddi manada düşünüyorum psikologa gitmeyi. fakat bazen de şöyel diyorum..
ben gidicem kendim için gidicem ama o öyle bilmicek. onunla aramı düzeltmek için onunla anlaşabilmek için gidiyorum şeklinde algılıycak...
nie benim suçummu... sen insan değilsen benim suçummu....

evet durum böyle böyllleeee arkadaşlar...tecrübe ve tavsiyelerini bekliyorum...
ilgilenenlere şimdiden teşekkür ediyorum...:KK71::KK71::KK71:

Buna yorum yapabilmek için hamilelik psikolojisini bilmek gerekir sanırım.

Çok üzmüşsünüz kendinizi sanki, gereğinden fazla.

Ne bileyim, ben çok da ters bir durum göremedim yazıda.

Kaç aylık hamilesin?Ailen nerede?Evlenirken k.validen problem çıkardı mı?Önceden de varmıydı bu anlaşmazlık örn : nişanlılık döneminde vs.
Bunları soruyorum ki daha faydalı olalım inşlh cnm

Eğer gerçekten tek sorun bu ise,abartmışsınız!

Hata yapmış olabilir,yanlış davranmış olabilir ama insanlar neler yaşıyorlar da eşimin hatırına deyip sineye çekiyorlar. Tepkinizi göstermişsiniz,o da size karşı 1 adım atmış. Daha fazla büyütmenin lüzumu yok bence. Psikologluk bir durum olduğunu da zannetmiyorum. Abartmayın yahu..

canım elmalı pay istedi, çok da severim nımnımnım:KK52: canım kendini üzme belli ki sen de hassaslaşmışsın. hamilelikten sonra değerlendirirsin tekrar ilişkilerini. şimdlik biraz mesafe koy istersen.

olaya bukadar büyüten senmişsin gibi geldi..keşke mutlu ve toplu bi gündde tavır yapmasaymışsın.zaten illaki bi yerde karşılaşacaktın k.validenle ona yapardın yine teyzende başkaları da alınmazdı..gereksiz buldum...

çok sıradan olayları çok büyük mevzular haline getirmişsiniz.. herkesin içinde verdiğiniz tepkilere hiç anlamam veremedim.. eşinizin sabrı takdire şayan..

ben bu olayda ipleri kopartacak kadar büyük bi olay göremedim :97: tabi hamilesiniz hassassınız ama biraz kırıcı geldi tavırlarınız bana..
belki kayınvalideniz düşünemedi o an bunu başka bi ortama taşımanın bi anlamı yok..
şimdi herkesin gözünde siz kötü olmuşsunuz surat asan tavır yapan tarafsınız..
sonuçta kayınvalide o öz anneniz değilki sizi düşünüp yedirsin..

canım elmalı pay istedi, çok da severim nımnımnım:KK52: canım kendini üzme belli ki sen de hassaslaşmışsın. hamilelikten sonra değerlendirirsin tekrar ilişkilerini. şimdlik biraz mesafe koy istersen.

çabuk koş yap hamileydin galiba bebişin canı çekti heralde:KK1:

Son düzenleme:
Kaç aylık hamilesin?Ailen nerede?Evlenirken k.validen problem çıkardı mı?Önceden de varmıydı bu anlaşmazlık örn : nişanlılık döneminde vs.
Bunları soruyorum ki daha faydalı olalım inşlh cnm

canım kasım 2008 de evlendim. nihayet :) ilk hamileliğim. ailem aynı şehirde. evlenirken şaşılacak derecede elhamdülillah hiç bir problem çıkmadı... kayınvalidem zaten ailemden hep iyi bahseder...bbirde velenmden önce ben çok seviyodum kayınvalidemi çok beğeniyodum bayılıyodum.. ilk zamanlarda mesela babaannemlerdeyiz (eşimin ) akşam bütün akrabalar gelmiş. kaynanam kendi annesine gidiyodu oraya gidince yakın die. bende bi ara göremedim sordum ennem nerde die. eşimde dedi anneanneme gitti die. bende aaa bizde gidelim hadiii dedim... o zaman eşimin bütün kuzenleri çok ilginç karşılamıştı
kaynanasını ne çok sevio dio konuşmuşlar arkamdan :KK66:

ama sonra bişiler oldu ama ne zaman olduğunu tam kestiremiyorum... birikti birikti zaman zaman patladı... ama hiç böyleolmamıştı.

kısa bi not daha. evlendikten 1 sene sonra eşim askere gitti. ben salak gibi 6 ay boyunca kaynanamda kaldım. neden ? çevre baskısı..eşim daha askere gitmeden her yerde soruyolardı nerde kalcak dieeee... eee kaynanasının yanına yakışır die die... kaldırdılar. ama ne kalmak.. o süreç mi yıprattı bizi bilmiyorum...

şimdi aileye gelecek gelinlerin yerini ise aynı çevre şimdiden yapıor... eee evde erkek var tabiki kend annesindekalır die...bizde erkek vardı ama kardeşimizdi... biz bişey dedikmi...
kısacası bu ailenin sülalenin ilk geliniyim diebilirm. ve birbirine çok bağlı olmasada sürekli görüşen bi sülale... ve biz eşimle beraber deneme tahtası olduk. herşeyi bizde denediler... ders çıkardılar...

tamamda kadın cok kötu bişi dememiş hatta sonra tabaga koyup vermiş bile sizde zaten 1 tepsiyi yiyemezdiniz yani neyse bence siz hamilelikten dolayı biraz duygusallıgı abartmıssınız bence gidip özür dileyin kaynananızdan

Size çok görmemiş, gelecek misafirine ikram etmek istemiş bir daha uğraşmamak için.

İnce fikirli olup ses çıkarmayabilirdi, ince düşünmemiş.

Ama çok gördüğünden değil, uğraşmamak için.

Bir de yanlış hatırlamıyorsam hepsini götürme demek istemiş sanırım. Biraz bırak demek istemiş olamaz mı?

hamilelik psikolojisi sanırım.
fazla abartmışsınız.
üstelik kaynananızla ipler kopmamış bence.
basit bi laftan ip koparmı?

millet neler neler söylüyor küfüt ediyor yüzlerine.
siz bi laf söylediniz diye hemen ipleri kopardık dıyosunuz...

arada bir gidiyormuşsunuz. ve bırbırıne baglı bir aileymiş bence
ipleri koparmayın ama mesafeli olun..

Hamilelikten dolayı sakin düşünemiyoruz...

Teyzesinin ne suçu var... üstelik kadın arkanızdan koşturmuş...

Ben kaynanızdada bir kabahat göremedim... alırken "kızım al, birazda akşama misafire kalsın" diyebilirdi...

Aradaki samimiyete güvenerek o şekilde davranmış olmalı...

İpleri kopartacak bir sorun değil... hamilelik nedeniyle biraz fazla alınganlık olmuş...

Bu dönemde bazı şeyler çok da elimizde değil galiba :KK1:

Hamileliğinin de oluşturduğu belirli bir hassasiyetin var tabii.Daha sakin olmaya çalış,fevri ataklarda bulunma ki sonuçta bu yaşadığın bebişede yansımasın o da hissetmesin.
Bence şunu hiç aklından çıkarma "SEN ÖNEMLİSİN" Eğer sen ii olmazsan bebişin-eşin-sana bağlı çevren hiçbişey ii olmaz.Dolayısıyla kendine dikkat etmelisin.Sinirlerini hiiiç yıpratma,yaa sabır de,amaaan boşver de,gene kendi bildiğini oku.Kimseye muhtaç diilsin zaten,e beceriklisin de,çok şükür kendin pekala yapabiliosun.
Keyfine bak,hamişliğinin tadını çıkar.Aş er:)) durumlarınıda bize bildir cnm...İyi olmanı dilerim.

bence fazla abartıyosun, belkide hamile olduğundandır, can sıkıcı bi durum göremedim ben açıkçası, ama seni kızdırıyorsa umursamamayı ve takmamayı öğrenmelisin en azından bebeğin için.

Sana tavsiyem burayı yani forumu boş vakitlerinde geçmişteki yazılanlarla beraber oku ve gör ellerde ne kaynanalar var.

Sana senin kaynanan çok iyi bir kadın, iyi yapmış demiyorum ama olaylar karşısında sizin yaptığınız da gereksiz bir şımarıkça kapris olmuş kusura bakmazsanız. Hadi kendi evinde yaptığını geçtim düşüncesizlik yapmış kadın kaldıki size alma dememiş akşama gelecek misafirlerede kalsın demiş ama sizin bunu yemeyip yutmayıp unutmayıp herkesin bir araya geldiği mutlu bir akşamda hiç suçu günahı olmayan bir insandan çıkarmanız hiç hoş olmamış ve bu size aile içerisinde eksi puan kazandırmış maalesef. Yanlış anlamayın ama söylediğiniz sözü bir daha düşünün eğerki sizin gelininiz sizin annenizi kastederek "siz onu birine verinde misafirlerine versin" dese ne hissedersiniz bu ne kadar yanlış bir laf farkındamısınız. Siz bu gereksiz tavırlarınıza devam ederseniz eşinizde size tepki gösterir ve sizden soğur ki zaten ilk sinyallerini vermiş arabadaki tartışmanızda.

Psikolojik tedavi görmenize gerek yok bence biraz pozitif düşün ve herkesi ve bu arada kaynananı da olduğu gibi kabul et. Yok hadi beni düşünmedi torurunuda mı düşünmedi onun canı çeker de mi demedi gibi çocukça düşüncelerden de vazgeç.

Böyle kaynanam olsun diyen kaç kişi vardır forumda benden başka acaba...Kaynananızın kıymetini bilin bence evet patavatsız ama sizi sevmediğinden yiyeceği sizden kıskandığından değil laflerını söylerken yanlış olduğunu düşünmediğinden patavatsız gibi geldi bana...

X