Kaynanamın tavır almasından bıktım

Ne demek isted

Ne demek istedin tam anlayamadım türk kaynanası avrupa kaynanası derkn ?
şu zamana kadar benim gözlemlediğim türk kaynanası geline kumadır..gelinin herşeyini kıskanır gölgesine bile tahammül edemez..oğlunun çocuğunu doğursun isterler..gelini kiralık anne olarak görürler..allahın adını ağızlarından düşürmeyenler oğlu ile gelinini boşatmak için allahtan bile korkmaz ama batı avrupa kaynanası oğlunun eşinin hayatına karışmaz arkadaş gibidir.. gelini hizmetçi olarak almaz ve görmez..ha arap kaynanalarıda türk kaynanası gibidir..ama en beteri türk olanlar..bendede bir türk kaynana var düşman başına..

Kızlarrr bugün 2. Gün gitmiyorum tavır yaptığı ne belli oda gelmiyo torununuda görmüyo şimdi yüzyüze gelmekten korkuyorum ne tavırlar yapıcak acabaa bugün kesin gideriz kocam evde allahım çok bunalıyorum göğsümde bi kuş çırpınıp duruyo nefesim daralıyo sanki beni dışlar gibi davranıyolar böyle bi durumda ve bu beni çok rahatsız ediyo kendimi kötü hissediyorum mutlu olamıyorum huzursuz oluyorum

Napıcam ben acaba bi psikoloğa mı gitsem bu durumdan kurtulmak için rahatlamak için sonuçta ben saygısız bi gelin olmadım hiç anlamıyorum ama yaparsan iyisin bende insanım kırıldıklarım oluyo ufak bişeyde tü kaka allah büyük bekar bi kızı onunda var bu arada görümcem 1 defa nişandan ayrıldı 1 defada düğün olmadan nikahtan ayrıldı 29 yaşında kaynım var 33 yaşında nişandan ayrıldı yüzleri bi türlü gülmüyo yuva kurmak istiyolar ama olmuyo kaynanamda diyoki ben kime ne yaptımki benim çocuklarımın yüzü gülmüyo diyo şansları kısmetleri açılmıyo diyo

Desteğe o kadar ihtiyacim varki bugün gittik kaynanmlara ordayım şuan odada çocuğumu uyutuyorum bunalmış vaziyetteyim bi tqvır bi afra bi tafra dün arkadaşımızın oğlunun sünneti vardı oraya gittik öğlen biyere giderken kaynanmın kapısının önünden gçiyoruz mecburen dün geç kalıyoduk zsten zar zor çıktık evden bugün diyoki dün bizde çarşıya gittik kızımla gezdik döner yedik diyo eşimde şakadan dediki boğazından nasıl geçti bendiz dedi öyyle de bi geçtiki diyo sen şurda iki adım yere gelip anne biz gidiyoz demedinde ben seni mi düşüncem diyo neymiş oda gelmek istemiş ilahili düğünü çok severmiş kimse ona gel dememiş benim arkadaşımda onlara davetiye vermedi ama söyledi davetiye az buyursun gelsinler diye söyledim ben ama bana demedin sen diyo arkadaşın düştü gözümden diyo bende ona hayırlı olsun demem diyo o kadar gıcıkki anlatamam oda ölüyodu derdinden gözünden düştüm diye allahım dünya onun etrafında dönüyo sanki bide bana laf çarpar gibi diyoki enim gözümden bi düşen bidaha çıkmaz diyo bıktım nolur yanımda olun kötü şeyler bile geçwr oldu aklımdan rqbbim aklıma mukayyet olsun

Canım dışardaydım haftasonnu yazamadım şimdide yatıyorum okumak için girdim yarın öğlen gibi nete girerim yazıcam sana güzelce.sen sıkma canını çok boş şeyler gerçekten ah bi bilsen ki ne kadar boş bunlar ama işte insan anlayamıyor içindeyken...

Sa
Canım dışardaydım haftasonnu yazamadım şimdide yatıyorum okumak için girdim yarın öğlen gibi nete girerim yazıcam sana güzelce.sen sıkma canını çok boş şeyler gerçekten ah bi bilsen ki ne kadar boş bunlar ama işte insan anlayamıyor içindeyken...
sağol canım düşündüğün için desteğe o kadar çok ihtiyacım varki :KK43:(( sinirimden ölücem

Şuan mevlütteyiz bi tanıdık bebek mevlütü yapıyo deli olucam çocuk benimmi onunmu belli değil elinden burakmıyo kesin tanımayan soramauan onun sanmıştır :KK43: gerçi sanamazlar çocuğum aynı benim kopyam :) nazar oldu galiba kuzuma ağla ağla bi hal oldu susturamadım geldi aldı çocuğu odadan çıkardı oyaladı etti sustu çocuk çok fazla uykusu olduğu için dayanamadı onun kucağında uyudu alayım yatırayım dedim verirken aman sıkı tut yavaş diyo ya annesiyim ben sanki kendi çocuğunu bana emanet ediyo çıldırıcam bide herkesin içinde diyoki anası uyutamadı halası uyutamadı ben uyuttum diyo ölürmüsün öldürürmüsün :KK43:

Şuan mevlütteyiz bi tanıdık bebek mevlütü yapıyo deli olucam çocuk benimmi onunmu belli değil elinden burakmıyo kesin tanımayan soramauan onun sanmıştır :KK43: gerçi sanamazlar çocuğum aynı benim kopyam :) nazar oldu galiba kuzuma ağla ağla bi hal oldu susturamadım geldi aldı çocuğu odadan çıkardı oyaladı etti sustu çocuk çok fazla uykusu olduğu için dayanamadı onun kucağında uyudu alayım yatırayım dedim verirken aman sıkı tut yavaş diyo ya annesiyim ben sanki kendi çocuğunu bana emanet ediyo çıldırıcam bide herkesin içinde diyoki anası uyutamadı halası uyutamadı ben uyuttum diyo ölürmüsün öldürürmüsün :KK43:
bak gerçekten çok basit hareketler bunlar sakın bu yemleri yutma. evet çok düşkün babanesine de boşver düşkün olsun. ikinci çocuğu yaptığında çok rahatlatcak seni. benimki de yapıyo kocam için ama ben artık duymuyorum görmüyorum. kolay mı büyütüyolar ediyolar bize veriyolar. e oğlu sana düşkün o da napsın toruna sarmış belli. boşver insanlar da onun o hareketlerini komik karşılıyorlardır. kimse çocuk onun çocuğu sanmaz da onun bu gereksiz hareketlerine için için güler. boşverrr. sıkma canını herşey olacağına varır.

Bu arada yaşlı da değil canım 54 yaşında burnu düşse yere almaz internet kahve çay sigara bütün gün bide yemeği önüne gelsin senden iyisi yok yapmazsan kötüsün benim halamda onların gelini 16 senelik gelinleri hep derdi ki heryerde biZim bi gelinimiz var dört dörtlük ki halam kaynanasıyla oturuyo etraflarında pervane onlar yatmadan yatmayan bi insandı bikaç senedir çalışıyo ve baktı canım cicim diye diye kullanıyolar o da yapmaz oldu eskisi gibi şimdi de diyoki bizim gelin çok kötü yok çalışmaya başladı burnu kalktı bilmem ne aynen ben yapöayınca işini kötü oluyom kadın çalışıyo yoruluyo erken yatıyo kendileri olsa ayyy çalışıyoz yoruluyoz bu insanlar neden böyle

Senın bu yasadıklarının cogunu bende yasadım sadece tek fark ben kayınvalıdemle aynı ewın ıcınde yasıyorum.
6,5 aylık bebegım var şuan ona bakıyor. Evde hıcbısı yapmıyor. Ben sabah 6 da kalkıyorum bebegımı emzırıp cıkıyorum 4 de eve gelıyorum bebegımı emzırıp ewı topluyorum camasır utu vs. ev ıslerını yapıyorum ve o surecte kayınvalıdem ne yapıyor tabletını yada telefonunu alıp balkona gıdıp hem sıgara ıcıyor hem oyununu oynuyor. Ben artık çıldırma noktasına gelıyorum bısı dıyemıyorum daaha onceden cok dedım alındı konusmadı surat astı sıkıldım artık.
şuanda 2.ye hamıleyım aşırı uyku yapıyor bana ne anlayıs ne bıse var. Yardım yok bıde pıs Allahım kafayı yıyorum resmen.
50 yasında babaanne olmussun bırak herseyını torununla ılgılen yanı. Eşime anlattım bunları bu yasına kadar calıstıgı ıcın ew ıslerını bılmez dıyor bana. Ya ben kalkıp o kadar sey yapıyorum bıraz utan kalk yap onceden boyle bıseyımız yoktu ne zmn aynı ewın ıcıne gırdık ne zaman cocuk dogdu huylarımız degıstı hepımızın. Çok zor durum nereye kadar anlayıslı olabılırım bılmıyorum hersey dılımın ucuna kadar gelıyor susuyorum.

Senın bu yasadıklarının cogunu bende yasadım sadece tek fark ben kayınvalıdemle aynı ewın ıcınde yasıyorum.
6,5 aylık bebegım var şuan ona bakıyor. Evde hıcbısı yapmıyor. Ben sabah 6 da kalkıyorum bebegımı emzırıp cıkıyorum 4 de eve gelıyorum bebegımı emzırıp ewı topluyorum camasır utu vs. ev ıslerını yapıyorum ve o surecte kayınvalıdem ne yapıyor tabletını yada telefonunu alıp balkona gıdıp hem sıgara ıcıyor hem oyununu oynuyor. Ben artık çıldırma noktasına gelıyorum bısı dıyemıyorum daaha onceden cok dedım alındı konusmadı surat astı sıkıldım artık.
şuanda 2.ye hamıleyım aşırı uyku yapıyor bana ne anlayıs ne bıse var. Yardım yok bıde pıs Allahım kafayı yıyorum resmen.
50 yasında babaanne olmussun bırak herseyını torununla ılgılen yanı. Eşime anlattım bunları bu yasına kadar calıstıgı ıcın ew ıslerını bılmez dıyor bana. Ya ben kalkıp o kadar sey yapıyorum bıraz utan kalk yap onceden boyle bıseyımız yoktu ne zmn aynı ewın ıcıne gırdık ne zaman cocuk dogdu huylarımız degıstı hepımızın. Çok zor durum nereye kadar anlayıslı olabılırım bılmıyorum hersey dılımın ucuna kadar gelıyor susuyorum.
Ah canım ah ben ayrı evdeyimde noluyo görmediğim gün yok evime anahtarla giriyo geçen yatarken anahtar koymadım kapıya gelmiş gece ben uyurken evimden çamaşır yumuşatıcımı almış haberim bile yok ertesi gün diyo yumuşatıcı ı aldım diye ne dicen bişey denmiyo yüzyüze bakıyoz inan benimde az kaldı kafayı yememe ya uygunsuz bi vaziyette olsaydık utanmazdımki hiç o utansın orası benim evim benim mahremim benimkide bi pis sorma anlatalım rahatlayalım bide benimki diyoki çalış çalışmamki hee çalışayım geleyim çocuğuma bakıyo diye yemeğinide ben yapayım niye çalışcam kocam şükür iyi kazanıyo allahım büyük öyle bi canımı yakıyoki laf söz yok ama tavırları hareketleri yetiyo onunda var kızı o da birgün gelin olacak ona yapsalar aynılarını herşeyine karışıp çocuğuna kadar evinede anahtarla girseler napar hayatta bırakmaz kızını orda biz ağaç kovuğundan çıktık sanki annemi ben 17 yaşındayken kaybettim kızıyla bana hava yapıyo canımı yakıyo benim yanımda kızım bebeğim diyo inadına allaha havale ediyorum başka bişi gelmiyo elimden arkadaşım :KK43:

Ah canım ah ben ayrı evdeyimde noluyo görmediğim gün yok evime anahtarla giriyo geçen yatarken anahtar koymadım kapıya gelmiş gece ben uyurken evimden çamaşır yumuşatıcımı almış haberim bile yok ertesi gün diyo yumuşatıcı ı aldım diye ne dicen bişey denmiyo yüzyüze bakıyoz inan benimde az kaldı kafayı yememe ya uygunsuz bi vaziyette olsaydık utanmazdımki hiç o utansın orası benim evim benim mahremim benimkide bi pis sorma anlatalım rahatlayalım bide benimki diyoki çalış çalışmamki hee çalışayım geleyim çocuğuma bakıyo diye yemeğinide ben yapayım niye çalışcam kocam şükür iyi kazanıyo allahım büyük öyle bi canımı yakıyoki laf söz yok ama tavırları hareketleri yetiyo onunda var kızı o da birgün gelin olacak ona yapsalar aynılarını herşeyine karışıp çocuğuna kadar evinede anahtarla girseler napar hayatta bırakmaz kızını orda biz ağaç kovuğundan çıktık sanki annemi ben 17 yaşındayken kaybettim kızıyla bana hava yapıyo canımı yakıyo benim yanımda kızım bebeğim diyo inadına allaha havale ediyorum başka bişi gelmiyo elimden arkadaşım :KK43:

Çoğu kişi aynı seylerı yasıyor :) Sonrada dıyolar kı gelın kaynana anlasamıyor. Bızım sıkıntımız yoktu ama ne zmn oglum dogdu o zaman basladı aynı sekılde esımle de vardı sıkıntılar hallettık cok sukur. Annesının yaptıklarınıda anlattım napıyım benım annem boyle dıyor :) Dedım sende haklısın degıstırecek degılız ama sen uyar ben uyarınca sıkıntı oluyor dedım. Eşimde tamam dedı heralde uyarmıs aksam ewe gıttım utu yapmıs yemek yapmıs şaşırdım :KK70:
Ben avrupa yakasında oturuyorum benım kendı aılem anadolu yakasında uzak yanı sureklı gıdıp gelemıyorum. Gıttıgım zaman esımın tarafı hemen baslıyor o kadar kalınırmı bılmem ne sankı benım aılem aıle degıl benım annem babam kardeslerım goremez torununu. Sınırlenıyorum acaıp şuan oglum kucuk oldugu ıcın düğün nişan ortamlarına sokmuyorum o bıle suc oldu taa karsıya gıdıyor cocuk neden bızım nısana gelmıyor dıye laf yapıyor aılesınden bazıları.
Yaa ben ANNESİYİM ıster gotururum ıster ewde otururuz sızene ya sızene ve benım annem babam torununu gorecek kımse engel olamaz. Oglumu 9 ay karnımda tasıyım dogurayım bı annelık yasayamıyorum dogru duzgun. NAsıl ınsanlar var ben anlamıyorum bencıllık baska bısey degıl veya cahıllık. Allah yardımcımız olsun.

Çoğu kişi aynı seylerı yasıyor :) Sonrada dıyolar kı gelın kaynana anlasamıyor. Bızım sıkıntımız yoktu ama ne zmn oglum dogdu o zaman basladı aynı sekılde esımle de vardı sıkıntılar hallettık cok sukur. Annesının yaptıklarınıda anlattım napıyım benım annem boyle dıyor :) Dedım sende haklısın degıstırecek degılız ama sen uyar ben uyarınca sıkıntı oluyor dedım. Eşimde tamam dedı heralde uyarmıs aksam ewe gıttım utu yapmıs yemek yapmıs şaşırdım :KK70:
Ben avrupa yakasında oturuyorum benım kendı aılem anadolu yakasında uzak yanı sureklı gıdıp gelemıyorum. Gıttıgım zaman esımın tarafı hemen baslıyor o kadar kalınırmı bılmem ne sankı benım aılem aıle degıl benım annem babam kardeslerım goremez torununu. Sınırlenıyorum acaıp şuan oglum kucuk oldugu ıcın düğün nişan ortamlarına sokmuyorum o bıle suc oldu taa karsıya gıdıyor cocuk neden bızım nısana gelmıyor dıye laf yapıyor aılesınden bazıları.
Yaa ben ANNESİYİM ıster gotururum ıster ewde otururuz sızene ya sızene ve benım annem babam torununu gorecek kımse engel olamaz. Oglumu 9 ay karnımda tasıyım dogurayım bı annelık yasayamıyorum dogru duzgun. NAsıl ınsanlar var ben anlamıyorum bencıllık baska bısey degıl veya cahıllık. Allah yardımcımız olsun.
Anlamazlar arkadaşım anlamazlar sankiocuğu onlar doğurmuş bizi sadece bakıcı olarak görürler anne değil kendi g.....nü yoplamaktan aciz insandan ne iş beklersinki bi gün yapar iki gün yapar baktı işine gelmiyo bırakır ucunu bende yapatdım hep evim ayrı olmasına rağmen ütüsünü ben yapardım onlar bulaşıkları yığardı ben toplardım gidince orda yemek yememiş dahi olsam rahata alıştırdım şimdî elimi çekince zoruna gidiyo orda bi iş ypsam dahi oram ağrıyo buram ağrıyo diyom o da yardım ediyo kusura bakmasınsa benim annem beni ona hizmetçi doğurmadı bazen böyle kararlı oluyorum bazen pes ediyorum :KK43:

İnsanın bazen hiç uğraşası gelmıyor canım ne halı varsa görsun bana bulasmasın dıyorsun malesef...
Ama işte bazen oyle dıyorsun bazende sadece sinirlenmekle kalıyorsun. Ogluma bakasım gelmıyor cogu zaman o kadar soguttular kı yeter artık dıe bagırasım gelıyor. Alayım oglumu vakıt gecıreyım emzırıyım tamam baska bısı yapmıyım ıstıyor kı oyle oluyor. Ayy ne bılım ya boyle anca sinirimizle kalıyoruz :) Psikolojim bozuldu valla dilimin ucuna gelıyor hersey bakalım ne zaman patlayacağım :KK11:

İnsanın bazen hiç uğraşası gelmıyor canım ne halı varsa görsun bana bulasmasın dıyorsun malesef...
Ama işte bazen oyle dıyorsun bazende sadece sinirlenmekle kalıyorsun. Ogluma bakasım gelmıyor cogu zaman o kadar soguttular kı yeter artık dıe bagırasım gelıyor. Alayım oglumu vakıt gecıreyım emzırıyım tamam baska bısı yapmıyım ıstıyor kı oyle oluyor. Ayy ne bılım ya boyle anca sinirimizle kalıyoruz :) Psikolojim bozuldu valla dilimin ucuna gelıyor hersey bakalım ne zaman patlayacağım :KK11:
Dimi ya öyle oluyo patla gitsin hahahahha diyene bak sanki bem yapabiliyom valla ağlancak halime güler oldum benim oğlanda hep gezdiriryo diye ona gitmek istiyo o zaman deme keyfine gururlanıyo annesinden bile bana geliyo diye ama bi taktik buldum bikaç gündür onu uyguluyorum altı mı değişcek çocuğun babannesi değiştiriver diyom mamasını yediriver diyom anne al bu sende duraun biraz evde işim var diyom ayyy çok yoruldum kollatım taşımıyo artık diyo bende al al sana gelmek istiyo diye veriyom üstüne üstüne gidiyom bunlarıda güleryüzle yapıyom bakalım nolcak alsın çok meraklıysa kahrını birazda o çeksin hava atmakla olmuyo o benim oğlum bunu kimse değiştiremez zaten eninde sonunda geleceği yer benim yanım benim yerimi tutamaz ne yaparsa yapsın ister k....nı yırtsın :))))

bende 2 sene önce evlendim 3 . ayımızda beni evine temizliğe çağırdı gitmedim hem programım vardı hem de sinir olduğum için gitmek istemedim kv de temizlik yapmadı kendiside gezmelerdeydi sonra bi daha da teklif dahi edemedi bu bencilliklerini asla anlayamıyorum kendi ailem hiçbir beklentisi olmadı ama sanki bunlara hizmetçi gittik evlenince .

Bende aynı durumdayım kızlar cok ıyıdık her ısımı o yapardı hamılelıgmde. Logusayken annem kaldı ya hareketlerı fLan degisti hanımefendının. . Yalnızken yıne benden cekınıyor yenı dogm Yaptıgımda kızdırmıştı. Heö sendrom hem agrılar terslemıstım cunku. de gorumcem varken ıyıce burnu kalkıyor . Kocamın yanındada oyle havaya gırıyor. Esımlede sorun yaşıyoruz cok. Benı hıc anlamıyor. 1 yıldr evliyiz bu zamana kadar ne olduysa hep ben suclu oldum . Sokaktan gecen bırıyle lavga etsem karsı tarafı savunur bıktım artık :'(

X