• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın beklentilerinden çok yoruldum tek çözüm şehir mi değiştirmek ?

Çok iyiymiş eşiniz aileniz konusunda çok şanslı 😂 Sanırım ben fazla dalgındım evliliğin ilk başlarında bir çok şeyi anlamayı kaçırdım biraz geç oldu, geç olsun güç olmasın inşallah.
Ben öncesinde söz attım ve evlerden ırak bir kayınvalide adayı yüzündendi. O yüzden bu sefer eşimden ziyade aile konusunu çok irdeledim. Gelin görün ki kaynana her zaman kaynana bunu anladım 🤣 burda mesele sınır çizmeyi bilen kocaymis onu anladım. Sonraki süreçte nasil gider bilemem ama Sizin için de geç değil ki zaten yeni evlisiniz hala sınırlarınızı cizebilirsiniz yavaş yavaş yapın bunu ve eşinizin hassas noktalarını da göz önünde tutarak, okları üstünüze çekmeden😅 zamanla rayına oturacaktir kararlı olun yeter ki

Son düzenleme:
Ben öncesinde söz attım ve evlerden ırak bir kayınvalide adayı yüzündendi. O yüzden bu sefer eşimden ziyade aile konusunu çok irdeledim. Gelin görün ki kaynana her zaman kaynana bunu anladım 🤣 burda mesela sınır çizmeyi bilen kocaymis onu anladım. Sonraki süreçte nasil gider bilemem ama Sizin için de geç değil ki zaten yeni evlisiniz hala sınırlarınızı cizebilirsiniz yavaş yavaş yapın bunu ve eşinizin hassas noktalarını da göz önünde tutarak, okları üstünüze çekmeden😅 zamanla rayına oturacaktir kararlı olun yeter ki
Belki de ilk tecrübeyi yaşamamış olsaydınız sizin için de daha zor olurdu şer bildiğimiz şeyler bazen hayır olabiliyormuş. Bizim annelerimiz neden kaynanalık yapmıyor arayayım da biraz baskı yap eşime diyeyim anlasın 😅 inşallah söylediğiniz gibi zamanla rayına oturur ben geri adım atmıycam.

Kaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Tatlı içinde şehir değiştirmek abartı geldi.Onun yerine anne yorgunum hazır alalım desen daha kolay olmazmı ya da bir bahane uydur hastayım de başım ağrıyor de .Hem tatlı yapma hem davete gitme her seferinde bahane bulduğunda artık yaptırmaz diye düşünüyorum.

Belki de ilk tecrübeyi yaşamamış olsaydınız sizin için de daha zor olurdu şer bildiğimiz şeyler bazen hayır olabiliyormuş. Bizim annelerimiz neden kaynanalık yapmıyor arayayım da biraz baskı yap eşime diyeyim anlasın 😅 inşallah söylediğiniz gibi zamanla rayına oturur ben geri adım atmıycam.
Sorunu genelde erkek annesi çıkarıyor çünkü yüzüne bakmadiklari Bi evlatsa bile evlenince kıymete biniyor. Erkekler de hemen kanıyor düşünemiyor yahut işlerine öyle geliyor bilemiyorum😅 burda okuduğumuz sorunların çoğu erkek ailesi konulu maalesef. bizimkilerin de yapısı öyle değil demek ki bu saatten sonra da yapmazlar zaten yap desek de😅

Eşim bana söylemese aslında benim için konu kapanır. Oda stres oluyor ve bana yansıtıyor düşünsenize sürekli anneniz sizi arıyor eşiniz için bazı konularda yapsın yapsın diye baskı kurmaya çalışıyor ne kadar hayır dese de eşim yine de baskı yapıyor sonra kadın duygusallaşıyor eşim de o da annem ne yapayım hayır diyorum yine de devam ediyor isteklerine diye belirtiyor.
Hayatta sorumluluk alan insan sonraki aşamalarda hayatınıza yetkide vermeye başlıyor. Önce eşiniz ile net konuşun o annesi ile konuşsun bence

Yahu her misafirde tatlı yapıp, misafirlere hizmet etmek zorunda mı bu kızcağız, her misafir geldiğinde kayinvalideye gitmek zorunda olması bile büyük zorbalık, konu sadece tatlı değil ki ...
Her konuda hakkınızı ararsınız 2.3 ayda bir yapılacak tatlıya hayır yapamam demek mi zor geliyor bırakın bunları.Buraya açılacak konu mu bu.Konu aramış sanki.Biraz içiniz sevgi dolu olsun.Ben bu tür gençleri iyi bilir iyi tanırım.Sevgisiz bencil gençler.Yarın yaşlanınca kimse kalmaz etrafınızda.Zaten bencil bir gençlik yetişiyor.

Hayır bütün yorumlara cevap verdim vermediğim yorum gözümden kaçmıştır keşke daha detaylı baksaydınız. Bakın benim kaynanam evine bir kişi adım atsa beni çağırıyor orada bulunmam ve hizmet etmem için istisnasız her misafirlerin de benden tatlı ve hizmet bekliyor bir akrabası çağırdığın da beni gitmem için zorluyor orada da ayağa kaldırıyor hizmet etmem için olayın iç yüzünü hiç görmüyorsunuz kadının zihniyetini anlamıyorsunuz gelinim var benimle her yere geliyor akrabalarıma hizmet ediyor ne desem yapıyor kpss sınavıma üç gün vardı ya kadın misafirlerine beni zorla getirdi sabah 2 de çıktım akşam 11 de döndüm.

Mevzu 3 ayda bir tatlı yapmaktı, şimdi olay çok farklı bir yere geldi.

Her konuda hakkınızı ararsınız 2.3 ayda bir yapılacak tatlıya hayır yapamam demek mi zor geliyor bırakın bunları.Buraya açılacak konu mu bu.Konu aramış sanki.Biraz içiniz sevgi dolu olsun.Ben bu tür gençleri iyi bilir iyi tanırım.Sevgisiz bencil gençler.Yarın yaşlanınca kimse kalmaz etrafınızda.Zaten bencil bir gençlik yetişiyor.
Bencil olan aslında siz oluyorsunuz mesele iki üç ay da bir tatlı yapmak değildi zihniyetiydi. Ayrıca kendi kendinize sevgisiz olduğumu düşünmeniz de cabası sizden çok daha fazla sevgi doluyum kin kusar gibi yazmışsınız önce aynaya bakmanız gerekli benden bir tavsiye olsun size.

Aynısını düşündüm.Sen alıştırmışsın bu tatlı olayını ama şöyle blr şey de var.Abimin eşi aynı zamanda tek gelinimiz.Evlendiğinden beri annemin kalabalık misafiri olduğunda annemi arar ben falan şeyi yaptım siz yapmayın der.Ki annem de yengemin misafiri olduğunda ağır yemekler i annem yapar.Ama yengemin göreviymiş gibi düşünmez.Hatta gelin mecbur değil yapmaya diye düşündüğü için çok mahçup olur niye yaptın diye kızar .Çoğu zamanda misafir olduğunu söylemez bir şey yapmasın diye.Arar misafir var sen de gel diye.Kayınvalideniz anlayışsız biri.
Böyle kaynanalar da var mı gerçekten ne kadar düşünceli Rabbim başınızdan eksik etmesin annenizi.

Böyle kaynanalar da var mı gerçekten ne kadar düşünceli Rabbim başınızdan eksik etmesin annenizi.
Amiiin Allah razı olsun.Gerçekten çevremizdeki herkes akrabalar annem için böyle kayınvalide yoktur derler hep.Maşallah diyeyim yengemle annem ana kız gibiler 🧿Annem yengem için başımdaki her bir saç teli ona duacıdır der hep.Yengem de çok kıymetlidir.Allah iyilerle karşılaştırsın.

İşine gelmez bu gerçek bazılarının.

Kadın işim var gelemem vs dediğinde kayınvalide arabayla kapının önünde bekliyormuş. Pes ettirip o arabaya bindirip götürüyormuş yanında. Tatlı olayı değil sadece. Ben de bu tür yaşlıları iyi tanırım. Hasettirler, hep kendileri önemlidir, kocalarından hakaret aşağılama sevgisizlik gördükleri için oğulları eşlerini sevsin yüceltsin istemez. Bu detayların hepsi mevcut bu kayınvalidede. Çalışan geline karşıymış ev hanımı olsun istiyormuş ve bunu da açık açık söylüyormuş. Hayırdır sen kimsin de elin büyüttüğü okuttuğu meslek sahibi yaptığı kızlarına otur evinin hanımı ol diyebiliyorsun? 2-3 ayda bir tatlıyı kendi de yapabilir veya dışarıdan alır. Gelin gelmeden önce nasıl yapıyormuş bu işi? Çalışıp ev bütçesine katkıda bulunan kadını devamlı 30+ kişinin bulunduğu yere zorla götürüp hizmet ettirme hakkını kim veriyor bunlara? Benim 2 kızım var, varımı yoğumu onlara harcıyorum. Eğitimleri, psikolojik fiziksel sağlıkları sosyalleşmeleri... canım çıkıyor, bazen zor yetişiyorum. Kocalarının anneleri otur evinde çalışma, benle takılacaksın diyecek. Yok öyle bir dünya.

Benim için söyleme şekli önemli. Sizin görevinizmiş gibi yap diye emir mi veriyor yoksa yapar mısın kızım diyor mu ? 2-3 ayda yapacağım tatlı bana yük gibi gelmezdi fakat üslubuna sinir olursam da yapmazdım.

Söyleyemiyorum işte suçlusu da biraz benim şu ana kadar yaptım ilk evlendiğim zamanlar tatlı yapmayı çok sevdiğim için sık sık yapardım ancak şu an görev gibi olmuş durumda alıştırdım diyebilirim. Maalesef gitmeme gibi bir durumum yok kadın günleri bana ve eltime göre ayarlıyor.
bakış açınızı değiştirin bence. genel anlamda iyi biriyse yapın gidin ne olacak. size şımarmış biraz. hak ediyorsa şımartın, gün gelir o da sizi şımartır. bence biraz sakinleşin ve size değer verip güveniyor, kızı gibi görüyor. o tarafından bakın

Kadın işim var gelemem vs dediğinde kayınvalide arabayla kapının önünde bekliyormuş. Pes ettirip o arabaya bindirip götürüyormuş yanında. Tatlı olayı değil sadece. Ben de bu tür yaşlıları iyi tanırım. Hasettirler, hep kendileri önemlidir, kocalarından hakaret aşağılama sevgisizlik gördükleri için oğulları eşlerini sevsin yüceltsin istemez. Bu detayların hepsi mevcut bu kayınvalidede. Çalışan geline karşıymış ev hanımı olsun istiyormuş ve bunu da açık açık söylüyormuş. Hayırdır sen kimsin de elin büyüttüğü okuttuğu meslek sahibi yaptığı kızlarına otur evinin hanımı ol diyebiliyorsun? 2-3 ayda bir tatlıyı kendi de yapabilir veya dışarıdan alır. Gelin gelmeden önce nasıl yapıyormuş bu işi? Çalışıp ev bütçesine katkıda bulunan kadını devamlı 30+ kişinin bulunduğu yere zorla götürüp hizmet ettirme hakkını kim veriyor bunlara? Benim 2 kızım var, varımı yoğumu onlara harcıyorum. Eğitimleri, psikolojik fiziksel sağlıkları sosyalleşmeleri... canım çıkıyor, bazen zor yetişiyorum. Kocalarının anneleri otur evinde çalışma, benle takılacaksın diyecek. Yok öyle bir dünya.
Bakın ilk paylaşım yaptığında öyle yazmış ki.Kv aile çok düşünceli dışarıda yemek yer bana da yaptırır ellleri boş gelmez vb diye övdü onları.Ondan da istenen iki üç ayda bir tatlı.Zaten severmiş tatlı yapmayı vb.Burada çoğu insanda bu yazdıkları doğrultusunda yorum yaptık.Daha fazlasıda artık beni ilgilendirmiyor zaten.Durmadan yeni şeyler çıkıyor ortaya.gerek yok uzatmaya artık inanın.

Back
X