Kaynanamın bebeğimi sahiplenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lohusalik çok önemli ! İnsan bazen akıl sağlığını kaybedecek duruma geliyor . Aman dikkat et , küçük şeyleri büyütme . Kendin için biraz idare et .insallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini .
Farkındayım canım daha güçlü olmam lazım, bunun için elimden geleni yapacağım zaten amacım kimseyi kırıp dökmek değil. Birazcık saygı yeter bana:)

Yeni doğum yapmış kedinin yavrusuna dokunmayı deneyin bir. Anında tıslar valla. Bu bir hamilelik içgüdüsü. İlk çocuğuma hamileyken ben de kurdum da kurdum. Ya öyle yaparsa ya böyle yaparsa.. Doğduğunda da etrafından ayrılmadım. Merak etmeyin siz annesisiniz. İçgüdüsel olarak siz atılacaksınız öne zaten ağladığında falan. Diğer herkes de yavaş yavaş buna alışacak. Önceden kurup stres olmayın. Bunları hissetmeniz yaşamanız çok normal. Kadın bana da fazla hevesli geldi, yaşlılar illa ki çok bilirim havalarında gençleri tecrübesiz görüp eziyorlar farkında olmadan. Ama dediğim gibi zamanla sizin tavrınıza isteğinize de alışacaklar.
Benim kaynanam çocuklarımı bana karşı ince ince dolduruyor ama bir atasözü vardır, besle danayı bilir anayı diye. Benimkiler de ne olursa olsun bana yapışıyorlar :KK66:

Yeni doğum yapmış kedinin yavrusuna dokunmayı deneyin bir. Anında tıslar valla. Bu bir hamilelik içgüdüsü. İlk çocuğuma hamileyken ben de kurdum da kurdum. Ya öyle yaparsa ya böyle yaparsa.. Doğduğunda da etrafından ayrılmadım. Merak etmeyin siz annesisiniz. İçgüdüsel olarak siz atılacaksınız öne zaten ağladığında falan. Diğer herkes de yavaş yavaş buna alışacak. Önceden kurup stres olmayın. Bunları hissetmeniz yaşamanız çok normal. Kadın bana da fazla hevesli geldi, yaşlılar illa ki çok bilirim havalarında gençleri tecrübesiz görüp eziyorlar farkında olmadan. Ama dediğim gibi zamanla sizin tavrınıza isteğinize de alışacaklar.
Benim kaynanam çocuklarımı bana karşı ince ince dolduruyor ama bir atasözü vardır, besle danayı bilir anayı diye. Benimkiler de ne olursa olsun bana yapışıyorlar :KK66:
Çok güzel yazmışsın canım inan içimi rahatlatan bir yazı oldu. Evet tecrübesiz olabilirim ama anne benim sonuçta onlar da tecrübesizdi bir zamanlar. Bunu düşünüp empati yapmaları lazım, annenin alanına girmeden doya doya sevsinler baksınlar ne ala. İnşallah benimki de anayı bilir böyle:)

Yok canım bunamıyorum tabiki ben de çok seviniyorum kızım şanslı diyorum, derdim sadece biraz da bana annesi olduğumu hissettirsin diye. Kendini fazla kaptırmasından rahatsızım. Eşime artık bahsetmiyorum bile, kaynanama da belli etmiyorum işte kendi kendime dert edindim :KK43:
Sizi anlıyorum. Hormonlardan dolayı aşırı hassas bir durumdasınız. Ve çocuğunuz şimdiye kadar sizin karnınızdaydı, sadece siz hissediyordunuz onu, siz taşıyordunuz. Şimdi doğacak ve herkesle paylaşmak zorunda kalacaksınız. Bunun getirdiği bir stres var. Bunun üzerine karşı tarafın da sahipleniyor gibi konuşması bu duygunuzu daha da artırıyor. Bence eğer normalde kendisi iyi bir insansa ona bu duygunuzu söyleyin. "Ben seni anlıyorum ama sen de beni anla, bu duyguyu aşmam için bana yardımcı ol olur mu" deyin. Ama eğer bunu söylediğinizde alınacak ya da dalga geçecek karakterde bir insansa hiç söylemeyin ama. Zamanla aşacağınızı düşünüyorum.
Onun bu yaptığı kötü niyetten de olabilir, tamamen iyi niyetli de olabilir. Ortada daha henüz bir faaliyet yokken sadece laf varken bilemeyiz. Çok heyecanlandığı için sizin duygusal durumunuzu takdir edemediğinden dikkatsiz konuşuyor olabilir mesela.

Bunda ne var anlamadım ben. Burada erkek değil de kız olacak diye gelinin burnundan getiren yığınla insanın konusu var. Kız bebeğe erkek takım alan kaynanaları saymıyorum bile.
Benim oğlumu da oğlum yavrum diye seviyor annem ve kv ben hiç rahatsız olmadım. Güvenle bırakabilir emanet edebilirsiniz pozitif yanlarına odaklanın bence

Kadının her söylediğine takmışsın. Hiçbişeyle ilgilenmese torunu oldu bir corap almadı da, bakmadı da... neler neler dersınız.
Kıyafet aldıysa aldı, senın paranla almadı ya hedıye adı ustunde haberın mı olmalı illa begenmedıysen gıydırme, illa künye yapmak istiyorduysan bır tanede sen yap 2 tane olsun nolur? Kadının söylediği sözlerde kötü bişey göremedım konu boyunca hele "asıl bomba" dıye yazdıgın sey. O kadar sacmalıyorsun ki... Bu kadarda yapmayın artık.
Anneliğimi kabul etsinmiş, hissettırsınmış... Sen doğurmuyor musun zaten anne degıl misin? Cocugu elinden alan mı var bu triplere gırdın?

Çok güzel yazmışsın canım inan içimi rahatlatan bir yazı oldu. Evet tecrübesiz olabilirim ama anne benim sonuçta onlar da tecrübesizdi bir zamanlar. Bunu düşünüp empati yapmaları lazım, annenin alanına girmeden doya doya sevsinler baksınlar ne ala. İnşallah benimki de anayı bilir böyle:)
Bebeğiniz kendisi gösterecek zaten anne alanını. Bir tek sizin kucağınızda huzur duyacak göğsünüze yapışıp mışıl mışıl uyuyacak zaten bu çok kıymetli birşey kimsede bulamaz üzmeyin kendinizi keyfini çıkarın bu zamanların sonra biri baksa da 5 dk duşa girip çıksam modu olacak

Sizi anlıyorum. Hormonlardan dolayı aşırı hassas bir durumdasınız. Ve çocuğunuz şimdiye kadar sizin karnınızdaydı, sadece siz hissediyordunuz onu, siz taşıyordunuz. Şimdi doğacak ve herkesle paylaşmak zorunda kalacaksınız. Bunun getirdiği bir stres var. Bunun üzerine karşı tarafın da sahipleniyor gibi konuşması bu duygunuzu daha da artırıyor. Bence eğer normalde kendisi iyi bir insansa ona bu duygunuzu söyleyin. "Ben seni anlıyorum ama sen de beni anla, bu duyguyu aşmam için bana yardımcı ol olur mu" deyin. Ama eğer bunu söylediğinizde alınacak ya da dalga geçecek karakterde bir insansa hiç söylemeyin ama. Zamanla aşacağınızı düşünüyorum.
Onun bu yaptığı kötü niyetten de olabilir, tamamen iyi niyetli de olabilir. Ortada daha henüz bir faaliyet yokken sadece laf varken bilemeyiz. Çok heyecanlandığı için sizin duygusal durumunuzu takdir edemediğinden dikkatsiz konuşuyor olabilir mesela.
Sanırım kendi heyecanından benim duygularımı düşünemiyor. Ve umarım ki böyledir çünkü ilerde değişik faaliyetlere kalkışırsa gerilim yaratabilir aramızda. Şimdilik bekleyip görmekten başka çare yok. Desteğin için teşekkür ederim:)

Çok alıngansın. Ne varki? Kadıncağız da heyecanlanmış. Alışverişini yapmış. Beğenmediysen dağıt gitsin. Bir sürü ihtiyaç sahibi var suriyeliler var. Onlara ver. Torunuyla ilgili hayal kuramaz mı babanesi? Neden kendinle kıyaslıyosunki? Benden çok sevemez falan. Ne gerek var bu triplere? Sevgi de mi kıskanılıyor artık?

Ayrıca doğum sonrası gelip sende aylarca kalmasına da gerek yok. 1 hafta kalması yeterli.

Kadının her söylediğine takmışsın. Hiçbişeyle ilgilenmese torunu oldu bir corap almadı da, bakmadı da... neler neler dersınız.
Kıyafet aldıysa aldı, senın paranla almadı ya hedıye adı ustunde haberın mı olmalı illa begenmedıysen gıydırme, illa künye yapmak istiyorduysan bır tanede sen yap 2 tane olsun nolur? Kadının söylediği sözlerde kötü bişey göremedım konu boyunca hele "asıl bomba" dıye yazdıgın sey. O kadar sacmalıyorsun ki... Bu kadarda yapmayın artık.
Anneliğimi kabul etsinmiş, hissettırsınmış... Sen doğurmuyor musun zaten anne degıl misin? Cocugu elinden alan mı var bu triplere gırdın?
Ben anneyim canım da kendisi babaanne olduğunun farkına varsın istiyorum çünkü kendi doğuramadığı kızını ben doğuruyormuşum havalarında kendisi.

İlk çocuğunuz sanırım ondan böyle ince düşüncelere dalmışsiniz.

Fakat kV nizin yanlış bir hareketini görmedim açıkçası. Gördüğüm oğluna ,gelinine ve torununa kıymet veren bir kV.

Hayirlisiyla kucağıniza alın inş Bebeğinizi.

Çok alıngansın. Ne varki? Kadıncağız da heyecanlanmış. Alışverişini yapmış. Beğenmediysen dağıt gitsin. Bir sürü ihtiyaç sahibi var suriyeliler var. Onlara ver. Torunuyla ilgili hayal kuramaz mı babanesi? Neden kendinle kıyaslıyosunki? Benden çok sevemez falan. Ne gerek var bu triplere? Sevgi de mi kıskanılıyor artık?

Ayrıca doğum sonrası gelip sende aylarca kalmasına da gerek yok. 1 hafta kalması yeterli.
Bizden çok seveceğini iddia eden kendisiydi ben değilim. Ne kadar süre kalacağını kendisi tayin ediyor zaten.

İlk çocuğunuz sanırım ondan böyle ince düşüncelere dalmışsiniz.

Fakat kV nizin yanlış bir hareketini görmedim açıkçası. Gördüğüm oğluna ,gelinine ve torununa kıymet veren bir kV.

Hayirlisiyla kucağıniza alın inş Bebeğinizi.
Amin inşallah teşekkür ederim. Evet ilk çocuğum ilk anneliğim tek istediğim onun da bunu anlaması bir adım geride durması o kadar..

Sende 1 hafta sonra 'anne ben idare edebilirim artık. Sen de git dinlen biraz' de.

Bunu söyleyemez misin?

Lohusalık zor çünkü.
Eğer benim için gerçekten zor olursa eşimle konuşup bir yolunu bulmaya çalışabilirim belki ama o da annesi konusunda çok alıngan, hiçbirşey diyemeyedebilirim. Ben zaten idare etmekten yanayım dilerim ki sınırlarım zorlanmasın.

Ben anneyim canım da kendisi babaanne olduğunun farkına varsın istiyorum çünkü kendi doğuramadığı kızını ben doğuruyormuşum havalarında kendisi.

Ben bir havalar göremedim. Benım babanem, anneannem ve dedelerimde bana kızım derler hep. Ne dıcek torun gel torun gıt mı dıyeceklerdı? Bu kadar fesatlıgın alemı yok bence.
O da heyecanlı belli ki erkenden bırseyler alıyor yapıyor ama size zararı oldugunu sanmıyorum. Kadın kendı parasıyla alıyor sonucta hedıye dıye, senın yapacagın alışverıse karışmıyor. İster kullanır, ister kullanmazsın. Belki torunuyla kurdugu hayalleri bile yapamadan ölecek ne biliyorsun?
Burada gercekten kötü niyetli olan çok kaynana okudum, çevremde de gördüm. Ama sizin kvniz bu kadar nefret besleyecek bişey yapmamış, olay sızın kıskançlığınızdan çıkıyor. Bunun annelik güdüsüyle fılan alakası yok. Karakterle alakalı.

Ben bir havalar göremedim. Benım babanem, anneannem ve dedelerimde bana kızım derler hep. Ne dıcek torun gel torun gıt mı dıyeceklerdı? Bu kadar fesatlıgın alemı yok bence.
O da heyecanlı belli ki erkenden bırseyler alıyor yapıyor ama size zararı oldugunu sanmıyorum. Kadın kendı parasıyla alıyor sonucta hedıye dıye, senın yapacagın alışverıse karışmıyor. İster kullanır, ister kullanmazsın. Belki torunuyla kurdugu hayalleri bile yapamadan ölecek ne biliyorsun?
Burada gercekten kötü niyetli olan çok kaynana okudum, çevremde de gördüm. Ama sizin kvniz bu kadar nefret besleyecek bişey yapmamış, olay sızın kıskançlığınızdan çıkıyor. Bunun annelik güdüsüyle fılan alakası yok. Karakterle alakalı.
Nefret mi? Yok artık daha yazımın başında yazdım aslında iyi anlaşıyoruz diye. Ve kendisini de severim. Beni rahatsız eden tavırlarından bahsettim sadece. Teşekkürler karaktersiz bir anneyim belki de ne diyim:)

Nefret mi? Yok artık daha yazımın başında yazdım aslında iyi anlaşıyoruz diye. Ve kendisini de severim. Beni rahatsız eden tavırlarından bahsettim sadece. Teşekkürler karaktersiz bir anneyim belki de ne diyim:)

Insan, ıyı anlaştıgı ve sevdıgı insanın her lafında, yaptığında bırseyler aramaz. :) Demekki duygularınızda samimi değilmişsiniz. Bence bu kadar kıskanclık yapmayın, annesi sizsiniz ve bunu kimse değiştiremez. Kızınızda en çok sızı sevecek. Bir annenin yerini kimse dolduramaz ne hedıyeyle ne ilgiyle bu durum değişmez. Anne farklıdır nolursa olsun.

Bende böyle bir kaynanam olsun isterdim ne güzel ilgili, sahip çıkıyor...
Bir çorap almadılar diye yakınan gelinler varken bence sevinin çok özençli biri

Merhabalar,
Hemen konuya girmek istiyorum. Aslında kaynanamla iyi anlaşıyoruz ama benim de her gelin-kaynana gibi kendisiyle sorunlarım var. Hamile kaldığım günden beri bebeğimi sahiplenme şekli beni delirtiyor.

Daha hamileliğimin başlarında kızımın ilk ultrason görüntüsünü aldığımızda,
"yerim ben onu" diye yorum yaptım. Kaynanamın cevabı "yeme yeme koklarız biz onu" oldu. Cümle "yeme annesi" olsa bi nebze anlarım ama o da yok. Bebeğimden sürekli "kızım" diye bahsediyor, kızımın şusu kızımın busu, kızım kızım kızım... Hatta yine aynı dönemlerde bana demez mi "biz torunları anne babasından bile daha çok severiz, siz kızınca çocuğa laf söylersiniz ama biz kıyamayız". Şoka girdim ya nasıl benden daha çok sevebilirsin sen çocuğumu? Sanki benim anneliğimi görmezden geliyor.

Daha bebeğim 2 aylıkken gitmiş kıyafet alışverişi yapmış benim haberim bile yoktu, herşeyi bana yaptıktan sonra söylüyor.Kızıma künye yaptırmak istiyordum onu da gitmiş yaptırmış geçenlerde ve yine benim haberim yok, eşime de hollymom'a sürpriz olsun söyleme demiş.

Sürekli kızımla ilgili planlar yapıyor. Kızım okula başlayınca kendisi götürüp getircekmiş, üniversiteyi nerde okursa o da peşinden gidecekmiş, kusura bakmayalımmış ama kızımı çok şımartacakmış, onunla tatillere gidecekmiş, kızım büyüyünce kaynanamı arabayla gezdirecekmiş...

Bir gün dayanamadım kendi annem de vardı dedim ki "bizim anne baba olarak hayır dediğimize siz evet derseniz çocuk bizi takmaz, otoritemizi sarsmayın lütfen", bana resmen alay eder gibi bir gülüşle bir bakış attı ki alt metni "yav he he sen konuş" gibiydi. Çocuğu büyütme şeklimize bile şimdiden müdahale ediyor. Şöyle yapacağız böyle yapacağız gibi kendisinin de hep içinde olduğu bir yetiştirme şeklinden bahsediyor.

Ve en son bombayı geçen gün patlattı. Ben doğum yaklaştığı için nasıl heyecanlı olduğumdan bahsediyordum, ne dese beğenirsiniz "sanki ben doğuracakmışım gibi kalbim pır pır, çok heyecanlıyım."

Eşim annesine çok düşkün o yüzden onunla bu derdimi paylaşamıyorum. Hamileliğimin başında paylaşmayı denedim ama "yanlış anlıyorsun, annem öyle demek istememiştir" gibi cevaplar aldım hep, yani beni tatmin edecek bir sonuç alamadım.

Doğumdan bikaç hafta önce gelecek, doğumdan sonra da bikaç ay bende kalacak. Süresini bilmiyorum. Sizce bu kadar alınganlık yapmam normal mi? Hamile olduğum için mi bu kadar hassasım? Kaynanamın bu tavırlarına lohusayken nasıl dayanırım, bir yolu yordamı var mıdır? Kızımı şimdiden bu kadar sahiplenmesi ileride kızımla ilişkime zarar verir mi? Vs. vs.. Okuduğunuz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kendı annen yok mu o gelsın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X