Kaynanamın bebeğimi sahiplenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısın canım idare dünyası:) idare ediyorum orda sıkıntı yok, kendi kendime dert edindim ama dediğin gibi bunun için bebeğimi üzmemem lazım. İnşallah yetiştirirken hep beraber o uyumu yakalayabiliriz.
umarım. biraz sizin de elinizde kırmadan mesafe koymayı başarırsanız süper olur. benim kayınvalidem dur bi doğsunda, daha çok var, bakalım hele bi olsunda diyerek 9 ayı geçirdi, doğuma bile gelmedi, doğum sonrası ziyaret etti gitti..kendim için değil ama eşim için üzüldüm biraz.

Böyle babaanne bize de lazım:KK45: Ne güzel torunlarını böyle bir heyecanla beklemesi. Sizi de anlıyorum hamilelikte çok hassas ve alıngan olmanız normal,sizin için o minik prensesiniz biricik kızınız ve şimdiden kıskançlıklar başladı:) Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin:nazar:
Amin çok teşekkür ederim:) Aynen zaten sevdiklerimi kıskanma gibi bir huyum var hamilelikte iyice arttı heralde:)

Hangimiz evladimiza doktor istemeyiz çünkü hayalimizdeki en saygın en zengin meslek :)) Bosver in ya çok içinizde kalacaksa babası alamadı oğluma nasıp olsun diye laf sokun ama gülerek ve cevap bekleyerek dimi anne pekistireci ile:))
Yok canim espri olsun diye soyledim.
Oyle laf sokmalar falan gecti benden.
Yeni evliyken insan her seye aliniyor hirslaniyor ama zamanla geciyor hepsi.
Cok sukur kayinvalidemle aramda oyle laf sokmali falan bir iletisim sekli yok,aklimiza geleni soyluyoruz sadece :)

Canım annelik içgüdüsü sendeki notmal böyle hissetmen ama kaynanan da kötü biyetli değil simdi hevesi var onun için bölye konusuo olabilir dogduktan sonra seni dışladıgını hissedersen konusursun

umarım. biraz sizin de elinizde kırmadan mesafe koymayı başarırsanız süper olur. benim kayınvalidem dur bi doğsunda, daha çok var, bakalım hele bi olsunda diyerek 9 ayı geçirdi, doğuma bile gelmedi, doğum sonrası ziyaret etti gitti..kendim için değil ama eşim için üzüldüm biraz.
Öyle canım ben de eşim için sesimi çıkarmıyorum tabiki saygım da var o ayrı. Kaynanam herşeyi bilsin, herşeyi kontrol etsin ayarlasın o modda biraz da o yüzden endişelerim.

Yok canim espri olsun diye soyledim.
Oyle laf sokmalar falan gecti benden.
Yeni evliyken insan her seye aliniyor hirslaniyor ama zamanla geciyor hepsi.
Cok sukur kayinvalidemle aramda oyle laf sokmali falan bir iletisim sekli yok,aklimiza geleni soyluyoruz sadece :)
En güzeli. Tebrik ederim bence hepiniz çok sanslisiniz iyiler e denk gelmissiniz evladinizda bu sevgi dolu ailenin tadını doya doya çıkarsın inşAllahhh

Canım annelik içgüdüsü sendeki notmal böyle hissetmen ama kaynanan da kötü biyetli değil simdi hevesi var onun için bölye konusuo olabilir dogduktan sonra seni dışladıgını hissedersen konusursun
Evet geri kalan kısım doğumdan sonra belli olacak, belki de ben diyeceğim ay ne kadar abartmışım diye:)

Zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim canım. İlk annelik heyecanı hamilelik alınganlığı hepsi mevcut demek ki bende:) çok saol amin inşallah hayırlısıyla alırız kucağımıza.
valla uzun yazmışım ama olsun :) aynen ilk bebeğin oldugu için böle oluyor. bana ablam şimdi diyo ki aman bırak baksınlar bakmamaları daha kötü diyo ama kıskanıyorum sanki bende :) oda başta öleydi şimdi ikinciyi bekliyo valla babanneye alıştırıyo çocugu ki arada rahat etsin diye :) sanırım ikicide bizde daha rahat olucaz. sen canını sıkmamaya takmamaya çalış bebişin gerilmesin :)

Fazla büyütmedin bende haklısın benim babaannemde ablamı sürekli doldurup kendi yanına çekti şuan ablam annemle konuşmuyor anne bile demiyor çocuğuna sahip çık kaynananla büyüyünce yalnız bırakma dost tavsiyesi yaşadık biliyorum .
Allah korusun işte benim de aklıma böyle kötü senaryolar geliyor bazen o yüzden endişeleniyorum. Umarım böyle şeyler yaşamayız.

valla uzun yazmışım ama olsun :) aynen ilk bebeğin oldugu için böle oluyor. bana ablam şimdi diyo ki aman bırak baksınlar bakmamaları daha kötü diyo ama kıskanıyorum sanki bende :) oda başta öleydi şimdi ikinciyi bekliyo valla babanneye alıştırıyo çocugu ki arada rahat etsin diye :) sanırım ikicide bizde daha rahat olucaz. sen canını sıkmamaya takmamaya çalış bebişin gerilmesin :)
Tecrübesizlikten hep işte napalım o kadar da olsun dimi:) saol canım öyle yapacağım :KK66:

heyecanlanan bir babaanne.. ne güzel.. bırakın alsın, donatsın yavrunuzu. içinize sinmeyen bir şey varsa siz yine yaparsınız alış verişinizi. sizin hormonlar şimdiden lohusa sinyalleri veriyor gibi hafazanallah :)
Aman Allah korusun inşallah kötü geçmez lohusalık:) Allah yardımcımız olsun.

İstediği kadar kalmaz inş :) heves kırma kısmını benim ilk çocuğum anne diye assaniz keşke benim annem de kendi oğlunun takım formasını almak istiyordu bende babasının oğlu diye diye belki biraz da kırarak kabullendirdim şimdi yine orgu oruyor süpriz yapıyor ama bizim evladimiz bize özel onu algıladi şükür.
Ne mutlu ki algılamış:)

Benimde 16 aylık kızım var. Cinsiyetini öğrenince kayınvalidemin tepkisi (38 yaşında bekar görümcem var) kızıma kardeş geliyor oldu. hala telefonda nasıl oha demediğime şaşarım :) kızım anne diyor bazen babannesi efendim diyor ben de her seferinde ondan daha yüksek sesle efendim annecim diyorum. yazın yazlığa gider büyüyünce götürcem diyor. bende gülerek babası biz olmadan aşağı komşuya göndermez diyorum :) her dediğine bişey diyorum ama o hala diyecek bişey buluyor.ananeler-babaanneler bazen abartıyor. ben canımı fazla sıkmadığı sürece fazla takmıyorum. Görmezden geliyorum, duymamazlık yapıyorum. Siz şuan hamilesiniz, lohusalık sürecinde de biraz zorlanırsınız. Sonra bi düzene koyarsınız. Sağlıkla kucağınıza alırsınız kızınızı inşallah.

Belli bir yaştan sonra kafa kaldırmıyor derler belki o zaman da :)

benim kv kilolu biraz, bi de kemik ağrıları var, benim kız hadi babanne saklambaç oynayalım, hadi kovalamaca, hadi park diye kadını 24 saat içinde pert ediyor, kadın 1 hafta diye gelip 3 gün sonra hastane randevusunu alıp kızının yanına kaçıyor :olamaz:

Benimde 16 aylık kızım var. Cinsiyetini öğrenince kayınvalidemin tepkisi (38 yaşında bekar görümcem var) kızıma kardeş geliyor oldu. hala telefonda nasıl oha demediğime şaşarım :) kızım anne diyor bazen babannesi efendim diyor ben de her seferinde ondan daha yüksek sesle efendim annecim diyorum. yazın yazlığa gider büyüyünce götürcem diyor. bende gülerek babası biz olmadan aşağı komşuya göndermez diyorum :) her dediğine bişey diyorum ama o hala diyecek bişey buluyor.ananeler-babaanneler bazen abartıyor. ben canımı fazla sıkmadığı sürece fazla takmıyorum. Görmezden geliyorum, duymamazlık yapıyorum. Siz şuan hamilesiniz, lohusalık sürecinde de biraz zorlanırsınız. Sonra bi düzene koyarsınız. Sağlıkla kucağınıza alırsınız kızınızı inşallah.
Yaa sesli güldüm inan ki "kızıma kardeş geliyor" bu da çok fenaymış:)) evet belki de normalde batmayacak şeyler hamilelikte battı bana ama umarım o da abartmaz bazı şeyleri. Amin inşallah çok teşekkürler.

• Beğen
Reactions: GCA
Merhabalar,
Hemen konuya girmek istiyorum. Aslında kaynanamla iyi anlaşıyoruz ama benim de her gelin-kaynana gibi kendisiyle sorunlarım var. Hamile kaldığım günden beri bebeğimi sahiplenme şekli beni delirtiyor.

Daha hamileliğimin başlarında kızımın ilk ultrason görüntüsünü aldığımızda,
"yerim ben onu" diye yorum yaptım. Kaynanamın cevabı "yeme yeme koklarız biz onu" oldu. Cümle "yeme annesi" olsa bi nebze anlarım ama o da yok. Bebeğimden sürekli "kızım" diye bahsediyor, kızımın şusu kızımın busu, kızım kızım kızım... Hatta yine aynı dönemlerde bana demez mi "biz torunları anne babasından bile daha çok severiz, siz kızınca çocuğa laf söylersiniz ama biz kıyamayız". Şoka girdim ya nasıl benden daha çok sevebilirsin sen çocuğumu? Sanki benim anneliğimi görmezden geliyor.

Daha bebeğim 2 aylıkken gitmiş kıyafet alışverişi yapmış benim haberim bile yoktu, herşeyi bana yaptıktan sonra söylüyor.Kızıma künye yaptırmak istiyordum onu da gitmiş yaptırmış geçenlerde ve yine benim haberim yok, eşime de hollymom'a sürpriz olsun söyleme demiş.

Sürekli kızımla ilgili planlar yapıyor. Kızım okula başlayınca kendisi götürüp getircekmiş, üniversiteyi nerde okursa o da peşinden gidecekmiş, kusura bakmayalımmış ama kızımı çok şımartacakmış, onunla tatillere gidecekmiş, kızım büyüyünce kaynanamı arabayla gezdirecekmiş...

Bir gün dayanamadım kendi annem de vardı dedim ki "bizim anne baba olarak hayır dediğimize siz evet derseniz çocuk bizi takmaz, otoritemizi sarsmayın lütfen", bana resmen alay eder gibi bir gülüşle bir bakış attı ki alt metni "yav he he sen konuş" gibiydi. Çocuğu büyütme şeklimize bile şimdiden müdahale ediyor. Şöyle yapacağız böyle yapacağız gibi kendisinin de hep içinde olduğu bir yetiştirme şeklinden bahsediyor.

Ve en son bombayı geçen gün patlattı. Ben doğum yaklaştığı için nasıl heyecanlı olduğumdan bahsediyordum, ne dese beğenirsiniz "sanki ben doğuracakmışım gibi kalbim pır pır, çok heyecanlıyım."

Eşim annesine çok düşkün o yüzden onunla bu derdimi paylaşamıyorum. Hamileliğimin başında paylaşmayı denedim ama "yanlış anlıyorsun, annem öyle demek istememiştir" gibi cevaplar aldım hep, yani beni tatmin edecek bir sonuç alamadım.

Doğumdan bikaç hafta önce gelecek, doğumdan sonra da bikaç ay bende kalacak. Süresini bilmiyorum. Sizce bu kadar alınganlık yapmam normal mi? Hamile olduğum için mi bu kadar hassasım? Kaynanamın bu tavırlarına lohusayken nasıl dayanırım, bir yolu yordamı var mıdır? Kızımı şimdiden bu kadar sahiplenmesi ileride kızımla ilişkime zarar verir mi? Vs. vs.. Okuduğunuz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bence hormonların galeyanina geliyorsun . İlk torunsa bu heyecanı makul karşılamak gerekir ki 10 tane de olsa tutumu değişmez . Doğumdan sonra kayınvalidenin varlığına sukredeceksin,kalbini kırma lütfen ! Uykusuzluk ve yorgunluk çok zor . . Yükünü paylaşacak birilerinin olması ilaç gibi gelecek bu süreçte .

benim kv kilolu biraz, bi de kemik ağrıları var, benim kız hadi babanne saklambaç oynayalım, hadi kovalamaca, hadi park diye kadını 24 saat içinde pert ediyor, kadın 1 hafta diye gelip 3 gün sonra hastane randevusunu alıp kızının yanına kaçıyor :olamaz:
Maşallah kızına süpermiş:))

Bence hormonların galeyanina geliyorsun . İlk torunsa bu heyecanı makul karşılamak gerekir ki 10 tane de olsa tutumu değişmez . Doğumdan sonra kayınvalidenin varlığına sukredeceksin,kalbini kırma lütfen ! Uykusuzluk ve yorgunluk çok zor . . Yükünü paylaşacak birilerinin olması ilaç gibi gelecek bu süreçte .
İlk torun canım zaten kendisine birşey demiyorum kendi kendime sinir oldum. Benim için duracağı yeri bilmesi önemli, inşallah ilaç gibi gelir lohusalıkta kendisi:)

Kaynanan niye aylarca sizde kaliyo tek takildigim nokta burasi.
Dogum sonrasi psikolojin kaldirmaz. 1 ay bile fazla ama kimse de kirilmasin 1 ay dolunca evini bosalt, bebegine kendin annesi olarak yetebilirsin.

İlk torun canım zaten kendisine birşey demiyorum kendi kendime sinir oldum. Benim için duracağı yeri bilmesi önemli, inşallah ilaç gibi gelir lohusalıkta kendisi:)
Yok kendine de sinir olma hiç gerilme . Sınırlarını çiz, görünür olsun ...fazla müdahil bulursan da uyarmaktan çekinme . İçine atıp lohusaligini cehenneme çevirme .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X