• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Kaynanamın anneler günü hediyesini nişanda bana takıcaklar??

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Ne demek beğenmezsen çeker gidersin ya..???
nasıl böyle şeyleri sineye çekebiliyorsunuz arkadaşlar..
kendinizi bu kadar ezdirmeyin allahaşkına.. evlenmeden bunları yaşıyorsan evlenince ne olacak sence?
bu çok açık bi sinyal.
evlendiğin zaman o anne oğul sana kök söktürürler..
annesiyle bi anlaşmazlığın olduğu zaman kocan senin yanında olmayacak belliki ve bu cok cok buyuk bir sorun..
çok iyi düşün bence yolun başındayken..

onları beğenmedim satalım güzel bi tek taş alalım felan de bence sende onları düşündür azcık esra erol bile ne diyo yapcaklar tabi isteyin onlar düşünsün 1 kere evleniliyor hep fedakarlığı bayanlar yapıyor zaten bari evlenirken nişananırlken bizim dediğimiz olsun
sonra yıllllaaarca unutulmuyor bunlar herseferinde ortaya seriliyor baştan tavrını koy neyi istiyorsan açıkca söyle sen üzülceğine onlar üzülsün bak sen 5 senedir çeyiz yapıyormuşsun onlarda 5 senedir bişeyler ayırmış olsun erkek tarafı sonuçta taviz vermeyin kızlarrrrrrrrrr abla tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar, ben 5 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımla bu yaz nişanlanacağım. Fakat aramızda geçenlerde şöyle bir olay geçti. Bir kaç gün önce onlardaydım ve nişan hakkında konuşuyorduk. Annesi beni yanına çağırdı ve cüzdanından bir bileklik ve bir yüzük çıkarttı. Taksana bi falan dedi taktım. Bana bunu kocam aldı geçen anneler gününde dedi bende sana ayırdım dedi nişanda bunu takcaz bi de bunun kolyesini alcaz dedi. Böyle incecik normal zincir kadar bir şeydi. Ben ilk başta anlamadım hani bişey alcaklar yanında da bunu vercekler diye düşündüm. Sonra içeri geçtim erkek arkadaşımın yanına. Annen bana babanın aldığı bilekliği gösterdi galiba bana vercekmiş dedim, evet onu sana takcaz nişanda ben hiç beğenmedim sende takmazsın ama dursun kenarda dedi. Şok oldum resmen benim için alınmamış olan bir şey ve bana hiç sormadılar bile sen takar mısın ya da beğendin mi diye. Aileme yakınımdakilere falan söyledim herkes çok şaşırdı ayıpladı. Bu olayların hemen ardından bi gün erkek arkadaşımı aradım utana sıkıla dedim ki; bak bunlar annene alınmış bana vermesin hiç biz seninle gider benimde takabileceğim bişeyler alırız sonuçta ben çok bişey istemiyorum ama başkasına alınmış bir malda olmasın dedim. Bana beğenmezsen çeker gidersin gibi konuştu. Şu an kavgalıyız ama o kadar üzgünüm ki resmen gururuma dokunuyor. Sizce yanlış mı düşünüyorum bu normal mi??

maddi şeyler bunlar böyle şeyler yüznden kvga edilmesi çk yanlış...çocuk sizn hakkınzıda belki maddiyata ck önem evrıyor gbi bir düşünceye kapıldığı için beğenmezsen çeker gidersin demiştir. ölüm yok ya ucunda kabul etseydın taksaydın...snra gider bozdurup üzerine koyup dha güzelbirşey aldırırdın.bak kendi ağzıyla söylemiş bende beğenmedim snde beğenmezsin kenarda dursun demiş...tartışmak anlamsız olmuş çok..

şmdi farkettm bir de 5 yıllık bir ilşkinin böyle basit bir konu yüzünden darbe alması ck kötü olmuş...etraf ne der dıye sçma bir düşünceye kapılmayın arkdaşlar etraf ne derse desin hayat bizim...

Son düzenleme:
walla canım ılk defa böle bı yaklasım duydum tamam böle seyler ıcın ılıskı bıtırmek mantıksız ama bence sewen ınsanda sewdıgını özel hıseetırmek ıster yaa hatıra olarak sakla dese tak dese takılır ama kalkıpta bu konular özeldır arkadas ılk defa ve son defa yasarsın annesıının ablasının taktıgı ona alınan özel seyı takmakk..bılmıorum bıde ustune sewdıgıgnın ınsanın agzında ceker gıdersin lafını duymak uzucu kırıcı :50::50::50:

Ayıp etmişler cidden. Hadi ailesini geçtim nişanlın yapmasa bari. Ne o öyle beğenmessen çeker gidersin falan bu kadar büyütülcek konumu bu ? Satarsın o ziynetleri para ekler daha iyi bişi, farklı bişi alırsın. Saçmalığa bak. Göz yumma tatlım şimdiden. Daha şimdiden böylelerse ki özellikle nişanlın ilerde nasıl olur bilemiyorum.:50:

maddi şeyler bunlar böyle şeyler yüznden kvga edilmesi çk yanlış...çocuk sizn hakkınzıda belki maddiyata ck önem evrıyor gbi bir düşünceye kapıldığı için beğenmezsen çeker gidersin demiştir. ölüm yok ya ucunda kabul etseydın taksaydın...snra gider bozdurup üzerine koyup dha güzelbirşey aldırırdın.bak kendi ağzıyla söylemiş bende beğenmedim snde beğenmezsin kenarda dursun demiş...tartışmak anlamsız olmuş çok..

şmdi farkettm bir de 5 yıllık bir ilşkinin böyle basit bir konu yüzünden darbe alması ck kötü olmuş...etraf ne der dıye sçma bir düşünceye kapılmayın arkdaşlar etraf ne derse desin hayat bizim...

evet çok haklısın gerçekten biz bugüne kadar herşeyin üstesinden geldik ama bunda takıldık işte. Öncelikle ben millete ne diyeceğim diye düşünen bir insan değilim aksine onlar fazlasıyla öyle. Ve ben erkek arkadaşıma da dedim tartıştığımız zaman, gerekirse onu takmayız onu satıp başka bişey alırız makul fiyatlarda. Bana biz sana mı sorcaz dedi annem öyle demişse öyledir dedi. Allah aşkına ben annemin babama aldığı künyeyi vereyim bakalım ona annesi ne dicek. Evet maddiyat konusu çok iğrenç emin ol benim şu olaydan sonra ne tadım ne tuzum kaldı ama işin içinde maddiyat yok sadece bence asıl sorun maneviyat. Bana deseydi ki sevgilim tamam orta yolu bulunur merak etme ama bunu demedi ki benim ve benim ailemin maddiyata hiç önem vermediğini, her zaman bana bunu söylediği ve bunu bildiği halde. Ama kalkıpta maddiyata önem vermiyoruz diye de kalkıp başkasının malını takmam. Benim annem babam bana hiç bir zaman 2. malı ne giydirdi ne taktırdı hee en ucuzunu aldılar genede benim oldu.

şunu söyleyim, buna tepkini göstermezsen ileride daha da kötüye kullanırlar iyi niyetini.
benim kayınvalidem de nişanda (ben asortik saat sevmem, o yüzden istemedim) avonun saatini taktı.
takmasa daha iyiydi, zaten istemedim saati.
ama sanki çok pahalı bir şeymiş gibi hissettirdi herkese.
böyle şeyler insanı soğutuyor.
nişanlını seviyorsan, onunla iyi bir hayat geçirmek istiyorsan kayınvalidenle arana bir set çek.
yoksa benim gibi samimi davranırsan bedavaya getirirler seni.
benim kayınvalidem bundan yarrlanmaya çalışıp beni bedavaya getirecekti ama, tutmadı planları.

Merhaba arkadaşlar, ben 5 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımla bu yaz nişanlanacağım. Fakat aramızda geçenlerde şöyle bir olay geçti. Bir kaç gün önce onlardaydım ve nişan hakkında konuşuyorduk. Annesi beni yanına çağırdı ve cüzdanından bir bileklik ve bir yüzük çıkarttı. Taksana bi falan dedi taktım. Bana bunu kocam aldı geçen anneler gününde dedi bende sana ayırdım dedi nişanda bunu takcaz bi de bunun kolyesini alcaz dedi. Böyle incecik normal zincir kadar bir şeydi. Ben ilk başta anlamadım hani bişey alcaklar yanında da bunu vercekler diye düşündüm. Sonra içeri geçtim erkek arkadaşımın yanına. Annen bana babanın aldığı bilekliği gösterdi galiba bana vercekmiş dedim, evet onu sana takcaz nişanda ben hiç beğenmedim sende takmazsın ama dursun kenarda dedi. Şok oldum resmen benim için alınmamış olan bir şey ve bana hiç sormadılar bile sen takar mısın ya da beğendin mi diye. Aileme yakınımdakilere falan söyledim herkes çok şaşırdı ayıpladı. Bu olayların hemen ardından bi gün erkek arkadaşımı aradım utana sıkıla dedim ki; bak bunlar annene alınmış bana vermesin hiç biz seninle gider benimde takabileceğim bişeyler alırız sonuçta ben çok bişey istemiyorum ama başkasına alınmış bir malda olmasın dedim. Bana beğenmezsen çeker gidersin gibi konuştu. Şu an kavgalıyız ama o kadar üzgünüm ki resmen gururuma dokunuyor. Sizce yanlış mı düşünüyorum bu normal mi??

Karar senin hayat senin .. Ne söyledikleri önemli değil nasıl söyledikleri önemli .. Bir kaç yorumu okudum ve anladığım kadarı ile durumu yok o yüzden böyle bir şey yapıyorlar diye değil sanırsam .. Durumları iyi diyip duruyorsun çünkü .. Evet hiç bir şey önemli değil aslında ama yinede diyalogda kurulan kelimeler insanı kırabiliyor.. Al nişanlını karşına konuş adam akıllı .. Gözünün malda mülkte olmadığını ama bunun sizin nişanınızın olduğunu açıkla bu sebebden de hem senin kullanacağın bir şey olmasını istediğini söyle hemde sana özel kalmasını anlat .. Eğer gerçekten de iş bu kadar ciddiyete dökülmüşse anlayışlı olucaklarını düşünmekteyim :34:

hem şok oldum hem üüzldüm bnece de çek git..değmez bunlara....yaşlı kadına alınan şey gencecik geline takılır mı? pes yaaa

herkes kendi kızına en alasını istiyo ama iş kendilerine gelince ceplerine akrep giriyo...

Karar senin hayat senin .. Ne söyledikleri önemli değil nasıl söyledikleri önemli .. Bir kaç yorumu okudum ve anladığım kadarı ile durumu yok o yüzden böyle bir şey yapıyorlar diye değil sanırsam .. Durumları iyi diyip duruyorsun çünkü .. Evet hiç bir şey önemli değil aslında ama yinede diyalogda kurulan kelimeler insanı kırabiliyor.. Al nişanlını karşına konuş adam akıllı .. Gözünün malda mülkte olmadığını ama bunun sizin nişanınızın olduğunu açıkla bu sebebden de hem senin kullanacağın bir şey olmasını istediğini söyle hemde sana özel kalmasını anlat .. Eğer gerçekten de iş bu kadar ciddiyete dökülmüşse anlayışlı olucaklarını düşünmekteyim :34:

Ya bana öyle şeyler söyledi ki emin ol karşıma çıksa yüzüne bakmam.

Durumları olmasa yenisini almaya ve sana sevgilin düzgün bir dille açıklasa anlayış göstereceğine eminim.
Ama hem ayıp edip hem de laf söylüyorsa bu nişan olayını iyice düşün derim.

Son düzenleme:
kaynanalar arada böyle şeyler yapar :) ama bu tip hediyeler doğumda sözde "hediye" olarak verilir... kıza nişanda takılacak set bir ömür onun gururudur ailenin verdiği değeri gösterir. ilişkiniz uzun.. bunun maddi boyutu çok daha önceden düşünülüp bir kenara ayırılmalıydı.... tanıştığım bir kayserili çocuk daha ilk konuşmamızda bana babannesinin onun için biriktirdiği reşat altınları anlatmıştı. orada adettir düğünde takılanların dışında 40 tane takılır. oha demiştim ne görgüsüz direk bunu anlatıyor :s ama en azından bir hazırlık yapmaya başlamışlar. ben de sevgilimle ev için kavgalıyım şu an. aranızda başka bir sorun yoksa bu konuyu açıkça konuşarak ve tavrını net belli ederek çözmelisiniz. seni daha en başından ezmesin.. seni üzmek istemiyorum bunlar çok hassas konular ama daha nişandan başlar sorunlar iş ciddiye binince dert artıyor ne yazık ki :s bazı insanlar maddiyatçı gibi görüyorlar ama bu bir kadının hakkıdır, hayalidir, adettir... kız ben istemiyorum gerek yok dese bile takmayacak kullanmayacak olsa bile onun zevkine göre alınmalıdır...

kızlarrr çirkin çirkin kızlara neler takılıyor :s bazı arkadaşlar isteyin demiş kesinlikle katılıyorum :) neyimiz eksik ayol :))) demek ki istemesini yaptırmasını bilmek gerek :s ben kendi adıma bir şey isteyemem sadece kendisi söz verdiği için ve bana vaadettiklerini görmek için ev istiyorum (alenen değil ama istiyorum arkadaş :s ) alabilecek durumu olduğu için o da.. trabzonlar bilmem neler alındığını iddia ediyor kendisi.. gelsinler bakalım geleceklerse tabii... görücez... :) bir kaç gün sonra ben de burda ağlamaya başlarmışım gelselerdi takmasalar da olurdu diye :1:

baştan göstermişler kendilerini, bu senin için bir şans. yazık çok yazık bir ömrü paylaşacağın kişinin seni böyle bir konuda hayal kırıklığına uğratması, sakın uzatmamak adına alttan alma, önemli olan ne taktıkları değil, ne şekilde sana sunduklarıdır. bir küçük altında takabilirdi.

cnm ya benim nişanlımın durumu olmayan bi zamanda alele acele yaptık nişanı bişi yapamıcaz dediler keşke onlarda öyle deselerdi daha az kırılır insan yani bu pek olmamış cnm cimri insanlarsa hayat zor geçer ve erkek arkadaşının tavrı çok çirkin inş durum düzelir orta yolu bulursunuz

canım bende nişanlıyım onun öncesinde istenmeye falan gelindi..kaynanam annemi çağırdı konuşmak için adetleri falan annemde bizim adetimiz yok dedi..işte sormuşlar anneme ne takılır istenmede falan die annemde demiş bir yüzük alırsınız taşlı onu takarsınız..nişanlımın teyzesi de demiş biz söz yüzüğü alalım kızın parmak ölçüsünü alın alıp takalım demiş..ama annem karşı gelmiş olurmu öle şey falan die..sonunda geldiler tek taş takıp gittiler...ama senin yaşadığın baya kötü bişey,seninde dediğin gibi o kolye annesinin annesinden kalsa bir geçmiş hatırası olsa tamam da kadına kocasının aldıgı hediyeyi getirip sana takacaklar çok büyük terbiyesizlik bence daha en başından...zor bir durum canım sana ayrıl,bitir diyemem çünkü 5 sene bişeyler yaşamışsınız iyisiyle kötüsüyle zordur böle bir durumda da 5 seneyi bir kalemde silip atmak...ama erkek arkadaşının da senin yanında bulunmaması hoş değil bence..beğenmezsen çeker gidersin ne demek ya çok ayıp etmiş...ama genede iyi düşün karar ver yarın öbür gün evlilik hazırlığı başlıcak kaynanan bu seferde dicekki al benim eşyalarımı kullan...böle insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor..bir tane de benim başımda var allahtan benim nişanlım bana böle bişey demedi...

kızlarrr çirkin çirkin kızlara neler takılıyor :s bazı arkadaşlar isteyin demiş kesinlikle katılıyorum :) neyimiz eksik ayol :))) demek ki istemesini yaptırmasını bilmek gerek :s ben kendi adıma bir şey isteyemem sadece kendisi söz verdiği için ve bana vaadettiklerini görmek için ev istiyorum (alenen değil ama istiyorum arkadaş :s ) alabilecek durumu olduğu için o da.. trabzonlar bilmem neler alındığını iddia ediyor kendisi.. gelsinler bakalım geleceklerse tabii... görücez... :) bir kaç gün sonra ben de burda ağlamaya başlarmışım gelselerdi takmasalar da olurdu diye :1:

çok abes bir uslübunuz var..çirkin kızlar falan...altın ile mi mutlu olacaksınız siz..ne anlamı kaldı başlık parasından...

çok abes bir uslübunuz var..çirkin kızlar falan...altın ile mi mutlu olacaksınız siz..ne anlamı kaldı başlık parasından...

Arkadaş ne kadar doğru yazmış abes yazılan, ayrıca şunu belirtmek isterim ki 5 yıldır birlikteyim diyorsun gösteriyor ki iyi anlaşıyorsunuz yoksa bunca zamana dek sürmezdi.Şunu bil ltfn olaylar resmiyete döküleceği zaman herşey değişebiliyor ve arada tatsızlıklar olabilir. Bu tarz şeylere takılma derim çünkü herkes kıyısından köşesinden böyle şeyleri yaşıyor ne yazık ki.Erkek evinde neler konuşuldu bilemezsin, nişanlı adayının bir sinirli bir anına denk gelmiştir ve istemeden ağzından o sözcükler çıkmıştır.Arada 5 sene var , tekrar ediyorum demek birbirinizi seviyorsunuz.Altınla para ile saadet olmaz , çevrenden de gelen sözlere çok itibar etme , ayrıca saolsunlar bazı insanlarımız yapıcı olmaktansa yıkıcı olmayı severler.

Son düzenleme:
Daha öncede belirtmiştim nişanlının sözleri çok ayıp ama arkadaşında dedigi gibi sinirli bir anınada denk gelmiş olabilirsin ,yapmayın kızlar bu kadar onca emek en ufak bir olayda ( nek adar üzülsenizde bu maddiyat nişan atmaya sebep olamaz kızlar o yüzden ufak diyorum) nişanı atmayın , ben hep söylüyorum 2 tane tabakla evlenene insanlar var onlar kadın degilmi diyorum , benmde annem kayınvalideme sordugunda bizim durumumz yok nişanda bişey yapamıcaz dediler tamamdır bitdi gitdi işte bizim sevgilimle lafı bile gecmedi aramızda.Ki bizim sülalede çok konuşur ha yok buna onu takmamışlar yok kesin istemiyolar bu kızı, kendi yegenleri hakkında demediklerini bırakmazlar, nişanada geldiklerinde ne düşündükleri umrumuzda degil, ben mutlumuyum erkek arkadaşım mutlumu ona baakrım ben :) Sokakta bulmadım sevdigim adamı :)

Back