• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Kaynanamın anneler günü hediyesini nişanda bana takıcaklar??

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

korsann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
78
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, ben 5 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımla bu yaz nişanlanacağım. Fakat aramızda geçenlerde şöyle bir olay geçti. Bir kaç gün önce onlardaydım ve nişan hakkında konuşuyorduk. Annesi beni yanına çağırdı ve cüzdanından bir bileklik ve bir yüzük çıkarttı. Taksana bi falan dedi taktım. Bana bunu kocam aldı geçen anneler gününde dedi bende sana ayırdım dedi nişanda bunu takcaz bi de bunun kolyesini alcaz dedi. Böyle incecik normal zincir kadar bir şeydi. Ben ilk başta anlamadım hani bişey alcaklar yanında da bunu vercekler diye düşündüm. Sonra içeri geçtim erkek arkadaşımın yanına. Annen bana babanın aldığı bilekliği gösterdi galiba bana vercekmiş dedim, evet onu sana takcaz nişanda ben hiç beğenmedim sende takmazsın ama dursun kenarda dedi. Şok oldum resmen benim için alınmamış olan bir şey ve bana hiç sormadılar bile sen takar mısın ya da beğendin mi diye. Aileme yakınımdakilere falan söyledim herkes çok şaşırdı ayıpladı. Bu olayların hemen ardından bi gün erkek arkadaşımı aradım utana sıkıla dedim ki; bak bunlar annene alınmış bana vermesin hiç biz seninle gider benimde takabileceğim bişeyler alırız sonuçta ben çok bişey istemiyorum ama başkasına alınmış bir malda olmasın dedim. Bana beğenmezsen çeker gidersin gibi konuştu. Şu an kavgalıyız ama o kadar üzgünüm ki resmen gururuma dokunuyor. Sizce yanlış mı düşünüyorum bu normal mi??

Bence arkana bile bakma sakın
Hani derim alttan alırlar Durum buna müsait derler elimizde yok derler anlayış göster
Ama yok beğenmezsen çeker gidersin çok ters olmuş açıkcası

Yok canım yaa ne durumları kötü ne bişey düşün durumu kötü olan adam karısına anneler gününde hediye alabilir mi?? Onun dışında erkek arkadaşım falan çalışıyor hatta araba almak istiyor iyi yani durumları..

evlenecek kızda erkekte ekonomik özgürlüğünü güzelce kazanmalı işin içine ailelelr karıştımı böyle saçma şeyler oluyor işte. nişanlının aylık geliri ne ne kadardır eline para alıyor bilmiyorum ama bence eğer çok para kazanıyor olsaydı hiç annesinin takısı demezdi giderdi (eğer cimri deilse tabi) sana istediğin takıyı alırdı

durumları iyiyse o zaman olmadı erkek arkadaşın arabasının derdine düşmüş halbuki kadınlar için bunların onemini bilse boyle yapmaz

evlenecek kızda erkekte ekonomik özgürlüğünü güzelce kazanmalı işin içine ailelelr karıştımı böyle saçma şeyler oluyor işte. nişanlının aylık geliri ne ne kadardır eline para alıyor bilmiyorum ama bence eğer çok para kazanıyor olsaydı hiç annesinin takısı demezdi giderdi (eğer cimri deilse tabi) sana istediğin takıyı alırdı

biz 5 yıldır birlikteyiz ve benim 1. yılımdan itibaren çeyizim falan herşeyim alınmaya başladı sonuçta bu işin sonunda evlilik olduğunu biliyoruz. Bunu onlarda biliyorlar bu sonuçta birden olan bir şey değil. Gelgelelim ki durumları kötü değil yukarda da yazdım normal annesine hediyeler alınan ekonomik durumları iyi olan insanlar ne çok zengin ne çok fakir.

biz 5 yıldır birlikteyiz ve benim 1. yılımdan itibaren çeyizim falan herşeyim alınmaya başladı sonuçta bu işin sonunda evlilik olduğunu biliyoruz. Bunu onlarda biliyorlar bu sonuçta birden olan bir şey değil. Gelgelelim ki durumları kötü değil yukarda da yazdım normal annesine hediyeler alınan ekonomik durumları iyi olan insanlar ne çok zengin ne çok fakir.

peki genel olarak nasıldır nişanlın cimrimi
Yoksa böyle konulara hiç takılmaz mı
Her istediğini alır mı
Ya da ucuza mı getirmeye çalışırlar herşeyi

Merhaba arkadaşlar, ben 5 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımla bu yaz nişanlanacağım. Fakat aramızda geçenlerde şöyle bir olay geçti. Bir kaç gün önce onlardaydım ve nişan hakkında konuşuyorduk. Annesi beni yanına çağırdı ve cüzdanından bir bileklik ve bir yüzük çıkarttı. Taksana bi falan dedi taktım. Bana bunu kocam aldı geçen anneler gününde dedi bende sana ayırdım dedi nişanda bunu takcaz bi de bunun kolyesini alcaz dedi. Böyle incecik normal zincir kadar bir şeydi. Ben ilk başta anlamadım hani bişey alcaklar yanında da bunu vercekler diye düşündüm. Sonra içeri geçtim erkek arkadaşımın yanına. Annen bana babanın aldığı bilekliği gösterdi galiba bana vercekmiş dedim, evet onu sana takcaz nişanda ben hiç beğenmedim sende takmazsın ama dursun kenarda dedi. Şok oldum resmen benim için alınmamış olan bir şey ve bana hiç sormadılar bile sen takar mısın ya da beğendin mi diye. Aileme yakınımdakilere falan söyledim herkes çok şaşırdı ayıpladı. Bu olayların hemen ardından bi gün erkek arkadaşımı aradım utana sıkıla dedim ki; bak bunlar annene alınmış bana vermesin hiç biz seninle gider benimde takabileceğim bişeyler alırız sonuçta ben çok bişey istemiyorum ama başkasına alınmış bir malda olmasın dedim. Bana beğenmezsen çeker gidersin gibi konuştu. Şu an kavgalıyız ama o kadar üzgünüm ki resmen gururuma dokunuyor. Sizce yanlış mı düşünüyorum bu normal mi??

hemen arkana bakmadan ayrıl bence canım çünkü bu insanlar sana değer vermiyorlar , en önemli gününüzde sana yaptıklarına bak ayıp be ya git bir bilezik tak nişanda bile böyle yapıyorsa düğünde artık sana neler yaparlar, aile çok onemli benim anneme de böyle yapmıslar kadın 22 senedir unutmuyor çok üzülmüş baksana ayrılllllllllllllllllllll hemde hemennnnnnnnn

durumları iyiyse o zaman olmadı erkek arkadaşın arabasının derdine düşmüş halbuki kadınlar için bunların onemini bilse boyle yapmaz

bi de şöyle bişey var diyelim ki hadi alamıyorlar ama babası onu alana kadar bana alınsa ben zaten ince olmasına da yanmıyorum ( ki ailem ve çevrem sorun ediyor) ama benim için olsa bana sorsalar sonuçtaa ben genç kızın onun için alınmış bişeyi beğenmemem çok normal

Her istediğini alır mı

Canım benim nişanlım şöyle bir insandır ; işe girdiği zaman herkese hediye bişeyer aldı bana ne bişey aldı ne de bi yere götürdü böyle bi insan. Tutumludur yani ama bu sefer böyle yapmaları çok gururuma dokundu.

Her istediğini alır mı

Canım benim nişanlım şöyle bir insandır ; işe girdiği zaman herkese hediye bişeyer aldı bana ne bişey aldı ne de bi yere götürdü böyle bi insan. Tutumludur yani ama bu sefer böyle yapmaları çok gururuma dokundu.

bencede kaç kaç uzaklaş oradan paralarıyla basbasa bırak o aileyi, evlensen çok uğraşırsın artık bagımsız bir aile olduğunuzu bir turlu idrak edemez boyle erkekler

Hani diyorum ki annesinin bi kolyesi olur uzun yıllar takmıştır bana verir bundan sonra al sen tak diye ben onu seve seve takarım o anneninde ellerinden öperim. Ama bu yaptıkları resmen ucuzculuk yani yarın öbür gün herşeyi ucuza getirmeye çalışcaklar

böyle seylerde aılelrı hıc devreye sokmıcaksın cnm ben bunu bılır bunu sölerım,nısanlınla daha öncede hc knşmadınzmı bu konuları 5senedr berabermıssnız.bız en basta böle anlakstık mesela sen de karıstrma aılenı bende ıkımzde paralarımız bırıktrdık beraber cıktık alıswerıse gönlumuzn ıstedgnı begendıgını aldık.ınce olması sorun degl ama kalkıp nısanda sana bunu takıcaz dıe zora ttutması cok ama cok ayıp.kendı öle bırsey ıstermıydı acaba

böyle seylerde aılelrı hıc devreye sokmıcaksın cnm ben bunu bılır bunu sölerım,nısanlınla daha öncede hc knşmadınzmı bu konuları 5senedr berabermıssnız.bız en basta böle anlakstık mesela sen de karıstrma aılenı bende ıkımzde paralarımız bırıktrdık beraber cıktık alıswerıse gönlumuzn ıstedgnı begendıgını aldık.ınce olması sorun degl ama kalkıp nısanda sana bunu takıcaz dıe zora ttutması cok ama cok ayıp.kendı öle bırsey ıstermıydı acaba

Yani şöyle bişey var erkek arkadaşım zaten ailesinden değil kendisi bişeyler yapacağını söylüyordu hatta ablası evlendi 2 yıl önce falan erkek tarafı ablasına az yaptı diye ailece söylendiler. Hep beraber bakacağımızı söylüyordu altını falan ama şimdi niyeyse birden böyle oldu bende anlamadım

hiç bakma bile arkana eğer kararlı ve güçlü davranacaksan bırak derim çok üzülme en azından
Birde arkadaşın dediği gibi daha nişanda böyleyse düğünde kimbilir ne yaparlar
sonuçta sergiledikleri davranış sana verdikleri değeri gösteriyor

selam korsann. bu tarz altın-para konularından dertli çok arkadaşımız var. annesinin kendisine alınan hediyeyi sana vermeye çalışması hoş değil özellikle nişanda takıcaklarını belirtmesi. sevgilinin de konudan haberi var demek ki. bence, ki ne sevgilini ne de ailesini tanımıyorum, sana istemezsin çeker gidersin demesi çok çirkin. daha yolun ilk adımında nasıl bir aile olduklarının ve nelerle karşılacağının sinyallerini vermişler tatlım. bence şimdiden yolunu çiz, tavrını koy, bizler hepimiz değerli birer pırlantayız şekerim :) kimseye ezdirme ne kendini ne aileni.

Back