• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamı nasıl severim?

öyle ama duygu sömürüsü yapmaya bayılıyor. hiç kızım olmadı da çocuklarımdan sevgi görmedim de... ve hemen ağlamaya başlıyor bana inandırıcı gelmese de kadın ağlıyor yani.

ben de sizin gibi olmak isterdim, nişanlım da aynısını ister. ama benden yüz bulamayınca oğluna baskı yapıyor. kurban bayramında oraya gideyim diye çevirmediği dolap kalmadı. en sonunda nişanlıma düğüne kadar onların evine gitmeyeceğimi, bunu da canım istemediği için yapmayacağımı söyledim.

ama böyle giderse düğünü bekleyemeden patlarım bir gün diye korkuyorum.

yapsın

bakın

siz ınunla mıhatap olmazsanız o da size duygu sömürüsü yapamaz

oğluna da yaparsa yapsın

paşa oğlu bilir

haa benim bu tavrım kv ye özel değil

ben kendi annem ile de mıç mıç ilişki sevmem

işten çıkarıldığımı bile 2 yıl sonra öğrendiler mesela

yani hayatımdaki hiçbir olumsuzluğu yansıtmam kimseye

hatta olumluyu bile

hamile olduğumu bile 5 aylık civarında iken öğrendiler ki ben daha geç söylemeyi düşünüyordum

yani ben ailelerin hayatımızdan uzak olması gerektiği düşüncesindeyim

mesela bayramda gelir misiniz dedi annem hayır dedim gelmeyeceğim istemiyorum

eşim bayramın birinci günü bizi kendi ailesine götürmedi neden bilmiyorum ikinci gün gittik

muhtemelen fatura geline yani bana kesilmiştir ama ben gitmeyelim vs demedim fakat faturanın bana çıkması da beni hiç huzursuz etmedi

ben biliyorum ben bir şey demedim o zaman kimin ne düşündüğünün bir önemi yok ki

Bi evlen ayni sekilde senide cekistirecek beklenti icine girecek.kimse öz annen gibi olmaz.mesafe koy.her aradiginda açma yada gelin cekistirme başladığında kapatmam lazim musait degilim de.kapat ne garip insanlar var yaa

Kv ileride halilarini yikamani istiyecek senden. Simdiden yolunu yapmis. Sana o gelini cekistiriyosa, seni de eltine cekistiriyodur. Bu konular acildiginda yorum yapma.

ahaha, zaten çoktan istedi bile. onu ilk konumda anlatmıştım. bana yıllık izinlerimde onların evine gidip (5 saat yol) halılarını yıkarmıyım diye sormuştu :)))))))

O kadar kız çocuğu meraklısıymış doğursaymış allasen. Benimkiler de kızı olacakmışım sarılıp öpecekmişim hep arayacakmışım vs vs ben kendi annemi öyle vıcık vıcık öpmedim önceleri tepki veriyolardı ama artık alıştılar. Bi de temizlik niye gelinden bekleniyo onu hiç anlamıyorum ne derse desin ansıl alıştırırsan öyle gider sen evlenip yuva kurmak istiyosun onun canı sıkılmasın diye evlenmiyosun.

gercekten de iyi gorunen sinsilerden.
sakın sevıcem diye ugrasma .
bnm de basımd avar boyle. kızım kızım kızım der ama hiç samimi değil. bir kac hareketi oldu. buz gibi sogudum bende.

Annem beni aramaya çekinir cümlesini yaşayan bir anne... üzücü bir durum. Gerçekten üzüldüm annenize

canım anneme üzülmene hiç gerek yok. annem beni kaynanam gibi sabahın 9 buçuğunda sohbet etmek için aramaya çekinir. sohbet etmek istiyorsa öğle arasını ya da akşamı bekler. ısrarla iş saatinde aramaz. işim gereği stresli olabiliyorum bazen. işte ve işten sonra da hala ders çalışıyorum, tez yazıyorum, sürekli sınav oluyorum vs... annemin beni aramaktan korktuğu falan yok. daha itinalı davranıyor bu konuda sadece. aramız da gayet iyidir, o da benden razı sen merak etme :)

beş aylık nişanlıyım. nişanlım ve ben ikimizin de memleketinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. nişandan önce nişanlımın ailesini sadece bir kez gördüm tanışmak için evlerine gitmiştim. bir de nişanda gördüm o kadar.

kaynanacım beni biraz soğuk buldu ama sevdi sanırım. yakın olmak istiyor hatta annemden bile yakın olmak istiyor. iki oğlu var, oğulları biraz soğuk tipler doğrusu yani öyle gidip annem bitanem diye bir kere bile sarılıp öpmemişlerdir. kaynanamın da hep kız çocuklarında aklı kalmış, çok seviniyor iki oğlum vardı iki de kızım oldu çok şükür falan...

ortalama olarak haftada bir kez falan arıyor ama arayınca kapatmak bilmiyor telefonu. 1 saat falan aralıksız konuşuyor. nişandan sonraki ilk konuşmamızda bana diğer gelinini çekiştirmeye başladı. onlar aynı şehirdeler, kızın çocuğu var şimdi de hamile vay efendim gelmiyor gitmiyor, hiçbir işime yardımcı olmuyor, halılarımı yıkamıyor vs vs... konuşmalarımızın yüzde sekseni diğer gelin. geri kalanı da yine evdeki diğer günlük işleri, günlük sıkıntıları. ben gelinini de iki kez gördüm ve hiç yorum yapmamaya çalışıyorum ama ben öyle yaptıkça kızı sürekli kötülüyor. tanımıyorum yorum yapamam diyorum, işte o çok değişti, o çok sinsi. sana belli etmiyor gerçek yüzünü çok oyuncu falan... kızla da hiç muhabbetim yok zaten hamile olduğunu öğrenince bi kere konuştuk o kadar. acaba ben kızdan soğuyayım sevmeyim görüşmeyelim mi istiyor anlamadım.

benim kendi annem beni aramaya çekinir, ben ararım haftada bir iki kez aklıma gelirse. asla da önemli bir şey olmadıkça evdeki günlük sorunlardan tartışmalardan bana bahsetmez. bunları dinleyecek kafam da sabrım da olmadığını biliyor. kaynanam her aradığında hiç aramıyosun, sen ara diye bekledim yine ben aradım, hiç mi bizi özlemiyorsun diyor... tabi içimden geçtiği gibi ne özlüycem sizi tanımıyorum bile daha diyemiyorum.

sonra geçenlerde bana kendi annenle de mi hiç konuşmuyorsun aramıyorsun dedi yine. ben de annem ararsa konuşuyoruz dedim. ama kendi annen daha çok aklına düşüyor değil mi, seni ben kendi sütümle büyütemedim, geceleri sen hastayken başında bekleyemedim ya tabi kendi anneni daha çok seversin dedi. şok oldum cevap veremedim. ayrıca da böyle süt falan konuşunca midem bulandı ya. ne münasebet bu nasıl bir ilgi nasıl sevgi anlamlandıramıyorum. daha doğrusu yapmacık geliyor bu muhabbetler bana, tabi ki kendi annemi daha çok seviyorum kim anneyle kıyaslanabilir ki... böyle konuşunca da her aradığında açmıyorum telefonunu, sinirim kalkıyor aradığını görünce. iki üç kez aradıktan sonra ancak kendimi toparlayıp akşam veya ertesi gün falan geri arıyorum ancak.

nişanlımı gerçekten çok seviyorum, annesiyle tanışmadan önce de gerçekten sırf sevdiğimin annesi diye içimde ona karşı sevgi vardı ama gitti bitti... aramadığımı, aradığında da açmadığımı nişanlım da biliyor bir şey demiyor bana, farkında durumun ama onu kırmak üzmek istemiyorum. ben aslında her şeye tepki olarak doğmuş gibiyim, çabuk sinirlenir, sert tepki verir, sinirlenince kalp kırmak falan dinlemem ağzıma geleni de söylerim. ama annesine karşı çok sabırlıyım o da oğlunu sevdiğimden heralde. ama bir gün patlayacağım çok kalbini kıracağım diye korkuyorum.

zaten ayrı şehirlerdeyiz, hiç de bir araya gelmeyeceğiz ama telefonla da olsa yetiyor bana. ayrıca önceden kötü niyetli değil sadece çok konuşuyor diyordum ama yaptığı bir şey beni çok soğuttu. benim gayet şakasına öylesine söylediğim ve asla ciddi olmadığım bir sözü alıp, başından sonundan kırpıp, kendi uydurduğu şeyleri ekleyip herkese ciddi niyetimmiş gibi anlatmış. nişanlıma da anlatmış ve o da inanmış gerçekten öyle düşündüğüme. söylediğinde sinirlendim, annesi hakkında düşündüklerimi söyledim ve beni üç yıldır tanımamışsan annenin bu lafına inanmışsan sana ne desem az, bir daha annenin boş sözleriyle sakın gelme karşıma dedim. kadına da hiç açmadım bu meseleyi ama buzzz gibi soğudum, geçeceğini de sanmıyorum.

telefonda anne bile demiyorum artık, eskiden bi kere olsun açınca telefonu napıyosun anne derdim. o da çok takık buna... oğlu da anneme babama arayıp annecim babacım bir şey demiyor... ben kendisine soğuk davranınca dedi ki, oğluma söyle anneni babanı sık sık arasın, annecim desin babacım desin, halini hatrını sorsun yoksa ona hakkımı helal etmem... bu kadar da abartıyor yani ben delirdim böyle deyince.

ben bu kadına nasıl ısınabilirim kızlar...
Mumkun oldugunca uzak dur. Esindende uzak tut.
Anne degil mikser gibi geldi bana.

Mumkun oldugunca uzak dur. Esindende uzak tut.
Anne degil mikser gibi geldi bana.

oğluyla ilişkilerine hiç müdahil olmak istemiyorum. her ne olursa olsun onlar anne oğul ve oğlu da ne yapacağını bilir. bi kere aramızı bozuyordu az kalsın umarım bir daha olmaz. mesela ben duydum bir keresinde, hiç aramıyor sormuyor niye aramıyor diyordu nişanlıma. bu bahsettiğinin benden başkası olduğunu sanmıyorum. ama nişanlım bana hiçbir şey demedi, ben de sormadım.

beş aylık nişanlıyım. nişanlım ve ben ikimizin de memleketinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. nişandan önce nişanlımın ailesini sadece bir kez gördüm tanışmak için evlerine gitmiştim. bir de nişanda gördüm o kadar.

kaynanacım beni biraz soğuk buldu ama sevdi sanırım. yakın olmak istiyor hatta annemden bile yakın olmak istiyor. iki oğlu var, oğulları biraz soğuk tipler doğrusu yani öyle gidip annem bitanem diye bir kere bile sarılıp öpmemişlerdir. kaynanamın da hep kız çocuklarında aklı kalmış, çok seviniyor iki oğlum vardı iki de kızım oldu çok şükür falan...

ortalama olarak haftada bir kez falan arıyor ama arayınca kapatmak bilmiyor telefonu. 1 saat falan aralıksız konuşuyor. nişandan sonraki ilk konuşmamızda bana diğer gelinini çekiştirmeye başladı. onlar aynı şehirdeler, kızın çocuğu var şimdi de hamile vay efendim gelmiyor gitmiyor, hiçbir işime yardımcı olmuyor, halılarımı yıkamıyor vs vs... konuşmalarımızın yüzde sekseni diğer gelin. geri kalanı da yine evdeki diğer günlük işleri, günlük sıkıntıları. ben gelinini de iki kez gördüm ve hiç yorum yapmamaya çalışıyorum ama ben öyle yaptıkça kızı sürekli kötülüyor. tanımıyorum yorum yapamam diyorum, işte o çok değişti, o çok sinsi. sana belli etmiyor gerçek yüzünü çok oyuncu falan... kızla da hiç muhabbetim yok zaten hamile olduğunu öğrenince bi kere konuştuk o kadar. acaba ben kızdan soğuyayım sevmeyim görüşmeyelim mi istiyor anlamadım.

benim kendi annem beni aramaya çekinir, ben ararım haftada bir iki kez aklıma gelirse. asla da önemli bir şey olmadıkça evdeki günlük sorunlardan tartışmalardan bana bahsetmez. bunları dinleyecek kafam da sabrım da olmadığını biliyor. kaynanam her aradığında hiç aramıyosun, sen ara diye bekledim yine ben aradım, hiç mi bizi özlemiyorsun diyor... tabi içimden geçtiği gibi ne özlüycem sizi tanımıyorum bile daha diyemiyorum.

sonra geçenlerde bana kendi annenle de mi hiç konuşmuyorsun aramıyorsun dedi yine. ben de annem ararsa konuşuyoruz dedim. ama kendi annen daha çok aklına düşüyor değil mi, seni ben kendi sütümle büyütemedim, geceleri sen hastayken başında bekleyemedim ya tabi kendi anneni daha çok seversin dedi. şok oldum cevap veremedim. ayrıca da böyle süt falan konuşunca midem bulandı ya. ne münasebet bu nasıl bir ilgi nasıl sevgi anlamlandıramıyorum. daha doğrusu yapmacık geliyor bu muhabbetler bana, tabi ki kendi annemi daha çok seviyorum kim anneyle kıyaslanabilir ki... böyle konuşunca da her aradığında açmıyorum telefonunu, sinirim kalkıyor aradığını görünce. iki üç kez aradıktan sonra ancak kendimi toparlayıp akşam veya ertesi gün falan geri arıyorum ancak.

nişanlımı gerçekten çok seviyorum, annesiyle tanışmadan önce de gerçekten sırf sevdiğimin annesi diye içimde ona karşı sevgi vardı ama gitti bitti... aramadığımı, aradığında da açmadığımı nişanlım da biliyor bir şey demiyor bana, farkında durumun ama onu kırmak üzmek istemiyorum. ben aslında her şeye tepki olarak doğmuş gibiyim, çabuk sinirlenir, sert tepki verir, sinirlenince kalp kırmak falan dinlemem ağzıma geleni de söylerim. ama annesine karşı çok sabırlıyım o da oğlunu sevdiğimden heralde. ama bir gün patlayacağım çok kalbini kıracağım diye korkuyorum.

zaten ayrı şehirlerdeyiz, hiç de bir araya gelmeyeceğiz ama telefonla da olsa yetiyor bana. ayrıca önceden kötü niyetli değil sadece çok konuşuyor diyordum ama yaptığı bir şey beni çok soğuttu. benim gayet şakasına öylesine söylediğim ve asla ciddi olmadığım bir sözü alıp, başından sonundan kırpıp, kendi uydurduğu şeyleri ekleyip herkese ciddi niyetimmiş gibi anlatmış. nişanlıma da anlatmış ve o da inanmış gerçekten öyle düşündüğüme. söylediğinde sinirlendim, annesi hakkında düşündüklerimi söyledim ve beni üç yıldır tanımamışsan annenin bu lafına inanmışsan sana ne desem az, bir daha annenin boş sözleriyle sakın gelme karşıma dedim. kadına da hiç açmadım bu meseleyi ama buzzz gibi soğudum, geçeceğini de sanmıyorum.

telefonda anne bile demiyorum artık, eskiden bi kere olsun açınca telefonu napıyosun anne derdim. o da çok takık buna... oğlu da anneme babama arayıp annecim babacım bir şey demiyor... ben kendisine soğuk davranınca dedi ki, oğluma söyle anneni babanı sık sık arasın, annecim desin babacım desin, halini hatrını sorsun yoksa ona hakkımı helal etmem... bu kadar da abartıyor yani ben delirdim böyle deyince.

ben bu kadına nasıl ısınabilirim kızlar...
Müstakbel kayınvalidenin sana diğer gelinini anlatmasının sebebi,senden beklediklerini onun üstünden sana aktarmak.Yani senin yapmanı istediği şeyleri başkasını şikayet ederek sana yansıtmak.
Kadın yapmacık,abartılı,güvensiz ve yılışık bir tip.Ne demek kendi annenle kıyaslamak.Mesafeni koyacaksın.Nişanlına da çok net değil ama ucundan azıcık annesinin tavırlarını belli edeceksin.Fakat,kalp kırma,sinirlenme huyunu dizginlemeni öneririm.Hem sosyal hayatta hem evlilikte ceremesini çok çekersin

="Durbirmolaver, post: 49281261, member: 230899"]canım anneme üzülmene hiç gerek yok. annem beni kaynanam gibi sabahın 9 buçuğunda sohbet etmek için aramaya çekinir. sohbet etmek istiyorsa öğle arasını ya da akşamı bekler. ısrarla iş saatinde aramaz. işim gereği stresli olabiliyorum bazen. işte ve işten sonra da hala ders çalışıyorum, tez yazıyorum, sürekli sınav oluyorum vs... annemin beni aramaktan korktuğu falan yok. daha itinalı davranıyor bu konuda sadece. aramız da gayet iyidir, o da benden razı sen merak etme :)
Nasıl merak etmiştim şimdi de nasıl rahat ettim anlatamam. Siz kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz bişey deyince de ters ters cevaplar üstü kapalı. Bunlar hep dil eksikliğinden.çekinmek demeyeceksiniz o zaman ona. Ki hala aynı şeyi düşünüyorum. İşte stresli oluyorum demişsiniz işte. Demek ki o sinirle ters bişey dersiniz diye aramıyo

Nasıl merak etmiştim şimdi de nasıl rahat ettim anlatamam. Siz kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz bişey deyince de ters ters cevaplar üstü kapalı. Bunlar hep dil eksikliğinden.çekinmek demeyeceksiniz o zaman ona. Ki hala aynı şeyi düşünüyorum. İşte stresli oluyorum demişsiniz işte. Demek ki o sinirle ters bişey dersiniz diye aramıyo

yav he he.

• Beğen
Reactions: oak
benim kv evlenmeden önceki zamanda
kendi annesi, kocası, kızı ,oğlu herkesin dedikodusunu yapmıştı
ben nasıl bır ınsan oldugnu o zaman anladım

ve esıme de dedım bu kadar herkesın dedıkodusunu 35 senelık kocasını , sayesınde ıkı evlat buyuttugu annesını yeren ınsandan ben korkarım dıye
nıtekım de oyle oldu

hayırlı olsun nutropu gıbı bır kayınvalıdenız var

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.sevmeye çalıştıkça yapmacıklaşır boşver eşin için saygısızlık yapmazsın mesafeni korursun

özellikle burada okuduğum konularda allahım ne kayınvalideler, ne anneler var diyorum sürekli. benim kayınvalide iyi çoğunun yanında, zararı yok hiç olmazsa diye düşünüyordum. ben mi abartıyorum acaba, çok mu tahammülsüzüm diyordum ama yorumları görünce anladım abartmıyormuşum.

benim kv evlenmeden önceki zamanda
kendi annesi, kocası, kızı ,oğlu herkesin dedikodusunu yapmıştı
ben nasıl bır ınsan oldugnu o zaman anladım

ve esıme de dedım bu kadar herkesın dedıkodusunu 35 senelık kocasını , sayesınde ıkı evlat buyuttugu annesını yeren ınsandan ben korkarım dıye
nıtekım de oyle oldu

hayırlı olsun nutropu gıbı bır kayınvalıdenız var

ben de mi korkmalıyım yani... ben kötülüğü konduramıyordum ama sizin yorumlarınız fikrimi değiştiriyor.

="Durbirmolaver, post: 49282141, member: 230899"]yav he he.
yazık size ya kendinizi ifade etmekten mi acizsiniz ya da hayatınızın belirli bir döneminde mi takılı kaldınız bilmiyorum ama yav he he diye bir iletişim biçimi yok. Tabii siz nerelerde nasıl yaşadınız bilmiyorum. Çok görmüş olabilirsiniz böyle. Hadi şimdi de Ergence cümlelerinizden birini kurun.

Back
X