Kaynanamı evden nasıl çıkarırım?Acilll

Ailesi ile işi yok dediğiniz adam, vakti zamanında ana babasını kendi evine oturtmuş,hala onların ev giderlerini ödüyor, evden çıksalar bile ödemeye devam edecek,abiyede o paraları geri ödemeyeceğini bilerek vermiştir zaten.

Size olayları farklı yansıtıyor mağdurmuş gibi de siz neden inanıyorsunuz diyecektim, yaşınız küçükmüş ,40 küsür yaş adam habire dolandırılmaz inanmayın.

Hadi abinin dolandırdırğı bir buçuk milyonu ödeyememiyor diyelim, kendi kredi borcunu da ev satışı ile ödeyecek, yoksa bir buçuk milyon için ev satılmaz.
Abi dolandırmasaydı(!) kendi kredisini nasıl ödeyecekti ?

Ailesi de öyle. Geçen sene kavga sebebi oydu zaten. Onlar 3 maaş alıyorlardı. Eşim abisiyle konuşmuyorfu daha önce de eşiyle beraber dolandırmışlar bizimkini. Kaynanam eşimin evinde kalıyor diye abisine şey diyormuş. Bizimki kira niyetine onların elinden maaşı alıyormuş o yüzden paraları yokmuş. Ondan da para alıyorlarmış. Aynı zamanda bizimkinden alıyorlar zaten ayrıca da maaşları vardı. Sonra biz evlenince ben eltimle konuştum falan onlar da yüz bulup barıştı. Sonra ortaya çıktı bunlar. Tabi anası yalanladı bunu. Kocamın gözüne baka baka sen bana maaş kartını bu sene verdin 5 senedir sende falan dedi iftira attı yani diğer oğluyla kötü olmamak için. Neyse sonuç tencere kara dibi ondan kara Ama işte direk çık demek olmaz
Eşin ona rağmen ailesinin ev giderlerini ödemeye devam etti, ailesi evden çıkarsa kiralarını da ödeyecek. Abisi daha önce de eşini dolandırmış ayrıca. Bu kadar s.lak mı sizin kocanız? Kardeşi kuyumcudan kendi adına altın alıyor, yine eşiniz daha önce dolandırıldığı abisine kart veriyor. Tüm bunlara inanıyor musunuz? Gerçekse ya eşinizin akli meleklerinde sorun var ya da ailesine para yedirmekten gayet memnun, kendi borçlarını da ödeyemeyince abisini öne sürüyor. Bu ev satılsa bile ki hiç sanmıyorum eşiniz yine "dolandırılmaya" devam eder.

Son düzenleme:
Ailesi ile işi yok dediğiniz adam, vakti zamanında ana babasını kendi evine oturtmuş,hala onların ev giderlerini ödüyor, evden çıksalar bile ödemeye devam edecek,abiyede o paraları geri ödemeyeceğini bilerek vermiştir zaten.

Size olayları farklı yansıtıyor mağdurmuş gibi de siz neden inanıyorsunuz diyecektim, yaşınız küçükmüş ,40 küsür yaş adam habire dolandırılmaz inanmayın.

Hadi abinin dolandırdırğı bir buçuk milyonu ödeyememiyor diyelim, kendi kredi borcunu da ev satışı ile ödeyecek, yoksa bir buçuk milyon için ev satılmaz.
Abi dolandırmasaydı(!) kendi kredisini nasıl ödeyecekti ?
Yani...

Kredi karti limitleri 1.5 milyon gibi rakamlarda olan insanlar icin 1.5 milyon buyuk bir rakam degil zaten ortada ciddi tutarsizliklar var. Yani evet boyle bir parasi olmayan biride 1.5 milyon dolandirilabilir ama kumarla onla bunla yani yasalara uygun olmaz bu, haliyle de sikayete tabi olur.

Simdi siz diyorsunuz ki bu kredi karti borcunun haricinde 1.5 milyonluk kredisi de var, yani bankalara gore esinizin yillik geliri 3 milyon gibi bir rakami karsilayacak gucte (Allah daha cok versin)

Rakamlari sallayarak yaziyorum anlasilir olsun diye,

Esinizin kredi kartinin 1.5 milyon harcamasinin aylik asgari odemesi en az 450 bin (bu sallama degil)

Kredinin aylik odemesi ise 1.5 milyon icin en son (ipotekli ev kredilerinde) 60-65 bin duzeyinde idi.

Esinize aylik odemesi 60 bin olan kredinin cikmasi icin minimum aylik kazancininin 300 bin olmasi beklenir.

Ve bu adam mulk satiyor (belliki baskada yok, aileyi kiraya gonderdigine göre) bu kisimda bi tutarsizlik var, yasiniz kucuk bunlari anlayamiyor olabilirsiniz ama birkac ayda 3 milyonu rahatlikla cikarabilecek bir adam olmasi gerekiyor esinizin bu duzeyde dolandirilmasi + kredi kullanabilmis olmasi icin.

Yanlis düşündüğüm ya da yanlis yorumladigim bir nokta varsa beni uyarsin arkadaslar en nihayetinde bankaci degilim, epi topu musteriyim.

Ne alaka ya? Bunu eşinin söylemesi gerekiyor. Zaten borç ortada ne yapacak bu adam böbreklerini mi satacak? Tabiki elindeki mülkü çıkaracak. Bir de kayınaile de bu durumda dolaylı yoldan sorumlu olur. Allah korusun ama iki oğlum var biri diğerini dolandırsa mecbur cezasını ben çekicem. Çünkü ben yetiştirmeyi becerememişimdir.
Yetiştirmeyi beceremedim kısmına katılmıyorum. Bazen evlatta olsa olmayınca olmuyor, armut hep dibine düşmüyor yani.

Adamın finans yönetimi sıkıntı Salon Kadini Salon Kadini , 1,5 milyon krediye girebilen, anda iki ev geçindiren , çocuk büyüten adamın (eş çalışıyor mu bilmiyorum ) aylık ciddi bir geliri olması gerekiyor neye güvenmiş olabilir ki başka.

Ben dolandırılma işine inanmıyorum, yani yada yanlış tanımlanıyor, insan bir buçuk milyonu abiye ya beraber iş yapacaksa verir , ya da kendide bir çıkar sağlayacaksa , işler ters gidince adı dolandırıldım oluyor ,yanlış yatırım yaptım denmiyor.

Benim anlamadığım bir nokta var konu sahibi, bir veya birkac kredi karti kullanimiyla 1.5 milyon nasil dolandırıldı esiniz? Bu nasil bir kredi karti yani birkac kart dahi olsa kullanilabilir kredi karti limiti 1.5 milyon veya uzeri olan bir adam nasil 1.5 milyonluk borc icin icralik duruma düşebilir ki? Bu noktayi ben hic anlayamadim acikcasi.
Benim banka kart limitim bile 1 milyon TL 😂 yani iş insanı vsde değilim. Kocası ticaret yapıyorsa kart limiti daha yüksektir ama insan bu sekilde dolandirilacak kadar salakta olmamalı tabii...

Bu tip adamlarda biraz saf kadınlara denk geliyor ya da bilerek seçiyorlar. Benim eşim daha önce kendisini dolandırdığını iddia ettiği abisine kart verse, kredi çekse bunlar normal bir kardeşlik ilişkisinde bile hastalık falan harici gereksiz şeyler. Kardeşi kuyumcudan altın alsa eşim adına, yeniden dolandırılsa gidip şikayetçi olmadığı ve aynı şeyi yeniden yaptığı için canına okurdum. Değil ki haline üzülüp ailesiyle muhatap olacağım. Sizin küçücük çocuğunuz var, 40 küsür yaşını aşmış kocanizin ne yaptığı belli değil söylediği seyekr akla mantığa uyan seyler değil ama hiç farkında değilsiniz bunların. Vakti gelip uyandığınızda çok ah vah edeceksiniz.

Ya hala eşim rica etti bilmem ne diyorsunuz.

eşim konuşursa kavga çıkar diyorsunuz

Aile onun ailesi o konuşacak

yarın öbür gün onlar barışır siz kötü olursunuz.

Hatta eşin her şeyi bir kalemde siler ailem der seninle bile kötü olur.

Uzak durun burada bu kadar insan aynı şeyi söylüyor.

Tecrübe yaşamış insanları dinleyin.
Yok bacım onlar öyle değilmiş , ailesiyle de işi yokmuşmuş eşinin 🤣 aman ne hali varsa görsün kızlar neden yırtınıyorsınuz ki.

Adamın finans yönetimi sıkıntı Salon Kadini Salon Kadini , 1,5 milyon krediye girebilen, anda iki ev v geçindiren , çocuk büyüten adamın (eş çalışıyor mu bilmiyorum ) aylık ciddi bir geliri olması gerekiyor neye güvenmiş olabilir ki başka.

Ben dolandırılma işine inanmıyorum, yani yada yanlış tanımlanıyor, insan bir buçuk milyonu abiye ya beraber iş yapacaksa verir , ya da kendide bir çıkar sağlayacaksa , işler ters gidince adı dolandırıldım oluyor ,yanlış yatırım yaptım denmiyor.
Evet bende boyle dusunuyorum bir noktada isler ters gitti adi dolandirildim oldu ya da abi gunah kecisi ilan edildi, konu sahibinin esi bu parayi bir sekilde batirdi, bunu ailesine diyemeyecegi icin bu hanim kizimizi one suruyor ve de abiyi hukuki yollardan sikıştiramiyor.
Benim banka kart limitim bile 1 milyon TL 😂 yani iş insanı vsde değilim. Kocası ticaret yapıyorsa kart limiti daha yüksektir ama insan bu sekilde dolandirilacak kadar salakta olmamalı tabii...
Peki 1 milyonluk limitini dibine kadar kullanir misin? Ya da kullandin odemek icin ev satar misin? Yani iki sorunun ozeti böyle fütursuz musun muhendis 🫣

Evet bende boyle dusunuyorum bir noktada isler ters gitti adi dolandirildim oldu ya da abi gunah kecisi ilan edildi, konu sahibinin esi bu parayi bir sekilde batirdi, bunu ailesine diyemeyecegi icin bu hanim kizimizi one suruyor ve de abiyi hukuki yollardan sikıştiramiyor.

Peki 1 milyonluk limitini dibine kadar kullanir misin? Ya da kullandin odemek icin ev satar misin? Yani iki sorunun ozeti böyle fütursuz musun muhendis 🫣
Tabi ki o limiti hiç kullanmadim, etim ne budum ne 😸 demek istediğim bankalar limitleri gereksiz yüksek tutuyor. 1.5 milyon özellikle ticaret yapanlar için yüksek bir limit değil. Ben kocasinin nasıl dolandırıldığını, adina nasıl altın alınıyor onu da anlamadım. Bu kadar kolaysa gideyim bende alayım bari 😂😂😂

Yetiştirmeyi beceremedim kısmına katılmıyorum. Bazen evlatta olsa olmayınca olmuyor, armut hep dibine düşmüyor yani.
O çok nadir oluyor bence ya. Hele ebeveynler düzgün insanlarsa zaten kader mahkumu gibi çekiyorlar, gelin çeksin ya da ne hali varsa görsün diyemiyorlar. Gerçi kızından çekenler de var. Sorumsuz kocaya tapıp her yükü sanki ana baba git evlen demiş gibi yükleyenler.
Çok hastayım bilmiyorum anlatabildim mi ama.

Kirayı yine biz vericez onlar için değişen bir şey olmayacak ki
Olsun sürekli elinize bakacaklar kolay değil başka bir çözüm yolu bulsanız ofisi satıp baska bir is yapma imkânınız yok mu bence insanları yerlerinden etmeyin beddua almayın çok zor birşey biraz empati yapmanızı tavsiye ederim...Ve yüzde yüz eminim bir süre sonra biz kirayı ödeyemiyoruz diyeceksiniz bu yaşta insanlar orda burda sürünecek...Hiç gerek yok 3günlük dünya için yaşlı başlı insanları mağdur etmeye..Siz gençsiniz çalışır halledersiniz ofisi satın insanları yerlerinden etmeyin... Gerçekten bu vebale girmeyin

Son düzenleme:
Böyle gazlanıp cengaver gibi koşup eş ailesiyle muhatap olmadan önce işin doğrusunu öğrenin. Size anlatılmayan bilmediğiniz şeyler var gibi duruyor. Çocuk okulda beni dövdüler der annesi hemen okula koşar ve asıl dövenin kendi çocuğu olduğunu öğrenir ya, sanki size de böyle olacak gibi. 40+ yaşındaki adam dolandırılmalara kandırılmalara doymuyor. Kendi kartını veriyor falan, bütün suçu kabahati hep karşıya yüklüyor olmasın? Bu kadar her şeyi biliyorsanız nasıl ev satacak kadar dolandırılmasına kandırılmasına engel olmadınız? Tarafsız gözle bakıp bir sorun soruşturun, suç oranı hakikaten %100 ailesinin ve %0 kendinin mi?

Eski konulardan vurmayı sevmem ama eşiniz 40+ yaşlarda bir adam, siz de daha 20'li yaşlardarsınız yanlış hatırlamıyorsam, koskoca adam alacak verecek davası için sizi öne sürüyor. Ben böyle bir adama saygı duymam, ister kızın ister kızmayın.
Ya beni öne sürmek değil. O telefonla arayıp söyleyeyim çıksınlar dedi. Ben de onu doğru bulmadığım için gel gidip konuşalım dedim. O da onlarla muhattap olmak istemiyor. Sen gidiyorsun oraya gidince söylersin dedi ben de tamam dedim

Back