• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan yoruldum...

elimde olsa keşke... hamileliğim boyunca yaşadığım üzüntü sıkıntıyı anlatamam. tüm hamileliğim ağlayarak geçti. bebeğime yansıdığını biliyorum ama elimde değil.

Aslinda hayatimizdaki tüm olumsuzluklar haksizliklar bizim izin verdigmiz kadar bizi üzebilir....

Bana öyle geliyorki sen cok fazla kafana takiyorsun herseyi yasemincim....Güzelim hamilelik dönemini kendine neden bu kadar zehir ettinki?:1hug:

Kaynanan ilgisiz, duyarsiz, anlayissiz, adaletsiz biridir belkide lakin bunu kendine bu kadar dert etmen inanki cok mantiksiz, degistiremesin güzelim...bir insan neyse o dur...

Kabul etmek lazim bazi seyleri....eltine ve görümcene yapiyor pisiriyor donatiyor sana yapmiyor neden? demekki onlari daha cok seviyor sayiyor....baska acilimi yok benim icin...ama bu beni üzermi? Hayir kesinlikle....cünkü beni saymayani sevmeyeni bende sevmem...ben degil o kaybetmis olur....sallarim tinlamam olur biter benim icin ya...:delphin:

Inanki kendini yiyip bitirmekten baska eline hicbirsey gecmiyor, birde esinle huzursuz olman cabasi...benneyaptımki

Birak onlar can ciger kuzu sarmasi olsun, Sanane?
Dogumumda kaynanam degilde kizkardesim yanima gelecek olsa ben göbek atardim senin yerinde olsam, anlasamadigin sevmedigin bir insanin yardimini ne yapacan!:kahve:

Kaynanani degil sen kendi bakis acini degistir, yoksa inan bana böyle ne ömür gecer nede evlilik...:delphin:.

Allah güle güle kucagina almayi nasip etsin....bir avazda kurtarsin insallah:Saruboceq:

canim neden bu kadar kafana takiyorsun?
demek ki kaynanani ve esinin ailesini cok onemsiyorsun...
acikcasi ben birine aliniyorsam,kiriliyorsam yaptiklarina,bu o kisiye olan sevgimdendir...
madem bunlari yapmayi,bu sekilde bir iliskiyi tercih ediyorlar,sen de ayni tavri goster.
sen de onlarin hicbirseyinde yanlarinda olma,mesafeli bir sekilde git gel...
kendi cozumlerini de kendin uret ve onlardan bekleme...
evelallah sen herseyi kendin de halledebilirsin... saglikla kolayca kurtulman dilegiyle canim

bence kayınvalıdenın senden uzak durması daha hayırlı. bırak az gelsın, yardım etmesın, ben olsam bu duruma sevınırdım. cok ıç ıçe olmak ıyı degıl aslında.örneklerını buradan okuyoruz hergun.

takı olayında surat yapman yanlış. bu konuyu eşınle konuşup onun tepkı vermesı dogru olan. bak bebegını kucagına almana az kalmış. şimdı bunları duşuncegıne şu anın tadını çıkart derım. bence herşey o kdar da olumsuz degıl. ayrıca nıye ev temızlıgıne falan gıdıyorsun kı. hıç sevmem böyle şeylerı. herkes kendı evını kendı temızlesın, ne ayıp. sıze iş yaptırıyorlar.

milletin arayıpta bulamadığı birşey.
Sen ne diye kafana takıyosun...
uzak olsunlar,karışamasınlar...oh sen rahat edersin..
Dır dır etmezler sana hiçolmazsa,
Öyle yap,böyle yap...diye bir sorunun olmaz.
bebeğini de kendi uslubunla yetiştirirsin...

Aslinda hayatimizdaki tüm olumsuzluklar haksizliklar bizim izin verdigmiz kadar bizi üzebilir....

Bana öyle geliyorki sen cok fazla kafana takiyorsun herseyi yasemincim....Güzelim hamilelik dönemini kendine neden bu kadar zehir ettinki?:1hug:

Kaynanan ilgisiz, duyarsiz, anlayissiz, adaletsiz biridir belkide lakin bunu kendine bu kadar dert etmen inanki cok mantiksiz, degistiremesin güzelim...bir insan neyse o dur...

Kabul etmek lazim bazi seyleri....eltine ve görümcene yapiyor pisiriyor donatiyor sana yapmiyor neden? demekki onlari daha cok seviyor sayiyor....baska acilimi yok benim icin...ama bu beni üzermi? Hayir kesinlikle....cünkü beni saymayani sevmeyeni bende sevmem...ben degil o kaybetmis olur....sallarim tinlamam olur biter benim icin ya...:delphin:

Inanki kendini yiyip bitirmekten baska eline hicbirsey gecmiyor, birde esinle huzursuz olman cabasi...benneyaptımki

Birak onlar can ciger kuzu sarmasi olsun, Sanane?
Dogumumda kaynanam degilde kizkardesim yanima gelecek olsa ben göbek atardim senin yerinde olsam, anlasamadigin sevmedigin bir insanin yardimini ne yapacan!:kahve:

Kaynanani degil sen kendi bakis acini degistir, yoksa inan bana böyle ne ömür gecer nede evlilik...:delphin:.

Allah güle güle kucagina almayi nasip etsin....bir avazda kurtarsin insallah:Saruboceq:

Kesinlikle noktasından virgülüne kadar katılıyorum.kaydirigubbakcemile5

ah canım bi laf var da onu burda söyleyemeyeceğim allah yardımcın olsun bunlara iyilik yaramaz sen sesini çıkarmadıkça ezer dururlar azcık dişlerini göster canım benim anca öyle yaranırsın..eminim eltin de dişlidir ondan ona böyle ilgileri var..

o kadar haklısınız ki... dün akşam eşim işten geldikten sonra kayınvalidemin yanına inelim die tutturdu. aşağıda zaman geçirelim istedi. inmedim baştan sona tüm düşündüklerimi yapılan haksızlıkları anlattım sadece dinledi... hak verdiğini biliyorum ama ailesi diye elinden hiç bişey gelmiyor. zaten çok sıkı fıkı görüşmeyi ben de istemiyorum ama bi gün aşağıya inmesem eşimle kavgalarımız başlıyo. ben inmezsem görüşmezsem tabi aramız soğuk olurmuş. ailesi tabii benimsemezmiş beni...hergün ailesiyle istemeden de zaman geçirsem oh ne ala. bi iki gün görmesem evdeki tartışmalarımız kesilmiyo. o sanıyor ki ailesinin yanında durmazsam benden soğuyacaklar aramız iyice kötü olacak. o yüzden elim kolum bağlı kızlar. mecbur aşağıya iniyorum. yoksa eşimle de aram bozuluyor:( ne yapacağımı bende şaşırdım.

birgün kananana gitmedin diye senden soğuyacalarsa zaten iç ısınmamışlar demektir... Niye sen onlar seni sevsin aranız sıcak olsun diye uğraşıyorsun ki... Madem onların böyle bir istek ve çabaları yok, sen de uğraşma... Bırak mesafeli olun, daha iyi...
Eşine de söyle, onlar benim onlara ısınmam için ne yapıyorlar ki bem onlara kendimi beğendirmek için uğraşayım de....
Artık bebeğin de oluyor, bahanen olur işte fazla da inmezsin, bebek uyuyor, yok maa saati geldi yok uykusu derken....

kızlar bi çoğunuz biliyosunuzdur zaten durumumu; hamileliğimin son günlerindeyim her an doğum yapabilirim;kaynanamlarla altlı üstlü oturuyoruz... benim artık dayanacak gücüm kalmadı olanlara.sinirlerim o kadar yıprandı ki artık geceleri uyuyamıyorum sinirden tansiyonum çıkıyor. eltim bundan 8 ay önce doğum yaptı. kaynanam evleri 1saat uzaklıkta hergün gitti yemeğini yaptı. kızını yani görümcemi doğumdan sonra 40 gün boyunca işlerini halletmesi yardımcı olması için evinde bıraktı. eltimin ailesi de yanındaydı. doğumdan sonra her gün yanındaydı. şuan 9aylık hamileyim tam 9ay boyunca bi kere bile bişeye ihtiyacın var mı demedi kayınvalidem. kendi yemeğimi işlerimi hep kendim yaptım. zaten onlardan böle bi beklentim de olmadı. görümcem var çok genç daha. hamile halimle kaç defa evlerini indim temizledim;elimden geldiğince hep bişeyler yapmaya çalıştım. ailem yanımda yok çok uzaktalar; doğumuma sadece kızkardeşim gelebilecek. annemin şuan gelip gelemeyeceği hiç belli değil.kendimi bu kadar yalnız hissederken;doğumum an meselesiyken;kaynanam kızını kermes gibi bi yerde 1aylığına görevli yazdırmış. hergün oraya gidecek. buna çok içerledim. ben ne olucam dedim kardeşin geliyo ya dedi. sonrasında memleketlerine gidecekelr tatile bi aylığına. burada tek başıma kalıcam bebekle. bunun dışında allah nasip ederse ev almak istiyoruz bunun için sadece düğünde takılan takılarımız var birikimimiz bunlarında bi kısmını sıkıştılar die onlara vermiştik evlendiğimiz ilk zaman. 1,5yıl oldu. hala tık yok. bana yapacağım demişti yapmadı hala. kayınpederimin maaşı bağlanacakmış onu bekliyorduk kaç zamandır. eşimde bu konuda hiç ssini çıkartmıyo. ailesi ya bişey de diyemiyo:( dün aşağı indim öğrendim ki maaş çıkmış;bizimkiler mobilyaları değiştireceklermiş. banyoyu yenileyecklermiş. oturmuşlar bunu konusuyolar dinledim dinledim bozuldum ister istemez çıktım sonra yukarı. kaynanam bozulduğumu anlamış olacak ki bugün de suratıma bakmıyo. konusmuyo. ne yapacağımı bilmiyorum. çok daraldım.ben ne yapacağım eşimin ailesiyle hiç bilmiyorum.

canım takma demicem çünki burun burunasınız keşke bu kadar yakın olmasaydınız ama hiç istifini bozma ve umursama gelmiyomu aman ne güzel bak keyfine ne güzel keşke benimkilerde konuşmasa unutma bebeğin ve senden önemli bişey yok dünyadabu kaynanana bendenlülülülülülü

Back