• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan yoruldum...

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
kızlar bi çoğunuz biliyosunuzdur zaten durumumu; hamileliğimin son günlerindeyim her an doğum yapabilirim;kaynanamlarla altlı üstlü oturuyoruz... benim artık dayanacak gücüm kalmadı olanlara.sinirlerim o kadar yıprandı ki artık geceleri uyuyamıyorum sinirden tansiyonum çıkıyor. eltim bundan 8 ay önce doğum yaptı. kaynanam evleri 1saat uzaklıkta hergün gitti yemeğini yaptı. kızını yani görümcemi doğumdan sonra 40 gün boyunca işlerini halletmesi yardımcı olması için evinde bıraktı. eltimin ailesi de yanındaydı. doğumdan sonra her gün yanındaydı. şuan 9aylık hamileyim tam 9ay boyunca bi kere bile bişeye ihtiyacın var mı demedi kayınvalidem. kendi yemeğimi işlerimi hep kendim yaptım. zaten onlardan böle bi beklentim de olmadı. görümcem var çok genç daha. hamile halimle kaç defa evlerini indim temizledim;elimden geldiğince hep bişeyler yapmaya çalıştım. ailem yanımda yok çok uzaktalar; doğumuma sadece kızkardeşim gelebilecek. annemin şuan gelip gelemeyeceği hiç belli değil.kendimi bu kadar yalnız hissederken;doğumum an meselesiyken;kaynanam kızını kermes gibi bi yerde 1aylığına görevli yazdırmış. hergün oraya gidecek. buna çok içerledim. ben ne olucam dedim kardeşin geliyo ya dedi. sonrasında memleketlerine gidecekelr tatile bi aylığına. burada tek başıma kalıcam bebekle. bunun dışında allah nasip ederse ev almak istiyoruz bunun için sadece düğünde takılan takılarımız var birikimimiz bunlarında bi kısmını sıkıştılar die onlara vermiştik evlendiğimiz ilk zaman. 1,5yıl oldu. hala tık yok. bana yapacağım demişti yapmadı hala. kayınpederimin maaşı bağlanacakmış onu bekliyorduk kaç zamandır. eşimde bu konuda hiç ssini çıkartmıyo. ailesi ya bişey de diyemiyo:( dün aşağı indim öğrendim ki maaş çıkmış;bizimkiler mobilyaları değiştireceklermiş. banyoyu yenileyecklermiş. oturmuşlar bunu konusuyolar dinledim dinledim bozuldum ister istemez çıktım sonra yukarı. kaynanam bozulduğumu anlamış olacak ki bugün de suratıma bakmıyo. konusmuyo. ne yapacağımı bilmiyorum. çok daraldım.ben ne yapacağım eşimin ailesiyle hiç bilmiyorum.

ahh canım benim keşke ben senin yanında olsaydımda senin bu zor zamanında sana destek olsaydım..ya bu sitede klişe bi laf var ''herşey kocanda bitio'' die..bu sözün doğruluğunu senin şu yazdıklarını okudugumda bikere daha anladım.kocan senin bu haline bakıp ailesine bişi demiomu yaa..anladıgım kadarıyla ilk bebeğin tecrübende yok..napıcanıda bilemezsin..kardeşin tez zamanda yanına gelsin...para konusu her ailede sıkıntı oluo tıpkı bnde oldugu gibi..sana olan borçlarını unutmuşlar mutfağı banyoyu yeniliolar..allahım deli olcam ya...çok anlayışsızlar..bitanem sen sıkma o güzel canını hamilesin bak..en kısa zamanda bebeğini kucagına alıcaksın..ve eminimki dünyanın en güzel annelerinden biride sen olucaksın...

Doğumdan sonra yanında birinin durmasına çok ihtiyacın olmayacak..ben normal doğum yaptım ertesi gün herşeyimi kendim halledebiliyordum..küçük bebeklerdende çok korktugum dokunamadıgım halde kendi bebegimde çok rahattım..eminimki sende öyle olacaksın..bırak gitsinler ve bırak hiçbi yardımları dokunmasın..bebeginin üzerindede bi hakları olmas böylelikle..ve bebegini çok sev.. okadar çok sevki onlar kıskançlıklarından çatlasın..

Ne yapacaksın hiç birşey tabiki şu an için önemli olan tek şey senin sağlıklı bir şekilde doğum yapıp minik bebişini sağlıklı bir şekilde kucağına almak olacak.

Arkadaşım Rabbim her şeyin sabrını verir sen merak etme yeni doğum yapmış bir insan olarak tek başına bile olsan bütün işlerini rabbim yoluna koyar, bırak kayınvaliden de görümcenden de bir beklenti içine girme bence.

Maddi meseleye gelince de bence sen 1 bardak soğuk su iç üzerine derim her ne kadar acımasız olmak istemesem de netice bu bence zaten vermeye gönülleri olsaydı ev yaptırmaz önce size olan borçlarını öderlerdi.

Sen sen ol helede şu son günlerinde stres yapma ve kendini rahat bir doğuma konsantre etmeye çalış bırak ne halleri varsa görsünler be güzelim ne de olsa kaynana ve kayınbaba (iyileri de var tabi istisnalar onlar) kimin gelinine dört dörtlük faydası olmuş ki.

tatlım sana çok benzeyen bir hamilelik dönemi geçirdim bende...tek fark benim annemle aynı mahallede oturuyor olmamdı...banada annemden başka hamileliğimde,doğumdan sonra çok ufak tefek şeyler dışında yardımcı olan olmadı...ama aslında bir bakıma avantaj canım bu biliyormusun...çünkü çocukla ilgili yahut senin işin gücünle ilgili kimseye söz hakkı düşmüyor böyle olunca...kendi istediğin gibi yapıyorsun herşeyi...bırak yardım etmesinle Allah yardım ediyor birkaç zaman evet sıkıntı oluyor insana ama dert etme çocuğun düzenine alışıyorsun zamanla kimseye ihtiyacın kalmıyor...tabiii bu durumda kimsede sana gel bana yardım et diyemiyor..mesela benim görümcemin bana hiç faydası olmadı doğumdan önce ve sonra şimdi kendi doğurdu 3 ay oldu hala gıkı çıkamıyor gelmiyosun yardım etmedin falan diye...gidiyorum misafir gibi içiyorum kahvemi alıyorum çocuğu geliyorum bi bardağınıda yıkamıyorum..sende onlara aynısını yap kim sana nasıl davranıyorsa sende aynen öyle davran ve sakın canını sıkma ...

kızlar bi çoğunuz biliyosunuzdur zaten durumumu; hamileliğimin son günlerindeyim her an doğum yapabilirim;kaynanamlarla altlı üstlü oturuyoruz... benim artık dayanacak gücüm kalmadı olanlara.sinirlerim o kadar yıprandı ki artık geceleri uyuyamıyorum sinirden tansiyonum çıkıyor. eltim bundan 8 ay önce doğum yaptı. kaynanam evleri 1saat uzaklıkta hergün gitti yemeğini yaptı. kızını yani görümcemi doğumdan sonra 40 gün boyunca işlerini halletmesi yardımcı olması için evinde bıraktı. eltimin ailesi de yanındaydı. doğumdan sonra her gün yanındaydı. şuan 9aylık hamileyim tam 9ay boyunca bi kere bile bişeye ihtiyacın var mı demedi kayınvalidem. kendi yemeğimi işlerimi hep kendim yaptım. zaten onlardan böle bi beklentim de olmadı. görümcem var çok genç daha. hamile halimle kaç defa evlerini indim temizledim;elimden geldiğince hep bişeyler yapmaya çalıştım. ailem yanımda yok çok uzaktalar; doğumuma sadece kızkardeşim gelebilecek. annemin şuan gelip gelemeyeceği hiç belli değil.kendimi bu kadar yalnız hissederken;doğumum an meselesiyken;kaynanam kızını kermes gibi bi yerde 1aylığına görevli yazdırmış. hergün oraya gidecek. buna çok içerledim. ben ne olucam dedim kardeşin geliyo ya dedi. sonrasında memleketlerine gidecekelr tatile bi aylığına. burada tek başıma kalıcam bebekle. bunun dışında allah nasip ederse ev almak istiyoruz bunun için sadece düğünde takılan takılarımız var birikimimiz bunlarında bi kısmını sıkıştılar die onlara vermiştik evlendiğimiz ilk zaman. 1,5yıl oldu. hala tık yok. bana yapacağım demişti yapmadı hala. kayınpederimin maaşı bağlanacakmış onu bekliyorduk kaç zamandır. eşimde bu konuda hiç ssini çıkartmıyo. ailesi ya bişey de diyemiyo:( dün aşağı indim öğrendim ki maaş çıkmış;bizimkiler mobilyaları değiştireceklermiş. banyoyu yenileyecklermiş. oturmuşlar bunu konusuyolar dinledim dinledim bozuldum ister istemez çıktım sonra yukarı. kaynanam bozulduğumu anlamış olacak ki bugün de suratıma bakmıyo. konusmuyo. ne yapacağımı bilmiyorum. çok daraldım.ben ne yapacağım eşimin ailesiyle hiç bilmiyorum.

canım benim söylenecek tek şey ALLAH yardımcın olsun yanlızca bebeğini ve kendini düşün hiç birşeyi dert etme bebeğine sıkı sıkı sarıl umarım o sana sabır ve güç verir

Bekar kizi varken sen neden hamile halinle onlarin evini temizliyorsun?
Kizlari yapsin, sende evinde rahatina bak güzelce.
Bisey derlerse karnim agriyor, yorgunum falan de.

boşver canım hiç takma kafana böyle şeyleri
gelip ilgilenmemeleri bir bakıma daha iyi .o zaman heşeye karışmak isteyip seni bunaltabilirler.allah yardım eder .zaten kardeşinde yardımcı olacakmış.
hiç korkma benim hiç tecrübem olmadığı halde 3 çocuk büyüttüm.kaynanam yakınımdaydı ama onlara bile hiçbişey sormadım.bebeğimi büyütürken öğrendim herşeyi
allah sanada yardım eder üzülmea.s
para kounusuna gelince o mevzuyu eşin konuşsun ailesiyle.sen konuşma bence.önceliğinde bebeğin olsun.şimdi başka bişey düşünmea.s

kayınvalidemin yardımcı olmadığına üzülmüyorum zaten;adaletsiz davranmasına çok üzülüyorum. allaha havale ediyorum ama içim içimi yiyor neden böyle davranıyor die.

O da geln sen de gelinsin, acaba ona yardımcı olup sana olmamasının başka bir sebebi mi var...
Daha önce sizin aranızda bir tertışma falan olduysa o yüzden yapmıyor olabilir...
Haklıdır demiyorum sakın yanlış anlamayın, inat etmiştir...
Çok fazla kafaya takmayın, kendinizi üzmeyin, doğacak babeğinize odaklanın, sakın bir daha da inp temizlik falan şeylerle ilgilenmeyin...

burada bir suçlu arıyorsak bence 1. suçlu senin kocan,restini çekemiyormu ailesine,utanmıyormu sana nasıl kıyıyo hamile hamile ev temizlemene,sonra ilk doğumun herhalde kendimden biliyorum ilk çocuğumu doğurduğumda kırk ün kendi annem bakmıştı. o gittinde o kadar paniklemiştimki.nasıl bakacam ağlarsa ne yaparım diye.tecrübesizlik işte.
Eşin onlara nereye gidiyosunuz,bu kızı böyle bırakıp diyebilmeli.
Para konusuna gelince üzgünüm vermeyecekler,sen istersen bide seni düşman görür böylesi,en kısa zamanda oradan taşın bence,kocanada her şeyi şikayet eder gibi değilde niye böyle yapıyolar diye üzülmüş gibi anlat.

kayınvalidemin yardımcı olmadığına üzülmüyorum zaten;adaletsiz davranmasına çok üzülüyorum. allaha havale ediyorum ama içim içimi yiyor neden böyle davranıyor die.

siteyi biraz kurcala bak senin kayınvaliden gibi kaçtane çıkar...kafamçokkarıştı üzülme hamilesin bak yazık değilmi sana sen önce kendi iplerini bir ele al tavır yap sana bu şekilde davranan insanlarla çok samimiyet kurma...bende hoş değilim eşimin tarafıyla sınır koydum aramıza konuşuyoruz küs değiliz ama ben mesafeli davrandığım için onlarda mecburen öyle davranıyorlar..ne kadar çok mesafe okadar az sorun:))size ödemeleri gereken borcuda bırak eşin halletsin.sen eşyalar güzelmi diye sordularmı bende beleşe getirseydim benimde hoşuma giderdi de ahahaha:))

siteyi biraz kurcala bak senin kayınvaliden gibi kaçtane çıkar...kafamçokkarıştı üzülme hamilesin bak yazık değilmi sana sen önce kendi iplerini bir ele al tavır yap sana bu şekilde davranan insanlarla çok samimiyet kurma...bende hoş değilim eşimin tarafıyla sınır koydum aramıza konuşuyoruz küs değiliz ama ben mesafeli davrandığım için onlarda mecburen öyle davranıyorlar..ne kadar çok mesafe okadar az sorun:))size ödemeleri gereken borcuda bırak eşin halletsin.sen eşyalar güzelmi diye sordularmı bende beleşe getirseydim benimde hoşuma giderdi de ahahaha:))

bu durumda bile beni güldürdün allahta seni güldürsün cnm. haklısın sordukları zaman verebileceğim en iyi cevap bu olacak sanırım:sm_confused:

canım benim eğer doğumun normal olursa olmamaları senin için daha hayırlı olmaz mı? en azından herşeyine karışmazlar öle yapma böle yap şunuj yap bunu yap diye başının etini yemezler tamam zor bir durum ama kız kardeşin olcakmış boşver sen bebeğine bak en önemli olan bu bence...

Benim ilk dogumumdu ve hayatım boyunca calıstıgımdan ve hic bir bebek nasıl tutulur nasıl altı değiştirilir nasıl doyurulur bilmeden yaptım cocugu hemde sezaryanle ilk hafta yanımda birileri oldu cocugu doyurmak dısında hic birseye karısmamıstım ikinci hafta herkes yanımdan gittiginde sabah baktım cocugun altı full dolu nasıl bez degistirilir bilmiyorum biraz bekledim ama yok cocuga yazık dedim topladım butun cesaretimi altını da değiştirdim yıkadım da doyurdumda gazını cıkardım uyuttum da hepsi icgüdüsel bi halde oluyormus vallahi .hic korkma kimseye ihtiyacın yok sen yeter ki huzurunu moralini bozma ilk 40 gun hakikatten de moralinin cok iyi sinirlerinin saglam olması lazım 40 gunu atlattın mı zaten bebek de duzene giriyor senin hayatında ama bu dönemde sakın kafaya bisey takma takarsan sürekli aglama krizleri gerginlik yasarsın bu bebegine de gecer .Hayırlısıyla atlatırsın insallah

canım bence allahın sevgili kulusun kı doğumdan sonra yanında sinir olduğun insanlar olmayacak. ben doğum yaptım ev doldu taştı. bizimkiler, eşiminkiler geldi. lohusalıkta insan bi tuhaf oluyo acayip sinirli oluyo. ben anneme bağırıp çağırıyodum. o da sağolsun moralimi altüst ediyodu. insan kendi annesine bile tahammul edemiyo ki napacan kaynanayı gorumceyi. bırak uzak olsunlar. biraz kendine gelince gelsinler. normal doğum yaparsan zaten hemen kalkarsın ayağa kardeşinle mis gibi bebeğe bakarsınız. sezeryan olsa bile 4. gün bebeğimi aldım ben kucağıma. zaten 2 haftada herşey düzene girer.

arkadaşım seni ve senin gibileri hiç anlamıyorum anlıcağımıda sanmıyorum
hamilesin onların sana yardımı dokunmadığı halde sen inip onların evini temizliyorsun
neden peki? ne derdin var allah aşkına
bende 9 aylık hamileyim bırak başkasının evinde iş yapmayı kendi evimde bile doğru düzgün bişey yapmadım aylardır. Niye yapıcakmışımki zaten, hiç bişey benim ve bebeğimin sağlığından önemli değil.
Doğumdan sonra birak gelmesin daha iyi birde kayinvaldenin dır dırınlanmı uğraşacaksın. Bebeğin herşeyine karışaak seni dahada bunaltıcak.
Haksızlıklsa hakszılık boşver kendi bilir.
gerçi kız kardeşininde sana çok faydası olmıcaktır sen en iyisi kendi anneni bişekilde yanına getirtir. bikaç zaman kalsın hem sana hem bebeğe çok faydası olur eminim.
Ben 2,5 aydır annemin yanında kalıyorum doğumdan sonrada en azından gene 2 ay kalırım, okadar rahat oluyorki anlatamam. Annem sağolsun herşeyime koşuyor ilgileniyor vs. Doğumdan sonrada bebeğimin bakımına yardımcı olur ben alışana kadar.
Takıların için bişey diyemiceğim baştan vermekle hata etmisin bikere, inşallah geri alabilirsin bişekilde.

ben kızım 17 günlük olduktan sonra yalnızdım sen bebeğine herkezden daha iyi bakacaksın emin ol ama eşinin yanında ve destek olması çok önemli kardeşinde geliyormuş iki kardeş ne güzel idare edersiniz hem ne istersende yapar kardeşin sanada şöle yap böyle yap emir vermez .Adaletsizliğe o borcun geri gelmemesine takılma bunu sen değil eşin halletsin güzellikle sakin ses tonuyla gerekirse eşinle konuş böyle düşünüyorum hissediyorum ama sen ne düşünüyorsun de ne kadar surat yapar susarsan olan sana olur bu sefer sorunlu suratsız alıngan sen ilan edilirsin.Senin şuan yapman gereken koltuğa şöylece uzanıp güzel filmler seyredip bebeğinin son hazırlıklarını yapman

erkek çocuklarını maaş olarak görüyorlar bekleme dahada fazla canım vermezler hep bir bahanleri olur vermemekk için bu gün evi değiştirir yarın başka bir şey olurrr saygısz şeyler aynısı benimde başıma gelicek fazlasıyla biliyorum okadarr adilerkiiiii okadar çıkarcılarkii sözlümün adına kreid çektiler ödemiyorlar banka el koydu maaşına üstüne cebine ahrçlığıı koymadıkalrı gibi hala para istiyorlar aman bana yedirmesin diye bide ağızlarında sürekli yiyip içiyolar paraları diyo kontor alıcak paramız yok be maaş alamıyokiiii çocuk neysee... bikere dedim ablanın bir sürü bileziği var ödeyemiyorsunzu ahci gelcek artık sonra ona ödersiniz dedim daha bir çatal almadık evimiz için dediki o gelin onun kolundaki bilezikler alınmaz dedi iyi deidm sıkıntı çekiyoruz bunca sıkıntı dedimmm maaş alamıyoruz içeri geçtikk ama çeneler durmuyo hala üstne para istiyolar senden cebien paranı koymuyorlar .çektikleri borcu ödemediler ama deidm yarın öbürgün ben evlenince skaın benim bir bileziğimi istemesinler dedim sözlüm isteyemzler diyemiyo ama dedim niye bunu söyleyemiyosun ama kesin alıcaklar biliyorum diğer ablaısnın kaynanaıs kayınpedeir yok kocasıda çok saf onun bütün bileziklerinii almış adam ödemiyo bide dedim o ablanda gelin değilmi ondna nasıl aldıı ama erkek aileleri çok kızıyorm en çokta saf oğullarına

Canım eşinin ailesinden yardım bekleme hiç bir zaman,sonunda yüzüne vuracaklarsa hiç yapmamaları daha iyidir.Sen niye gidip hamile halinle iş yaparsın anlamadım bu kadar kendini ezdirme lütfen.Büyük konuşmayayım ama hamile kalırsam yardım teklifleri olursa geri çevireceğim,sonradan lafı edilir çünkü.Senin onlardan hiç bir beklentin olmasın ,kendi ailenden biri gelir zaten doğumdan sonra yanına bir süre sonra yarıma da ihtiyacın kalmaz.Hem hamilesin sters yapma bebeğine yansıtırsın.Rica ediyorum takma kafana her şeyia.s.

Back