- 28 Aralık 2015
- 1.345
- 722
- 31
-
- Konu Sahibi Unicorn kadin
o konudada haklısın canım...yokmuş gibi davranıyorlar....burda okuyorum gelinlerin dertlerini, kafamda birşeyler oluşturuyorum...tek korkum şu, bazen ne kadar iyide olsan, kayınvalide önyargısı varya, bazen öyle gelen gelinlerde var..yada gelin iyi bir insan oluyor fakat gelinide dolduran çevresi oluyor..annesi , ablası yada arkadaşları gibi...öreneğin daha flörtte bile kızın cevresi önyargılı olarak, yakınlık kurma, taviz verme vb. düşünceleri sokuyorlar kızların kafalarına..
örneğin bana bile, kayınvalide olmuş kişiler diyorki, geline hiç yüz verme, yardım da etme yaranamazsın diyorlar..örneğin bnm 1 evim var, diyorumki oğlum evlenince kira ödemesin, evliliğin ilk yılları borçla, harçlai kirayla uğraşmasınlar diyorum.
ben kiraya çıkayım onlar bnm evimde otursun diyorum, çevremde herkes bana kızıyor, geline evimi verilir, onlar genç çalışıp öderler kirayı diyorlar...diyorumya her kafadan bir ses...ama şu var sevgi herşeyin ilacıdır....benim kayınvalidem 26 yıllık geliniyim 1 gün şikayet etmemiştir eşime...ayrıca hep benden yana olmuştur...inş. bende onun gibi olmak istiyorum..
Aynen benimkide arardi ne yediniz die.zikkim yiyoruz diyesi geliyor.insanin
Ben fqzla iyi olamiyorum ha gorumcwlerimle ic iceyim ama kaynanam la iki dakika saglikli sohbet edemiyoruZ hele mevzu cocuklarim oldumu ..kalkip oglumun degil oglunun eli kesilsin dio yada kizin kör degil birswyi yok deyip scmaliyor yada bana ölme kanser sen de ölme cocuklara ben bakamam bunlr ne yaFarkında tabiki ama zavalim köklerini daha iyi tanısin diye iyice iç içe oluyorum bu sefer eşim ailesinden kaçmak istiyosürekli annen baban böyle dediğim zamanlar adamın içindeki anne baba aşkını kabartıyodum şimdi ben iç içeyim o ailesinden kacma peşinde
Ya bi ara ole yaptm ama gecen gittik hosgeldin bile demedi scma sapanda konusunca eve geldik esime dedim bidaha iki kucuk bebeyle sefil olup gitmem ben kadin agzini acsa sorun ..annen gelsn buraya hem bizim ev sobali dgl ayrca oglunun evi gelsn ama ben gtmem dedim o nasil muamele ediyor.insana hayvan muamelesi yapiyor annen resmen kucuk bi tartistik tabi anasini sqvundu ddi sna oyle gelmistir falan hosgeldiniz dedi ya.bilmem ne..bende netim bu konuda gtmem artk bna deme gidelm sen kendin gt oda.gelsn ama ben iki cocukla gidemem o soguk eve rezil oldguma Degmez esimde o laflarimdan snra tavirli oldugumu biliyor ara ara bni gicik etmek icin ogluma babaannene sni goturiyimmi dio alttanda guluyor bende hic birsey demiyorum
Erkekler düz mantigini bence bitirelim artik. Ne yapsalar "erkekler duzdur" diyoruz. Bahane bu ya...
Her soylenene inaniyorsa neden esinin dedigine degil de annesinin dedigine geliyor hep?
Erkek cocuk akilli, duz dusunen hatta beyni olmayan varliklar degiller. Sadece işlerine geldigi gibi davraniyorlar.
Siz kayınvalidenizle iyi olsanız? Onun taktiklerini uygulasanız mesela. Olmaz mı?Bu konu da hepinize hak veriyorum ama esjmi napiyim simdi
Burda erkekleri savunmadım yanlış anlaşılmasın:) Burda annesine inanıyorsa kadın onu etkileyecek inandıracak şekilde konuşuyordur, düz olmaları bu yani.
Bu konularda çok ağzı yanmış biri olarak, erkeklerin eğer iflah olmaz ana kuzusu değil ise yönlendirilebileceğine inanıyorum.
umarım anlattığınız gibi bir kayınvalide olursunuz :)
benim kv siz gibi konuşup sonradan çokta uygulamayanlardan işine geldiği gibi yaşayan davrananlardanda o yüzden umarım ki oğlunuz evlendikten sonra güzel bir çizgi koyup nerde ne yapılması gerektiğini bilirsiniz :)
ve sunu unutmayın örnek veriyorm gelininz olduğunda bi yere gidilcekse gelincekse oturulcaksa bu durmların oğlunuz götürse bile onla alakalı olmadığını gelininizi arayıp müsait msn gelin demeniz gerektiğini unutmayn. çünkü en çokta insana yok gibi davranılması koyuyor çünkü. ben bunu kayınvalideciğime idrak ettiremedim.. siz böyle olmayın sevgili ablacım :)
Birden değişmeyin zaten. Yavaş yavaş.Demi hic kotulememem gerekiyor kotuledikce esim kaynanami iyi biliyor sma simdide iyi.konussam esim inanmazki biliyor annesine olan tavrimi
Hepsi mi aynı fabrikadan çıkmış gibi olur.
Benimki de aramız iyiyken komşuları oğlunu hiç kıskan mıyormusun? Diye sorarmış oda oğlum sıcacık evinde, yemeği pişiyor neden kıskanayım diyormuş herkes buna hayranmış çok iyi bir anne ve kv miş anlatır anlatır dururdu.
Tabi sonra hayatımda hiçkimsenin yapmadığı vicdansızlığı yaptı orası ayrı
Bunun erkek olmayla ilgisi yok. Bir kadini da etkileyecek ve inandiracak sekilde konusunca kadin da yonlendirilebilir olur gayet. Tum insanlar her konuda yonlendirilebilir. Bunun kolay veya zor olmasi kişinin karakterine bagli, erkek düzlügü degil.
Eşimi biseye yonlendirmek hele istemedigi biseyse hic kolay degildir. Bunu annesi de yapamaz genelde. Ben yaparim ama bin tane mantikli aciklama yaparim ve esim dinler ama hemen yönlenmez dusunur yine bir sure.
Bi ara ole yaptim ama olmuyor bi sekilde kendimi ele veriyorum deli ediyor beniSiz kayınvalidenizle iyi olsanız? Onun taktiklerini uygulasanız mesela. Olmaz mı?
Bi ara ole yaptim ama olmuyor bi sekilde kendimi ele veriyorum deli ediyor beni
KatiliyorumEşiniz gibi olanlar azınlıkta bence.
kaynana konussun dursun zaten bende az degilim kendimi ezdrmem ama kadin dusman ediyor beni kocama ordada elim kolum baglaniyor bi ara esim rqhatszdi bnde o ara hamile kaldim esime kaynanam demiski karin hamile.kalinca rahatszlandin sen bqzen oluyor boyle seyler ondan korkuyorsun demis bu ne sqcma bisey adam bni hamileligim boyunca evden gondermeye calisti cunju rahatszligini artik bana bagliyordu kaynanam sagolsunVallahi kaynanada sorun yok kocanız adam olsunda dolduruşa gelmesin.
Yoksa kaynana konuşur durur.