Kaynanamdan bıktım

Çok üzgünüm bu coğrafya kadınları yani bizim için.. kader motifinde babanın kurbanı olmuş.. herşeyi geçtim bir anne baba nasıl öz kızına bunları reva görür.. hiç mi değeri çok öz çocuğunun milletin yanına veriyor hizmetçi diye evlendirmişmiş.. anne babasından değer göremeyen biri nasıl hayatta kendini savunur.. güçlü kişilik oluşturmak çok zor bu coğrafyada kadın olarak. Acaba @Mune ulaşıp birşeyler yapamaz mıyız? Kadın sığınma evi gibi.. tabi adamın karısı.. ailesi desen kızları umrunda değil
Büyük ihtimalle ailesi sıkıntı eder bir tane kız daha vardı 19 yaşında kondom delen falan. Onun da ailesi sıkıntı çıkarıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şu an durumu toparlanabilir gibi bence. Kadın sığınma evleri daha üst seviyede fiziksel şiddet gören, yaşamı tehdit altında olan kadınlar için diye biliyorum. Biraz dişlerini gösterse ve biraz ayaklarının üzerinde durmak için çabalasa bu kadar sıkıntı olmayacak gibi. Burada daha zor durumda olan kadınlar da vardı ama hayatının iplerini eline almaya çalışan ve bunu başaran. Şimdilik yol göstermemiz daha mantıklı gibi geliyor.

Tek şansın gizlice korunup bebeğin olmamasiydi. Cünkü bu zihniyetdeki insanlar "bu kısır" diye boşardi seni. Baba evinden de hayır yok ki. Allah tümünün cezasını versin. Senin tek kurtulma yolun (eger kurtulmak istiyorsan) devlete sığınmak. İnsanlıktan nasibini almamislar hepsi. Sinir oldum ya

Çok üzgünüm bu coğrafya kadınları yani bizim için.. kader motifinde babanın kurbanı olmuş.. herşeyi geçtim bir anne baba nasıl öz kızına bunları reva görür.. hiç mi değeri çok öz çocuğunun milletin yanına veriyor hizmetçi diye evlendirmişmiş.. anne babasından değer göremeyen biri nasıl hayatta kendini savunur.. güçlü kişilik oluşturmak çok zor bu coğrafyada kadın olarak. Acaba @Mune ulaşıp birşeyler yapamaz mıyız? Kadın sığınma evi gibi.. tabi adamın karısı.. ailesi desen kızları umrunda değil
Bunu çoktan düşünmüştür. Belki imkan yoktur. Hem insanlarla uğraşmak da kolay değil. Yüzüne kezzap atılan bir kız vardı,evlenecek simdi o kötülüğü yapanla. O kadar uğraştılar kız için, şimdi evlenecek. Böyle şeyler de var. Hiç kolay değil.

Niye kayınvalideyle oturulur? Neden oğlumun parasını yiyorsun diyen kayınvalideye sende kocanın parasını yemişsin denmez? Bir kadının başka bir kadına para yiyici gözüyle bakması ne kadar çirkin.
Gencecik kızlar bu zihniyet ile büyütülüyor çünkü. Normali bu oluyor bazılarının. Gittiğim bir halk eğitim kursunda, 19 yaşlarında bir kız, askerliğini dahi yapmamış kocası ile kv ile beraber oturmaya çok hevesli idi. Kursta ki tüm kadınlar konuştu ama asla ikna olmadı. Normal karşılıyordu bu durumu çünkü.

Herkese merhaba. Çok canım sıkkın hep ağlıyorum. Kaynanamla aynı evde yaşıyoruz. 1 yillik evliyim ve hamileyim yakinda dogurcam. Kaynanam beni canimdan bezdiriyour. Kahve istiyor yapiyorum begenmiyor yeniden yaptiriyor cam silmemi istiyir anne ağırlaştım yapamiyorum diyorum sen ne işe yararsin ki anca oğlumun parasini ye diyor. Kilo aldım hamileliğimde sistim. Ultrasonda doktor kontrolünde hep kv yanimda oluyor. Gecen hafta kontrole gittik bebegim 2700 gram oldugunu söyledi doktor. Eve geldik aksam çay içerken kv gülerek dedi ki sen de kurbanlık dana kadar oldun ama çocuğun hiç kilo almamış. Eşime baktı dedi ki ben seni 4 kg doğurdum. En son da dün igne vurdurmaya gittik bana. Erkek hemşire ignemo yaptı. Eve gidene kadar bana kızdı elin adamının önünde nasıl siyirdin o kadar kilodunu diye. Çok üzülüyorum elimden bir şey gelmiyor hep ağlıyorum ne yapcam ben bir akıl verin nolurr

keske aynı evi kabul etmeseydiniz bir sure daha bekleseydin yada bebek için bekleseydin 2. cocuk için acele etmeyin bu kadar hizmet etmeyin siz hamilesiniz

Neden ağlıyorsun ki. Cevabını versene versene ağzının payını. İş yapma yahu delirecem neden bu kadar pısırıksın güçlü ol. Hiç kimsenin sana böyle davranmaya hakkı yok. Bana biri böyle davranacak onu pişman ederdim. Bi de anne diyorsun ya kadına pes. Suç kimsede değil sende. İnsan bu kadar da kendini ezdirmez pess...
Anladığım kadarıyla böyle davransa kadın oğluna söyler. Oğlu bunu döver. Babası da eve almaz. Bildiğin girdap.

Gencecik kızlar bu zihniyet ile büyütülüyor çünkü. Normali bu oluyor bazılarının. Gittiğim bir halk eğitim kursunda, 19 yaşlarında bir kız, askerliğini dahi yapmamış kocası ile kv ile beraber oturmaya çok hevesli idi. Kursta ki tüm kadınlar konuştu ama asla ikna olmadı. Normal karşılıyordu bu durumu çünkü.

salak işte koca kolay bulunmuyorki hizmetcilik etmeye meraklı.

Aynen öyle, valla keşke evlenmeyi düşünen kızlar önce buraya bir üye olsa, aynı evde yaşamak bir yana aynı apartmanda, muhitte bile oturmazlar, ki oturmasınlar da zaten :) kimse kimseye yakın oturmasın, herkes evini sorumluluğunu bilsin, evlenmek kaçmıyor, evlenmeye çok niyeti olan erkek önce bir ev kurmayı anasından babasından bağımsız yaşamayı öğrensin sonra gitsin seninle evleneceğim desin.
evet aynı mahalle bile bir hata kv oğlunu bir sahipleniyorki parasınıda kendi yesin elin kızıda ona hizmetçilik etsin torun versin ooohhhh ne güzel hayat .

Kadın erkekte 24 25 ten önce evenmemeli.

evet aynı mahalle bile bir hata kv oğlunu bir sahipleniyorki parasınıda kendi yesin elin kızıda ona hizmetçilik etsin torun versin ooohhhh ne güzel hayat .

Kadın erkekte 24 25 ten önce evenmemeli.
Aynı mahalleyi geç ben ayrı şehire kaçtım burda bile rüzgarları esiyor tepemde aynı şehirde olsam ne olurdu kimbilir. Başta niye kabul ederler ben de anlamıyorum.

Bu yapılanlar karşısında susmayın ağzının payını verin herkese aileniz varsa söyleyin nedir bu cirkeflik vallahi iyi sabrediyirsunuz anası demem açardım ağzımı yumardim gözümü,çekil odana yat hiçbir iş yapma konuşsun dursun duyma çatlasın,hastahanede kadın erkek diye ayrım yapılmaz kör cahil insanlarla yaşıyorsun ezdirme kendini
Hayir suan susmali evladi icin cunku bunlari yapan gayette dayak atabilir :KK43: anca cocuk dogduktan sonra bu dediklerinizi yapabilir oda zor ama

Benim kayınvalidem melek gibidir. Ama evmiz yapılana kadar evliliğimizin ilk 6 ayı birlikte yaşadık. Bana 1 ayda tamamlanır demişlerdi öyle kabul etmiştim. O 6 ay nasıl daraldığımı Allah bilir. Gelinim sonuçta kendimi çok kasıyordm. İşten eve gelirken ayaklarım geri geri giderdi. Apartman bi de aile apartmanı girdiğim çıktığım herkes trafından izlenirdi. Kayın valide ve kayınpeder çok iyiydi ama bi yerden sonra bende alınganlıklar başlamıştı. Kayınvalide kendini hizmete adamış bir kadın. Sürekli ayakta. Ben oturmaya utanırdım

X