Kaynanam

Haberim bile yoktu evimizde kalacaklarindan kocaman bi yatak gelince sok oldum. Bizim yatak boyle degildi dedim. Esim annemlerin yatagi dedi. Esime bakialarimla biseleri anlatmaya calistim ama o yapacak bisey tok der gibi bakti bana. Kaynanamda cok mutluydu bisey diyemedim. Cunku sormadilar bana. Kendi evlerindede yataklari var bizim evdede
Kaynanaya bak. Bu ne rahatlık.

Vallahi sessiz kaldıkça bu böyle devam eder canım. Bu durum için düşüncem tavrını koyacaksın silik durmucaksin kayın validenide alıp karşına yumuşak dille uyaracaksin. Ben daha genç gelinim evimde rahat giyinmek ,kocamla dizdize tv izlemek istiyorum ,duş alırken çok rahatsız oluyorum ve siz bunun farkında değilsiniz ama eşimle arama soğukluk giriyor ve bu böyle devam ederse evliliğimi sonlandirmak zorunda kalacam sayenizde de ve bunları söylerken öz güvenle şöyle canım yapacağını anlasın yani sonuçta kendileri yüzünde oğullarının yuvasının yıkılmasının ihtimali hiç hoş değil tabi anlarsa. Eğer kusersede bunun keyfini sur lütfen barisincada tatlı tatlı mesafeni koy

hanımlar
konu sahibi ayrılmayı ya da rest çekmeyi düşünmüyor.
çocuğu onların başına atıp, çalışmayı düşünüyor.

maksat çözüm değil, iç dökme sadece.

çalış bacım çalış.
kocan ve ailesinin yanında kukla gibi yaşa. çalışırken evladın da onlara alışır iyice, ana olarak da pabucun dama atılır.

evlilik gibi görünen kölelik müessesesi sizin gibiler sayesinde devam ediyor. sağolun varolun.
Haklısın grill.. Hala "ama çok seviyorum eşimi, kaynanamı, kayınpederimi" diyor..

Yazık yaa kadınlarımızın böylesine aciz olmasına üzülüyorum.. Bu bir tercih meselesi ama... Herkes kendi tercihlerini yaşar!.. Kimisi mutsuz olduğu yerde 1 dk durmaz, başı dimdik yoluna devam eder.. Kimisi de "ama seviyorum" deyip ömür boyu mutsuzluğa mahkum olur..

Meehaba arkadaslar.
Ben 2 yıllık evliyim ve 1 bir oglum var. Evlendim evleneli kaynanam yanimda. Aslinda evlerimiz ayri ama biz sehirde kaldigimiz icin o da ilcede kaldigi icin dogalfaz onlarda olmadigindan kaynanamda kayinbabamda bizde. Esimin 2 tane abisi bir ablasi var en kucuk esim ve daha onceleri biz evlenmeden kaynanam diger eltimde kaliyomus esiyle beraber biz evlenince bize gectiler ve esim isinden dolayi yazlari bazen 3 ay 6 ay belli olmuyo goreve gidiyo. Esim gidince evlerine geciyolar. Yaz geldiginden dolayi. Benide goturuyolar mecburen. Kendi annemler bana cok uzakta. Arada 14 saat var. Her zaman gidemiyorum. Yani anlayacaginiz esimle hic yanliz kalamiyoz. Esimle mi evliyim onlarla mi belli degil. Cocuk oldu hic gitmiyolar. Neymis ben acamiymisim bakamazmisim. Esimi cok seviyorum surekli bu sebepten kavga ediyoruz. Kaynanam bazen 1 haftaligina falan evine gidiyo bahce icin tam yanliz kaldik derken tak kayinbabam geliyo bu sefer. Evde durmayi sevmiyomus bura daha iyiymis. Dusunun evimize benim yatagim gelmeden kendilerine yatak alip kocaman bir odaya tamamen yerlestiler. Ben cocuk odasi yapacaktim bana hic sormadilar. Hafta ici ya da hafta sonu bana sormadan surekli eve aksamlari kaynimgili cagiriyo. Ikide cocuklari var evim hic temiz kalmiyo. Tamam kaynanam iyi kotu biri degil bana yardim ediyo ama ben yardim istemiyorum ki cok sukur her isimi kendim yapabiliyorum. Kendi evimde misafir gibiyim hatta cocuk gibiyim esimle evli degilizde onlari cocuklari gibiyiz. Her seye karisiyo her yaptigima. Azicik disari ciksam bi bahane uydurup bi sekilde cikarttirmiyo. Sanki beni disarda yiyecekler. Cok yoruldum cocugumla bile dogru duzgun ilgilenemiyorum. Esimle bu yuzden surekli tartisiyoruz evde hic biseyim temiz durmuyo. Maaslarida var evleri de benden diriler yasli degiller ama gitmiyolar. Yol gecen hani gibi herkes bizde. Esimle her tartistigimizda kac kere bosanmayi konustuk dusunun ama esimi cok seviyorum ama hep bu sebepten tartisiyoruz. Komsularim evime gelmeye cekiniyomus hep erkek ayakkabisi goruyoruz diye. Esimde ailesini co seviyo bise diyemiyo ama ben yipraniyorum. Lutfen bana akil berin yardim edin. Tesekkurler
kayınvalidenin evine gelin gelmişsin resmen

Konu sahibi ayrılmayı düşünmüyor bu yüzden ev icersinde olabilecek çözümlerden bahsetmeyi seçtim ben.
Elbette ki alıp başını çekip gitse eşi öyle bir dize gelir ki ama malesef bu düzen böyle gider ..
Nasıl kabul ediliyor bilmiyorum .
Ben nisanliydim ve gorumceme saygılı bir şekilde neler demiştim .
Kırılması da umrumda değildi çünkü ben yeterince kiriktim.
Insan biraz kendini düşünmeli ama konu sahibi bu şekilde olan düzenden rahatsız sadece ayrılmak istemiyor.
Gidip çalışıp en azından bir bakıma özgür olsun.

Çook zor anlayışsiz ve cahil insanlarla ugrasmak Allah yar ve yardimciniz olsun
Kendi evleri olupta eli ayağı tutarken gelinin yanında cöreklenip onun hayatını zehir ederek ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum.
Acaba aynı şey kızlarının başına gelse ne tepki verirler?

hanımlar
konu sahibi ayrılmayı ya da rest çekmeyi düşünmüyor.
çocuğu onların başına atıp, çalışmayı düşünüyor.

maksat çözüm değil, iç dökme sadece.

çalış bacım çalış.
kocan ve ailesinin yanında kukla gibi yaşa. çalışırken evladın da onlara alışır iyice, ana olarak da pabucun dama atılır.

evlilik gibi görünen kölelik müessesesi sizin gibiler sayesinde devam ediyor. sağolun varolun.

+1

Meehaba arkadaslar.
Ben 2 yıllık evliyim ve 1 bir oglum var. Evlendim evleneli kaynanam yanimda. Aslinda evlerimiz ayri ama biz sehirde kaldigimiz icin o da ilcede kaldigi icin dogalfaz onlarda olmadigindan kaynanamda kayinbabamda bizde. Esimin 2 tane abisi bir ablasi var en kucuk esim ve daha onceleri biz evlenmeden kaynanam diger eltimde kaliyomus esiyle beraber biz evlenince bize gectiler ve esim isinden dolayi yazlari bazen 3 ay 6 ay belli olmuyo goreve gidiyo. Esim gidince evlerine geciyolar. Yaz geldiginden dolayi. Benide goturuyolar mecburen. Kendi annemler bana cok uzakta. Arada 14 saat var. Her zaman gidemiyorum. Yani anlayacaginiz esimle hic yanliz kalamiyoz. Esimle mi evliyim onlarla mi belli degil. Cocuk oldu hic gitmiyolar. Neymis ben acamiymisim bakamazmisim. Esimi cok seviyorum surekli bu sebepten kavga ediyoruz. Kaynanam bazen 1 haftaligina falan evine gidiyo bahce icin tam yanliz kaldik derken tak kayinbabam geliyo bu sefer. Evde durmayi sevmiyomus bura daha iyiymis. Dusunun evimize benim yatagim gelmeden kendilerine yatak alip kocaman bir odaya tamamen yerlestiler. Ben cocuk odasi yapacaktim bana hic sormadilar. Hafta ici ya da hafta sonu bana sormadan surekli eve aksamlari kaynimgili cagiriyo. Ikide cocuklari var evim hic temiz kalmiyo. Tamam kaynanam iyi kotu biri degil bana yardim ediyo ama ben yardim istemiyorum ki cok sukur her isimi kendim yapabiliyorum. Kendi evimde misafir gibiyim hatta cocuk gibiyim esimle evli degilizde onlari cocuklari gibiyiz. Her seye karisiyo her yaptigima. Azicik disari ciksam bi bahane uydurup bi sekilde cikarttirmiyo. Sanki beni disarda yiyecekler. Cok yoruldum cocugumla bile dogru duzgun ilgilenemiyorum. Esimle bu yuzden surekli tartisiyoruz evde hic biseyim temiz durmuyo. Maaslarida var evleri de benden diriler yasli degiller ama gitmiyolar. Yol gecen hani gibi herkes bizde. Esimle her tartistigimizda kac kere bosanmayi konustuk dusunun ama esimi cok seviyorum ama hep bu sebepten tartisiyoruz. Komsularim evime gelmeye cekiniyomus hep erkek ayakkabisi goruyoruz diye. Esimde ailesini co seviyo bise diyemiyo ama ben yipraniyorum. Lutfen bana akil berin yardim edin. Tesekkurler
Ben yerinizde olsam "eşimi seviyorum" iye bir sorunum kalmazdı bu sürede çünkü daha ilk ayda buz gibi soğurdum.
Ben olsam böyle bir evlilik devam ettirmezdim, siz bilirsiniz.

Meehaba arkadaslar.
Buradan sesleniyorum.. Ebru Öztürk'ün kv yapma böyle şeyler!

Kocanla acik acik knus kendini bnim yerime koy de yasadiklarimi gercekten anlayamazsin de hani anlat ona dersini

Aynen valla bende oyle diyorum. Kendin ucaga bin git diyo. Ben gelmem diyo. Hani bi sekilde gitmeyim diye ugrasiyo. Bebegim daha 5 aylik nasi gitcem diyorum banane gitmek isteyen sensin yoksa annemlerin yaninda dur diyo. Ama ne olursa olsun bu yaz giderse bende gitcem bebekle
Canim lutfen kusura bakma ama sende kafasina vur lokmasini al cinstensin. Biraz disini gostersene. Ne demek 5 aylik bebekle nasil giderim. Ucakla daha kolay oluyo bebekle gitmek. 1 saat suruyo cunku. Lutfen biseyler yapmak icin bebegi bahane etme. Bebek engel degilki. Alican biletini binicen gidicen yavrunla. Kocanda aaa gidebiliyo bu diye bi dusunur. Adam biliyo tabiki senin biseh yapmicani. Tabiki anasini babasini dusunur.

Ayy ben okurken daraldim meger ben hicbirsey yasamiyormusum.benim bi kvalidem sorunlu oda catkapi gelir gider baska birseysi yok ama ondan bile rahatsiz duyuyorum ha bide alinganligi..
Sizde neler var neler bu isin cozumu zor maalesef esiniz her erkek gibi aman annem kusmesin alinmasin diye susan tiplerden ama evdeki eslerini dusunmezler yani kvalidede alingan modellerden senin anlayacagin ya bu deveyi gudersin ya bu diyardan gidersin kizma bana ama cogumuz bu durumdayiz bende dahil. Ozturk_ebru Ozturk_ebru

Arkadaşim öncelikle sabır ve metanet diliyerek başlamak istiyorum.

Bende 4 yillik evliyim ve tipkilarinin aynilarini yasadim link atamiyorum yoksa eski konularimin linkini aticaktim neyse.

Senin bir artin varmiş kv n iyimiş benimki iftira atar esim ile arama fitne fesat sokar konu komsuya akrabaya yalan seyler soylerdi.
Kavga edrdik git evimden derdim benim oglumun ewi sen git derdi.
Bundan sana karı( afedersiniz) olmaz gönder yenisini alalim derdi tobe tobeee.

Aynen anlattigin gibiydik bizde biz merkezde onlar köyde kari koca evleri vardi durumlari iyidi.
Kışlari dogalgaz bahane eder gelir eylul de gelir nisanda gderlerdi.

Yazları da ıvıri zıvırı bahane edip haftalarca aylarca kalirlardi.

Komsu larim kavga gürultuden geldignden anlarlardi.
Apartmana rezil rüsva etti .

Komsularim sey derdi artik yazik gunah ailen yokmu bunlari mi çekicen git bole evlililik mi olur aciyoruz sana derlerdi.

Tüm bu yasananlardan ailemin haberi yoktu çunku 22 saatlik uzakliktalar.
Ve bu sehirde hiç akrabam yok.
Ben tabi uzulmesinler diye soylemzdim hic .

Neyse sonuca geleyim.
Artik baktim olucak gbi değil gözumu karartip ailemi aradim tabi babam abilerim aninda müdahale etti valizimi topladim komsularimla vedalastim biletim kesildi ucagima bir saat kaldi gidiyorum.
Inadimi iyi bilirler gidersem asla donmiyecegimi
Oturduk konustuk 7 aydir evime ayak basmadilar kışi evlerinde gcirdiler.

Küsluk falanda yok yine konusuyoruz ayda bir gdioruz .

Yani uzun lafin kisasi temelden sarsilmassa bir seyler düzelmiyor.
Ve sustukca eziyorlar.

Tecrube ile sabit:sinirli::silah:
Cok tesekkur ederim insallah en kisa zamanda bende kurtulurum ama guzellikle olsun istiyorum. Kaynanamda cok dedikoducu herkese anlatir bunlarida soylersem amayapscak bisey yok. Bi de diger eltimde bize yuruyerek evleri yarimsaat uzakl
Arkadaşim öncelikle sabır ve metanet diliyerek başlamak istiyorum.

Bende 4 yillik evliyim ve tipkilarinin aynilarini yasadim link atamiyorum yoksa eski konularimin linkini aticaktim neyse.

Senin bir artin varmiş kv n iyimiş benimki iftira atar esim ile arama fitne fesat sokar konu komsuya akrabaya yalan seyler soylerdi.
Kavga edrdik git evimden derdim benim oglumun ewi sen git derdi.
Bundan sana karı( afedersiniz) olmaz gönder yenisini alalim derdi tobe tobeee.

Aynen anlattigin gibiydik bizde biz merkezde onlar köyde kari koca evleri vardi durumlari iyidi.
Kışlari dogalgaz bahane eder gelir eylul de gelir nisanda gderlerdi.

Yazları da ıvıri zıvırı bahane edip haftalarca aylarca kalirlardi.

Komsu larim kavga gürultuden geldignden anlarlardi.
Apartmana rezil rüsva etti .

Komsularim sey derdi artik yazik gunah ailen yokmu bunlari mi çekicen git bole evlililik mi olur aciyoruz sana derlerdi.

Tüm bu yasananlardan ailemin haberi yoktu çunku 22 saatlik uzakliktalar.
Ve bu sehirde hiç akrabam yok.
Ben tabi uzulmesinler diye soylemzdim hic .

Neyse sonuca geleyim.
Artik baktim olucak gbi değil gözumu karartip ailemi aradim tabi babam abilerim aninda müdahale etti valizimi topladim komsularimla vedalastim biletim kesildi ucagima bir saat kaldi gidiyorum.
Inadimi iyi bilirler gidersem asla donmiyecegimi
Oturduk konustuk 7 aydir evime ayak basmadilar kışi evlerinde gcirdiler.

Küsluk falanda yok yine konusuyoruz ayda bir gdioruz .

Yani uzun lafin kisasi temelden sarsilmassa bir seyler düzelmiyor.
Ve sustukca eziyorlar.

Tecrube ile sabit:sinirli::silah:
Cok tesekkur ederim siz kurtulmussunuz. Bende soyleyecegim insallah ama guzellikle soyleyip kimsenin kus olmamasini istiyorum. Benim kaynanamda dedikoducu cok konusur dillendirir ama artik yapacak bisey kalmadi

Canim lutfen kusura bakma ama sende kafasina vur lokmasini al cinstensin. Biraz disini gostersene. Ne demek 5 aylik bebekle nasil giderim. Ucakla daha kolay oluyo bebekle gitmek. 1 saat suruyo cunku. Lutfen biseyler yapmak icin bebegi bahane etme. Bebek engel degilki. Alican biletini binicen gidicen yavrunla. Kocanda aaa gidebiliyo bu diye bi dusunur. Adam biliyo tabiki senin biseh yapmicani. Tabiki anasini babasini dusunur.
Tok gidecegim artik bi yerlere giderse tovbe durmam bundan sonra

Bana kalirsa bir an once esinle konus. Kararli oldugunu belirt. Cocugunun annesisin biraz dikkate alsin seni. Bu nedir ya bazi erkekler annelerinin eteklerinin altindan cikamiyolar biturlu. Ne olursa olsun vazgecme kararindan. Insanin iyi gunu olur kotu gunu olur bu nedir kabile gibi yasiyosunuz ozel hayat kalmamis. Kaldiki insan kendi anne babasiyla bile gecinemiyo yeri geldiginde. Allah yardimcin olsun.
Aynen daha yeni konustum esimle sen git onlar bi yere giymeyecek diyo. 2 yilimi heba ettiler. Gidemeyecegimi saniyo oyle soyluyo ama yeter gitcem artik bisey yapmazsa

İçim karardı okurken ne düşüncesiz insanlar ya alıcan kafalarını tokuşturcan tövbe tövbe gıcık oldum :) işin çok zor allah kolaylık versin

Bence sıze küseceklerı bırsey yapın küssünler evlerıne gıtsınler ve gönül almayın küs kalsınlar
Cehennem hayatına katlanmak zorunda degılsınız ve bunu ancak boyle cozersınız
Bastan ızın vermeseydınız ayagınızı yere sert vursaydınız boyle olmazdı
Ksske basta karsi ciksaydim dogru soyluyosunuz buralara kadar gelmezdi mesele. Dediginizi kac kere yaptim kaynanamla kustum ama kadin yuzsuz esime git karinla konus diyo. O da gelip bana kiziyo. Annesinin yaninda kac kere tartistikta guluyo uzatmayin siz gencsiniz diyo. Ne özel hayat diye bisey kaldi ne de mitlulugumiz. Asla onlar 2 yilimi aldi benden asla hakkimi helal etmiyecegim

Bin uçağa git sende. Ben de oğluma 5 aylıkken uçak seyehatı yaptım çok da rahattı. Çek git. Ailesi ne yaparsa yapsın
Gitmesin esini getir biz gideriz diyecek bina eminim kesin ama bizi bu kadar yuz goz ettikten sonra esimle eskisi gibi nasil olcaz. Hic saygimiz kalmadi birbirimize hep onlar yuzunden tartistik

X