• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam ve lohusalık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esiniz sizin artik bir aile oldugunuzun farkinda degil. Mafyavari tavırlarını buradan alacaginiz onerilerle durduramazsiniz. Yinede cozum yollarini yazayim
1. Bosanmak
2. Baska bir eve yerlesmek. Ancak bu sefer kaynananiz oglumu benden uzaklastirdi diye aglayacak. Zirt pirt gelecek belki yatili kalacak. Esiniz size tavir alabilir.
3. Rest cekeceksiniz. Muhtemelen bunun sonu bosanmaya gider. Cocuk oldugu icin mecburiyetiniz olduğunun farkinda, geri adim atmaz
Aslında 1 seçenek o kadar yakın geliyor ki bana şu lohusa psikolojisiyle yanlış karar vermek istemiyorum aslında kararım doğru mu onu bilmek istiyorum. Ama ikinci seçeneği sunacağım eşime eğer ki kabul etmezse zaten 1 seçeneğe doğru gideceğiz. Çocuğum var diye kimseye muhtaç değilim bunu başından beridir onlara belli ettiğim için beni baskı altında tutmaya çalışıyorlar maalesef

Kötü bir evliliginiz varsa, ki sizinki en kotulerinden, cocuk sahibi olmadan ayrilmaliydiniz. Ki ne cocugun olmaz denilenlerin oluyor. Her ihtimale karşın cocuk düşünmeyen herkesin korunması gerekiyor. Bunu akil etmeniz gerekiyordu. Malesef tek careniz bosanmak. Kocami adam ederim demiyorsaniz, ki deseniz de bence kendinizi kandirirsiniz.

Haklısınız kötü bir evliliğim yoktu kaynanamın evime müdahale etmesi karışmaya çalışması ve eşimin arkamda durması vardı ama artık evden çıkarılmakla mı tehdit edildik bilmiyorum eşim bile arkamda değil.

Bence ya bir sinir krizi gecir ya da al cocugu git bir süre.Sinirlarini cizmek zorundasin,kocani nasil yola getirirsin bilmiyorum, aileyle gelemez gidemez diye tehdit eden öküzü cok aradin mi?

Valla yemin ediyorum hiç de aramadım annemin arkadaşıydı

Şey ııııı, kafayı yiyeceğiniz bu ortama çocuk yapmadan önce aklınız nerdeydi?

Şey iiii ben de kafayı yiyeceğim her evliliği kötü olanı maddi durumu da kötü olup çocuk bakamayacak durumda mı oluyor acaba?

Rest çekmekten başka çare göremiyorum ben. Kocanız yanınızda olsaydı daha kolay olurdu aynı şekilde haber vermeden gelme durumu bendede olmaya başlamıştı doğum yaptığımda eşime söyledim ilk başta bozulur gibi oldu ama hak verince çözüme gittik. Sizin ne oluyorsa olsun diyip söylemeniz lazım içinizden geçenleri.

Tüm yolları deneyip pişman olmamak istiyorum yanlış kararlar vermek istemiyorum o yüzden ilk rest çekeceğim ikincisi ayrı eve çıkmayı isteyeceğim o da olmazsa boşanacağım

bence biraz daha bekleyin. olmazsa eşinize resti çekin. düzelmezse bu durum ayrı eve çıkıp beni rahat ettirmezsen gideceğim boşanacağım gibi.. böyle olmaz çünkü çok üzüldüm.

Öyle yapacağım çünkü her türlü her şeyi denemek istiyorum belki de onu da bunaldı çünkü önceden gerçekten böyle bir insan değildi beni korurdu kollardı bilmiyorum şu an çocuk da olduğu için tek maaşı düştüğümüz için tehdit mi ediliyoruz Ben anlamadım

elbette hayır ama siz kira bile vermiyorsunuz ki yani öyle tahmin ediyorum

ve anasının babasının evinde kaldıkça bu adamın büyümesini kendi ailesine odaklanmasını beklemeyin bence

Ama ben kayınbabama teklif ettim kira verelim siz böyle sürekli başımıza kalkmayın çok maddiyatçı ve cimri bir aile oldukları içini kabul etmediler. Sırf hani laf etmesinler diye yağ veriyorlar bana iş yerinden direkt onlara indiriyorum artık ne yapacağımı şaşırdım doğru diyorsunuz annesinin babasının evinde kaldıkça bu çocuğun da büyüyeceği yok.

Öyle yapacağım çünkü her türlü her şeyi denemek istiyorum belki de onu da bunaldı çünkü önceden gerçekten böyle bir insan değildi beni korurdu kollardı bilmiyorum şu an çocuk da olduğu için tek maaşı düştüğümüz için tehdit mi ediliyoruz Ben anlamadım

Ama ben kayınbabama teklif ettim kira verelim siz böyle sürekli başımıza kalkmayın çok maddiyatçı ve cimri bir aile oldukları içini kabul etmediler. Sırf hani laf etmesinler diye yağ veriyorlar bana iş yerinden direkt onlara indiriyorum artık ne yapacağımı şaşırdım doğru diyorsunuz annesinin babasının evinde kaldıkça bu çocuğun da büyüyeceği yok.
ve kvdenizde cidden kendi evine giriyor gibi hissediyor muhtemelen.
bebekte oğlunun ona göre zaten , soy geçişi diye bir saçmalık var ya.
ne diyim bilmiyorum umarım resti çektiğinizde eşiniz sizin yanınızda olur

Ayrıca çocuk olunca kayinaile kartlar yeniden dağıtıldı zannediyor benim kayınvalide de iki kere şansını denedi tekrar

Zaten ben sınırımı çizdim ama ne zaman doğum yapıp eve geldim o sınırlar aşılmaya başladı. Benim ailem de sağ olsun bir şey deme bir şey yapma bebek kırklı kırkı geçince gelmezler diye diye diye böyle oldu işte

Ya rest cekeceksin, ya duymazdan geleceksin ya da krizi fırsata çevireceksin. Çocuğun biraz buyuyunce bir işe girip çocuğu kaynana bırakacaksın. Bir süre sonra bıkar. Şimdi sen sakınıyorsun diye bilerek işine karışıyordur
A hanımefendi onu da istemiyor Ben normalde çalışan bir insanım çocuk için işi bırakacağım. İlk torun değil benim çocuğum diğeri yüzünden bayağı şikayetleniyor.

Buna konuya verebileceğim cevapları anladığım kadarıyla uygulayamayacaksınız.
Sorun kayınvalide, eşiniz değil. Yeni doğum yapmışsınız sizi üzmek istemem ama okuduklarımın sonucunda tek sizi hatalı gördüm.
Çünkü net çizgileriniz yok hep ama ve fakatlarınız var..
Kayınvalidenizde neden anahtarınız var?
Eninim cevabınız bir şey diyemem çünkü eşim beni tehdit eder olacak.
Konu işte burada başlıyor.
Eşiniz sizi nasıl tehdit edebilir? Sizi tehdit eden bir adamla nasıl ömür boyu bir hayat geçirebileceksiniz?
Kendi isteklerinizi, düşüncelerinizi dile getiremiyorken yeni bir canı nasıl bu hayata hazırlayacaksınız?
Bugün sizi ailenizle tehdit etme hadsizliğini gösteren bir erkek, ileride evladınızın yanında size çok daha fazlasını yapacaktır.

Neden korkuyorsunuz? Zaen mevcut durumunuzdan çok mu mutlusunuz.. hayır.
Hayır demeyi öğrenmelisiniz! Çevrenize de öğretmelisiniz hatta öyle bir öğretmelisiniz ki siz "hayır" demeden onlar size karşı yapacağı eylemi 2, 3 kere düşünüp, öyle yapmalılar.
Yani kayınvalideniz çat diye gelmeden önce gelinim hoşlanmaz bir arayım düşüncesine girmeli.

Siz kendinize saygı duymuyorsunuz ki çevreniz nasıl duysun.

Diğer anlattıklarınıza hiç değinmeyeceğim bile ama şuan yapacağınız tek şey keskin çizgiler koymanız bunu yaparken yüz göz olmadan yapmanız
Eşiniz bir şey mi diyor. Sen bilirsin istedigini yapabilirsin fakat bunun sonuçlarına da katlanmayı bilmelisin diyeceksin.
Kimseye vazgeçilmezmiş gibi davranmayın

Aslında o gerçekler o kadar güzel yüzüme çarptınız ki hayır demekten korkuyorum artık niye böyle oldun niye nereden başladı hiçbir şekilde bilmiyorum kendime saygımı kaybettim kendine saygısını kaybeden bir insan nasıl bir bireyı yetiştirir onu da bilmiyorum bunun için vicdan azabı çekiyorum zaten. Keşke bu konudaki herkesin gibi yaklaşabilse bana gerçekten ağlayarak yazıyorum bunlari

Krizi fırsata çevir ver bebeği baksın git yat dinlen
Birkac gün sonra bence gelmez bebeğe bakmak kolay mi

Ya Ben kıyamıyorum oğlumun ağlamasına bir de kucakta pış pışliyor diyor sonra da diyor ki kucağa alıştırdın. Sürekli şikayet denilen sürekli başımda dırdır eden bir insan var

ve kvdenizde cidden kendi evine giriyor gibi hissediyor muhtemelen.
bebekte oğlunun ona göre zaten , soy geçişi diye bir saçmalık var ya.
ne diyim bilmiyorum umarım resti çektiğinizde eşiniz sizin yanınızda olur

Umarım desteğiniz için çok teşekkür ederim bunları kimseye anlatamıyorum ailem anlattığımda da boş ver diyor kadın seni kıskanıyor diyor zaten evine karışamıyor diyor çocukluğu karışmaya çalışıyor diyorlar bunlar beni tatmin etmiyor. Boguluyormus gibi hissediyorum

Aileci eş diye yazın veya eş ailesi diye konuların hepsi aynı. Maaşı olan kadına çöküp maddi manevi sömürme dertlerindeler. Klasik bir format bu. Oğlan çok ilgili, aşırı iyi çok büyük konuşmalar ana arada espri olarak saçmalar, siz dikkate almazsınız sonra evlenmeye yakın patlar. Köprüden geçene kadar idare eder sonra tam hanzoya dönüşür. Aile vıcık vıcıktır. Sürekli görüntülü ararlar tanıştıktan sonra, yakınlarsa çat kapı gelirler ve beraber yaşamaya çalışır veya her gün görüşür her şeyinize burun sokarlar. Sizi hizmetçi ve köle olarak sokup bir amda çevrenizi bile sildirirler. Akıllı insanmışsınız.

Genelde bunlar ailesi kalabalık olmayan modern insanları bulurlar çünkü kendi memleketlerinde daha rahat ezebilmek için bunu planlarlar

Hemen çocuk yapıp kadını bağlamaya çalışırlar en ufak bahanede evlilik sonrası kızın ailesi ile büyük tartışmalar çıkarırlar ki kızın ailesi karışamasın. Bunlar hep tiyatrodur. Aileniz arkanızda ise az ezerler değillerse siz köle ve hizmetçi gözüyle bakılırsınız.

Koca denilen eş zararlısı yalancı, manipülasyon ustasıdır.

Kadın kendisi cinsel ilişki kuramadığı için oğlunu evlendirir ve diğer görevlerini yapsın diye. Siz destek alın ama eş terapisi alın. Eşinizin adam olacağını sanmıyorum ama en azından bir uzmandan dinler. Adamın dünyası böyle çünkü

Her şeye kelimesi kelimesine katılıyorum Ben de böyle düşünüyordum bazen insanın başına gelmeyecek bir şeyler başına geliyor insanın basireti bağlanıyor Ben burayı okuyordum bunu yapmam şunu yapmam şöyle yapmam böyle yapmam diyordum hani öyle aşık gözü kör bir şekilde de evlenmedim böyle şeylerin sinyalini alamam diye ama insanın kaderinde mi varsa diyeyim yoksa basiret mi diyeyim yoksa iyi tiyatrocular mı diyeyim bilmiyorum böyle bir dalıverenin içine düştüm. Eşimle konuşacağım cidden bizim bir terapi almamız gerekli bunun sonucu ne olursa olsun bu konuda direteceğim

Kaynananıza çok kızdım bak şimdi. Kocanız mı doğurdu da o refakatçi olacakmış. Ben tuvalete giderken niye kaynanam benim götümü başımı görsün tabiki anam görecek. Bi yerde okudum, eşin annesinde ev anahtarı olması haklı boşanma sebebi geçiyodu. Baştan ipleri almış kaynana eline. Sizde kocanız kaynananızdan taraf diye ipin diğer ucunu çekemiyosunuz. Siz olabildiğince çocuğunuza odaklanın, güzel zamanlarını kaçırmayın. Bırakın kendi hallerinde evcilik oynasınlar dursunlar analı oğullu. Siz kendi oğlunuza bakın, Allah bağışlasın. İlla kaynananız bi yerden sonra sıkılacaktır. Yada siz sıkılmasını sağlayın. Boş boş durmasın, anne şuna yardım eder misin anne buna bakar mısın diye az bi yorun. O yorgunluk biraz sürsün bakalım bidaha öyle gelir mi. Devam ederse de işinizi görmüş olur en azındann

İşte sorun şurada başlıyor diğer gelin de bunların hepsini yaptığı için onun annesi kızın evine girmediği için benim de öyle olmamı istiyorlar çünkü hiçbir şekilde öyle bir şey görmemişler kendi çevrelerinde hapis kalmışlar Ben de şey diyorum inşallah eltim bir tane daha doğurur da iyice elini ayağını benden çeker.

Oncelikle kayinvalideden anahtari alin alamiyorsaniz her seferinde kapiyi kitleyip ustunde anahtari birakin boylelikle lank diye giremez kapiyi calmak zorunda kalir bi surede kapida bekletin musait degildim dersiniz kapiyi acincada. Esinize saglam bir rest cekin eger sizin ailenizle tehdit ederse sizde ailesiyle tehdit edin torununun yuzunu bile gostermem diyin. En sonunda bosanma yoluna gideceksiniz gibi gorunuyor ama hic degilse biraz durumu degistirmeye cabalamis olursunuz.

Ben senin yerinde olsam kaynanaya anahtar vermezdim aynı yerde oturmazdım baştan tepki gösterecektin iş işten geçmiş nasıl tavsiye verilir bilemedim şimdi kendini ćok üzme o manyak kaynanayıda çok kafaya takmamaya çalış üzüntü stres sütünü kesebilir çocuğunu emzir onu dinleme ne kadar emzirsen o kadar iyi sarılık olmaz kilodan da bişey çıkacağını zannetmiyorum anne sütü zarar vermez Allah sabır versin kocanı da Allah akıllandırsın

Zaten ben aile apartmanında oturmayı istemedim eşimle annem sağ olsun aralarında konuşmuşlar aile apartmanında oturmamı daha iyi olacağını kendi aralarında istişare etmişler sanki annem evlenecekmiş gibi bu konuda da çok yaralıyım açıkçası annem beni ikna etmeye falan çalıştı eşim de dedi ki işte ayrı eve çıkarız anlaşamazsan falan dedi ama öyle bir şey de olmadı çocuğum zaten hala sarılık ne yüzünden devam ettiği belli değil Bir sürü test yapıldı bilmiyorum Bir de bunun üzüntüsü var bende

Oncelikle kayinvalideden anahtari alin alamiyorsaniz her seferinde kapiyi kitleyip ustunde anahtari birakin boylelikle lank diye giremez kapiyi calmak zorunda kalir bi surede kapida bekletin musait degildim dersiniz kapiyi acincada. Esinize saglam bir rest cekin eger sizin ailenizle tehdit ederse sizde ailesiyle tehdit edin torununun yuzunu bile gostermem diyin. En sonunda bosanma yoluna gideceksiniz gibi gorunuyor ama hic degilse biraz durumu degistirmeye cabalamis olursunuz.

Anahtarı alamam ama kilidi içinde kırmayı düşünüyorum anahtarı ki yeni bir kilit alalım. Artık tehditleri tehditlerle cevap vereceğim çünkü sabrım kalmadı şu an psikolojik mi iyi bir dönemde olmadığım için ne karar alacağımı da bilmiyorum sakin kafayla düşünemiyorum. En azından bir şeyler bitse bile arkama baktığımda Ben her şeyi yapmıştım çabalamıştım demek istiyorum

Zaten ben aile apartmanında oturmayı istemedim eşimle annem sağ olsun aralarında konuşmuşlar aile apartmanında oturmamı daha iyi olacağını kendi aralarında istişare etmişler sanki annem evlenecekmiş gibi bu konuda da çok yaralıyım açıkçası annem beni ikna etmeye falan çalıştı eşim de dedi ki işte ayrı eve çıkarız anlaşamazsan falan dedi ama öyle bir şey de olmadı çocuğum zaten hala sarılık ne yüzünden devam ettiği belli değil Bir sürü test yapıldı bilmiyorum Bir de bunun üzüntüsü var bende
Sarıliğı yüksek mi

Ben atladım mı sizi ailenizle mi tehdit ediyor? Sizin ailenizle onun ailesi eşit, hatta daha üstün aileniz çünkü huzursuzluk çıkarmıyorlar, yapacağınız rest çekmek ve eğer ailemle beni tehdit ediyorsan ayrılalım. Senin ailenle 7-24 görüşüyoruz buna rağmen ailemi bahane ediyorsan bu nankörlük ve terbiyesizlik. Ailenin benim ailemle aynı derecede hakkı var. Ben de seninle eşitim. Bu evlilik iki kişi arasında karı koca eşittir dersiniz. Siz bile bile lades demişsiniz. Zaten sınır koyamayan biriymişsiniz

Duymamazlıktan gelin. Değişmez onlar

Çok şikayetlenmese çok dırdır etmese duymazlıktan gelirdim ama çok şikayet edip çok dırdırlanıyor.

Ya bu deveyi güdeceksin ya da çekip gideceksin. Kocan ana kuzusu, belli ki laftan anlamayan bir öküz.

Baştan beri böyleyse kvden çocuk yapman hata olmuş.

Önce bir düşün. Ömür boyu bu şekilde yaşayabilir misin? Yok hayır diyorsan, resti çekip annene gideceksin. Gerekirse boşanacak sın.

Hayata bir kere geliyoruz, onu da kendine zehir etme.
Haklısınız her şey bir teraziye koyup iyice oturup düşünmem lazım. Hayatımdan ne gidecek ne gelecek bunların hepsini iyice tartmam lazım.

Açmadığım dalda sözün geçmiyor. Esiniz biraz olsun size kulak verseydi, adil olsaydi, yeni bir aile kurdugunu idrak etseydi bunlari yasamazdiniz. Esiniz kendini duzeltmeden 2.cocugu yapmayin tek tavsiyem budur.

Zaten büyük bir ihtimalle boşansam da tekrar evlensem de başka bir çocuğumun olacağını düşünmüyorum.

Anahtarı alamam ama kilidi içinde kırmayı düşünüyorum anahtarı ki yeni bir kilit alalım. Artık tehditleri tehditlerle cevap vereceğim çünkü sabrım kalmadı şu an psikolojik mi iyi bir dönemde olmadığım için ne karar alacağımı da bilmiyorum sakin kafayla düşünemiyorum. En azından bir şeyler bitse bile arkama baktığımda Ben her şeyi yapmıştım çabalamıştım demek istiyorum

Siz anahtari kirsaniz esiniz ona tekrar anahtar vermez mi sizce. Bos yere kendinize ancak masraf cikartirsiniz.

Sarıliğı yüksek mi

Hala sarılığı devam ediyor sabit bir yerde 12'de kaldı ne düşüyor ne yükseliyor. Bir sürü kan idrar tahlili verdik en iyi ihtimalle anne sütü sarılığı çıkar dedi o da iki üç aya geçer dedi😢

ya iyide ailesinin evi zaten
konu sahibi ya da kocasının evi değil ki aslında ondan bütün bu sorunlar.
kadın kendi evine giriyor aslında
Ev verdi diye tepesine de çıkmaya hakkı yok ki. Ama işte ben de aile malı, minnet mali konusunda çok katıyım. Aileden bir pul gelse böyle her şeye karışılıyor her şeyde söz hakkı buluyorlar.

Siz anahtari kirsaniz esiniz ona tekrar anahtar vermez mi sizce. Bos yere kendinize ancak masraf cikartirsiniz.

Anlayana kadar tekrardan kırarım tekrardan kırarım ya da en kötü ihtimalle ondan anahtarı kaçırırım. Cidden kötü insan olmak istemiyorum ama insanları kötülüğe teşvik edenler var. Sizin yorumlarınızı biliyorum çok objektif bir insansınız Bu yaptıklarımı çocukça bulacaksınız ama gene de ben büyük bir ihtimalle böyle yapacagim ama ilk önce konuşacağım düzgünce

Merhaba hanımlar,
Yani kıskançlık mı çözemediğim bir konu var benim nasıl davranacağımı artık bilemiyorum insanlari çözemiyorum sizlerden bunun için yardım istiyorum.
Öncelikle aptallık yaparak aile apartmanında oturmayı kabul ettiğim için kendimden gerçekten ve gerçekten nefret ediyorum kafayı yemek üzereyim ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten bana yardım edin kafam o kadar allak bullak nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Alt katımda kaynanam oturuyor ve kırkı çıkmamış bir oğlum var sağ olsun kaynanam elinde anahtarla lap lup eve giriyor ben keyifçi bir insan olduğum için bu tarz şeylerden nefret ediyorum ama çocuk olduğu için göz yumuyorum çünkü annesinde en ufak laf bile söylesem beni tehdit eden bir kocam var bu konuda hani ne yapabilirim diye sormak istiyorum size. Çocuğu yıkarken bile sorun çıkariyor yani benim tek başıma yıkamam sorun oluyor annemin yıkamasıni sorun yapıyor. Ona bağımlı olmamı herşeye burnunu sokmaya çalışıyor benim kendi çocuğumla ilgili kararı almam sorun oluyor iyice bunaldım iyice sıkıldım. Hastanede annemin benim ne refakatçi kalmasını bile kıskandı kadın bana dediği tek şey şu oğlunda çocuğu oldun mu refakatçi olarak karısının annesi kalır dedi. Çocuk kilo alır çok hızlı kilo aldı hızlı kilo alan çocuk iyi değildir der çocuk sarılık oldu sütün yaramıyor der. Ben artık çocuğumu da alıp gitmek istiyorum artık öyle kötü bir psikolojideyim ki ağlamak istiyorum ama ağlayamıyorum sorunun eşim olduğunu farkındayım ama yutmak zorundayım çünkü bu sefer beni kendi ailemle tehdit ediyor giremez edemez eve gelemez diye Ben sadece içimi dökmek istedim ya ne yapacağımı bilmiyorum o kadar saçma sapan bir konu oldu ki kusura bakmayın cidden artık bardak taşmak üzere ben mi abartıyorum lütfen bana söyleyin saçma sapan yazıyı okuduğunuz için de çok teşekkür ederim 😢
Öküzle evlenmişsiniz çok üzüldüm adınıza :(

Umarım desteğiniz için çok teşekkür ederim bunları kimseye anlatamıyorum ailem anlattığımda da boş ver diyor kadın seni kıskanıyor diyor zaten evine karışamıyor diyor çocukluğu karışmaya çalışıyor diyorlar bunlar beni tatmin etmiyor. Boguluyormus gibi hissediyorum
bence kıskançlıktan ziyade kadın sizin aileniz için ağırlığının farkında değil.
sizin evin annesisiniz evin önemli üyesi aslında eş ve çocuk için ama kadın bunun farkındalığında değil.
eş ve anne olduğunuzdan ziyade sanki alelade biriymişsiniz gibi.
bunun nedeni birazda eşiniz ve sizsiniz.
eşinizin de çocuk olduktan sonra tavrı daha size yönelik olmalıydı neden böyle olmuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X