Kaynanam nikahımıza bir kaç gün kala bizi ayırmak istedi

Aynen öyle olmuş, dediğim gibi kayınvalideniz görümce kısaca eşinizin ailesi iyi insanlar olmayabilir, laf sokmayı sevebilir size cephe alabilirler ama bunların hepsine kaba tabirle af buyurun çanak tutan kişi eşiniz, siz 26 yaşındasınız ki 19 yaşında flört etmeye başlamışsınız, hatalarınız da olabilir toyluğun verdiği çıkışlarınız da olabilir dengeyi eşiniz kuracaktı, 18’lik yeni yetme gibi ses kaydı olmadan inanmamak yerine yaşının adamı olup ailesine durmaları gereken yeri bilmelerini söyleyecekti, nikaha 1 hafta kala adam sizi 4 gün boyunca aramıyor, burada suçlu kim? Annesi kafasına silah mı dayadı arama diye, elini ayağını mı bağladılar, odaya kilitleyip telefonunu elinden mi aldılar? Eşiniz liseli ergen değil 32 yaşında.

Anneniz yaşındayım benden size anne tavsiyesi, eşinizin ailesini bir kenara bırakın düşünmeyin bile, kendinizi sınava odaklayın hayatınızın merkezinde sınavınız olsun çünkü burada dert eş ailesi değil eşiniz, bugün aranızdaki ilişki iyi gidiyor ama yarın yine ailesinin ağzına bakmayacağının garantisi yok, sizi kurtaracak tek şey atanmak, hayatta kimseyi de bu kadar kafaya takmayın onlar sizi zerre umursamıyor sizin gibi dert etmiyor, siz de umursamaz olun.

Sen niye kendine iyi ve kaliteli şeyleri layık görmüyorsun ya? Her bir şeyde gerek yok diyip ucuza kaçmışsın, kötülediğin kaynanan bile sana kaliteli şeyleri layık görürken sen görmemişsin. Ezik gibi davranmışsın. Altını alırken niye size sormamışlar diye problem çıkarmışsın, sizin adetleri bilip almaları lazımmış. Onun da en iyisini almasına rağmen yine sorun çıkarmışsın. Bir kurdeleye 10 lira değil de 100 lira verildi diye bunu dert etmişsin. Yani sen en basit en ucuz yoldan gitmek için adeta yırtınmışsın ben bunu anlayamadım. Ailenin bir isim yazılı kurdele alacak bütçesi yoksa keşke bir sürü çeyiz yapacağına nişanına bütçe ayırsaymışsın. Çeyiz de ayrı bi olay. Senin adetine göre sadece annenler evi dizmeye geliyor diye sadece sizin adete mi uyulması zorunda? Çocuğun ailesinin adetinde onlar da dizmeye yardım ediyorsa ne yapacaksın onların adetini görmezden mi geleceksin? Sizin orada sadece gelinin ailesinin adeti mi uygulanıyor çeyizde takıda vs? Sen mesela takıyı niye bize sormadan aldılar diye dertlenmişsin, peki sen çeyiz dizmeye giderken sordun mu sizin adet nedir diye? Kusura bakma ama yazdıklarından anladığım kadarıyla çocuğun ailesi başta her şey dört dörtlük sana layık olsun kaliteli ve güzel olsun istemişler çünkü seni değerli görmüşler. Ama sen ne yapmışsın? Yok yok ben değerli değilim gerek yok diye darlayıp durmuşsun. E şimdi o değeri biraz zor toparlarsın. Bari bundan sonra yapma böyle hareketler. Gelinlik seçerken bile ilk kriterin ucuz olmasıymış şaka gibisin gerçekten. Azıcık kendine değer ver ondan sonra başkalarından değer gör.

nisanlilik döneminde kayinvalidenizde sorunlar yasarken esiniz dolmaktan baska ne yapiyordu. Asil ayrilmasi icin ikna edilmesi gerekende esiniz degil sizdiniz.
Ben aslında son olaylardan sonra o kadar sene falan demeyip bitirmeye karar vermiştim. Bu kadar annesinin ağzına bakan bi insanla olmaz demiştim. Eşyaları yerleştirip gittiğimizde bütün düzenim bozuldu diye trip atmıştı birde bana. Ailesiyle konuşurken oğlunuz madem düzeni bozulsun istemiyor o zaman evlenmesin eve yeni bir insan geliyor bi kedi bi köpek gelmiyor demiştim . Halbuki ben onun için ailemi memleketimi bırakıp gelecektim karşılaştığım muamele buydu. Ses kaydını sadece eşime atmıştım bak kimseye söyleme ortaya çıkarsa her Şey iyice bozulur demiştim ama ailesi bu kızdan olmaz falan deyip zorlayınca ben her şeyi biliyorum deyip söyleme gereksinimi duymuş. O zamanlar babamın yıkıcı değil yapıcı davranması benim aileme elalem ne der kaygım . Eşimin orada ben bu kızı seviyorum evleneceğim demesi. Ve sonrasında haklıydın hata yaptım demesi bundan sonra önceliğinin biz olacağına söz vermesi tamam dedirtti bana.

Söyleme ihtiyacı duymuş? Sizin tarafınızdan söylenen başka şeyleri de orda söyleme ihtiyacı hissedebileceğini biliyorsunuz değil mi? Maalesef eşiniz körükle girmiş olaya, laf taşımış olmuş, gerçi ses kaydı olayına kadar size inanmaması da ayrı bi olay. Laf taşıyan adamı hiç sevmem büyümemiştir. Geçen de bi üye vardı kocasının laf taşımasından çok kayınvalidesine takmıştı kafayı, bence bu büyük bir sorun bir daha yaşanırsa siz bu konuda eşinizi de uyarın.

okuyamadım noktalama, paragraf falan yok kör olmayı göze alamadım okuyan biri özet geçebilir mi ?

Altın alırken bana sormamaları benim derdim değil son olaylardan sonra ailemin derdi oldu aslında. Onlarda nezaketende olsa sormaları gerekirdi dediler. Ben yine haklarını yiyemem dedim o konuda. Ailemin bi isim yazılı kurdele alacak bütçesi tabi ki var ama bana gereksiz geliyor daha ucuza alınabilecek bir şey sırf isim yazıyor diye saçma sapan bir fiyata satılması ki bunu isteyen ben değilim isimli kurdele diye tutturan kaynanam. Madem bu kadar istiyorsun git al ya da yaptır. Bizim düğün çekimi yaptıracak Paramız yoktu ailelerimize bir şey diyemiyorduk sürekli soruyordu kaynanam ne oldu fotoğrafçı tuttunuz mu diye sonradan benim babam öyle olmaz hayatta bir kere oluyor bu deyip fotoğrafçı tutunca zorlarına gitti. Bu kadar soracağına ben vereyim parasını o zaman de. Ucuza tabi ki kaçarım o gelinliğin parası eşimin kredi kartından çekildi. Ben onların iyiliği için bu kadar ucuza kaçarken adamın bi emekli maaşı var birde arkasından kızı evlenecek derken bu kadar basit olaylardan benim nikahıma 2 gün kala vazgeç oğlum demeleri mi gerekiyordu. Madem o kadar her şeyin iyisini yaptılarda ben halılar alınacak dediğimde beni neden oğluna aldığı eski halıları kullanmak zorunda bıraktılar. Onlarada bizim adetimizde kız eşyası yerleştirilirken erkek tarafı gelmez demedim zaten şu zamanda gideceğiz dedim onlarda geldiler. Geldilerde ne oldu özenip bin bir hevesle aldığım eşyalarımı kendi evimde kendi istediğim yere koymak istedim diye kötü olan ben oldum. O kadar kötü oldum ki 7 yıllık ilişkim bu sebeple bitirilmeye çalışıldı. Çünkü benim kaynanam evlatlarını ve eşini yönetmeye alışmış biri ben bir defa o tavizi vermeyince ben kötü oldum. Taviz verdiğim zamanlarda çok iyiydim ama. Hee bu arada nişan elbisesi bakarken bi elbise gördüm tamda benim istediğim gibiydi kaynamam beğendiysen alalım kızım dedi ama 7 bin tl anne deyince heee dedi kaldı. Alsaydı o zaman madem en iyisini layık görüyor çeyiz dükkanlarını gezmeden 1 hafta önce neden kendisi gezdide bizi anlaştığı dükkanlara soktuda bizide tesadüfen götürüyormuş gibi yaptı. Ama haklısınız çok isteyenin değeri daha çok oluyor önceden böyle yazılar görürdümde saçma gelirdi nasıl olabilir derdim gerçekten öyleymiş

Ahaha kısacası kaynanama nişanlılık zamanında beni yönetme fırsatını verdiğimde çok iyiydim düğün zamanı o tavizi vermeyince ben kötü oldum neyse ben cevabımı aldım zaten ne kadar görmek istemesemde asıl problem benim eşimdeydi. O istemeseydi hiç bir şey yaşanmazdı. Bu saatten sonrada o dert etsin annesiyle aram kötü diye ben kendi kafamın içinde onlarla kavga etmekten yoruldum

gerek yok görmemezlikten gel kudursunlar saygını esirgeme ama normla hayatta da böyle çok aşırı yüz verirsen tepene çıkar insanlar arada bir hayır demeyi bilmek lazım.

Ayni şeyleri yaşamış ve boşanmış biri olarak diyorum ki evliliginizin devamını göremiyorum. Benim gibi unutmuyorsunuz ve aşırı takıyorsunuz.Karsınizda da tam gelin bizim figüranımız bizim lafımız geçer köylüleri var.En guzel günleriniz ağlayarak geçmiş haklı olarak ömür boyu affedemeyecek ve sevemeyeceksiniz eşinizle onlar yüzünden sürekli aranız bozulacak ve bir sure sonra eh yeter seni mi dinleyecegim diyecek

Nası okudun yüce insan mune? Önünde saygıyla eğildim yeminle

Neden kayinvalidenize görümcenize kızıyorsunuz ki? Her dediklerini yapmişsiniz,bir ev yerleştirmede kendi istediginiz olsun istediniz diye kocanızla düğün arifesinde 4 gün konuşmamışsınız. Eşiniz sorunlu asıl. Kayınvalide dış kapının mandalı. Eşiniz izin vermediği taktirde ağzını açıp tek laf edemez.

Işte bu.
Siz müdahil olmayın anne oğul ne istiyorlarsa yapsınlar. Mesafenizi koruyun.
Unutun ama bunları kafaya takmaya devam ederseniz sadece kendinize zarar verip,sirtınıza yük edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…