- 26 Ekim 2015
- 8.339
- 20.055
Gayet de beklentiniz var. kimseden bir şey beklemeyin. bilimsel olarak mutluluğun şifresi bile bulundu. beklentisizlik. şaka yapmıyorum.Kaynanam benim doğumum çok zor geçtiği için ve doğum sonrasında da çok dikişim olduğu ve sıkıntı çektiğim için üzüldüğünü söylüyor .evde doğursaydın keşke diyor . Evet Şuan evde suda doğurtan ebeler var baya da lüks . Evet diyorum olabilir felan her aramasında aynı şeyi söylüyor sen yanlış yaptın diyor bana olumsuz bebek ölüm haberlerinden felan konuşuyor . Doğum sonrası yanımda 3 gün kaldı annem de vardı . Madem bu kadar zor doğum yaptım kendi annem mecburen memlekete döndü yanımda dursaydı ? Görümcemler dönüşümlü durdular üç beş gün .ilk ay destek saplandı sonra ne gelen var ne giden .hayır hem üzüldük ettik diyip ya da görümceler de gelmiyorsunuz felan diyorlar arabamız yok evler uzak 3-4 vesait . Hem bizden bekleyip üzülüyor düşünüyor gibi yapıp hem de kimsenin gelmemesi bir ihtiyacın var mı diye sormaması artık tuhafıma gidiyor . En son laf sokucam zor duruyorum sizce onlar böyle yaptığında ne söyliyim ?
Bir de görümcemin kızı buradayken biz dertleştik bir konuda çok üzgündüm . Gittiğinden beri 1 buçuk aydır nasıl oldun o meseleyi naptın diye sormadı . Ama kendi herşetinin sorulması edilmesini bekler . Benim beklentim yok ama kendileri hem böyleler hem bekliyorlar siz olsanız naparsınız
İlk ay destek yeterli olur zatenKaynanam benim doğumum çok zor geçtiği için ve doğum sonrasında da çok dikişim olduğu ve sıkıntı çektiğim için üzüldüğünü söylüyor .evde doğursaydın keşke diyor . Evet Şuan evde suda doğurtan ebeler var baya da lüks . Evet diyorum olabilir felan her aramasında aynı şeyi söylüyor sen yanlış yaptın diyor bana olumsuz bebek ölüm haberlerinden felan konuşuyor . Doğum sonrası yanımda 3 gün kaldı annem de vardı . Madem bu kadar zor doğum yaptım kendi annem mecburen memlekete döndü yanımda dursaydı ? Görümcemler dönüşümlü durdular üç beş gün .ilk ay destek saplandı sonra ne gelen var ne giden .hayır hem üzüldük ettik diyip ya da görümceler de gelmiyorsunuz felan diyorlar arabamız yok evler uzak 3-4 vesait . Hem bizden bekleyip üzülüyor düşünüyor gibi yapıp hem de kimsenin gelmemesi bir ihtiyacın var mı diye sormaması artık tuhafıma gidiyor . En son laf sokucam zor duruyorum sizce onlar böyle yaptığında ne söyliyim ?
Bir de görümcemin kızı buradayken biz dertleştik bir konuda çok üzgündüm . Gittiğinden beri 1 buçuk aydır nasıl oldun o meseleyi naptın diye sormadı . Ama kendi herşetinin sorulması edilmesini bekler . Benim beklentim yok ama kendileri hem böyleler hem bekliyorlar siz olsanız naparsınız
Bebeğime odaklanırdımKaynanam benim doğumum çok zor geçtiği için ve doğum sonrasında da çok dikişim olduğu ve sıkıntı çektiğim için üzüldüğünü söylüyor .evde doğursaydın keşke diyor . Evet Şuan evde suda doğurtan ebeler var baya da lüks . Evet diyorum olabilir felan her aramasında aynı şeyi söylüyor sen yanlış yaptın diyor bana olumsuz bebek ölüm haberlerinden felan konuşuyor . Doğum sonrası yanımda 3 gün kaldı annem de vardı . Madem bu kadar zor doğum yaptım kendi annem mecburen memlekete döndü yanımda dursaydı ? Görümcemler dönüşümlü durdular üç beş gün .ilk ay destek saplandı sonra ne gelen var ne giden .hayır hem üzüldük ettik diyip ya da görümceler de gelmiyorsunuz felan diyorlar arabamız yok evler uzak 3-4 vesait . Hem bizden bekleyip üzülüyor düşünüyor gibi yapıp hem de kimsenin gelmemesi bir ihtiyacın var mı diye sormaması artık tuhafıma gidiyor . En son laf sokucam zor duruyorum sizce onlar böyle yaptığında ne söyliyim ?
Aynı durumu yaşadım 2. Doğumumda hiçbir risk faktörü yokken atoni yaşadım kanama durdurulamadı normal doğumdu her şeyi bizzat yaşadım ölümden döndüm resmen. Ve atoni doğumlarda hiç de azımsanıcak oranda değil. Bu çağda evde doğum tercih etmek normal değil.Bu mesaji hamile olupta kaynanan mantiginda olanlar icin yaziyorum. Son zamanlarda evde dogum yanlisi insanlara cok denk gelmeye basladim. 21. Yuzyilda boyle geri kafalilik olamaz, olmamali..
Ben dogumda atoni gecirdim.. Bebegim dogduktan 30 saniye-1 dakika sonra kanamam basladi. Birden kaos ortami oldu dogumhanede. Neyseki cerrahi mudaheleye gerek kalmadan kanamayi durdurabildi doktor. Durmasaydi ameliyata alinacaktim.
Hemen yerleri temizlediler ama beni odama gotururlerken fark ettim ki 1.5 metre otedeki duvarda bile kan lekeleri vardi. Okadar siddetli bir kan kaybi..
Bu olay evde olsaydi hastaneye ASLA yetisemezdim ve ölürdüm. Nadir yasanan bir durum ama imkansiz degil. Riske atmaya ne gerek var..
Ikinci duruma gelince kimse yardim etmek zorunda degil. Ederlerse kendilerinden ne hos. Ama yardimci olmuyorlar diye de kizmaya hakkin yok.
Biz ogluma esimle birlikte baktik. Yurt disinda yasiyoruz, burada kimsemiz yoktu o donem...
Esimin annesi eger bubo isterse gelirim dedi ama gerek gormedik.
Simdi dusununce iyiki de o surecte yalnizmisiz diyorum.. Esimle oglum arasindaki bag cok kuvvetli. Cunku emzirmek disinda her seyini birlikte yaptik.. Bakiminda etkin rol aldi esim. Aslinda gelmemeleri karismamalari daha iyi senin acindan. Bunlari dusunup kendini doldurupta lohusaligi kendine zehir etme bence.
Bence bosverin herkesi herseyi. Bebeginize odaklanin zaten dogumunuz zor olmus. İsteyen arasin sorsun istemeyen aramasin keyfi bilir takmayin bukadar. Valla beni aylarca kimse aramasa nie aramadi demem. Kimse dusunmek zorunda da degil beni cok sukur kendimi dusunuyorum kendi annem babam beni dusunuyor. Ha dusunur gb yapip da icraat olmayinca insanin sinirine bi dokunur evet ama cok da dert olmamali. He deyin gecin ya takilcak sey mi kalmadi. Valla ben dogum yaptiktan sonra kimseyi gozum gormedi. Bunlari takmayi birakin iki dk fazla uyuyym diye dusuncek zaman yoktu. Bazen insanlardan cok kendi kendimizi yoruyoruz. Baskalari hc bir sey yapmiyor bize biz kendimize ediyoruz. Salin biraz daha mutlu olursunuzKaynanam benim doğumum çok zor geçtiği için ve doğum sonrasında da çok dikişim olduğu ve sıkıntı çektiğim için üzüldüğünü söylüyor .evde doğursaydın keşke diyor . Evet Şuan evde suda doğurtan ebeler var baya da lüks . Evet diyorum olabilir felan her aramasında aynı şeyi söylüyor sen yanlış yaptın diyor bana olumsuz bebek ölüm haberlerinden felan konuşuyor . Doğum sonrası yanımda 3 gün kaldı annem de vardı . Madem bu kadar zor doğum yaptım kendi annem mecburen memlekete döndü yanımda dursaydı ? Görümcemler dönüşümlü durdular üç beş gün .ilk ay destek saplandı sonra ne gelen var ne giden .hayır hem üzüldük ettik diyip ya da görümceler de gelmiyorsunuz felan diyorlar arabamız yok evler uzak 3-4 vesait . Hem bizden bekleyip üzülüyor düşünüyor gibi yapıp hem de kimsenin gelmemesi bir ihtiyacın var mı diye sormaması artık tuhafıma gidiyor . En son laf sokucam zor duruyorum sizce onlar böyle yaptığında ne söyliyim ?
Cahillik başa bela...Kaynanam benim doğumum çok zor geçtiği için ve doğum sonrasında da çok dikişim olduğu ve sıkıntı çektiğim için üzüldüğünü söylüyor .evde doğursaydın keşke diyor . Evet Şuan evde suda doğurtan ebeler var baya da lüks . Evet diyorum olabilir felan her aramasında aynı şeyi söylüyor sen yanlış yaptın diyor bana olumsuz bebek ölüm haberlerinden felan konuşuyor . Doğum sonrası yanımda 3 gün kaldı annem de vardı . Madem bu kadar zor doğum yaptım kendi annem mecburen memlekete döndü yanımda dursaydı ? Görümcemler dönüşümlü durdular üç beş gün .ilk ay destek saplandı sonra ne gelen var ne giden .hayır hem üzüldük ettik diyip ya da görümceler de gelmiyorsunuz felan diyorlar arabamız yok evler uzak 3-4 vesait . Hem bizden bekleyip üzülüyor düşünüyor gibi yapıp hem de kimsenin gelmemesi bir ihtiyacın var mı diye sormaması artık tuhafıma gidiyor . En son laf sokucam zor duruyorum sizce onlar böyle yaptığında ne söyliyim ?
Ebeyim yüzlerce doğum yaptirmisliğim var. Ama kusura bakmayın sene 2024 evde Türkiye koşullarında doğuma karşıyım. Doğum sürpriz yumurta gibidir ne olacağı belli olmaz. Doğurduktan sonra yenidoganda müdahale edilmesi gereken bir durum olsa oksijen verilecek ambulanacak olsa nasıl yapılacak. Bu kararlar anı verilip hızlı karar verilecek şeyler. Ha başka ülkelerde yapılıyor evet nasıl mı ? Tam techizatla ve kapıda ambulans bekliyor olası bı durumda müdahale için ve hastaneyle koordineli çalışıyorsunKaynanam benim doğumum çok zor geçtiği için ve doğum sonrasında da çok dikişim olduğu ve sıkıntı çektiğim için üzüldüğünü söylüyor .evde doğursaydın keşke diyor . Evet Şuan evde suda doğurtan ebeler var baya da lüks . Evet diyorum olabilir felan her aramasında aynı şeyi söylüyor sen yanlış yaptın diyor bana olumsuz bebek ölüm haberlerinden felan konuşuyor . Doğum sonrası yanımda 3 gün kaldı annem de vardı . Madem bu kadar zor doğum yaptım kendi annem mecburen memlekete döndü yanımda dursaydı ? Görümcemler dönüşümlü durdular üç beş gün .ilk ay destek saplandı sonra ne gelen var ne giden .hayır hem üzüldük ettik diyip ya da görümceler de gelmiyorsunuz felan diyorlar arabamız yok evler uzak 3-4 vesait . Hem bizden bekleyip üzülüyor düşünüyor gibi yapıp hem de kimsenin gelmemesi bir ihtiyacın var mı diye sormaması artık tuhafıma gidiyor . En son laf sokucam zor duruyorum sizce onlar böyle yaptığında ne söyliyim ?
Ee doğurdum bitti ? İkinci doğuma Allah büyük diyip kapatın konuyu ?Kaynanam benim doğumum çok zor geçtiği için ve doğum sonrasında da çok dikişim olduğu ve sıkıntı çektiğim için üzüldüğünü söylüyor .evde doğursaydın keşke diyor . Evet Şuan evde suda doğurtan ebeler var baya da lüks . Evet diyorum olabilir felan her aramasında aynı şeyi söylüyor sen yanlış yaptın diyor bana olumsuz bebek ölüm haberlerinden felan konuşuyor . Doğum sonrası yanımda 3 gün kaldı annem de vardı . Madem bu kadar zor doğum yaptım kendi annem mecburen memlekete döndü yanımda dursaydı ? Görümcemler dönüşümlü durdular üç beş gün .ilk ay destek saplandı sonra ne gelen var ne giden .hayır hem üzüldük ettik diyip ya da görümceler de gelmiyorsunuz felan diyorlar arabamız yok evler uzak 3-4 vesait . Hem bizden bekleyip üzülüyor düşünüyor gibi yapıp hem de kimsenin gelmemesi bir ihtiyacın var mı diye sormaması artık tuhafıma gidiyor . En son laf sokucam zor duruyorum sizce onlar böyle yaptığında ne söyliyim ?