• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Eşimin Her İzin Gününde Bizi Bekliyor.. :(

Bu konuda o kadar çok şikayetçi varkim bizde bu konuda esimle öyle bir kavga ettikki bildigin agzima sicti. Ama ben de konusmadim.şimdi annem bile demeye çekiniyor gel demiyor ben bi gorunup gelip Dİyo. Bir de ben artık hsonlari plan yapmaya çalışıyorum bu hafta mesela eşime ben adaya gidiyorum gelicekmisin dedim o da başta hayır dedi seni birakim ben de ben giderim dedim. Sonra o da arkadaşları aradı birlikte gittik. Ama kvalide ordayken iki kere aradı, eşim ne dedi bilmiom.pazar sabahida benim işim vardı kuzenimin çeyiz davası var hiç onu kaldırmadim uyusun diye. Gelince de çok Yoruldum ya dedim o kendi gitti. Bi de benim kvalide esimi oraya buraya goturtturuyo.
Sanırım basetmek zor onlarla, ne yazıkki eslerimizde bitiyo herşey..

Çıldırmak üzereyim artık bıktım usandım bunlardan.. herkez kendini düşünüyor o kadar bencillerki dayanamıyorum..
Eşimin Sadece pazar günleri tatil diğer günler çalışıyor sabah 8 akşam 6 da evde..
VE kaynanam Her pazar eşiminle benim oraya gitmemi bekliyor.. her pazar arıyor laf sokuyor..
Diyeceksiniz ki hafta içi git beklemesinler hafta içide gidiyoruz ama pazar günleride bekliyorlar..
Bugün eşimle onun tartışmasını yaptık...
Kaynanam aradı hani niye gelmediniz dedi eşim geçistirdi felan
Ben: kim o arayan
Eşim: annem.. niye gelmediniz diye soruyo mahalledekiler oğlun niye gelmez derlermiş (Sanki hiç gitmiyoruz .. ) Daha pazartesi ordaydık carsamba burdalardı..
Ben: Ailen senin izin günün pzar günü oldunu biliyor ve hep bunu yapıyor hep seni bekliyor
Eşim: Onların yerine koy kendini sen olsan beklemezmidin ??
Ben: Öyle mi onlar benm yerime koydular mı kendilerini yada sen benm yerime koydun m kendini ??
Onlar bekliyorsa bende bekliyorum eşimi.. pazar günü olsun gezelim tozalım eğlenelim kendimize ayıralım istiyorum.. Ben senin ailen değilmiyim kendini benm yerime koy ?? bu yapılan bencillik değil mi
Her hafta pazar onlara gitmeni bekliyorlar.. istiyorlar Ben her pazar anneme gitsem yahut bunu yapsam ne yaparsın ??SAnki hiç gitmiyoruz ugramıyoruz ailen sadece kendini düşünüyorlar
Bir oturupda oğlum evlendi evi yuvası var ailesine ayırmak istiyorlar diyemiyorlar...
Madem öyle hiç mi yapamıyosun bir hafta bize bir hafta onlara ayır benm ki de ana ben gidelim diyormuyum sana pazarları yada annem çağırıyor mu ? kusura bakma ama dengeyi kurmasını bileceksin madem öyle.. sennn bir ailen var bak artık yakında bebeğimiz olacak böyle olmaz yeter... söyle annenlere her pazar beklemesinler uygun bir dille madem ki...
Eşim dinledi dinledi birşey demedi.. ben artık dayanamıyorum kızlar cıldırmak üzereyim hafta içi gidiyoruz dahan ne istiyorsunuz ne diye pazarımı bana zehir ediyorsunuz bendden çalıyorsunuz n diye her pazar bekliyorsunuz bıktım usandm hele bide laf sokmaları ne yapsan yap yaranamıyosun bıktım usandım artık
Ben her pazar onlara gitmek zorundamıyım neden gideceğim ya neden :KK43: :KK43: bi pazarımız var zaten onuda eşimle geçiremiyorum bunlar nasıl insanlar.. napmalıyım nolur bana yol gösterin sinirlerim çok bozuldu onlar yüzünden bu halimle aglıyorum uzüyorum kendimi bebegime yansıtıyorum onlar yüzünden belkide birşey olacak..
nasıl baş edeceğim ben nasıl bulacağım orta yolu ve yine yine yine her pazar bizi bekliyecekler.. her pazar gelmiyomusunuz die arıyacaklar yeteeeeeeeeeeeeeeeeeer :KK43:
eşim ile onlar yüzünden tartışmakdan bıktım artık eşime kendini acındırıyor resmenn oda birşey demiyor nolur bana bir yol gösterin..

ilk zamanlarda bize de aynısını yapmaya çalıştılar.
öncelikle ben şunun önüne geçtim, bizi evlerine çağırıyorlarsa ya da bize geleceklerse eşimi değil beni aramaları gerektiğini hep söyledim. bu evin hanımı bensem uygun olup olmadığımızı ancak ben bilirim.
eşim de onlara bundan sonra eşimi arayın söyleyin dedi.
hal böyle de olunca çağırdıklarında, işim var, yorgunum,temizlik yapıcaz, anneme gidicem( özellkle bu durum çok zorlarına gidiyordu :)) ) diye diye artık çağırmaktan usandılar.
Şu an nerdeyse hiç çağırmıyorlar.
ayda bi kere eşim gidelim derse gidiyoruz, demezse de ben arada gidelim diyorum bu kadar.

Yalniz degilsin cahil ve bencil insanla muhattap olmak cok zor bizimde her hafta sonu en 7 kere arar ailesi her biri ayri ayri arayip hadi gelin der bir hafta musait olmasak telefonla arar arar taciz ederler burda is esinde bitiyo misafir gelcek desin alisverise gitcez gelemeyiz desin yani dengeyi kurcak esin..benim esim telefonu acmaz pazar gunu arar dururlar ikimizde lanet ederiz cok yapiskan ve sıkbogaz insanlar gicik oluyorum ama cozum esinde biter

Bir yere gitmemek için illa insanın bi işi olması gerekmez ki. Canım sıkkındır, o akşam dizim vardır, evde oturmak istiyorumdur. Ben oğluma hamile iken 10 yıl önce kv ve kp buranın bi ilçesinde yaşıyorlardı. Ama burada da evleri var. Hafta sonları çamaşır yıkamak için geliyorşardır. Makineyi götürmeyin kendileri geliyordu. Her cuma kp arardı eşimi. Biz geldik diye. Ya hacıdan mı geliyon. Bu biz geldik siz de bize gelin demekti. Ben de pek gitmiyordum. Oğlu istediği zaman gider. Açıkcası şimdi ben yılda 2 kere gidiyorum. Eşim de mümkün olduğunca az gidiyor. Artık adama ne yapıyorlarsa

Ayy benim rahmetli de böyleydi.Kaç sene gittik,geldik.Bir de kalırdık her hafta.Bi akşam biz kalkıyoruz dedik.Ne yapacağınız bu saatte dedi ☺bende kayış koptu o akşam.Ayağa kalkıp bi hışımla imalı bi şekilde yatcaz! anne bu saatte napılır yatcaz! dedim.O günden sonra azalttık kalmaları.Arkadaşlar aradı bize geliyolarmış falan diye kaçıyorduk. Zamanla düzene girdi çok şükür ama ben Hayır demeyi öğrendiğimde!!

Yeni evlimisin bilmiyorum ama ilk seneler bizim de böyleydi,sık sık tartışırdık eşimle. Önce haftaiçi gitmeye ikna ettim, ya da çok tartışmışsak sen git ben gelmiyorum dedim.Kısıtlamadım yani.Niye gelmiyor diye çok laf sokuyorlarmış, hafta içi çalışıyorum bütün işler haftasonu beni bekliyor dedim,saygısızlık etmedim. Allahtan anlayışsız değiller. İlk zamanlar böyle oluyor sonra düzen oturuyor yani, kısaca öyle söyleyeyim :) Şimdi eşimin de gidesi gelmiyor,yoruluyoruz ya da gezmek istiyoruz haftasonumu hakkımız söke söke alırız:KK53:

Peki bu bir hafya ailene bir hafta evine ayır konusuna ne diyorsunuz sizce iyi bir cozummu bu sundugim fikir
hayır gene iyi değil rutinleştiriyorsunuz
o ne oyle sıraya sokar gıbı
pekı o zaman bır hafta esinizle kendinize ayıracaksınız bır hafta kaynanaya sizinki ana değil mi kendi annenize ne zaman gideceksiniz ?
herkesin işi gücü var olur zaman olmaz fırsat olmaz ne zaman denk gelirse o zaman gidin buna da alıstırın zaman olur uc hafta pespese gıdersınız zaman olur bes hafta hiç gidemezsiniz bu imajı çizin
ayrıca kaynananız hep eşinizi mi arıyor hadı geolmıyor msunuz diye ( ciğerini bilirim ben bunların oğluşlarını ararlar genelde )
eğer sizi ararsa gelmiyoruz deyın verdıgımız bır soz mu vardı kı sıze deyın şu işimiz var bu işimiz var eyin bişe deyin canım gitmeyin

ama bi daha a eşinize yok bir hafta gidelim bi hafta gitmeyelim bilmemne demeyin cok yanlıs bence

Yerinde olsam bende annem annem diye tuttururum hamilesin de zaten annemin kıymetini anladım oy midem oy başım oy kuşum annem anneciiiiim gelsin gidelim gelsin gidelim hep gidelim diye bunaltırım empati yapamayana zorunlu empati dersi 1

Bu erkek annelerinin evlatlari evlat kiz annelerinki cop, pacarva, yada ne bilim ne iste..

soyle kaynanana sen evladini bekliyorsun bende birilerinin evladiyim, arti bizde bi aileyiz bi pazarimiz var, hayirdir sana kaynana de..

O kadar gozunun onunde olmasini istiyordu evermeseydi oglunu..oglunu goresi geldiginden deil, sadece seni huzursuz etmek amac..rahat etmesin,totosunu yayip zevk surmesin bunlar yani..prim vermeyin..

Zaten çok iyi cevap vermişsin canım. Bu şekilde kararlı dur. O da biryere kadar gider. Elinde sonunda kabullenecekler.
İlla da gidilecekse bir hafta senin annene, bir hafta öbür tarafa gidin. Empati yapmak zorunda kalmalı. Verdiğin örneklerle bunu hissettirmişsin zaten. O yüzden birşey diyememiş.

Öf sık sık gitmek zorunluluğu nedir yahu:110:
Eşinizle vakit geçirmek varken :KK14:

yorumlarnız için hepinize cok tşk ederm kızlar buraya gidemedimm bu konuda kararlılığımı devam ettircem..

Gitme tabiki haftaiçi gidiyormuşsunuz pazar niye ?

ilk aylarda kv yüzünden evimize gelemiyoduk şimdi canım isterse ayda 1 kere gidiyorum o bile çok geliyo bünyeme.

Biraz diren gitme her pazar tartışıp üzülmektense bi kaç ay tartışmanız gerilmeniz daha iyi.

tabiki haklısın benim kayınvalidem de sürekli ilgi bekler eşimi doldurur. onu yapmasa bile surat asar huzumuruzu bozar. eşimle çok mutluyum ama kayınvalidemle mecburi olarak geçirdiğim her saniye mutsuzum. bayramda uzağa gitti birkaç gün rahatım ondan sonra hapis hayatı yine başlıyor..

zaten direneceğim ve kararmdanda vazgeçmcm acık acık dedim pazar günü gitmek istemiyorm diye artık ne olacak bilmem..

e
tabiki haklısın benim kayınvalidem de sürekli ilgi bekler en ufak şeyde surat asar huzumuruzu bozar gerçekten evlilik bu muydu diye düşünüyorum eşimle çok mutluyum ama kayınvalidemle geçirdiğim her saniyede mutsuzum hem de sürekli görmek zorundayım nefret ediyorum bazen yüzünü görmekten ama gülmek zorundayım.
evet canm işte evlilik böyle birşey bazı şeylerin gerçekten zorundasn... gecimin için tadın için zorundasn evlilik cok cok cok zor birşey allah yardımcımız olsun :(

e

evet canm işte evlilik böyle birşey bazı şeylerin gerçekten zorundasn... gecimin için tadın için zorundasn evlilik cok cok cok zor birşey allah yardımcımız olsun :KK43:

aynen çünkü öbür türlü eşinle huzuurun bozuluyor. yine istediğin olmuyor ki.. bazı gelinler 2-3 haftada bir kaynanasını aramaya erinir, sorun oldu diye söylenirler. biz her gün onun suratını çekiyoruz hala yaranamıyoruz.. üstelik de ona yakın olmak için işimden çok uzak bir yere taşındık. fedakarlık yaptıkça kıymetin bilinmiyor.

Kaynana sizi parmağınızda oynatıyor , hayat tecrübelerini gelinlere karşı sonuna kadar kullanıyorlar
aynen çünkü öbür türlü eşinle huzuurun bozuluyor. yine istediğin olmuyor ki.. bazı gelinler 2-3 haftada bir kaynanasını aramaya erinir, sorun oldu diye söylenirler. biz her gün onun suratını çekiyoruz hala yaranamıyoruz.. üstelik de ona yakın olmak için işimden çok uzak bir yere taşındık. fedakarlık yaptıkça kıymetin bilinmiyor.

Back