Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

zaten ya kaynana karışıyor ya da kayınbaba şu isme çoğu kişi çocuklarının ismine karar veremiyor benim çevremde de çok yaygın bu,anlamadığım kendi ismini torununa vermeye çabalamak da neyin nesi ki

Yorumunuzu çok mantıklı ve yararlı buldum, muhtemelen bu şekilde çözülür olay.

Ama haksızlığın üstünü eşin haksız saplantısı nedeniyle kapatmak ne kadar doğru, ben hiç dayanamıyorum böyle şeylere.

Altını çizdiğim kısımlar çelişkili geliyor bana. Aynı takımda değiller işte, annesiyle aynı takımda adam.

En uyuz oldugum seylerden bitanesi... Napin ne edinn koydurtmayin... Haaa olduki nufusa yazdirdilar siz o ismi kullanmayin, kendi koymak istediginiz isimle seslenin ve soranlari o ismi söyleyin... Nufüsta olan ismi kullanmayan biton insan var... Yada basara bilirseniz iki ismi yazdirin ama siz yine kendi istediginizi kullanin...

Teyzem hamile kaldığında kayinvalide si direk kız olursa yasemin olacak dedi ölen kızının adiymis. Teyzem cinsiyeti öğrenene kadar çatladi inşallah kız olmaz da yasemin koymak zorunda kalmayiz diye. Çünkü enistem ana kuzusu. Sözünden asla çıkmaz. Allahtan bebek erkek oldu Teyzem de istediği ismi koydu.

Hiç anlamıyorum şu bebek ismine karışan büyükleri . Ya bebek bi anne babaya sahip bırakın sadece ikisi karar versin

ya sizin koymak istediğiniz isim ne ...kv denin koymak istediği isim ne bunları yazın bi de başka acıdan çözüm bulmaya calışalım mana sı derin falan filan veya ikisini de koyun siz dilediğinizi o dilediğini söylesin çocuk büyüyünce kendi secer

Bir bebeğe koymak istediği isim varsa bir zahmet kendisi hamile kalıp doğursun.
Hiç hoşlanmıyorum bu tür baskılardan.
Anne adayı aylarca hamilelikle uğraşsın, hormonal değişimlerle cebelleşsin, fizyolojik değişimlerine alışmaya çalışsın ama dışarıdaki uzun burunlu insanlar manasız manasız karışma derdinde olsun.
Ben olsam ne yapar eder koydurmazdım.
Size kolaylıklar dilerim.

Sizin istediginiz ismi gördüm annenize yakin diye istememis, kiskanclik krizi iste... Seytan inada nilüfer koy dedirtiyor Neyse seytana uymayalim simdi... Daha doguma var, Nil isminin asiri özelligi yoksa size baska isim bulun derim...bu arada kaynana ne istiyor ve onun ismi ney? Birlestirmede yapila bilir hani onun adi misal aynursa Nilay olabilir bi tasla iki kus Onada yag yakarsiniz...

Ya bu isim konusu hakkaten yeni gelinlerin çektiği bikaç konudan biri heralde.

Şu an arkadaşa ne desek boş sanırım ya tamamen çirkeşleşicek ya da susup kabullenecek.

Ben bildiğiniz çirkefleşenlerdenim. Çok basit sade net.
Ben bir nişanlanıp ayrıldım. O ayrıldığım kişi ile bir doğum mevzusu üzerine çocuk isminden laf açıldı ve ablasının (annesi vefat etmişti) onun çocuğuna annesinin ismini koyacağını söyledi. Ben bi şok ölmüş insana saygım var. Ama hiç karşı tarafa saygı duyulmaksızın böyle emirvaki acayip sinirlerimi bozuyor. (Bu da bildiğiniz doğmamış çocuğa don biçmek zaten)
Dedim afbuyur bu nasıl laf. Bana hiç sormıcakmısınız annesi ben olucam o bebeğin.
Aldığım cevap daha şok ediciydi. Sen koyamazsın.
O zaman ablan da koyamaz benim bebeğime isim filan dedim. Çoooook istiyorsa ablan doğursun bi kız koysun anasının ismini bu nasıl bir tavırdır böyle dedim.
Ne varmış ablasıymış, büyükmüş, annesi de ölmüş neden saygı duymuyormuşum
Dedim saygı görmediğim yere saygı göstermem.
Nüfus cüzdanını ben çıkarttırıcam nasılsa ben ne istersem o olur dedi.
Aaaaa öylemi git yap öyle, anası madem benim ben nasıl istersem öyle çağırırım çocuğumu ve kendi tarafıma da istediğim ismi söyletirim. Sende kendi tarafına nasıl istiyorsan öyle çağırt demiştim. Şok olmuştu.
İnadıma gidilmesin yapardım yani.

Şu an evliyim. Eşimle nişanlıyken de kv bi laf arasında yengeme hele torunum bi olsun kendi dilimin döndüğü ismi koyacam ben çocuğuma dedi. Hiiç ses etmedim o zamanlar. Sonra sonra baktım kv azıttı. Koymucam onun dediği ismi. Rabbim büyük konuşturtmasın ama olamaz onun dediği. Ki zaten şu an çocuğumuz olmuyor. Ben gittim bir sürü doktora eşim gidecek bu aralar. Bu kadar sıkıntıya hiç hak veremem ona.

İlk evlendiğim sıralar her gün arıyorum kv. (sanıyorum ki çoooooook iyi bi kv var ama yok kv %90ı aynı)
Bu her telefonu kapatırken çocuğuuuuuum hele bi çocuğunuz olsun, ben gelirim doğumuna 40ın çıksın ben alırım gelirim bebeği, nice mamalar bezler var artık ben burda bakarım bebeğe sen çalış (bebeği götürmeyi teklif ettiği yer bizden 900 km uzak )
Bir demiyor, on demiyor, yirmi demiyor. Artık sinir oldum bi gün. Tlf kapattım eşime dedim annen böyle diyor, artık tak etti, bak seni uyarıyorum annene söyle bıraksın bu lafları ne demek istiyor ki dedim.
Yok işte iyi niyetindenmiş, ben yanlış anlamışım vs vs bir sürü laf etti.
Dedim bak bir daha demem anan bana bir daha tlf bunu derse, ağzımdan çıkanı kulağım duymaz haberin olsun. Sonra sen anneme nasıl bunları diyorsun deme dedim.
Ben damızlık inekmiyim bu evde, ne görünüyorum ki ananın gözüne ben dedim. 40 lık bebeğimi taaaaa oraya götürecek o bakacakmış, nasıl ayıracakmış bir bebeği anasından ananın aklı varda fikrimi yok bu nasıl haddini bilmezliktir dedim. Daha bir sürü laf saydım hatırlamıyorum.

Neyse eşim belli uyarmış artık o kadar lafa, sonra bu laflar şeye döndü.
-aboooo bebek anasından ayrılır mı kızıııııım hiç. kim öyle yapar, nasıl vicdan, sen doğur hele kızım ben gelirim yanınıza. Ben bebeğe bakarım, sen çalışırsın dedi ( Bu arada kayınpederim hiç çalışmamış hala da çalışmayan bir insan daha diğer özelliklerini saymak istemiyorum )
Bunu da 1 demiyo 2 demiyo
En sonunda dedim eşime anan kapağı bize atmaya falan mı çalışıyor. Bu nasıl edeptir. İnsan bi der evladım sen çalışma bak bebeğine biz elimizden geldiğince destek oluruz size. Ki hakikaten beklemiyorum böyle birşeyi ama dert iyi niyetse böyle göstersin iyi niyeti madem.
Neyse kv yine susmuyor. Bi gün bildiğin bastım fırçayı kv.

Sonra 10 ay önce kv yakın bir yere taşındık. Ayrı şehirlerdeyiz ama daha yakındayız. İlk geldiğimiz zamanlarda kv evindeyiz. Ayyy kızım (tedavi gördüğümüzü biliyor kv) hele çocuğunuz olsun bir, satarım malı macamatı, zaten burda kimim var. Ben çocuğuna bakarım baban oturur yanımda sende çalışırsın ne güzel dedi (Buraya taşındığımızdan beri çalışmıyorum daha)
Hiç gerek yok anne ben çocuğuma bakarım, zaten eşimde artık daha iyi maaş alıyor diyorum.
Yoook yoook kızım sen çalışmaya alışmışsın duramazsın evde sen çalış biz babanla bakarız bebeğe
Sen düşünme anne bunları dedim kapadım.
Ama kadın iddalı.

Neyse geçenlerde eşimle bir tartışmamızda dedim annen bunları diyor bıktım artık ben gidip gelmek istemiyorum dedim. Nasıl yani gerçekten dedi mi böyle dedi. Dedim evet söyledi. Ben bıktım böyle laf sokuşturmalardan (çooook daha fazlası var bu hiiiiiiç birşey)
Yapabileceği şeyleri söylesin annem, yapamazlar dedi. Dedim valla anandaki azme hayranım. Bu eve gelin geleli 4 sene oldu. Yeni gelin gelen O mu benmiyim bilemedim bu evde dedim, anan neye heves etse yapılıyor ben ne istesem olmuyor dedim. Bu azimle o dediğini de yapar ama böyle bişey olursa beni unut dedim. Olmaz merak etme dedi

Vee eşimle sürekli çocuk ismi konusunu konuşuruz. Hatta geçenlerde başka bir arkadaşımızın bebeği oldu isim mevzusu her evde olduğu gibi onlarda da yaşanmış bir sıkıntı. Dedim bırakın annesi ne koymak istiyorsa o olsun. Ben de hele çocuğum olsun ismini ben koyucam. Bunca sıkıntı çektikten sonra olmuş çocuğumun hiç birşeyine kimseyi karıştırtmam dedim. Tamam aşkım hele bir olsun da sen koy yeterki ismini dedi adam naapsın
3 senedir çocuk isteyipte olmayınca

Ay ne derdim varmış arkadaşın konuyu bildiğin sabote ettim.
Haa bu arada şunu söylemeyi unuttum. Benim kocada bildiğin anacı. Sana söylenen laf kadar bana da neler söylemiştir eşim. Ama susup susup bildiğin çingen oluyorum ben keşke yaptırtmasalar böyle
Ki eşimdeki çene kimsede yoktur. Bir lafa başlasın 30 kişiyi susturacak kapasitede bir insan. Ona rağmen isteğimden vazgeçmiyorum bacım. İstediğim olacak

Höst bee. Millet ne kadar çok hak görüyor üzerinde. Açık açık kalkıp anlamadım ne münasebet deseydin ya! Çok sinir oluyorum böyle konulara. Ben eşimle karar veririm, aa Mehmet olsun ya hem dedenin ismi derim öyle olabilir ancak. Onu istemiyormuş istemezsen isteme. Sonra da koyulur isim, o kendi istediği isimle seslenir sinir eder insanı. Çok sinirlendim!

Eşinin annesinden hep anan diyr mi bahsediyorsun gerçekten. Ben desem ömür boyu konuşmaz heralde benimle

İsim bir boncuktur başka isim bulurum hayatı ne kendime ne de kocama zindan ederim
sizin ki kaynananın isme karışması değil
kaba tabirle kocaya laf geçirememek

Sinir oluyorum boyle herseye burnunu sokan kayinvalidelere 9ay karninda tasiyan siz dogurup acı çekip büyüten siz kaynana hop atlasin ortaya ben olsam kendinide parcalasa kaynanam eşim koydurtmam ama ben sivri bi insanim size bunu tavsiye etmiyorum en guzeli eşinizde uygun bi dille konusun kendi cocugunuza istediginiz ismi koyucaginizi soyleyin ama kayinvalideylede ortak nokta bulmak adına nüfusa 2 isim yazdirin ilki sizin istedginiz olsun ikinci kayinvalidenizin olsun sizin kendi cocugunuz nasilsa büyüdükce kendi istedigiz ismi aşılayın mümkün oldugu kdar olgunlastigi zamanda ztn hangi ismi begenirse onu kullanir cocugunuz

Valla ben böyle bir durumda ameliyatlıyım, lohusayım falan demem alırım doğum belgelerini istediğim isimle kimliği çıkarırım kimseyi de karıştırmam.
Oldu, ben 9 ay karnımda taşıycam ve ismine bile karar veremicem!

böyle kayınvalideleri okuyunca aklıma direk bir ekşi sözlük bakınızı geliyor:

........... çok ayıp ediyorlar.

küfür yasaksa söyleyin de düzelteyim.

yasakmış, düzelttim.

Son düzenleme:
Eşinin annesinden hep anan diyr mi bahsediyorsun gerçekten. Ben desem ömür boyu konuşmaz heralde benimle
demek ki senin kayinvalide daha cok azitmamis, eline koz vermemis te ondan :). Bu kayinvalideler cok saf oluyolar, yaptiklari 10 kat seklinde kendi evlatlarinin burnundan geliyor halbuki.

böyle kayınvalideleri okuyunca aklıma direk bir ekşi sözlük bakınızı geliyor:

..........çok ayıp ediyorlar.

küfür yasaksa söyleyin de düzelteyim.

Sen de abarttin artik ama. Baska konu da da birine g.tun yemiyor demistin. Ayip ama.
su yuzuk konun olmasa erkekmisin acaba dicem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…