• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

zaten bu yapısını bilidiğim için başta duyduğumu söylemedim.
ama annesi bana ağlayarak istediğini yaptıran şimarık kız muamelesi yaptı. şimarmışsın sen her istediğin yapıldığından dedi. ben de bu kadar çok ağlamamın şimarıklıktan değil hayal kırıklığından, eşimin annesi istediği için istediği için hayalimdeki isimden vazgeçirtmeye çalışmasından ve kayınvalidemin bana iki yüzlü deyip kendi iki yüzlülük yaptığından ağladığımı söyledim.. Ayrıca benim söylediğim ismi eşim de benimsemişti. ama netleşmemişti. netleştiremeyişinin annesinden çekindiğinden olduğunu da biliyordum. ama artık bu konuda yapabilieceğim bie şey yok. her gün huzursuzuz ve her gün çaresizlikle ağlıyorum..

Eşiniz söylediğiniz ismi benimsememiş gördüğünüz kadarıyla sadece o anlık kabul etmiş ama dünyadaki en değerli varlığı ona duygu sömürüsü yapınca zaten benimsemediği sadece o anlık kabul ettiği isimden bir anda vazgeçebilmiş. Neden? Çünkü dediğim gibi şu dünyadaki en en en en değerli varlığı biricik annesinin üzülmesine kırılmasına dayanamamış.

Ne kadar kabul edersiniz bilemem ama kayınvalideniz size her istediğini ağlayarak yaptıran şımarık kız muamelesi yaptığı için şu an eşiniz de sizi öyle görüyor. Bunda bir mantık aramayın, bunun tek sebebi annesinin sizi öyle görmesi ve kendince de bunu kanıtlaması.

Gelinler bir kabul etse her şey daha kolay olacak ama yok! İnadız ya, şu an olacak, hemen! Benim istediğim olacak! Annesi de kimmiş nasıl olurmuş, hayır işte benim dediğim olacak :mad: moduna giriyoruz o adamın hayatına girdiğimiz andan itibaren.

Şunu kabul edin her şey daha kolay olacak inanın, annesi sizi kötüleyebilir ama siz asla annesini kötüleyemezsiniz. Ha bu olması gereken mi? Elbette ki değil, ama yerinizi sağlamlaştırmak istiyorsanız bu durumu benimseyin, kabul edin ve ona göre hareket edin doğal olarak. Annesiyle asla ve asla laf dalaşına girmeyin, yineliyorum, kazanamazsınız.

Allah askina ne yap et sakin onun istediği ismi koyma! Gerekirse sen git nufus kagidini cikart ama o ismi koyma!

Belliki kendi istediğin ismi koyamayacaksin, esinle konus kaynananin istedigi ismi de koymayacagiz sen ve ben baska bir isim bulup onu koyacagiz de. Tabi kendi istediğin ismi koyabilsen keske..

Ben olsam kaynana kendisini de parçalasa ASLA onun istedigi ismi koymam sonucu ne olursa olsun..

Dogursun kendi koysun sacmalik!

ben çok sıcak kanlıydım onlara karşı. sımsıkı sarılırdım görünce, gerçekten severdim. sevgime inanmazmış meğerse, eşim öyle dedi.

sen de adını nil koyacakmışsın. kıskanmış kadın. bu iş çözülmez valla. en iyisi ikisini de koyun ya da ikisini de koymayın.

Eşiniz söylediğiniz ismi benimsememiş gördüğünüz kadarıyla sadece o anlık kabul etmiş ama dünyadaki en değerli varlığı ona duygu sömürüsü yapınca zaten benimsemediği sadece o anlık kabul ettiği isimden bir anda vazgeçebilmiş. Neden? Çünkü dediğim gibi şu dünyadaki en en en en değerli varlığı biricik annesinin üzülmesine kırılmasına dayanamamış.

Ne kadar kabul edersiniz bilemem ama kayınvalideniz size her istediğini ağlayarak yaptıran şımarık kız muamelesi yaptığı için şu an eşiniz de sizi öyle görüyor. Bunda bir mantık aramayın, bunun tek sebebi annesinin sizi öyle görmesi ve kendince de bunu kanıtlaması.

Gelinler bir kabul etse her şey daha kolay olacak ama yok! İnadız ya, şu an olacak, hemen! Benim istediğim olacak! Annesi de kimmiş nasıl olurmuş, hayır işte benim dediğim olacak :mad: moduna giriyoruz o adamın hayatına girdiğimiz andan itibaren.

Şunu kabul edin her şey daha kolay olacak inanın, annesi sizi kötüleyebilir ama siz asla annesini kötüleyemezsiniz. Ha bu olması gereken mi? Elbette ki değil, ama yerinizi sağlamlaştırmak istiyorsanız bu durumu benimseyin, kabul edin ve ona göre hareket edin doğal olarak. Annesiyle asla ve asla laf dalaşına girmeyin, yineliyorum, kazanamazsınız.
o bana neler söyledi, ben ağzımı bile açmadım. yetiştirilme tarzım zaten, büyükse karşımdaki saygısızlık yapamam. ki kaynanam çok şer bir kadınmış, laf dalaşına girsem de kazanamam.

ama şu durumda vazgeçersem bence ömür boyu müdahale etmekten çekinmeyecek. ağladı zırladı ama yine benim istediğim oldu diyecek.

Allah askina ne yap et sakin onun istediği ismi koyma! Gerekirse sen git nufus kagidini cikart ama o ismi koyma!

Belliki kendi istediğin ismi koyamayacaksin, esinle konus kaynananin istedigi ismi de koymayacagiz sen ve ben baska bir isim bulup onu koyacagiz de. Tabi kendi istediğin ismi koyabilsen keske..

Ben olsam kaynana kendisini de parçalasa ASLA onun istedigi ismi koymam sonucu ne olursa olsun..

Dogursun kendi koysun sacmalik!
özel olarak istediği bir isim yok. sadece nil ismi nilüfer ismini çağrıştırıyormuş, yani annemin adını. nil olmasın da ne olursa olsunmuş. yani nil den farklı bir isim koyarsak onun istediği olmuş olacak.

Nil koymak istiyorum ben. Annemin adı Nilüfer. Annemin ismini koyuyormuşum. Nil olmasın da ne olursa olsunmuş. Oldu olacak erkek olursa da Mehmet koyalımmış. Mehmet de babamın adı bu arada. Elalem ne dermiş kocama, kaynanasının adını koydu dermiş.

Kayinvaliden ismi ne ? İkisini birleştirip koyun . kiskanmis belli ki

Nil koymak istiyorum ben. Annemin adı Nilüfer. Annemin ismini koyuyormuşum. Nil olmasın da ne olursa olsunmuş. Oldu olacak erkek olursa da Mehmet koyalımmış. Mehmet de babamın adı bu arada. Elalem ne dermiş kocama, kaynanasının adını koydu dermiş.
nutkum tutuldu yaa neler neler kurmus ,o ne oyle yaaa .... şimdiden o isimle sevmeye baslardım ben herkesın yanında, iş inada bindi...bence bunun altında baska seyler var. yok ıkıyuzlu demeler yok sarılmana ınanmamalar falan.. o yüzden şişmiş bence şimdi patladı..

kardeşim bu isim meselesini eşinle tatlı tatlı konuş benimkide olmayacak anneninde sen bir isim öner onun üzerine konuşalım eğer aklımıza yatarsa onu koyarız de

Kv inşallah benim adımı koyun demiyordur

kardeşim bu isim meselesini eşinle tatlı tatlı konuş benimkide olmayacak anneninde sen bir isim öner onun üzerine konuşalım eğer aklımıza yatarsa onu koyarız de
kendi adı konulsun demiyor. o gün konuşurlarken eşim fadime nil olsun mu dedi, o da koymaz ki dedi. sadece nil olmasın diyor..

o bana neler söyledi, ben ağzımı bile açmadım. yetiştirilme tarzım zaten, büyükse karşımdaki saygısızlık yapamam. ki kaynanam çok şer bir kadınmış, laf dalaşına girsem de kazanamam.

ama şu durumda vazgeçersem bence ömür boyu müdahale etmekten çekinmeyecek. ağladı zırladı ama yine benim istediğim oldu diyecek.
Birçok arkadaş da bu yönde yorum yapmış ama bence diretmeniz sizin zararınıza olur. Diretirseniz kayınvalidenizi haklı çıkarmış olursunuz. Anlatabiliyor muyum?

Az önce o ismi neden istemediğini de okudum. Bana kalırsa çok saçma ama böyle düşünen insanları biraz tanıdığım için size şunu söyleyebilirim ki bu mantıktaki birini şu yaşından sonra değiştirmenize imkan yok. Eğer sinirlenmeyi bir kenara bırakabilirseniz biraz daha sakin düşünebilirseniz bence daha iyi olur. Böyle bir kadınla ben olsaydım asla inatlaşmazdım, neden çünkü eşim de zaten onun yanında. Eşinizle aranız açılır bence. Evet kızınızın adı sizin istediğiniz isim olursa bu isim savaşını siz kazanmış olursunuz ama eşinizle farklı takımlarda değilsiniz değil mi? Siz eşinizle aynı takımın oyuncularısınız.

Size şöyle söyleyeyim, yönünüzü kayınvalideden eşinize doğru çevirin. Kayınvalidenizle tartışmanız ters düşmeniz her şeyi daha kötü yapar, siz eşinizi ılıştırmaya çalışın. Tamam ben o isim konusunda diretmiyorum ama sen de diretme gel birlikte başka bir isim düşünelim deyin ve bunu biraz zamana yayın. Tırnaklarınızı çıkarmayın biraz ılımlı yaklaşmaya çalışın yoksa bu savaşın içinde kaybolur gidersiniz bence.

Kadin kiskanmis senin annenin isminin kisaltilmisi baska isim koy sende

Güzellikle fikir verse ne ala idi. Ama böyle arkadan eşinizi kiskirtmasi, hakkınızda kötü şeyler söylemesi çok cirkin. Bu tutumundan dolayı size " ilimli olun, orta yolu bulun" vs. diyemeyecegim...

nil ismi anneni çağrıştırıyor doğru kadın da bundan kıl olmuştur zaten başka bir isim yok mu aklında ne bilim düşün başka bir isim buluver

kendi adı konulsun demiyor. o gün konuşurlarken eşim fadime nil olsun mu dedi, o da koymaz ki dedi. sadece nil olmasın diyor..

Zaten büyüyünce fadimeyi kullanmaz çocuk:) Nil fatma olsun ikisi de cagristiran isim nasilsa... Ay çocuk gibi bu yaslilar Ya..

Ama kendi isim koymak istememesi de bir şey.. Bence uzlaşmaya bakin

özel olarak istediği bir isim yok. sadece nil ismi nilüfer ismini çağrıştırıyormuş, yani annemin adını. nil olmasın da ne olursa olsunmuş. yani nil den farklı bir isim koyarsak onun istediği olmuş olacak.

Ne münasebet yaa kaynanaya ne istediğim ismi koyarim! Ona nee? Bu sadece esimi ve beni ilgilendirir. Allah'im deli oluyorum soyle mikser kaynanalara!

Gercekten ne gerekirse yap ama istedigin ismi koy.

Back