• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

Benim kvde de zamaninda kendi kvsinden çok çekmiş aynisini bana da yasatmaya kalkinca esim oturtturuyo yerine "sen cektin diye benim karima aynisi olmaz" diye. Bende senin gibi 4 aylik evli 2 aylik hamileyim cinsiyeti belli olunca bizimkide baslar dirdira... Esine asla aglayarak konusma yapma, Allah büyük daha 6 ayın var yavaş yavaş empoze edersin. Benim istediğim kız ismini de eşim istemiyo kulağa hoş gelmiyo diye ama Allah nasip ederse reyyan aşağı reyyan yukarı alıstirmak niyetim doguma kadar :D

Ay bu k.v.lerrrrr.ne tuhaflar ya.anne vebabanincocugunun uzerindeki haklarindan biri,cocuklarina guzel isimkoymaktirrrr.k.v.bunusoyleyin.bubenim gorevim.siz emekli olmussunuz diyin.

Bu ne ya.
Uyuz oldun kvnize.
uzgunum canim ama kvlerin yuzde doksani boyle. bu olayin tiiipppatip aynisini yasadim. baskin ciktim. konu sahibi siz de esinizi yola getirebilirsiniz bence
annesini kotulemeyin
eski huzurlu gunlere donun
isim konusunu bi muddet acmayin
bi sorun oldukca belli edin hep mesela sirtiniz mi agriyor gizlrmeyin. uyuyamadiginizda belli edin. gebeligin ne zor bir surec oldugunu gorsun.
ve her en zor anda gebelik cok zormus diyin.
kusarken aglarken ac kalina el ayak sisince vs vs hep diyinki cok zormus
sonra doguma yakin ince bir duygusallik aninda konuya kenardan yaklasip bu ismi cok arzuladiginizi hissettirin.
daha da gerisini o dusunsun..
i ce incd isleyeceksiniz. alti ay yeterli bir sure.

dertligelin2014,
bu konuyu hiç kafanıza takmayın, eşiniz baştan sizin istediğiniz ismi sevdiğini söyledi mi? Olay bitmiştir, yavrunuz hayırlısıyla sağsalim doğsun hiç oyalanmadan gidin nüfus memurluğuna bebeğinizin nüfusunu kendiniz çıkarın, bebeği kim taşıyorsa söz hakkı onundur.

Burda okuyorum bebek ismi sorunlarını, yaşamadım yaşanmasına da izin vermezdim, kızım doğdu eşimle ortak isim belirledik, nüfusunu bizzat gidip kendim çıkardım, çocuk benim yahu:cool:

Bazen gerçekten inanamıyorum okuduklarıma. Biraz sakin düşünür müsünüz, böyle bir psikolojiyi 4 aylık evlilikte yok edebileceğinizi gerçekten düşünmüyorsunuz herhalde :KK57:

Siz annesiyle çatışma halinde olmaya devam ederseniz buna zaten imkan yok da, belki biraz ılımlı olursanız seneler sonra sizin de onun ailesi olduğunu ona kabul ettirebilirsiniz.

Okuduklarım karşısında hayretler içerisinde kaldım. Adam annesini herkesten her şeyden tüm sevgilerden üstün tutuyor bunu terazi örneğiyle de gözünüze sokuyor ama siz kalkıp da bu kadınla ters düşmeyi göze alabiliyorsunuz. Başından belli değil mi eğer o kadınla kavga ederseniz yenilenin siz olacağı? Nedir bu elinden oyuncağı alınan çocuk gibi çırpınışlarınız?

Ben olsaydım sizin yerinizde bu konuşmayı duyduğumu eşim sizinkisi gibi olsaydı asla ve asla söylemezdim. Zaten baştan hangi isme karar verdiğimizi söylemezdim. Bakalım düşünürüz o zamana daha çok var derdim o sırada da eşime alttan alttan o ismi benimsetirdim. Böyle bir kaynana böyle bir eşe sahipseniz biraz uyanık olmakta fayda var herkesin suyuna gidip kendi istediklerinizi yaptırabilirsiniz ama böyle annen mi ben mi olayına dönerse üzgünüm zaten siz başından bu savaşın mağlubusunuz.
aynen katiliyorum.

2elim kanda da olsa gider çocuğumun nüfus kağıdını ben çıkartırım diyecektim ki mune güzel bi açıklama yapmış.

benimde adımı annemle babam koyamamış bu konu yüzünden sülale senelerce küs kalmış birbirine.

Eşinin annesinden hep anan diyr mi bahsediyorsun gerçekten. Ben desem ömür boyu konuşmaz heralde benimle

Derim. Her zaman değil. Böyle çileden çıkma anlarımda anan diyorum ama bunu küçümsemek ya da başka maksatla söylemem bunu eşimde de bilir. Ki ben annemle ilgili mevzu olduğunda anam aşşağı anam yukarı şeklinde bahsederim çünkü.
Sadece kv ye kibarlık olsun diye annen diyorum, ama kızınca anan oluyu ne hikmetse
:KK52:

Alti ustu 4 aylik evlisin
eski mutlu evliligim felan biraz komik olmus sozlerin:KK54:ama isim konusunda haklisin kirilmakta.benim tavsiyem 2 isim koyun kv ninde gonlu olsun.yani gobek adi onun dedigi olsun.gerci bide su olay var. Kadin gicikligina hep o isimle cagirir kesin
sen en iyisi kendi istedigini koy.esinde cok konusmasin.anasini uzmiycekte hamile karisini mi uzecek.hem soz hakki niye kocandaki ikiniz ortak ne derseniz odur

oglum olucak ins. Kayinvalidem dedi ki x ismini koy istersen guzel isim. x erkek kardesimin ismi. hayatta olmaz dedim, cok yaramazdi cunku. Elh. Kayinvalidemler oyle seylere hic karismazlar, hatta benim kardesimin ismini teklif etti.

bu iş kavgayla gürültüyle olmayacak belli.sen ne kadar çabalarsan çabala doğum sonrası sen yatağında yatarken eşin çocuğun kimliğini çıkartmaya gittiğinde yine bildiğini okur.

Resti çek.
Çocuğa bakmam annen baksın , annemin evine giderim de.
Bana iki yüzlü dedi de.
Sana da bakınca hiç öyle sesin çıkıyora benzemiyor.
Ne yapalım gelip biz mi ikna edelim eşini ?
Ay gece gece sinir oldum.

Sulaledeki ilk erkek torun benim oğlum ve biz oglumun cinsiyeti ogrendik dediler illa k.peder ismi olcak yok dedik neler yaptilar bize çocuk dogana kadar gelmediler baskalariyla laf yolladı lar. Biz insallik ettik ramazanda gittik evlerine iftar sofrası na gelnediler hatta k.peder Doğumuma gelmedi daha ne diyim. Ismi vermedik eşim istediği ismi koydu.mecbur kabul ettiler 6 ay bizi mahvettiler.hatta kaynana m k.pederin ismini vermezsen özürlü olur bile dedi bebegin daha neler neler.istedigin ismi ver bosver eni sonu ksbul etcek

Back