• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

sürekli komşularının, eltilerinin, görümcelerinin gelinlerini örnek veriyor. hepsi kaynanalarının adını koymuş. yani eşime kendi isminin koyulmasını istediğini ima ediyor! :KK43: :KK43:
sakın kabul etme tavrını koy lütfen! kuzenim hep alttan aldığı için şu an çok mutsuz okusaydım bir iş sahibi olsaydım kesinlikle ayrılırdım diyor, unutma taviz tavizi doğurur sen daha yeni evlisin senin düşüncelerine saygı duymak zorundalar!!!

Bazen gerçekten inanamıyorum okuduklarıma. Biraz sakin düşünür müsünüz, böyle bir psikolojiyi 4 aylık evlilikte yok edebileceğinizi gerçekten düşünmüyorsunuz herhalde :KK57:

Siz annesiyle çatışma halinde olmaya devam ederseniz buna zaten imkan yok da, belki biraz ılımlı olursanız seneler sonra sizin de onun ailesi olduğunu ona kabul ettirebilirsiniz.

Okuduklarım karşısında hayretler içerisinde kaldım. Adam annesini herkesten her şeyden tüm sevgilerden üstün tutuyor bunu terazi örneğiyle de gözünüze sokuyor ama siz kalkıp da bu kadınla ters düşmeyi göze alabiliyorsunuz. Başından belli değil mi eğer o kadınla kavga ederseniz yenilenin siz olacağı? Nedir bu elinden oyuncağı alınan çocuk gibi çırpınışlarınız?

Ben olsaydım sizin yerinizde bu konuşmayı duyduğumu eşim sizinkisi gibi olsaydı asla ve asla söylemezdim. Zaten baştan hangi isme karar verdiğimizi söylemezdim. Bakalım düşünürüz o zamana daha çok var derdim o sırada da eşime alttan alttan o ismi benimsetirdim. Böyle bir kaynana böyle bir eşe sahipseniz biraz uyanık olmakta fayda var herkesin suyuna gidip kendi istediklerinizi yaptırabilirsiniz ama böyle annen mi ben mi olayına dönerse üzgünüm zaten siz başından bu savaşın mağlubusunuz.
zaten bu yapısını bilidiğim için başta duyduğumu söylemedim.
ama annesi bana ağlayarak istediğini yaptıran şimarık kız muamelesi yaptı. şimarmışsın sen her istediğin yapıldığından dedi. ben de bu kadar çok ağlamamın şimarıklıktan değil hayal kırıklığından, eşimin annesi istediği için istediği için hayalimdeki isimden vazgeçirtmeye çalışmasından ve kayınvalidemin bana iki yüzlü deyip kendi iki yüzlülük yaptığından ağladığımı söyledim.. Ayrıca benim söylediğim ismi eşim de benimsemişti. ama netleşmemişti. netleştiremeyişinin annesinden çekindiğinden olduğunu da biliyordum. ama artık bu konuda yapabilieceğim bie şey yok. her gün huzursuzuz ve her gün çaresizlikle ağlıyorum..

Önce güzellikler yaklaştım zaten. Kv min eşimi fitlediğini kulaklarımla duyduğum halde eşime hiç bir şey söylemedim. Ama baktım olmuyor yani.. Güzellikten anlamıyorlar.. Üzülmemden anlamıyorlar.. Zıtlaşmaktan anlamıyorlar.. Ne yapacağımı şaşırdım. Ve biliyorum ki şimdi kabul edersem ömür boyu bu düzen böyle gidecek. Bunun için diretiyorum artuık.. Her şeye karışacak o kadın, eşim de hep annem üzülmesin, eşim nasılsa affediyor diyecek.. Bu yüzden benim istediğim isim olmak zorunda.. Ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorummm.. :KK43:
Düşüncelerin çok mantıklı .. Eşine ikinizin bebeği olduğunu artık sizinde bir aile olduğunuzu anlatmaya çalış anne olarak bebeğinin ismine karar vermenin en doğal hakkın olduğunu anlat ..
Annesinin başka şekilde gönlünü almanız gerektiğini söyle ..
Annesini sevdiğini ama eşinin adaletsiz tavırları yüzünden soğuduğunu anlat ..
Anlamazsa da kavga küslük olacak aranızda ne diyim yani bebeğine üzülüyorum senin her damla göz yaşını
hissediyo bebecik.

Keşke baştan soylemeseydiniz hangi ismi istediğinizi. Ben kızımın ismine karar verdim ama söylemiyorum çünkü oglumda savaş çıkmıştı bu defa akıllandim.oglumun ismini de nihayetinde iki isim koyduk babasının ve benim istediğim isimler.kesinlikle kaynanamin istediği isim değil! Bana heves ettim deseydi belki kirmazdim ama yokmusum gibi davranıp burnumdan getirdi ya lohusa halimle usenmedim gittim oğlumun nüfus kağıdını çıkarttım...

Düşüncelerin çok mantıklı .. Eşine ikinizin bebeği olduğunu artık sizinde bir aile olduğunuzu anlatmaya çalış anne olarak bebeğinin ismine karar vermenin en doğal hakkın olduğunu anlat ..
Annesinin başka şekilde gönlünü almanız gerektiğini söyle ..
Annesini sevdiğini ama eşinin adaletsiz tavırları yüzünden soğuduğunu anlat ..
Anlamazsa da kavga küslük olacak aranızda ne diyim yani bebeğine üzülüyorum senin her damla göz yaşını
hissediyo bebecik.
senin bebeğinse benim de bebeğim diyor. benim de söz hakkım var diyor. o ismi beğenmiyorum diyor ama beğeniyordu. benim de söz hakkım var diyerek annesinin istediğini yapmaya çalışıyor. :(

Kardeşim erkek bebeği olacaktı gelinin babasının adıyla bizim babanın adı aynı yeni babası vefat etmişti annemler babasının adı olsun dediler iki aile büyğkleride biz kardeşimle koymayalım güzel değil falan dedik tabi yüksek sesle söylemiyoruz bunu annem sen koymaz mısın babanın adını dedi koymam güzel değil dedim, hayır dedi gelinim ne istiyorsa onu koysun babasının ismini koymak gerekir dedi o isim konuldu kardeşim anneme kızdı eşimin aklında yoktu siz soktunuz diye.

emin misin eşinin bu çocuğu isteyerek yaptığına? düşürecektim umursamadı bile diyorsun
bir isim kendisinden değerleri olmuş bebeğin
demek ki neymiş? insanları aynı evde yaşamadan tanıyamıyormuşsun

senin bebeğinse benim de bebeğim diyor. benim de söz hakkım var diyor. o ismi beğenmiyorum diyor ama beğeniyordu. benim de söz hakkım var diyerek annesinin istediğini yapmaya çalışıyor. :KK43:
Peki sen başka bir isim düşünsen ??
başka bir seçenek sun eşine ama kv nin istediğini yapma .. bu konuda taviz verme tabi de ..
Bunu düşünür müsün?

Çocuğu kim doğuruyorsa bebeğin ismini o koysun
9 ay karnında taşı bir ömür çile çek isim hakkın bile olmasın
yok daha neler....
illa bebek adı koymak istiyorsa tekrar bebek sahibi olabilirler yani

sürekli komşularının, eltilerinin, görümcelerinin gelinlerini örnek veriyor. hepsi kaynanalarının adını koymuş. yani eşime kendi isminin koyulmasını istediğini ima ediyor! :KK43: :KK43:
senin bebeğinse benim de bebeğim diyor. benim de söz hakkım var diyor. o ismi beğenmiyorum diyor ama beğeniyordu. benim de söz hakkım var diyerek annesinin istediğini yapmaya çalışıyor. :KK43:
2 isim koyun bebeğinize madem öyleyse. :KK53: Hep kendi koyduğunuz isimle seslenin çocuğu da öyle sevin, emzirin, büyütün. Madem hem senin hem onun bebeği %50 paylaşın isim hakkını :KK11:

Önce güzellikler yaklaştım zaten. Kv min eşimi fitlediğini kulaklarımla duyduğum halde eşime hiç bir şey söylemedim. Ama baktım olmuyor yani.. Güzellikten anlamıyorlar.. Üzülmemden anlamıyorlar.. Zıtlaşmaktan anlamıyorlar.. Ne yapacağımı şaşırdım. Ve biliyorum ki şimdi kabul edersem ömür boyu bu düzen böyle gidecek. Bunun için diretiyorum artuık.. Her şeye karışacak o kadın, eşim de hep annem üzülmesin, eşim nasılsa affediyor diyecek.. Bu yüzden benim istediğim isim olmak zorunda.. Ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorummm.. :KK43:

Ya iki isim ya da hastane de doğum belgesi vb şeyi birini ayarlayip esinizden önce elinize alacaksiniz biri getirecek ve kendiniz halledeceksiniz.

bence isim konusunda diret. ajitasyon yapmasın boş boş. iki yüzlü falan demiş bir de... ama iki yüzlü niye demiş acaba onu merak ettim?

bi yandan anası bi yandan sen ortada bırakmışsınız adamı. ona da ayrı acıdım valla. ama bence senden taraf olmalı.

Nil koymak istiyorum ben. Annemin adı Nilüfer. Annemin ismini koyuyormuşum. Nil olmasın da ne olursa olsunmuş. Oldu olacak erkek olursa da Mehmet koyalımmış. Mehmet de babamın adı bu arada. Elalem ne dermiş kocama, kaynanasının adını koydu dermiş.

Bu olayda geri adim atarsan , Evliligin boyunca ezilirsin ...
Kesinlikle geri adim atma ve istedigin ismi koy , gerekirse kavga et ne yaparsan yap.
Sonucta istedigin isim olmadigi zaman , ozamanda huzursuzluk cikicak.
Kiyameti kopar bak bakalim birdaha sana karisiyorlarmi...

Ne demek kendileri isme karsr vermis , sen karninda tasiyosun o bebegi...
Kimsenin sana sorma dan boyle bir karar verme hakki yok...

Madem okadar kv istiyor , gitsin dogursun bitane koysun istedigi ismi...

bence isim konusunda diret. ajitasyon yapmasın boş boş. iki yüzlü falan demiş bir de... ama iki yüzlü niye demiş acaba onu merak ettim?

bi yandan anası bi yandan sen ortada bırakmışsınız adamı. ona da ayrı acıdım valla. ama bence senden taraf olmalı.
ben çok sıcak kanlıydım onlara karşı. sımsıkı sarılırdım görünce, gerçekten severdim. sevgime inanmazmış meğerse, eşim öyle dedi.

Back