• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

4 aylık evli, 3 aylık hamileyim. Çok mutlu bir evliliğim vardı. Çok severek evlendik. Çocuğumun adına X koymaya karar verdim ve bunu dile getirmekten çekinmedim. Çünkü koyacağımız ismi eşim de seviyordu. ama kaynanam benim uyuduğumu zannettiği bir anda eşime öyle bir baskı kurdu ve öyle bir öfkeyle bu ismi asla istemediğini anlattı ki, kulaklarıma inanamadım.

Bunca zaman hiç bir saygısızlığım olmadı ona. O da hep benim yüzüme gülerdi. Ama bana iki yüzlü bile dedi. Kulaklarımla duydum. O gün bugündür eşim o ismi koymayacağını söylüyor. Günlerce gözyaşı döktüm. Hala döküyorum. O gün beni uyurken sanıp da konuştuklarının hepsini, ses tonlamalarını, kelimelerin hepsini duyduğumu söyledim. Önce biraz üzüldü bana. İstediğin isim olsun dedi. Ama vazgeçmiyor.

Kaynanam ise ağladım diye bana kızdı, şimarık olduğumu söyledi. Fikrimizi de mi söylemeyelim dedi. Tamam tamam senin istediğin olsun dedi. Ama biliyor ki o bir şey isterse oğlu muhakkak yapar. İstediğin olsun derken bile istediğimin olmayacağını biliyordu.

Yine yine en başa dönüyoruz hep. Çocuğumu düşürecektim neredeyse yine de umursamadı eşim. Söylediğine göre annesi çok çileler çekmiş, hiç kimse onu adam yerine koyup da dinlememiş, bu yüzden annesi ne isterse onu yapacakmış. Üzülmesini istemiyormuş. Eee ben üzülüyorum ama. Benim çocuğum bu ben koyarım adını diyorum, benim de çocuğum diyor. Ama o koymuyor ki adını, annesi koyuyor.

O böyle davrancıkta annesine olan öfkemin arttığını, kin güttüğümü, ve o ismi koymazsak bu olayı(kaynanamın yüzüme gülüp arkamdan kocamı fitlemesine şahit oluşumu) ömür boyu unutamayacağımı ve hep soğuk kalacağımızı söyledim. Ki normalde eşimin ailesine karşı çok sıcak kanlıyımdır. Ben sizin kavgalarınız yüzünden kızıma istemediğim bir isim koyamam dedi. Çok yoruldum artık..

Eşimin beni çok sevdiğine eminim. Ama konu annesi olunca beni çiğniyor böyle. Duygularımı hiç önemsemiyor. Bu kadın ortaya bir istemiyorum lafı attı ve huzurumuz tamamen kaçtı.. Eski mutlu evliliğimi istiyorum.. Ve karnımda taşıdığım çocuğa hayalimdeki ismi koyabilmek..
2.İSİMLİ olsun demokrotik olur kimsenin gönlü kalmaz üzüldüm bu hamilelik döneminde seni üzmelerine

çaresizlikten ağlıyorum. Ne yapabilirim ki?! Hiç bir şekilde ikna olmuyor :KK43: :KK43: :'(
Önce işini yumuşakça halletmeye çalış annesinin geçmişte ezilmesi senin hatan değil
ayrıca şuan seni ezecekleri sonucuna da çıkmıyor ..
Baktın sakinlikten anlamıyorlar çek restini bu ne ya senin bütün ömrün böyle mi geçecek yani ne saçma iş bu anlamadım .

Aynısını söyledim. Cevap vermiyor ben öyle deyince. Ama eşimin de bu konuda normal insanlardan farklı olduğunu düşünüyorum. Annesi üzülmesin de kim üzülürse üzülsün. Bir keresinde (nişanlıyken) terazinin bir kefesinde sen, ablam ve babam bir tarafında da annem olsa annem ağır basar demişti. Herkesten vazgeçermiş, ama annesinden vazgeçmezmiş. Bu yüzden diyorum. Beni sevdiğini biliyorum. Babasını sevmiyor mu? Ya da ablasını? Ama annesine karşı apayrı bir yaklaşımı var. Sağlıksız bir psikoloji bu. Kıramıyorum bu yapısını..

Sorunun annesini kıramaması ile alakası yok.

Kadın sizin hakkınızda ikiyüzlü demiş. Olay basit bir isim beğenmeme mevzusu değil.

Terazinin iki kefesine ortada bir olay yokken koyması farklı bir şey, yine de saçma olsa da.

Apaçık bir şekilde siz haklıyken sizi korumayan insandan, eşiniz olmasa bile bir şey beklemeyin bence. Olmamış o insan.

neden istediğiniz isme karşı o da önemli.. illa o koymadığı için mi yoksa isim mi problem..
kendi koymaksa derdi o zaman savaş başlamış demektir..
arkadaşım kızına hilal adını koyacaktı kv yataklara düştü sonradan belli oldu kpin eski nişanlısı imiş hilal diye biri..

benim k.validem gibi yapın:KK53:. nüfus cüzdanını gidip kendisi almış eşimin. emri vaki yapmış...

Ben korkarım ki konu sahibinin eşi böyle bir şey yapmasın. Burda bir konu vardı daha hastaneden çıkmadan kadın adam gidip ailesinin istediği isimle çıkartmıştı nüfus cüzdanını.

neden istediğiniz isme karşı o da önemli.. illa o koymadığı için mi yoksa isim mi problem..
kendi koymaksa derdi o zaman savaş başlamış demektir..
arkadaşım kızına hilal adını koyacaktı kv yataklara düştü sonradan belli oldu kpin eski nişanlısı imiş hilal diye biri..
İlginçmiş ...

Önce işini yumuşakça halletmeye çalış annesinin geçmişte ezilmesi senin hatan değil
ayrıca şuan seni ezecekleri sonucuna da çıkmıyor ..
Baktın sakinlikten anlamıyorlar çek restini bu ne ya senin bütün ömrün böyle mi geçecek yani ne saçma iş bu anlamadım .
Önce güzellikler yaklaştım zaten. Kv min eşimi fitlediğini kulaklarımla duyduğum halde eşime hiç bir şey söylemedim. Ama baktım olmuyor yani.. Güzellikten anlamıyorlar.. Üzülmemden anlamıyorlar.. Zıtlaşmaktan anlamıyorlar.. Ne yapacağımı şaşırdım. Ve biliyorum ki şimdi kabul edersem ömür boyu bu düzen böyle gidecek. Bunun için diretiyorum artuık.. Her şeye karışacak o kadın, eşim de hep annem üzülmesin, eşim nasılsa affediyor diyecek.. Bu yüzden benim istediğim isim olmak zorunda.. Ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorummm.. :(

Sevgili kayinvalide zamaninda dinlenmemis ezik yasamis artik oglu ezdirmeyecek anacigini amenna. Nolacak o kaynananin yasadigini sende yasamis olacaksin bundan 20 yil sonra sen de evlatlarina ben zamaninda dinlenmedim simdi siz beni dinleyin mi diyeceksiniz. Yazik o kocanizin aklina fikrine mantigina. Krske o anda uyumadiginizi gosterip konusmaya mudahil olsaydiniz. Is isten gectikten sonra aynen kayonvaliden fikr8mizi soyleyemeyecekmiyiz diye cikacak isin icinden nitekimde oyle etmis. Hakliyken haksiz nefret ediyorum bu durumlardan. Biz de bakalim durum nasil olacak ben de ufak capli bisry yasiycaz diye dusunuyorum ben de 3 aylikgim neyse Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasib etsin

Bende merak ettim isimleri, konu sahibi yazarsanız belki kk koyar madem herkes karışıyor bizde eksik kalmayalım:)) isim hakkı anne babanındır büyükler buna bari karışmasın..

Evliğini bilemeyiz zor bir durumdasın hamileliğin verdiği hormonlarla biraz daha hassasın .tabi senin için öenmli bir konu ama fazla takma evliğini bu yüzden kabusa çevirme .zamana bırak eşine anlat duygularını ama hemen değil tab,ki .umarım gönlünce olur.

Hayır desem ki evlenmemiş aynı yollardan geçmemiş aynı heycanları tatmamış adı üstünde k.valide ee sen ununu elemiş eleğini asmışsın gencecik insanların mutluluğuna ne diye göz dikersin ben anlamıyorum...

kayınvalideye bak ya siyasetçi olsun bence, tamm istediğin ismi sen koy derken bile olmayacağını biliyormuş valla ben asla böyle bir şeyi kabul etmem:KK12: kuzenimin eşi de anneci, kızı doğar doğmaz gitti annesinin ismini koydu kızına kuzenimle hala araları açık kızı olmuş 1,5 yaşında eşi evde kızının ismini getirmiyor saçmalık resmen

Aynısını söyledim. Cevap vermiyor ben öyle deyince. Ama eşimin de bu konuda normal insanlardan farklı olduğunu düşünüyorum. Annesi üzülmesin de kim üzülürse üzülsün. Bir keresinde (nişanlıyken) terazinin bir kefesinde sen, ablam ve babam bir tarafında da annem olsa annem ağır basar demişti. Herkesten vazgeçermiş, ama annesinden vazgeçmezmiş. Bu yüzden diyorum. Beni sevdiğini biliyorum. Babasını sevmiyor mu? Ya da ablasını? Ama annesine karşı apayrı bir yaklaşımı var. Sağlıksız bir psikoloji bu. Kıramıyorum bu yapısını..
Bazen gerçekten inanamıyorum okuduklarıma. Biraz sakin düşünür müsünüz, böyle bir psikolojiyi 4 aylık evlilikte yok edebileceğinizi gerçekten düşünmüyorsunuz herhalde :KK57:

Siz annesiyle çatışma halinde olmaya devam ederseniz buna zaten imkan yok da, belki biraz ılımlı olursanız seneler sonra sizin de onun ailesi olduğunu ona kabul ettirebilirsiniz.

Okuduklarım karşısında hayretler içerisinde kaldım. Adam annesini herkesten her şeyden tüm sevgilerden üstün tutuyor bunu terazi örneğiyle de gözünüze sokuyor ama siz kalkıp da bu kadınla ters düşmeyi göze alabiliyorsunuz. Başından belli değil mi eğer o kadınla kavga ederseniz yenilenin siz olacağı? Nedir bu elinden oyuncağı alınan çocuk gibi çırpınışlarınız?

Ben olsaydım sizin yerinizde bu konuşmayı duyduğumu eşim sizinkisi gibi olsaydı asla ve asla söylemezdim. Zaten baştan hangi isme karar verdiğimizi söylemezdim. Bakalım düşünürüz o zamana daha çok var derdim o sırada da eşime alttan alttan o ismi benimsetirdim. Böyle bir kaynana böyle bir eşe sahipseniz biraz uyanık olmakta fayda var herkesin suyuna gidip kendi istediklerinizi yaptırabilirsiniz ama böyle annen mi ben mi olayına dönerse üzgünüm zaten siz başından bu savaşın mağlubusunuz.

kayınvalideye bak ya siyasetçi olsun bence tamm istediğin ismi sen koy derken bile olmayacağını biliyormuş valla ben asla böyle bir şeyi kabul etmem:KK12: kuzenimin eşi de anneci, kızı doğar doğmaz gitti annesinin ismini koydu kızına kuzenimle hala araları açık kızı olmuş 1,5 yaşında eşi evde kızının ismini getirmiyor saçmalık resmen
sürekli komşularının, eltilerinin, görümcelerinin gelinlerini örnek veriyor. hepsi kaynanalarının adını koymuş. yani eşime kendi isminin koyulmasını istediğini ima ediyor! :( :(

:KK11:anası sensin kendin isim koyacaksın anasını ezdirmemesinin kanıtı seni ezmek mi ne cahil bir adam bide bunun annesi benim pırlanta oğlum der.o zaman parmağına yüzük yapsın baksın baksin otursun beraber.herşeyi kabul etsende yaranamazsın etmesende sen direnmeye devam et, çocuk yaparken ona mı sordunuzda adını o koyacak mümkünse ondan uzak bir yerlere taşının anamda anam diyorsa birakın anasıyla otursun. o zaman gelin değil kurbanda hamile koyun alacaktı pazardan istediği ismi koyar doğan kuzulara, kısaca onun hayatı boyunca ezilmesinin suçlusu ben değilim deyin,bunu ödetecek birinle evlenseydin deyin ben kaldıramıyorum bu hamile halimle yapılanlara bakın diyin hangi çağda yaşıyor bunlar ya saçını başını yolasım geldi kv nin

Back