4 aylık evli, 3 aylık hamileyim. Çok mutlu bir evliliğim vardı. Çok severek evlendik. Çocuğumun adına X koymaya karar verdim ve bunu dile getirmekten çekinmedim. Çünkü koyacağımız ismi eşim de seviyordu. ama kaynanam benim uyuduğumu zannettiği bir anda eşime öyle bir baskı kurdu ve öyle bir öfkeyle bu ismi asla istemediğini anlattı ki, kulaklarıma inanamadım.
Bunca zaman hiç bir saygısızlığım olmadı ona. O da hep benim yüzüme gülerdi. Ama bana iki yüzlü bile dedi. Kulaklarımla duydum. O gün bugündür eşim o ismi koymayacağını söylüyor. Günlerce gözyaşı döktüm. Hala döküyorum. O gün beni uyurken sanıp da konuştuklarının hepsini, ses tonlamalarını, kelimelerin hepsini duyduğumu söyledim. Önce biraz üzüldü bana. İstediğin isim olsun dedi. Ama vazgeçmiyor.
Kaynanam ise ağladım diye bana kızdı, şimarık olduğumu söyledi. Fikrimizi de mi söylemeyelim dedi. Tamam tamam senin istediğin olsun dedi. Ama biliyor ki o bir şey isterse oğlu muhakkak yapar. İstediğin olsun derken bile istediğimin olmayacağını biliyordu.
Yine yine en başa dönüyoruz hep. Çocuğumu düşürecektim neredeyse yine de umursamadı eşim. Söylediğine göre annesi çok çileler çekmiş, hiç kimse onu adam yerine koyup da dinlememiş, bu yüzden annesi ne isterse onu yapacakmış. Üzülmesini istemiyormuş. Eee ben üzülüyorum ama. Benim çocuğum bu ben koyarım adını diyorum, benim de çocuğum diyor. Ama o koymuyor ki adını, annesi koyuyor.
O böyle davrancıkta annesine olan öfkemin arttığını, kin güttüğümü, ve o ismi koymazsak bu olayı(kaynanamın yüzüme gülüp arkamdan kocamı fitlemesine şahit oluşumu) ömür boyu unutamayacağımı ve hep soğuk kalacağımızı söyledim. Ki normalde eşimin ailesine karşı çok sıcak kanlıyımdır. Ben sizin kavgalarınız yüzünden kızıma istemediğim bir isim koyamam dedi. Çok yoruldum artık..
Eşimin beni çok sevdiğine eminim. Ama konu annesi olunca beni çiğniyor böyle. Duygularımı hiç önemsemiyor. Bu kadın ortaya bir istemiyorum lafı attı ve huzurumuz tamamen kaçtı.. Eski mutlu evliliğimi istiyorum.. Ve karnımda taşıdığım çocuğa hayalimdeki ismi koyabilmek..