- 4 Ocak 2014
- 3.336
- 4.541
- 248
- Konu Sahibi dertligelin2014
-
sakın kabul etme tavrını koy lütfen! kuzenim hep alttan aldığı için şu an çok mutsuz okusaydım bir iş sahibi olsaydım kesinlikle ayrılırdım diyor, unutma taviz tavizi doğurur sen daha yeni evlisin senin düşüncelerine saygı duymak zorundalar!!!sürekli komşularının, eltilerinin, görümcelerinin gelinlerini örnek veriyor. hepsi kaynanalarının adını koymuş. yani eşime kendi isminin koyulmasını istediğini ima ediyor!
zaten bu yapısını bilidiğim için başta duyduğumu söylemedim.Bazen gerçekten inanamıyorum okuduklarıma. Biraz sakin düşünür müsünüz, böyle bir psikolojiyi 4 aylık evlilikte yok edebileceğinizi gerçekten düşünmüyorsunuz herhalde
Siz annesiyle çatışma halinde olmaya devam ederseniz buna zaten imkan yok da, belki biraz ılımlı olursanız seneler sonra sizin de onun ailesi olduğunu ona kabul ettirebilirsiniz.
Okuduklarım karşısında hayretler içerisinde kaldım. Adam annesini herkesten her şeyden tüm sevgilerden üstün tutuyor bunu terazi örneğiyle de gözünüze sokuyor ama siz kalkıp da bu kadınla ters düşmeyi göze alabiliyorsunuz. Başından belli değil mi eğer o kadınla kavga ederseniz yenilenin siz olacağı? Nedir bu elinden oyuncağı alınan çocuk gibi çırpınışlarınız?
Ben olsaydım sizin yerinizde bu konuşmayı duyduğumu eşim sizinkisi gibi olsaydı asla ve asla söylemezdim. Zaten baştan hangi isme karar verdiğimizi söylemezdim. Bakalım düşünürüz o zamana daha çok var derdim o sırada da eşime alttan alttan o ismi benimsetirdim. Böyle bir kaynana böyle bir eşe sahipseniz biraz uyanık olmakta fayda var herkesin suyuna gidip kendi istediklerinizi yaptırabilirsiniz ama böyle annen mi ben mi olayına dönerse üzgünüm zaten siz başından bu savaşın mağlubusunuz.
Düşüncelerin çok mantıklı .. Eşine ikinizin bebeği olduğunu artık sizinde bir aile olduğunuzu anlatmaya çalış anne olarak bebeğinin ismine karar vermenin en doğal hakkın olduğunu anlat ..Önce güzellikler yaklaştım zaten. Kv min eşimi fitlediğini kulaklarımla duyduğum halde eşime hiç bir şey söylemedim. Ama baktım olmuyor yani.. Güzellikten anlamıyorlar.. Üzülmemden anlamıyorlar.. Zıtlaşmaktan anlamıyorlar.. Ne yapacağımı şaşırdım. Ve biliyorum ki şimdi kabul edersem ömür boyu bu düzen böyle gidecek. Bunun için diretiyorum artuık.. Her şeye karışacak o kadın, eşim de hep annem üzülmesin, eşim nasılsa affediyor diyecek.. Bu yüzden benim istediğim isim olmak zorunda.. Ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorummm..
senin bebeğinse benim de bebeğim diyor. benim de söz hakkım var diyor. o ismi beğenmiyorum diyor ama beğeniyordu. benim de söz hakkım var diyerek annesinin istediğini yapmaya çalışıyor.Düşüncelerin çok mantıklı .. Eşine ikinizin bebeği olduğunu artık sizinde bir aile olduğunuzu anlatmaya çalış anne olarak bebeğinin ismine karar vermenin en doğal hakkın olduğunu anlat ..
Annesinin başka şekilde gönlünü almanız gerektiğini söyle ..
Annesini sevdiğini ama eşinin adaletsiz tavırları yüzünden soğuduğunu anlat ..
Anlamazsa da kavga küslük olacak aranızda ne diyim yani bebeğine üzülüyorum senin her damla göz yaşını
hissediyo bebecik.
Peki sen başka bir isim düşünsen ??senin bebeğinse benim de bebeğim diyor. benim de söz hakkım var diyor. o ismi beğenmiyorum diyor ama beğeniyordu. benim de söz hakkım var diyerek annesinin istediğini yapmaya çalışıyor.
sürekli komşularının, eltilerinin, görümcelerinin gelinlerini örnek veriyor. hepsi kaynanalarının adını koymuş. yani eşime kendi isminin koyulmasını istediğini ima ediyor!
2 isim koyun bebeğinize madem öyleyse.senin bebeğinse benim de bebeğim diyor. benim de söz hakkım var diyor. o ismi beğenmiyorum diyor ama beğeniyordu. benim de söz hakkım var diyerek annesinin istediğini yapmaya çalışıyor.
Önce güzellikler yaklaştım zaten. Kv min eşimi fitlediğini kulaklarımla duyduğum halde eşime hiç bir şey söylemedim. Ama baktım olmuyor yani.. Güzellikten anlamıyorlar.. Üzülmemden anlamıyorlar.. Zıtlaşmaktan anlamıyorlar.. Ne yapacağımı şaşırdım. Ve biliyorum ki şimdi kabul edersem ömür boyu bu düzen böyle gidecek. Bunun için diretiyorum artuık.. Her şeye karışacak o kadın, eşim de hep annem üzülmesin, eşim nasılsa affediyor diyecek.. Bu yüzden benim istediğim isim olmak zorunda.. Ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorummm..
X olmasın da ne olursa olsun dediPeki sen başka bir isim düşünsen ??
başka bir seçenek sun eşine ama kv nin istediğini yapma .. bu konuda taviz verme tabi de ..
Bunu düşünür müsün?
X olmasa senin sececegin başka bir isim olsa tamam diyecek mi? Yoksa kendi mi bir isim koyacak? Anlamadim hangisiX olmasın da ne olursa olsun dedikulaklarımla duydum. o yüzden vazgeçmiycem.
ben çok sıcak kanlıydım onlara karşı. sımsıkı sarılırdım görünce, gerçekten severdim. sevgime inanmazmış meğerse, eşim öyle dedi.bence isim konusunda diret. ajitasyon yapmasın boş boş. iki yüzlü falan demiş bir de... ama iki yüzlü niye demiş acaba onu merak ettim?
bi yandan anası bi yandan sen ortada bırakmışsınız adamı. ona da ayrı acıdım valla. ama bence senden taraf olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?