eşiniz size sorup cvp vermeyi akıl edemiyor mu? Yada her çağırdığında gitmek zorundamısınız? Burda sorun eşinizi araması değil eşinizin uygun cvp verememesi.Merhabalar kızlar.
1.5 yıl evliyim.
Eşimin ailesinin evi ve bizim ev yan yana.
Kaynanam bizi akşam yemeğine veya kahvaltıya çağırdığında her zaman eşime arıyor gelin birlikte yiyelim diye, sizin durumunuz belli, bir şey yapmayın gelin yiyin vs vs.
Sanki evin hanımı eşim.
Belki de de ben yemek yapmıştım, belki de müsait değilimdir,pazar günleri eşim evde ,tek bı gün, eşimle birlikte kahvaltı yapmak istiyorum ama kaynanam her pazar günü eşime yazıyor gelin diye.
Bugün de çağırdı bize yemeğe
Ben eşimden öğreniyorum.
Eşim söylemeseydi ben yemek yapmayı başlayacaktim.
Kaynanamın bana hiçbir şey söylemediğini eşim bile bilmiyor.Çünkü beni aradığında, "Annem bugün sana yazdı mı?" dedi.
Hayır dedim neden
Akşam lahmacun yapicak ,gelin dedi.
Kaynanam beni aramasi lazım. bu akşam yemek yapma, bugün lahmacun yapicam gelin burda yiyin deseydi.
Siz ne düşünüyorsunuz kızlar
Aslında eşime sorup döneyim derse sorun çözülecek.Annesi de farkına varacak.eşiniz size sorup cvp vermeyi akıl edemiyor mu? Yada her çağırdığında gitmek zorundamısınız? Burda sorun eşinizi araması değil eşinizin uygun cvp verememesi.
Evet o zaman annesi cvp bekleyeceğine sizi aramayı tercih edecek yada her çağırdığında gidemeyeceğinizi.Aslında eşime sorup döneyim derse sorun çözülecek.Annesi de farkına varacak.
Ben gitmek istemediğimde kocama sen istiyorlsan git ben gelmem diyorum.Sizi aramasa da eşinizin, anne eşime sorayım müsait miyiz diye sizinde fikrinizi devreye sokarak sınır çizmesi lazım. Bunu bu şekilde rahatsız olduğunuzu ve üzüldüğünüzu bazen sizin onunla vakit geçirmek istediğinizi vb kiroldiginiz tüm noktaları suçlamadan hislerinizi anlatarak sakince aktarın. Eşiniz bu durumda anlamıyorsa sizde sakince eşinize de sinir çizin canım bu gün yemek hazırladım aslında işlerim var vb gibi gitmek istemediğinizde sakın bı dille reddedin
Zaten öyle eşim bana söylüyor gidelim mi ne dersinSorun kayınvalide değil eş,
eşiniz anne amelia'yı arar mısın ya da ben amelia'ya sorup sana dönüş yaparım demeli.
Eşim her zaman bana soruyor gidelim mi diye,ben gitmeyelim dersem gitmeyizEvet o zaman annesi cvp bekleyeceğine sizi aramayı tercih edecek yada her çağırdığında gidemeyeceğinizi.
Zaten öyle eşim bana söylüyor gidelim mi ne dersin
Ama sorun şu ki kaynanam neden beni aramıyor söylemek için
Yok sanmıyorumAranızda bir problem var mı peki kayınvalideyle
Öyle yapıyorum zaten,biz eşimle anlaşıyoruzSizi aramasa da eşinizin, anne eşime sorayım müsait miyiz diye sizinde fikrinizi devreye sokarak sınır çizmesi lazım. Bunu bu şekilde rahatsız olduğunuzu ve üzüldüğünüzu bazen sizin onunla vakit geçirmek istediğinizi vb kiroldiginiz tüm noktaları suçlamadan hislerinizi anlatarak sakince aktarın. Eşiniz bu durumda anlamıyorsa sizde sakince eşinize de sinir çizin canım bu gün yemek hazırladım aslında işlerim var vb gibi gitmek istemediğinizde sakın bı dille reddedin
Yani sizi aramanasina üzülüyorsunuz öyle mi dediğim gibi bu eşinizin çizmesi gereken bı sınırBen gitmek istemediğimde kocama sen istiyorlsan git ben gelmem diyorum.
YA da yemek varsa eşime söylüyorum bugün yemek var tamam diyor gitmeyelim.
Bende fikrimi belirttim ters cevap vermiş anlamlandiramadim. Zaten eşi o istemediğinde gitmiyormus falan. Valla kaynanam mümkünse beni aramasın oğlu benim sözüme saygı duysun önemli olan o yanişu evin hanımıyım ben aranmalıyım, bana sorulmalı kompleksini anlamıyorum açıkçası. Kadın oğlunu arıyor davet ediyor, oğlu da sizin müsait olup olmadığınıza göre annesine bir cevap veriyor. Bunda anormal bir durum yok ki? Gayet normal. Evin hanımı olarak gerektiğinde hayır diyebilirsiniz, yemeğim var, başka planım var diyebilirsiniz buna kimsenin bir lafı olmaz zaten ama kaynanam ille de beni arayıp bana sorsun tavrı gereksiz bence.
Yok sanmıyorum
Ama o Kendi kendine ne düşünüyor bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?