• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanalar

Bu kaynanalar neden hep boyle kiskanc olmak zorundalar gercekten anlamiyorum. Nisanlanmisiz hala cocuk gibi davraniyorlar. Hem ben hemde nisanlim 30'lu yaslarimizdayiz gelmis siz daha kucuksunuz diyor. Bu da yetmezmis gibi gorumcemle bir olup evlenince onun yuzunden bizim yanimiza gelmezsin diyorlarmis nisanlima. Boyle sacmalik olur mu ya? Surekli bir kiskanclik halidir suruyor gorumcem de evlenince nasilsa bizi gormezsin. O ne derse o olur diyormus. Boyle sacmalik duymadim. Oysa surekli iyi davranmaya calisiyorum. Nisanlima onlarla vakit gecir diyorum. Pes .
Kusura bakma ama nişanlının geveze kadınlar gibi gelip bunları sana anlatması hoş mu ? Başta onu uyarmalısın.
Evlendiğinizde aranızda dengeyi nasıl sağlayacak acaba ? Senden onlara onlardan sana laf taşıyarak mı?

Kusura bakma ama nişanlının geveze kadınlar gibi gelip bunları sana anlatması hoş mu ? Başta onu uyarmalısın.
Evlendiğinizde aranızda dengeyi nasıl sağlayacak acaba ? Senden onlara onlardan sana laf taşıyarak mı?

Bu konuyu konusmam lazim onunla. Sanirim en iyisi bu olacak.

2 yıllık nişanlıydık erken evlenmeyin bekleyin daha dediler evleneceğimz dönem herşeyde zorluk çıkardılar hala sürekli laf sokmalar sürekli sinirli ve kötü bakışlar arkamdan işaret yapmalar hala erken evlendiniz evlenmicektiniz demeler hatta eşimin ailesiyle kardeşleri arasında eşitsiz davranıldığı için arası bozuldu annesi bunu bile benden bildi sen evlenmeden önce böyle değildin diyor sürekli. Biz evlendiğimz gün evimize gidince bile kadın oğlunu arayıp ağladı damatlık üstünde annesini dinledi eşim kadın senle sonra görüşcem sorcam simdi biy demiyorum dedi ağlayarak oysaki bişey yok ya daha anlatsam yuhlarsınız kaynaanyı elti ve görümceyi. Balayına gittik uçaktan indik kadın arayıp arayıp ağlıyodu. Eşim hep bunlar keyfimizi kaçırmasın dedi bana. Ama kendi üzülüyordu. Oğlunu ezip arada bırakınca ne anlıyorlar. Bize birşey olmuyor ama eşim zaten çok ağır ve yoğun çalışıyor asker. Ben binbir psikolojk zorlukla eşimi nöbete yolcu ederken annesinin bu derece pislik yapması beni sinir ediyor. Anlam veremiyorum. Kız kardeşi arıyor o da beni kötülüyor. Yaptığım şey hüçbirini aramamak. Eşimde biliyor onlardan soğuduğumu ve bana ara demiyor. Ama üzülüyor biliyorum. Siz olsanız arar mıydınız bu pislikleri

Bu kaynanalar neden hep boyle kiskanc olmak zorundalar gercekten anlamiyorum. Nisanlanmisiz hala cocuk gibi davraniyorlar. Hem ben hemde nisanlim 30'lu yaslarimizdayiz gelmis siz daha kucuksunuz diyor. Bu da yetmezmis gibi gorumcemle bir olup evlenince onun yuzunden bizim yanimiza gelmezsin diyorlarmis nisanlima. Boyle sacmalik olur mu ya? Surekli bir kiskanclik halidir suruyor gorumcem de evlenince nasilsa bizi gormezsin. O ne derse o olur diyormus. Boyle sacmalik duymadim. Oysa surekli iyi davranmaya calisiyorum. Nisanlima onlarla vakit gecir diyorum. Pes .
Iyi davranma yaranmaya calisma birak nisanlin nasil istiyorsa oyle yapsın birde size herseyi anlatmasin(9 yillik evliyim):KK12:.

2 yıllık nişanlıydık erken evlenmeyin bekleyin daha dediler evleneceğimz dönem herşeyde zorluk çıkardılar hala sürekli laf sokmalar sürekli sinirli ve kötü bakışlar arkamdan işaret yapmalar hala erken evlendiniz evlenmicektiniz demeler hatta eşimin ailesiyle kardeşleri arasında eşitsiz davranıldığı için arası bozuldu annesi bunu bile benden bildi sen evlenmeden önce böyle değildin diyor sürekli. Biz evlendiğimz gün evimize gidince bile kadın oğlunu arayıp ağladı damatlık üstünde annesini dinledi eşim kadın senle sonra görüşcem sorcam simdi biy demiyorum dedi ağlayarak oysaki bişey yok ya daha anlatsam yuhlarsınız kaynaanyı elti ve görümceyi. Balayına gittik uçaktan indik kadın arayıp arayıp ağlıyodu. Eşim hep bunlar keyfimizi kaçırmasın dedi bana. Ama kendi üzülüyordu. Oğlunu ezip arada bırakınca ne anlıyorlar. Bize birşey olmuyor ama eşim zaten çok ağır ve yoğun çalışıyor asker. Ben binbir psikolojk zorlukla eşimi nöbete yolcu ederken annesinin bu derolsam pislik yapması beni sinir ediyor. Anlam veremiyorum. Kız kardeşi arıyor o da beni kötülüyor. Yaptığım şey hüçbirini aramamak. Eşimde biliyor onlardan soğuduğumu ve bana ara demiyor. Ama üzülüyor biliyorum. Siz olsanız arar mıydınız bu pislikleri

Ben olsam bende aramam. Su arama huylari neyse. Aynisi benim kaynanamda da var. Nisamlimla nereye gitsek gece gunduz demeden ariyor. Benim annem kizim rahatsiz olmayin diyor. Onun ki oyle mi

Oncelikle ne derlerse desinler nişanlınızın anne ve ablasının dediklerini size anlatması hoş olmamış, cunku 2 gun sonra o onlara hıcbır sey dememısler gıbı davranırken sen bunları içinde buyuteceksındır.

Nısanlınıza guvenıyorsanız onların soLerınden etkılenmeyecegıne devam ama boyle bır aileyle zor hele ki nişanlınız bu sekilde laf getırıyorken. Dıkkat edin sizin soylediklerinizi de direk anlatıyor olabilir

Nisanlim anlatiyor zaten. O da sinirli ama olaylari evlenene kadar idare edelim gozuyle degerlendiriyor. Tatlica cozulsun sonra bakariz isimize alisirlar diyor.
O oyle olmuyo nisanlilik donemi guzel donemler o zamn senin tarafinda gibi duruyolar kacirmamak icin evlenince hic kaynana veya gorumcene gerek kalmadan esin isi abartiyor afedersin aileye akrabaya yaranmak icin seni hirpaliyor basinin etini yiyor hay gitmiyon hay o surat ne hay ailem deyince sana ne olyo bla bla bla olmayan biseyk sanki yapiomussun gibi konusuyo evlenince hemen hemn hepsi aileci oluyo tamm herkes ailesine duskun olsun olmassa zaten o kiside sknti var demekktir ama abartilip aile tutuluyo ne oluyosa es atilio bi kenera nisanliniz ne kadar ayip edio size aktarmakla bunu halbuki bunlardan haberiniz olmasa bu kadr caniniz sklmaz yinede mesafeli olmak lazim ilerde icli disli olunuyo haliyle istedigi gibi davranmak istyolar siz hanimliginizi mesafenizi koruyun saygiyi kaybetmeyin derim size karsi bu kadar daha dogru durust bi arada olmadan yargida bulunmari yanlis tabi bu ilerde abartilit mesafeyi ayarlamassaniz biraz cekimser davranilmasini saglayin ilerde basta derim ben daha nisanlilik evresjnde bu kadar lackalasmamali ortam

Suç bunları sana yetiştiren nisanlinda aslında boyleleriyle evlenmeyeveksin madem anası kardeşleri cok seviyorlar cok kislaniyorlar alsin omur boyu onlarin olsun

Noldu simdi? Annesiyle seni dusman etti. Saka yollu soylediler belki onlar gelemzsin derken. Ki bu sitemde de yuzde yuz haklilar zaten. Adam evlenip baska bir ile gidelim diyormus. Kendimi annesinin yerine koydum, ne aci. Oglum beni sevgilisine sikayet ediyor. Resmen karisina yaranmaya calisan iradesiz "tamam hayatim"ci.

Nisanlin sana gelip anlattiginda hic bi tepki verme yorum yapma o bi kac kere daha anlatinca sen konuyu belirgin bisekilde deistir yani bu konu acildiginda rahatsiz oldugunu bi seklde belli et onlar hakkinda yorum yapmadan baska bi konuya atla hemen lafini keserek o zaten anlar hem nisanlin senin hakkinda olumlu dusunur ne bilceksin belkide sana zarf atiyordur annemler hakkinda atip tutacakmi die hemde nisanlinda bida gelip konusamaz baktin hala devam edio hayatim mi dersin askim mi dersin guzel bi ses tonuyla ilimli bi sekilde bi kac defadir sustum anladin sanmistim ama bu konulari acmayalim daha birbirmizi tam olarak tanimiyoruz annemde ablamda zamanla tanidikca bu tur dusunvelerinden kurtulavaklar ben buna inaniyorum biz evliligimizi dusunelim dugunumuzu hayal edelim v s gibi guzel masum seyler konus onlarla ilgilenin ikinizede iyi gelir bu hemde sende canini skmazsin atarsin kafandan onlari sen esinin yaninda hep yapici taraf ol ama aileside mesafeli oldugunu hissettr ailesine esine deil sakin ha bak herseyi esin blmek duymak zorunda deil ona caktrma

ne kadar iyi olursan o kadar kötü olursun
nişanlına birşey deme ama kv -ve görümceye mesafe koy aramayı azalt mesela

ama nişanlının yanında ters birşey deme çünkü dolduruşa daha çabuk gelir

Sonra zamnla oturuyo hersey herkes birbirini daha iyi taniyo iyilikten anlarsaniz karsilii gul gibi gecinip gidiyosunuz yok bi taraf anlamiyosa guzellikten mesafeye devam ediosunuz tabi bu arada bi kac kere diliniz yanio yogurtu ufleyerek yiosunuz artkk

Nisanlim anlatiyor zaten. O da sinirli ama olaylari evlenene kadar idare edelim gozuyle degerlendiriyor. Tatlica cozulsun sonra bakariz isimize alisirlar diyor.
Neden sana soyluyor onlarin laflarini sana soyluyor ki kizacagini, uzulecegini bile bile..
Ayrica simdi sorunlari cozemiyorsa sonra nasil bi cozum uretecek?

Birak bos konussunlar canim benim gorumcem davetiyemizi eline aldiginda cenaze haberi almis gibi kahrolmustu :))) kimi insan tipleri baskasinin mutluluguyla mutlu olmaz mutsuzlugundan guc alir hele bir de aileye gelir getiren bir erkek varsa ev bark kurmasa bile olur yani :)) bizimkiler konustu konustu kös kös oturdu küs degil fakat mesafeliyiz en guzeli bu. Siz de mesafeli olun. Illa sevginizi herkese vermek zorunda degilsiniz saygi gosterirsiniz sevgi karsilikli...

Görümcen evli değil mi?
Hayır yani değilse evlendiğinde aynı durum onunda basına gelecek onu bi bilsinde.
Eğer evli oldugu halde bunları söylüyosa kocası fazla ilgilenmiyor onunla galiba oda kıskanclık yapıp acısınımı cıkartıyo yani.

Nisanlin sana gelip anlattiginda hic bi tepki verme yorum yapma o bi kac kere daha anlatinca sen konuyu belirgin bisekilde deistir yani bu konu acildiginda rahatsiz oldugunu bi seklde belli et onlar hakkinda yorum yapmadan baska bi konuya atla hemen lafini keserek o zaten anlar hem nisanlin senin hakkinda olumlu dusunur ne bilceksin belkide sana zarf atiyordur annemler hakkinda atip tutacakmi die hemde nisanlinda bida gelip konusamaz baktin hala devam edio hayatim mi dersin askim mi dersin guzel bi ses tonuyla ilimli bi sekilde bi kac defadir sustum anladin sanmistim ama bu konulari acmayalim daha birbirmizi tam olarak tanimiyoruz annemde ablamda zamanla tanidikca bu tur dusunvelerinden kurtulavaklar ben buna inaniyorum biz evliligimizi dusunelim dugunumuzu hayal edelim v s gibi guzel masum seyler konus onlarla ilgilenin ikinizede iyi gelir bu hemde sende canini skmazsin atarsin kafandan onlari sen esinin yaninda hep yapici taraf ol ama aileside mesafeli oldugunu hissettr ailesine esine deil sakin ha bak herseyi esin blmek duymak zorunda deil ona caktrma

Bu sekilde yaklasim direkt konusmaktan daha iyi olacak bence de. Tesekkur ederim

Görümcen evli değil mi?
Hayır yani değilse evlendiğinde aynı durum onunda basına gelecek onu bi bilsinde.
Eğer evli oldugu halde bunları söylüyosa kocası fazla ilgilenmiyor onunla galiba oda kıskanclık yapıp acısınımı cıkartıyo yani.

Evli degil.ve her seyi nisanlimla yapmak.istiyor. Beni konsere gotur, sinemaya.gotur , kahve icmeye cikar diyor. Ben sesimi hic cikarmadim bunlari benim yanimda da dedi. Ve bir kez bile beni davet etmedi. Nisanlim sende gel diyor bana istemedigi o kadar belli ki gitmiyorum o yuzden. Siz gidin diyorum.

Birak bos konussunlar canim benim gorumcem davetiyemizi eline aldiginda cenaze haberi almis gibi kahrolmustu :))) kimi insan tipleri baskasinin mutluluguyla mutlu olmaz mutsuzlugundan guc alir hele bir de aileye gelir getiren bir erkek varsa ev bark kurmasa bile olur yani :)) bizimkiler konustu konustu kös kös oturdu küs degil fakat mesafeliyiz en guzeli bu. Siz de mesafeli olun. Illa sevginizi herkese vermek zorunda degilsiniz saygi gosterirsiniz sevgi karsilikli...

Valla dogru soyluyorsun. Bizimkiler de ilk basta cok kotu karsiladilar her seyi. Nisani da istemedi dugunu de istemiyor. Surekli nisanlima laf sokuyormus evde de.

Back